Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3478

"Már leírtam a választ, nem léteznek Isten szemében

keresztény/krisztusi és nem keresztény/krisztusi felekezetek"

A te szemedben sem, bubu?

Nem mernéd leírni azt, hogy

hogy a buddhista közösség

egyértelműen nem keresztény

felekezet? Ezt sem mernéd leírni?

Annyira félős vagy? Attól félsz, hogy ha

azt mondod a buddhistákra hogy nem keresztények

akkor majd jól megsértődnek? Tudtad azt, hogy bizonyos óvatosság bűnnek, sunyiságnak minősül?

Előzmény: vámmentesss (3477)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3477

Már leírtam a választ, nem léteznek Isten szemében keresztény/krisztusi és nem keresztény/krisztusi felekezetek, Ő ilyen felosztást nem csinál, mert az Ő szemében csak keresztény/krisztusi és nem keresztény/ krisztusi emberek léteznek.

Nem értelmezhető tehát a kérdésed az Ige alapján, emiatt Jézus is a Jelenések elején a 7 gyülekezetre nem homogén gyülekezetekként tekint, hanem mindegyikükben vannak tévelygők és  vannak igazak.

Te is így tekints emiatt a felekezetekre, és benne az egyénekre.

Előzmény: elterito (3476)
elterito Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3476

Emiatt írtam azt a megfogalmazást, hogy “magukat kereszténynek valló felekezet” a HGy is, és a katolikusok is. 

A HGy, amely magát keresztény és nem buddhista csoportnak tartja,

valójában keresztény vagy sem, szerinted?

Igen, vagy nem a válaszod erre a kérdésre?

A Jehova tanúi, amely magát keresztény és nem buddhista csoportnak tartja,

A RK egyh., amely magát keresztény és nem buddhista csoportnak tartja,

Arra kérlek, ha tudsz, igennel, vagy nemmel felelj, mert ami azon felül van,

az az ördög atyától való.

Előzmény: vámmentesss (3475)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3475

Oké, de magukat kereszténynek valló vallási csoport nem föltétlenül keresztény.

——————-

Emiatt írtam azt a megfogalmazást, hogy “magukat kereszténynek valló felekezet” a HGy is, és a katolikusok is. 

Mert Isten ismeri az Övéit, Ő mondja meg majd az egyénekről, azaz nem felekezetekről, hogy ki valóban a krisztusi, azaz a ki keresztény, s ki nem. Mert a keresztény szó eredetileg azt jelenti, hogy krisztusi.

Előzmény: elterito (3473)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3474

Pont erről beszélek. A szektában ez volt a standard magyarázat: Krisztus megalapította az egyházat, de Konstantin idején megromlott, és a reformáció alatt állt helyre. 

——————

Miféle “szektáról“ beszélsz te? Ismered egyáltalán a szekta fogalmát?

——————-

A tizenhatodik században nem a gyökerekhez tértek vissza, hanem újítottak. (És az újítás az örök igazságokon sosem javít, sosem pozitív). Erre besértődtél és megállapítottad, hogy felsőbbrendűsködök, mert feldühített az igazság.

——————-

Az Igében vannak örök igazságok megfogalmazva, s nem a katolikus felekezet dogmáiban, tedd már helyre magadban ezt! 

Ja, és amely “újítás” rosszat (katolikus bálványimádás, Mária sohasem volt örök szüzessége, sohasem volt szeplőtelen fogantatása, a sohasem létezett prurgatórium téves tana, stb…) tesz helyre, annak bizony pozitív változás az eredménye, ez az “igazság”, ami épp téged “dühít fel” a jelenben is.

——————-

Valami rémlik, de már nem emlékszem pontosan. Ha hazugnak neveztelek, akkor biztos az is voltál.

——————

Magad által is vallottan homályos az emlékezeted, ellenben az én memóriám megjegyez szinte mindent, amit fontosnak vélek, és biza te voltál hazug az én hazugnak nevezésemben, és írtam is erről vagy 5 tényszerű, alapos, ezt bizonyító hsz-t, amire neked az lett a végső válaszod dühödben, hogy akármennyiszer is bizonyítom még neked itt mindenki előtt azt, hogy valóban hazug módon neveztél engem hazugnak (merthogy így volt!), akkor sem fogsz te tőlem, egy (szerinted) szektástól elnézést kérni.

———————-

”Én is tudok cuki lenni, de attól még protestáns szektába jársz, ez van, tőlem nevezheted magad nagyságos asszonynak is, de hát csak az vagy, ami.”

———————

Nem, te nem tudsz “cuki lenni”, mert ennyit tudsz te ugyanis, úgyhogy ennyiben maradtunk.

A Duna és az élet is folyik tovább, legalább megtudtuk, milyen bunkó és primitív hozzáállás várható tőled a protestánsok és a hgy-sok, azaz a szerinted “szekták” irányába.

Előzmény: Zsebimacs (3470)
elterito Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3473

Magukat kereszténynek valló felekezet, ahogyan mi, hgy-sok is így vagyunk jellemezhetőek.

Oké, de magukat kereszténynek valló vallási csoport nem föltétlenül keresztény.

A Jehova tanúit sokan nem tartják keresztény felekezetnek, és a katolikus

felekezetet például endi (aki állítólag letiltott engem) nem tartja keresztény fele-

kezetnek. Te hogy vagy ezzel? (Én annak tartom, ha valaki netán kérdené)

Előzmény: vámmentesss (3472)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3472

Tévedsz, nem szoktam a katolikus felekezetet katolikus szektának nevezni, hanem igyekszem következetesen katolikus felekezetnek nevezni. Amiatt sem teszem, mert a katolikusokra nem jellemző az, ami a szektákra szokott jellemző lenni, hogy:

• “másik jelentés szerint: szorosan összetartó, azonos nézetű, a külvilágtól elkülönülő csoport; zárt csoportosulás valamely közösségen belül.”

A katolikusok itt élnek közöttünk az emberek közösségén, a társadalmon belül, nem különülnek el a külvilágtól, zárt csoportba, és már csak emiatt sem nevezhetőek szektának.

Magukat kereszténynek valló felekezet, ahogyan mi, hgy-sok is így vagyunk jellemezhetőek.

Előzmény: elterito (3471)
elterito Creative Commons License 2025.10.08 0 0 3471

Egyébként rajtad kívül az összes katolikus ismerősöm normálisan áll hozzám, s nem nevez szektás protestáns hitűnek.

Te viszont szoltál katolikusokat szektás katolikus hitűnek nevezni, ha nem is a katolikus ismerőseidet. Vagy nem?

Előzmény: vámmentesss (3469)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.10.08 -1 0 3470

Pont erről beszélek. A szektában ez volt a standard magyarázat: Krisztus megalapította az egyházat, de Konstantin idején megromlott, és a reformáció alatt állt helyre. Amit sokkal később megvizsgáltam és már a felületes, első szakaszban szertehullott. A tizenhatodik században nem a gyökerekhez tértek vissza, hanem újítottak. (És az újítás az örök igazságokon sosem javít, sosem pozitív). Erre besértődtél és megállapítottad, hogy felsőbbrendűsködök, mert feldühített az igazság.

Valami rémlik, de már nem emlékszem pontosan. Ha hazugnak neveztelek, akkor biztos az is voltál.

Én is tudok cuki lenni, de attól még protestáns szektába jársz, ez van, tőlem nevezheted magad nagyságos asszonynak is, de hát csak az vagy, ami.

Előzmény: vámmentesss (3469)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3469

Nem találkoztam még katolikussal, aki felsőbbrendűnek hitte volna magát. Sztem te sem.“

—————————-

Te kitűnő példa vagy erre itt már február óta, számos hsz-odban írsz arról, hogy a katolikus egyház ”a nagy betűs “EGYHÁZ”, és te fejtegetted bőszen azt is, hogy a protestantizmus egy az egyben eretnekség, és nem is volt oly nagy probléma a katolikus egyház által generált és 1835-ig életben is tartott inkvizíció, hiszen nem minden eretneket öltek meg, voltak kivételek is, akiket “csak” szanaszét aláztak a katolikus felekezetétől eltérő hitükért, és elnézést is képtelen voltál kérni egy számodra szektásnak nevezett embertől, pl. tőlem olyan szituban, amikor bizonyított volt az, hogy hamis módon neveztél engem hazugnak, nehogymár egy katolikus elnézést kérjen egy szektás hitűtől alapon!

Ismersz már annyira, alapos vagyok, ha épp az akarok lenni, szépen kikeresem az ilyen kijelentéseket tartalmazó hsz-aidat, ha bemondásra nem fogadod el azt, hogy te sorozatban írtál ilyen tartalmú hsz-okat ide az elmúlt 8 hónapban.

Egyébként rajtad kívül az összes katolikus ismerősöm normálisan áll hozzám, s nem nevez szektás protestáns hitűnek.

Előzmény: Zsebimacs (3468)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3468

Nem találkoztam még katolikussal, aki felsőbbrendűnek hitte volna magát. Sztem te sem. Ezzel szoktátotok megvádolni azokat a keresztényeket, (a keresztény a katolikus és az ortodox szinonimája,) akik kijavítják a tévhiteiteket.

Előzmény: vámmentesss (3467)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3467

Én attól óvlak csak Téged, és persze magamat is, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára a katolikusok bírálatakor. Az én családom minden ága, s minden tagja minimum 150 évre visszamenően trianoni határon innen és túl csak hívő reformátusokból állt, amit nem érdemként írok, hanem csak szimpla tényként közlök most Veled, s teszem ezt azért, hogy értsd, hogy olyan emberrel beszélsz, aki nem csupán a HGy tagsága miatt áll szemben sokmindenben a katolikus egyházzal, hanem én ebbe születtem bele, és azóta is ebben az állapotban élek és mozgok.

Apámnak és nagybátyámnak is megtiltotta a református presbiter apai nagyapám, hogy katolikus lányt vegyen el, lévén a katolikusokat bálványimádó pogányoknak neveztük magunk között, s ez így volt és kb. van rendjén a a Nagy-Magyarország, majd a kisebb Magyarország protestáns többségű részein.

De azok a katolikusok, akik nem az általad itt írt valóban létező hamis felsőbbrendűségtudattal kommunikálnak a nem katolikusokkal, azok, akikben létezik még az Ige irányába alázat, azokkal lehet érdemben kommunikálni érdemi témákkal kapcsolatban.

Isten nem vetette el egy az egyben a katolikusokat, emiatt létezik pl. már 60 éve katolikus karizmatikus mozgalom is, munkálkodik köztük is a Szent Szellem, amely mozgalmat 3-400 évvel ezelőtt valszeg a pápa ezerrel kiátkozta volna, de az idők változnak, és rájöttek már ott Rómában is, hogy a világ gondolkodása is változik.

Nem véletlenül csalogat a pápa egy csomó nem katolikus, vezető karizmatikus embert római látogatásokra, és teszik is tiszteletüket közülük egyre többen a pápáknál, ilyen-olyan szintű, szerintem egyáltalán nem okés ökumenikus szövetségeket kötve.

De ez a legfelsőbb szint, sohase tekints minden felekezettagra a felekezete vezetőségének a cselekedetein keresztül, mert Isten egyénként tekint ránk elsődlegesen, s nem felekezetek tagjaiként.

És emiatt, egyének miatt létezik karizmatikus katolikus mozgalom, akkor is, ha egyes nem katolikus karizmatikusok ezt hitetlenkedve szemlélik, csodálkozván, hogy a bigott, hamis felsőbbrendűségi tudatban élő katolikusokat is betölti a Szent Szellem!?

Ja, ja, így műxik ez Isten szemében, a Dávidot gonosz, igaztalan indokok alapján üldöző Saulra is képes volt rászállni Isten Szelleme, és pucéran prófétált szellemi önkívületben az út mentén.

Nem mi határozzuk meg ugyanis azt, hogy végez-e valakikben, s kikben milyen munkát a Szent Szellem.

Légy türelmes a katolikusokkal szemben, de sohase engedd magadat leuralni a hamis felsőbbrendűségtudatuk alapján. Mert az hamis, ugyanis csak Isten ismeri az Övéit, s nem emberek mondják meg azt, hogy ki Istené, s ki nem az!? Ha ezt az alapelvet elfogadja egy katolikus, akkor azzal lehet és érdemes érdemben kommunikálni.

Előzmény: Anna2026 (3466)
Anna2026 Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3466

Amit írtam az a római katolikus hit alapja, aki ebben nem hisz, az nem római katolikus. Maga a Katolikus Egyház mondja ezt. Minden más cselekedet ennek a hamis hitnek a gyümölcse, ezért a gyümölcsök kritizálása eddig és ezután sem hozott és hoz semmiféle eredményt. 

A római katolikus hitet itt lehet tanulmányozni:

https://lexikon.katolikus.hu/

Ráadásul az ostyaimádat nem az egyetlen a Bibliával szembemenő hamis tanítás. A másik a cselekedetek általi üdvösség útja, más néven a kegyelemközvetítő szentségek tana. A Katolikus Egyház mindig is tagadta az egyedül hit általi üdvösséget, tanaik szerint nincs üdvösség a Római Katolikus Egyházon kívül, hiszen az üdvösséghez szükséges cselekedetek csakis ő általuk valósíthatóak meg. Pl.  Csecsemőkeresztség, elsőáldozás, bérmálás, egyházi rend szentsége stb.

Azért az nagyon szomorú, hogy mindezen alapvető különbségek feledésbe merültek. Azért is, mert pont ezek miatt egy másik vallásról beszélhetünk a katolicizmus esetében és nem bibliai hitről. Ezt az sem változtatja meg, ha valóban őszinte és jószándékú katolikus hívők vannak.

Előzmény: vámmentesss (3465)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3465

Ne sematikusan nézd a katolikus embereket, mert Ők egyén szintjén hívők, ahogyan a HGy és más felekezetek tagjai is egyénként hívők, és mindenkinek egyénként lesz majd ítélete, s ott a bíró egy olyan személy lesz, aki amiatt méltó a bíró posztra, mert ismeri az esendő emberi természetet is, nem csak a tökéletességben létező isteni természetet, valóságot.

Jézus emiatt nem felekezeteket fog elvetni vagy megtartani, hanem egyéneket fog ítélni, és Te is így tekints a katolikusokra is, más felekezetek tagjaira is, és biza ránk, hgy-sokra is.

Ne mondd azt, hogy biztos, hogy egyik katolikus sem képes elszakadni az “elétett ostya azonos Jézussal” képtől, mert ez nem igaz, hidd el, sok katolikusnak sokkal gyakorlatiasabb és valóságosabb ennél a hite, és a személyes közössége is a Megváltónkkal. 

A katolikusok tévelygéseit (pl., Mária mennybemenetele, Mária szeplőtelen fogantatása, purgatórium létezése, faragott szobrok, képek előtti leborulás, pápai tévedhetetlenségek, igeileg kellően nem megalapozott látások dogma szintre emelése, stb…) ostorozni kell folyamatosan, hogy érezzék, komoly és jogos kifogások vannak Velük szemben, de mindezt úgy kell az irányukba megtenni, hogy végig érzékeltetni kell azt, hogy nem mi leszünk, vagyunk a bíráik, mert az ítélet az Úré, s nem az emberé.

Feddni kell a tévelygőt, mert ez valóban feladatunk, és ezt tesszük mi is pl. itt is rendszeresen, emiatt csak azon kevés alap mentén kommunikálunk mi is katolikusokkal, amely kevés alap, pl. az Istennek adott dicséret, összeköt velük is.

Ilyen alap az “Ez az a nap” rendezvény is, ahol a HGy nincs jelen felekezetként, de a tagjaink felléphettek eddig is, ha akartak, és el is mehettek nézőként is, ha akartak, ezt nem tiltotta a HGy.

Előzmény: Anna2026 (3464)
Anna2026 Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3464

Mivel a Római Katolikus Egyház hite alapvetően más, mint a bibliai hit, így az érvelésed szerintem nem állja meg a helyét. Amikor egy katolikus Jézust imádja, akkor az átváltoztatott ostyát érti alatta. Imádni az Urat, csak szellemben és igazságban lehet. Márpedig az átváltoztatott ostya se nem szellem, se nem igazság, hanem anyag és hazugság. 

Lásd ezen a videón:

https://www.youtube.com/watch?v=iFwokbuH1_c

Előzmény: vámmentesss (3459)
elterito Creative Commons License 2025.10.07 0 0 3463

Szólítsd fel magad, hogy lépj tovább !  Próbálj ki egy új választ. Próbálj nevetni. Ámen !

Kolbászt a zsebekbe, irány a katonai lőtér.

Rhemaáb kiröhögésére felkészülni.

Röhögést megkezdeni. Most!

Előzmény: rhemaáb (3462)
rhemaáb Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3462

Szólítsd fel magad, hogy lépj tovább !  Próbálj ki egy új választ. Próbálj nevetni. Ámen !

vámmentesss Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3461

Látod, látod…🙂

Előzmény: elterito (3460)
elterito Creative Commons License 2025.10.06 -1 0 3460

Tamás vezetéknevét ne feledd, az is sok mezőgazdasági és biológiai témát rejt önmagában is...

Milyen fajzatú mezőgazdasági és biológiai témát rejt vajon a Tamás vezetékneve? Ja? Most jut eszembe, ő egy pajor.

Előzmény: vámmentesss (3457)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.06 -1 0 3459

Van egy minimum szint, amely szinten az ökumenikus törekvéseket lehet támogatni, ahogyan Pál mondta erről, hogy neki mindegy, ha valakik nem szívből, hanem (fel)színből hirdetik a Krisztust, a lényeg egy bizonyos szintig az, hogy Krisztus neve hirdetve legyen.

A legkisebb minimum eme páli elve alapján a zene, és az Istennek adott dicséret, mint az összes keresztény felekezetek által Isten felé adott hálaáldozat, mint érték egy remek kapcsolódási pont erre, ahogyan kezdetben a ping-pong volt egy kezdeti minimum az USA és Kína kommunikációjára.

A hálaáldozat, a dicséret, mint Istennek adott egyik istentiszteleti forma mentén tartott kommunikáció más szint, mint egy közös Istentisztelet egésze.

Ne keverd a kettőt tehát.

Előzmény: Anna2026 (3458)
Anna2026 Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3458

Arról nem találtam információt, hogy Pajor Tamás elhatárolódott-e azon ökumenikus törekvésektől, amelyekben ő is részt vett? Pl. 2018-ban életmű díjat kapott (Szikra-díj). 2024-ben pedig az Ez az a napon! lépett fel, ami, mára már kiderült, egy kifejezetten ökumenikus indíttatású rendezvény. 

Az Ez az a nap! elődje a Felvonulás Jézusért rendezvény, aminek a szervezésében a Római Katolikus Egyház aktívan részt vett. Az alábbi egy 1993-as felvétel, kb. a 25. perctől.

https://www.youtube.com/watch?v=6YMVyPhJLzU

"Mi volt a motiváció annak idején, hogy létrejöjjön egy ilyen volumenű keresztény rendezvény? (Ez az a nap!)

Azzal a céllal jött létre, hogy a keresztények meg tudják élni azt a fajta egységtörekvést, amelyet ökumenének nevezünk. Az ország különböző részein ez megélhető, de ezt demonstrálni – hogy egy napon az egybetartozás nagyobb hangsúlyt kap, mint a felekezeti hovatartozás – egy viszonylag ritka dolog és nagyon-nagyon szükségesnek éreztük. ... Én azt szánnám még biztatásnak, hogy mindenki éljen át egy olyan koncertélményt, amely nem is koncert, hanem egy nagyon mély lelki utazás, egy istentisztelet, ami ez alatt az 5 óra alatt egy gyors lelkigyakorlatként is átélhető. A-Z-ig át van imádkozva, ki van találva és meg van komponálva, hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz a különféle mondanivalók, a szolgálók, együttesek, fellépők, bizonyságtevők, igehirdetők, imádkozók."

https://777blog.hu/2025/05/09/ezeket-a-dalokat-mar-a-mennyben-megirtak-interju-az-ez-az-a-nap-alapitojaval/ 

László Viktor az Ez az a nap! fő szervezője az Új Jeruzsálem katolikus közösség egyik alapítója. Ez a közösség a Római Katolikus Egyház hitét vallja.

https://www.youtube.com/watch?v=tG8LjipBfy8

vámmentesss Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3457

Tamás vezetéknevét ne feledd, az is sok mezőgazdasági és biológiai témát rejt önmagában is...😀

Előzmény: elterito (3456)
elterito Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3456

Akkor ezek szerint amiatt, mert Pajor Tomi keresztény hívő, emiatt minden keresztény vallási témát be akarnál ezentúl tenni majd ebbe a topikba, bármi is légyen az!?

És amiatt, mert Pajor Tomi egy Tamás nevű ember, emiatt minden Tamás nevűekkel kapcsolatosat be akar ezentúl tenni majd ebbe a topikba, bármi is légyen az. De csak mert troll.

Előzmény: vámmentesss (3455)
vámmentesss Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3455

Akkor ezek szerint amiatt, mert Pajor Tomi keresztény hívő, emiatt minden keresztény vallási témát be akarnál ezentúl tenni majd ebbe a topikba, bármi is légyen az!?

Okosabb vagy te rhemaáb ennél!

Tedd be a témáidat az ahhoz illó topikokba, és akkor fognak is az odaírók azzal érdemben foglalkozni, lévén Tarr Zotya druszám látogatása a pápánál valóban figyelemfelkeltésre alkalmas hír.

Csak nem ide való.

Előzmény: rhemaáb (3453)
elterito Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3454

ki? te?

ki? én?

Előzmény: rhemaáb (3453)
rhemaáb Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3453

Vallás-szakértő

vámmentesss Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3452

Mi a semmi köze van ennek Pajor Tomihoz? 

Előzmény: rhemaáb (3450)
rhemaáb Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3451

Előzmény: rhemaáb (3450)
rhemaáb Creative Commons License 2025.10.06 0 0 3450
elterito Creative Commons License 2025.10.06 -1 0 3449

Már megkérdeztem

Előzmény: Törölt nick (3448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!