Keresés

Részletes keresés

dudar Creative Commons License 2007.07.26 0 0 346
javítok
Előzmény: dudar (345)
dudar Creative Commons License 2007.07.26 0 0 345
Üdv!

Felkerült "A Bakony Szava" a netre.

Cím: www.zirterseg.hu
dudar Creative Commons License 2007.07.26 0 0 344
A Jeskó panzió Zircen, útba esik.
Előzmény: Mr. 0 (343)
Mr. 0 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 343

Sziasztok!

 

Egy olcsó éttermet keresek Zircen vagy a Balatonfüredre vezető úton valahol. Köszi.

egyszemlélődő Creative Commons License 2007.07.09 0 0 342

Helló!

Nyár van, uborkaszezon. Kinek, milyen volt a BULI?

Minden jót!

vviktor1 Creative Commons License 2007.07.05 0 0 341

Nem tudja valaki miért nincs közvilágítás a Fáy utcában (több napja és nem először)

Spórolunk ? Ha igen akkor érdekelne hogy kinek, mert akkor én is kérek belőle 

Így nem romlik el valami hogy 2 napig jó egy hétig nem...

Pont itt volt több esetben is autófeltörés/rongálás ezzel csak elősegíti ezt a tisztelt testület ha  nem intézkedik, pedig lakik itt néhány "képviselő úr" is.

 

egyszemlélődő Creative Commons License 2007.06.07 0 0 340

Helló MrJuly!

Valóban nem kimondottan zirci téma, hanem országos, ezért érni fog minket is. Van egy érdekes interjú itt Szalay Júliával, miért vagyunk flusztráltak, érdemes elovasni: http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=14784

A népszavazás szerintem sikeres lesz, az valóban kérdés, hogy a részvételi arányt tekintve ügydöntőnek fog-e minősülni. A Fidesz bármikor képes a biztos szavazótáborát mozgósítani, sőt e kérdésekkel még azokat is megfogja, akik egy választáson passzívak maradnának. Ezt indokolom pont a te érveddel: a magyar demokrácia 18 éves, de nem nagykorú. Hiszen politikusaink sem szolgálatnak fogják fel elsődlegesen a poziciójukat, hanem a hatalomgyakorlás lehetőségének. Ez pedig írtó nagy szereptévesztés. Fontosabbak a címek, a rangok, a posztnak szóló különböző elnökségi, felügyelői bizottsági tagságok, az álláshalmozás. Ez ragad át a társadalomra is, s itt utalnék zirci közéletünkre, mert nézd meg a reprezentánsokat, mennyi funkciót töltenek be, hány szervezetben vesznek részt. Szerintem felelőségteljesen nem lehet ellátni ennyi feladatot. S valóban a demokrácia ellen szól, ha a feladatokat halmozzuk, ahelyett, hogy elosztanánk. Egyben ez bizalomhiányt, önzőséget is jelent: ahogy írod, nem tudunk örülni a másik sikerének, sőt, ha már segíteni nem tudjuk, akkor legalább akadályozzuk. Hú, nagyon lehangoló voltam. Bocs!

Minden jót!

Előzmény: MrJuly (339)
MrJuly Creative Commons License 2007.06.06 0 0 339
Szerintem nem egyértelmű ez a népszavazósdi. Ugynaúgy belefér az is (Szíjártót idézve) hogy "a zemberek" nem mennek el szavazni, aztán az orbáni stratégia bukik. Az őszi "mindegy mi csak legyen narancssárga" szavazósdihoz kell egy újabb nagy balhé, ami mozgosítja az országot, de addigra Fletó szerintem már nem lesz ott.

Ami az érdektelenséget illeti: idén 18 éves a köztársaság, de még nem nagykorú. A többség változatlanul másoktól várja, hogy megoldja a problémáit, ebből jön az is, hogy nem szól hozzá a közélethez. "Minek, majd az okosok eldöntik!" mondja a többség. Aztán amikor eldöntötték, akkor meg "Ezek a szemetek!".

A magyarok legendás vendégszeretetéről nem tud senki, csak mi. Gondolom a tröténelmi viharok okozzák, de mi magyarok a nagy frusztráltságunkban mindig ki akarjuk találni, hogy mégis jelentősebb tényező vagyunk, mint egy nagyobb kínai város, még ha lakosság számában nincs is eltérés. Innen jönnek az ilyenek. Tőlem egy Magyarországon élő külföldi ismerősöm konkrétan azt kérdezte meg, nálunk miért ilyen modortalanok az eladók, miért ilyen barátságtalanok a magyarok. Amikor elmeséltem erre a "hagyományos magyar vendégszeretet" csak nézett csodálkozó szemekkel...

...ez nem volt túl Zirc környéki téma, talán csak annyiban, hogy mi felénk sem sokkal jobb a helyzet. Az előre tekintés helyett Zircen is a panaszkodás a menő. Ha meg valaki sikeresebb nálunk, ahelyett hogy megpróbálnánk követni a példáját, inkább elkezdjük fúrni. Ezek után sejtheted, mi a véleményem a kórház jövőjéről. Majd az okosok eldöntik, utána meg mindenki szidni fogja a döntés.
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.06.06 0 0 338

Helló!

Azért elférünk mi is a tacepauk között. Miért ilyen passzívak az emberek? Nem merik leírni a véleményüket? Retorziók érik ezért őket? Vagy csak simán zárkózott a magyar? Pedig valami olyan képet igyekezünk táplálni a külvilág felé, hogy egy nyitott, barátságos, vendégszerető (Gulasch, Hotobágy, Plattensee...) nemzet vagyunk. Itt meg csak páran jártatjuk a szánkat. Érdekes és bizarr egyben.

Helló Balzsam, jó, hogy jelentkeztél! A gyors döntés nem lehet alapos, megfontolt? Látom enczica nagyon a bögyödben van.

Tényleg, ezzel a népszavazással, aminek előre borítékolható az eredménye (mert ki akar többet fizetni?), borulni fog a mostani kormány? S mi lesz ennek a hatása a zirci kórházra? Egyszerűen nem látok még egy évre sem előre. Érdekes dolgok fognak következni.

Minden jót!

 

Előzmény: MrJuly (337)
MrJuly Creative Commons License 2007.06.05 0 0 337
Hello Mindenki,

Már régóta csak olvasom a hozzászólásokat, gondoltam adok egy életjelet. Mondanivalóm nemigen van, kicsit demoralizál, hogy vita helyett inkább olyan üzenőfal féle felületté vált ez a fórum. Ilyen a mai közélet. Passzivitás az átlagemberek részéről. :((((((((((

...inkább csak megyek gyúrni.
cseszneki Creative Commons License 2007.05.31 0 0 336
Én és a bakonyibalzsam kisöcsém. Most a vihar össze tépett mindent a kertemben azzal vagyok elfoglalva. Egyébként nőpárti lévén az enztica mocorgása tetszik,pedig személyesen nem is ismerem. A többit majd ezután ha deliktumul a vihar.
Addig is üdvözöl Szilvás Károly alias cseszneki(bácsi)
Előzmény: Bakonyibalzsam (335)
Bakonyibalzsam Creative Commons License 2007.05.30 0 0 335

Helló mindenkinek!

Hogy vagytok?

Látom piszkosul jönnek a vélemények mióta nem vagyok. :-)

Csak azért toppantam be, mert encicza polgártárs nagy buzgalmában a nyitóoldalra véletlenül többször is fölrakta önmagát. Ezt úgy értem, hogy egy cikkét még többször is pl. valami ilyesmi: "gyors döntések a testületi ülésen" .... polgármester köszöntője után stb. stb.

Ez egyébként valóban ritkaság ettől a testülettől, hogy gyorsan hoz döntéseket. Hozzá is teszem, hogy nem is hiszem. Ha így lenne, akkor nem lenne, mint hallom, kétnaponta testületi ülés Zircen. Ahhoz képest persze ez is eredmény.

Gyorsan, de megfontoltan. Csak tudnám milyen eredménnyel.

Cseszneki Bácsi! Ez egy jó kis vélemény volt ugye?

Na, elég a gonoszkodásból! Mindenkinek jó hétvégét, meg miegymást. Vigyázzatok, hogy nehogy elírjátok egymás nevét, mert abból még nagy galibák lehetnek :-)

Csetény legyen város, és legyen ott mindig jó idő!

Régi elvtársi üdv:

Bakonyibalzsam

tobc Creative Commons License 2007.05.27 0 0 334

Üdvözlet a Zirc és környékének !

 Egy jó kis program a közelben :

 

prembalazs Creative Commons License 2007.05.26 0 0 333
dudar Creative Commons License 2007.05.26 0 0 332
dudar Creative Commons License 2007.05.26 0 0 331
Nagy buli Bakonynánán!

naivitas Creative Commons License 2007.05.25 0 0 330
most csak a kórházhoz annyit: ismeritek azt a szót, hogy marketing? vagy management? szerintetek a kórház vezetői ismerik ezeket a szavakat? a zirci kórházi orvosok fizetéséről inkább ne beszéljünk, egyszer már leírtam a véleményemet! aki nem hiszi járjon utána! a közvélemény passzivitása e kérdésben azért van, mert többször hülyének nézték őket ill. nincs információjuk. sokan hidd el kedves expolgi örülnek a megszűnésnek a lentebb említett okok miatt ( orvosi attitűd, nem megfelelő felszereltség stb ), a rehab. az más oda kérem talán nem siránkozással kéne a kórházvezetésnek betegeket szerezni, hanem egy megfelelő marketinngel! vagy egyébbel, vannak erre jó szakemberek, hosszú távon megtérülne az biztos! persze amíg saját zsebre megy a dolog nem érdemes különösebb managementet befektetni.ez egy nagy magyar paradox helyzet. várjuk ki mit hoz a több biztosítós rendszer, talán vmi kamikáze befektetőt! kitudja? mert igény van a rehabra, az biztos, nagyon jó ötlet! de nem így, államilag finanszírozott saját zseb....az esem igaz, hogy csak zirciek, minden egy bizonyos kapu kérdése. egyszemlélődő írás igen nagyon találó. minden tekintetben. az önkritikáról majd később expolginak, bár egyszemlélődő mintha helyettem szólna....hajrá fiatalok, írjatok ti is.
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.25 0 0 329

Helló László!

Nem a hírdetést gagyiztam le, hanem a módszert, amivel üzenget a képviselőtestület egymásnak. Ezt tartom, mert le kell ülni, s beszélni egymással. Persze lehet mutogatni, hogy a másik erre nem hajlandó. S tudom, vannak feloldhatatlan helyzetek, vannak határok. De a sértődöttség egy politikusnál nem indok a választók felé. Mert a Fidesz többség ellenére Te is ott ülsz. Tehát vannak, akik rád szavaztak, elismerték a munkádat. Ez nem doppingol?

Sajnos valóban Téged egrecíroztatunk a legtöbbet (kivéve alias cseszneki, asztala vissza!), mert a másik oldal nem jelentkezik. Talán félnek? Pedig látni, hogy az üléseken ott laptop elöttük, s szorgalamasan nyomogatják a gombokat. Majd szembesülnek a kommunikáció-hiánnyal, ha új választás jön. Nem biztos, hogy elég lesz akkor a név mellett szereplő Fidesz támogatás, avagy tagság.

Felelőségérzet

Minden politikus kezdi valahol. Nincs a kezdetekben kapcsolati tőke, tapasztalat. Szerintem már volt róla szó itt, hogy bátorság kell elsődlegesen. Ha megválasztják, akkor kitartás, tanulás, munka (ez utóbbiból sok). S válhat valaki jó képviselővé, polgármesterré. Lehet, hogy ez a nagypolitikában másképp működik, de Zirc kisváros, annak ellenére, ha ide is begyűrűzik a nagypolitika. Én mondom, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt, még Ottó Péternek is (mert szerintem rá is céloztál), aki meglátásom szerint sokat dolgozik, tanul. Hagyni kell, csinálja, s ezt még az erőszakos tanácsadóinak a testületből is figyelembe kéne venniük. Közülük valóban nincs némelyiknek önkontrollja. Nálam ez inkább a felelőségérzet.

Végül egy közhely. Inkább két tisztességes ellenség, mint egy tisztességtelen barát. Ám legjobb egy tisztességes barát. Vedd már észre, hogy nemcsak kritizáltalak!

Minden jót!

Előzmény: H.Laszlo (327)
butakis Creative Commons License 2007.05.25 0 0 328

Sziasztok!

 

Hogy folytassuk a szófosást, hátha jutunk valamire. Nekem is tetszik az új újság, főleg azért mert más stílusú és színes is. Gratulálok hozzá.

Expolgi pedig megint írt nekünk egy hosszabbat, ehhez nekem csak annyi hozzászólásom van, hogy utólag könnyű embereket megítélni. Amikor ott vagy egy döntési helyzetben, meg kell hoznod a döntéseket anélkül is, hogy látnád mi a vége. Így van ez saját kis életünkben is. Csak akkor nem lehet más hibáztatni a saját döntéseinkért,  a polgit, vagy expolgit pedig lehet, no meg a testületet is. Azt hiszem minden testület és polgi próbálja a legjobb döntést meghozni, csak ugye mi nem minden információt tudunk és ez alapján hozzuk meg a döntéseket. Nem mindig a testületben, vagy polgikban van a hiba, mert nem tudunk infokat, talán azok bizalmasak, titkosak és saját településünknek lenne rossz, ha ezek kiderülnének. Ezzel a hozzászólással nem azt akarom mondani, hogy az expolginak mindenben igaza van, de szerinte abban a helyzetben ez volt a legjobb a városnak és az itt élő embereknek.

Expolgi beszél az orvoshiányról. Megkérdezném hol vannak ezek az orvosok és miért nem maradnak Zircen? Egyik biztos oka, hogy nem elég a fizetés, a másik biztos, hogy nincs hol lakni, a harmadik lehet a megbecsülés hiánya. Igaz szerintem ez nem Zirc problémája egyedül, sok orvos a környező nyugati országokba ingázik a jobb fizetésért azt hiszem. Ez a baj a fiatalokkal is, akik nem lokálpatrióták, ők már régen külföldön keresnek pénzt, aztán 1-2 év alatt megtapasztalják, hogy mennyivel jobb arra az élet, nyugodtabb és stb., erről itt is lehet olvasni másik index fórumon, innen veszem csak.

Most ennyi jutott eszembe, ja meg annyi, hogy hol van MrJuly? biztos sokat gyúr, mert július már közeleg.

Üdv mindenkinek!

Előzmény: H.Laszlo (327)
H.Laszlo Creative Commons License 2007.05.24 0 0 327

Tisztelt Fórumozók!

 

Gratulálok, Dudar, alias Fekete Zsigmond barátunknak ahhoz a munkához amely a "A Bakony Szava" című térségi újság megjelenéséhez vezetett. Ebben a kiadványban nagyon sok munka van és tudomásom szerint nagyon sokan olvassák! Dícséret érte!

 

Ami a kórház ügyét illeti, Dudar -maradjunk ennél - valóban megkért, hogy írjam meg a véleményemet, azonban külföldi utazásom miatt ezt sajnos nem tudtam megtenni. Interjúra meg nem volt éppen  lehetőség az előbb említett külföldi utam miatt.

Nem pótolva ezt a hiányt, csak annyit, hogy "ejvarga" polgártárs töb ponton téved.

Igaz ugyan az az állítás, hogy geriátriai szakkórház létesítésére készült az eredeti tanulmányterv. A kivitelezés megkezdését követően azonban igyekeztünk ezt rehabilitációs kórházzá fejleszteni, ami a finanszírozás szempontjából rendkívül fontos, és mert nem akartunk "elfekvő" kórházat. Főleg a "stroke" és a belgyógyászati rehab irányába mozdultunk el, ehhez módosíttattuk a címzett támogatásokról szóló törvényt (medence, tornaterem, vizes fizikoterápia, hordozható ultrahang stb.).

A zirci kórház alapvető problémája ma már nem az infrastruktúra alacsony színvonala -ez ma az európai átlag feletti-, hanem a beruházás végére bekövetkezett, egyébként alapvetően személyi sorsok által motivált orvoshiány. Amely "beteghiányhoz" vezettet, és ez okozza jelenleg a finanszírozási nehézségeket is. Jó kapcsolatrendszerrel, az aktív kórházakkal való együttműködéssel ez a probléma megoldható, ezért lehet "kívánatos" a kórházunk egy olyan befektető számára, akinek megvan ez a kapcsolatrendszere. Itt egy megjegyzés: egyszemlélődő "legagyizza" a képújságban megjelent hirdetésemet, én nem érzem annak. Annál is inkább nem, mert legalább kiderült, hogy a közvélemény jelentősebb része már közömbös a kórház sorsát illetően (is?). Erről később talán majd még többet...

 

Kedves egyszemlélődő, naivitas, ..és mindazok, akiket érdekel:

Szeretek vitatkoni azokkal a "fórumosokat" akikkel ugyan nem értek több dologban egyet, de az emberi kommunikáció intelligencia-normái között folyik a diskurzus. Ez mindenképpen dícséretes.

A korábbi eszmecseréink alapján most szeretnék azért néhány dolgot, pusztán a megfontolás szintjén tisztázni. Magyarul: ne hülyítsük egymást!

A legtöbb esetben "rólam" beszélgettünk, azaz, hogy (naivitas) gyakoroljak önkritikát, mert "van miért" - bár még naivitas n(s)em írta meg, hogy szerinte például miért....- de arról nem beszéltünk, hogy vajon miért estek ki a testületből olyan, egyébként a városért, a közösségért sokat tett emberek is, akik pedig újra jelöltették magukat, tiszteletdíjukat soha nem vették fel, mert mindent a közösség javára ajánlottak fel. És miért kerültek be olyan polgártársak, akikről eddig - és jelenleg sem - a közéletben soha nem hallottunk? Miért maradtak bent olyanok, akik mindenre "nemmel" szavaztak? Lehet-e vajon "nemekkel" várost építeni?

Van-e felelősségérzet azokban akik "bevállalnak" egy ilyen feladatot, vagy csak "belógatják a horgot", hátha van kapás. Több értelmes, tanult, mondhatnám azt is, hogy nagy tudású jobb-, és baloldali politikai beállítottságú barátom azt mondta, nem indulna el képviselőnek, mert nincs meg az az affinitása, kapcsolatrendszere, tudása, közigazgatási ismerete ami ehhez a feladahoz kell. Korrekt álláspont!

Van-e felelősségük azoknak, akik ezt önmagukban nem mérik fel?

Miért is kell ezt felmérni? Hát azért, mert egy egész város sorsa lesz a kezükben.

Beültetem-e magam mögé a gyerekemet abba az autóba, repülőbe, stb. amit egyébként nem is próbáltam soha vezetni? Ha nem, akkor a más gyerekét miért ültetem be?

gáborkoós "lepártkatonáz" a Zirc és Vidéke legutóbbi számában - úgy tűnik nem tud leszállni rólam, pedig én szarok rá (előszőr csak ki akartam pontozni, sz...k, de nem érdemes, megérdemli) - és leírja, hogy kapcsolataim révén hoztam 800 milliót. Pontosítok: nem 800 milliót hoztam, hanem, 2,7 milliárdot. (naivitasnak: nem magamat dícsérem, csak hát a tények. Én vagyok-e "elszállva" vagy az, aki minden előzmény, ismeret nélkül jelölteti magát képviselőnek?)

Azt írjátok (nem pontosan idézek), hogy "hát nem minden a beruházás, az emberekkel is kell foglalkozni". Ugyan mondjatok már néhány példát az új testületből akik többet foglalkoztak az emberekkel mint a korábbi testület tagjai!!!

Nem barátaim! Ezt a választást nem én vesztettem el, hanem a jobboldal által állított jelöltek egyszerűen megnyerték. Még szerencse, hogy az egyébként narancssárga színű tengerimalac nem indult, mert akkor most ő is itt ülne a zirci testületben.

Velem együtt sok baloldali, illetve liberális jól dolgozó polgármester veszítette el most a választást. A "nagypolitika" leköltözött vidékre. Ez van. Én, mint a liberálisok egyik prominense, meg "elvittem a balhét". Hozzáteszem gyorsan (egyszemlélődő) egy "gáborkoós" és barátai "derék baloldali (részben volt párttitkárok)" pártkatonák aljas választási szórólapjának köszönhetően is, amely alapján mind én, mind a volt alpolgármester, megyei képviselő kevesebb szavazatot kaptunk, mint támogató pártjaink megyei listája, ahol egyébként én második helyen szerepeltem. Na ne!

 

Úgy látom, hogy elég "szófosó" voltam, ezért most inkább abbahagyom, nehogy "cseszneki" kartárs ellenszenvét kivívjam. Köszönöm, ellenségből, kritikusból van már bőven. Vesztett választás után barátokból van kevés. Érdekes egyébként, hogy ugyanez fordítva is igaz. Legalábbis nyíltan.

Na, üdv mindenkinek!

Jó hétvégét!

H.Laszlo

 

 

 

 

Előzmény: naivitas (318)
ejvarga Creative Commons License 2007.05.24 0 0 326

Tisztelt fórumozók!

Kis történelem a kórház históriájához: 1996-ban ágyszámleépítés, koporsós tüntetés a Rákóczi téren, ahol balról jobbról mindenki tiltakozik. A nehézségek ellenére 1998 után mátrix kórházzá alakulás: sebészet, belgyógy, szülészet-nőgyógyászat. 2003-tól  leépülés, több gyermek nem születik a Zirci kórházban. 2003-ban 75 település 150 ezer emberének tervezett geriátriai (echte magyarul: elfekvő) kórház megépítésének támogatására rábólint a parlament. Kórház felépül 2006 július idusára rehabiltációs és krónikus ellátás céljára (valamit sejthettek pártközeli képviselőink eljövendő Molnár Lajos nagykaliberű terveiről). Részletek Rapi Ilona szakállamtitkár avatóbeszédéből:

  • "ez a kis kórház egy közeli nagy, a veszprémi szomszédságában meg tudta találni helyét, s hosszú távú jövője egyértelműen biztosított lesz"
  • az államtitkár példaértékűnek nevezte a zirci fejlesztést, hangsúlyozva: "pontosan az a szándék, hogy egy-egy megye vagy régió egészségügyi intézményeinek tulajdonosai és az intézményvezetők olyan feladatmegosztást tudjanak létrehozni, amely ezzel az egészségpolitikai koncepcióval azonos".

Mai helyzet: expolgármester úr tiltakozik a kényszerprivatizáció ellen, "hiszen egy kitűnő színvonalú rehabilitációs intézményről van szó, amelynek - kellő marketinggel - nagy lehetőségei vannak az egészségügyi piacon". Ellenben az OEP online kórházmutatóján szembesülhetünk a valósággal a Zirci kórház ellátási kötelezettsége: Krónikus ellátás csak a kistérség halandóinak részére, rehabilitáció csak zirci lakosoknak, a többieknek Veszprémben. Aktív és a többi ellátás legközelebb Veszprémben. Ezek a nagy lehetőségek a kistérség falusi lakóinak a szép új európai színvonalú kórházban. Felháborító! Szépen összedolgoznak az egészségügyi intézményvezetők.

Előzmény: H.Laszlo (252)
dudar Creative Commons License 2007.05.23 0 0 325
dudar Creative Commons License 2007.05.23 0 0 324
Üdv!

A kórházzal kapcsolatos eredeti elképzelésem az volt, hogy az oldal egyik felén H.L. a másikon O.P. mondja el a véleményét. Meg is kerestem mindkettőjüket, és ígéretet tettek rá, hogy küldik az anyagot. Laci valószínűleg nem ért rá, vagy elfelejtette, nekem meg nem volt időm emlékeztetni, ezért választottam azt a megoldást, hogy az utolsó percben készítettem Péterrel riportot.
Előzmény: egyszemlélődő (323)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.23 0 0 323

Helló butakis!

Semmi kisnyúl! Ugyan már! A kommunikáció egy ekkora település szintjén is lényeges. A legtöbb zirci tudni szeretné, mi történik itt, és miért. Az adottság megvan: a helyi média. Mert nem óriásplakátokra gondoltam én sem a Kukoricaföldektől a Tescoig. Emberi hangon, tisztelve a választókat, hogy mi is tisztelhessük a képviselőinket. Szerintem ilyen cselkedethez nem kell marketinges-médiagurus háttér. Nem tudom, láttad-e, de nem megoldás az sem, hogy a képviselők a képújságon keresztül üzengetnek egymásnak, ezáltal nekünk. Olyan pitiáner, szánalmas. H. Laci e véleményem ellen ki fog kelni, de tartom. Én is belenéztem Dudar főszerkesztésében napvilágot látott újságba. Ügyes próbálkozás, benne van Ottó Péterrel egy cikk a kórházról. De nincs mellette H. László véleménye. Lehet, hogy nem adott riportot, lehet, hogy más van mögötte. Dudar bizotsan megadja a választ, s kérném is rá. Különben tényleg tetszetős, jó elképzelés. Remélem szerepelnek benne majd nemcsak udvariassági interjúk. Mert végre egy független lap, s bízom benne, hogy a politikusok, ha nem tetszik nekik a velük kapcsolatos írás, akkor nem próbálják az újságot lehetlenné tenni.

Minden jót!

Előzmény: butakis (310)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.23 0 0 322

Tisztelt Szilvás Úr!

Utánanéztem. Szóval valóban van még mit gyakorolnia. Azok a választási eredmények nagyon gyatrák. Mintha Cseszneken is a helyén értékelnék Önt. Nem kéne ezen is egy kicsit elgondolkodnia? Meg úgy egyáltalán gondolkodnia? Magam példáján mondhatom, hogy nem ártalmas.

Minden jót!

Előzmény: cseszneki (320)
egyszemlélődő Creative Commons License 2007.05.23 0 0 321

Tisztelt cseszneki!

Utoljára próbálom megvilágítani a problémámat Önnel kapcsolatban. Tehát, ha Ön véleményt alkot, akkor fogadja már el, hogy nem mindenki ért ezzel egyet. Sőt, ha leírja, elmondja, akkor ezzel jogot ad a kritizálásra. A felfogásomban ez nálam alap, tartom magam hozzá. Ezzel szemben Ön nem fogalmazott meg véleményt, csak olyan általános lufikat eregetett, hogy "urambátyám, értsünk egyet", "de szép a világ". Közben minket, akik ennél többre törekszünk lebarmol! Szóval kritizáljon nyugodtan bármit, ami nem tetszik. De mondja meg, hogy miért nem tetszik, sőt mondjon helyette más javaslatot. Mert ez az az építő dolog, amit az egyik első írásában emlegetett ezen a fórumon. Így meg tudjuk érteni Önt, gondolatait, ha egyáltalán vannak ilyenek.

Különben nem fűzök nagy reményt ahoz, hogy megérti, mit akarok mondani Önnek. Ahogy elnézem szövegértési problémái vannak. De az nagyon! Keveri Naivitás az expolgármesternek szánt gondolatait azzal, ami Önnek szól belőle. A készülékhiba Önnél van, s nemcsak egy egyszerű zárlat. Talán kiégett a képcső. Javítható mégis, csak többet kell olvasni. Mondjuk újságot, könyvet. Sajnos egy tanulmány szerint a magyar felnőtt lakosság nagy százaléka ugyanilyen problémákkal küzd. Azonban ez nem mentesíti Önt.

Különben minden jót!

Előzmény: cseszneki (319)
cseszneki Creative Commons License 2007.05.23 0 0 320
Köszönöm dudar !
A Bakony Szavát már átizlelgettem . Tartalmas , egyszerű és nagyszerű. Köszönet érte.
Én a magam "szerény" lehetöségével már továbbitottam is a térségen de országhatáron sőt az EU-n is túlra . Ismerjenek meg bennünket kultúránkat ezúton majd személyesen akár túristaként akár gazdasági értelemben.
Továbbra is ezt fogom tenni.

Üdvözöl : Szilvás Károly alias cseszneki
Előzmény: dudar (317)
cseszneki Creative Commons License 2007.05.23 0 0 319
Tisztelt naivitás !
Mit akartál itt nekünk mondani.(?!) Mert a józan paraszti eszemmel és a soha nem volt expolgiként sem értem. De azt hiszem,hogy a hiba nem az én készülékemben van.
Egyébként üdvözöl : Szilvás Károly alias cseszneki
Előzmény: naivitas (318)
naivitas Creative Commons License 2007.05.22 0 0 318
azért jó, hogy ilyen okos emberek is vannak itt a térségben! nemcsak szófosók. bár akire utalok, elfelejtette, hogy már pár éve vége annak a korszaknak, amikor csak az okos emberek nyilváníthattak szabadon véleményt. én örülök a szófosó véleményeknek, főleg az expolgiénak, aki szemlátomást önkritikát akar gyakorolni. ( van miért ) adjunk neki egyszemlélődő! hátha tudunk mi is építeni valamit a szófosások közben. ez egy fórum, nem? nem válogatott emberek gyülekezete, akik mint a bumeráng visszatérnek a közéletbe periódikusan, vagy el sem tűnnek, felnyalábolva minden lényeges információt. a paraszt szófosóknak meg kuss.
dudar Creative Commons License 2007.05.22 0 0 317
Üdv!

Ha valakit érdekel A Bakony Szava, innen letöltheti a pdf-et.

http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/01_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/02_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/03_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/04_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/05_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/06_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/07_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/08_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/09_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/10_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/11_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/12_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/13_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/14_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/15_veg.pdf
http://randt.haxelero.hu/kozosjovonkert/anim/16_veg.pdf

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!