Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2023.03.26 -10 0 23473

Te itt már magadban beszélsz? Jó kis topik.

Előzmény: vélemény 1 (23472)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.26 -1 1 23472

Az AirBnB-t reggel 1-0ig kellett elhagyni. A csomagot sem lehetett otthagyni. Reggel  elvittük a csomagokat az állomásra a csomagmegőrzőbe. Az övéket és a miénket is, mert mi átköltöztünk egy szállodába. A városban több csomagmegőrző van, az AirBnB-k terjedésével jobban szükség van rájuk. A buszállomás mellett is láttam egyet, a San Lorenzo homlokzatával szemben is van egy. De biztos sokkal több van. Mi azért választottuk az állomás csomagmegőrzőjét, mert  délután a rokonok vonattal mentek Pisaba. A csomagmegőrző az állomás jobb oldaláról kívűlről közelíthető meg. Leghátul van, reggel 7-kor nyit. Az első 4 óra 6€, után óránként. 1€. A vonatokhoz csak az mehet be, akinek jegye van, ellenőrzik.  A Pisaba menő vonatok végállomása többnyire Livorno. Vasárnap délután rengetegen voltak állomáson. Még megmaradtak a  régi 50-es évekből származó feliratok, gondolom , mint műemlék. De ott ahol a2Self Sevice" a kiírás és régebben tényleggen tényleg önkiszolgáló étterem volt, ott most Feltrinelli könyves bolt van.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.26 -1 1 23471

Folytatás

 

A rokonoknak 3 egész és egy fél napjuk volt. 1-1 nap volt Siena és San gimi, fél nap Pisa. A maradék volt Firenze.

Az érkező nap délután felmentünk a Piazzale Michelangelora. A 12-es busszal mentünk, az állomás előtt van a megálló, elég ritkán jár és körbe megy a fél városon, főleg az Oltrarnon. A téren tömegek voltak. Megnéztük a naplementét, utána hazasétáltunk. Én már jöttem le gyalog, de nem ezen az úton. Lépcsőkés rampák mentek lefelé és a Porta San Niccolónál kötöttünk ki, ahol szökőkút is van. Rengetegen másztak felfelé este fél 7 körül. A tértől a Dómig közel egy óra alatt sétáltunk el.  Lassan, fotózgatva, fagyizva. Firenze kicsi.

Szombaton San Gimibe ritkábban mennek a buszok, csak a 9.40-es busszal tudtunk indulni. (hétköznap 8.40-kor is indul) Előtte tettünk egy  sétát a Signoria- Ponte Vecchio- Mercato Nuovo ( vaddisznó)- Palazzo Strozzi- Tornabuoni- Sta Maria Novella útvonalon, egy hosszú óra volt.

A hazautazásuk napján az Uffizi volt a program. A rokonok ragaszkodtak hozzá. Én megpróbáltam őket lebeszélni, de ragaszkodtak hozzá, mindenképpen látni akarták látni a Botticelli képeket.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.26 0 2 23470

San Gimi másik bemenős látnivalója a Városháza, a Palazzo del Podesta. Közvetlenül a Dóm(hivatalos nevén Collegiata) mellett balra. A múzeum bejárata fent az emeleten. Már az ajtóra is ki van írva, hogy wc nincs.  9€. Alsó szinten a Dante terem, ahol 1300-ban Dante Firenze képviselőjeként próbálta rávenni a helyieket, hogy csatlakozzanak a guelf táborhoz. Az egyik könyveim fele szerint sikeresen, másik fele szerint sikertelenül. San Gimi inkább Sienahoz húzott és Siena mindig ghibellin volt. A felsőbb szinteken van a képtár, a helyi 13-14sz mesterek, továbbá  néhány 15sz firenzei mester művei. Utóbbiak jelentősek, Filippino Lippi, Gozzoli, Ghirlandaio. Az utolsó termet nem szabad kihagyni. Egy erkölcsös és egy erkölcstelen fiatalember életét mutatják be. Az utóbbi rossz hírű házat látogat, ahol megverik és kirabolják, az előbbi a feleségével fürdik majd bújik ágyba. Mindkét képen ugyanazt a sapkát viseli.

Fel lehet menni a toronyba. Sok-sok lépcső, a legfelső részen létraszerű, lefele is mindenki hátrafelé jött. Utólag úgy gondolom, hogy jó hogy felmentem, de másnap az Uffizi lépcsőin szenvedve nem így gondoltam. A lépcsők egy része modern vaslépcső,  lukas lépcső, az erre fóbiás útitársunk nem is jött fel. A kilátás szép, de a Piazzale Michelangielohoz persze nem hasonlítható.

 Utána elsétáltunk a város felső végéig, a fenti városkapuig. Itt is van egy szép templom, a San Agostino, szintén freskókkal. Sajnos a legszebbek a szentélyben található Gozzoli freskók jelenleg felújítás alatt állnak. A bal hajóból ki lehet menni a kerengőbe, érdemes.

A városban többfelé láttunk nyilvános wc-t, ki vannak táblázva.  Ettünk pizzaszeletet, kétszer is fagyiztunk.

San Gimi egy skanzen, de egy több, mint 1000 éves múlttal rendelkező skanzen. San Gimit egyszer látni kell.

 

A firenzei buszállomás  pénztárhelyiségében is van wc. A buszállomás mellett közvetlenül balra pedig egy Carrefour express.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.25 0 3 23469

Siena folytatás

A Palazzo Pubblico szintén kombijegyben van a Santa Maria della Scala kórházzal, 14€. A 15€-ós jeggyel fel lehet menni  a toronyba. Azt a termet tatarozzák, ahol a jó és a rossz kormányzást ábrázoló freskók vannak. Semmit nem lehet látni.

 Hiába voltam ötödször Sienaban, még mindig azt érzem, hogy egyszer két éjszakára/egy teljes napra kellene visszamenni, felmenni ehhez az "ég kapujához", megnézni a  never ever fatáblákat, és persze mindezt szeptember vagy októberben, az egész dómban láthatók a padlómozaikok. Ezeknek nagy része most is le volt takarva.

Szombaton mentünk San Gimibe. Poggibonsiban kell átszállni, odáig vonat is megy, nagyjából óránként 2. Biztosabb, mint a busz. Mi végig busszal mentünk, 14€ retúr. Poggibonsig kb 1 óra, onnan San Gimi 15 perc. A várakozás ott is kérdéses. Többen várakoztak, nemcsak mi, az egyik olasz úr megkérdezte az egyik érkező busz sofőrjét, hogy mikor megy a busz San Gimibe. A válasz: kérdezze meg szemben a pizzeriaban. Valami busz biztos jön, mindkét irányban 30-40 percet vártunk, visszafelé  San Gimiben is a kiírt menetrendhez képest kb 30 perc késéssel jött a busz.

San Gimi fénykora a  a 10.sz-tól kb 14. sz. elejéig tartott. Annak volt köszönhető, hogy a városon keresztül megy a VIa Francigena. Pontosabban a város a Via Francigenara épült. Ez volt főút északról Rómába, a név onnan erede, hogy Nagy Károlya a frankok uralkodója is ezen az úton ment Rómába a koronázására. A főtéren van a városháza és a Dóm. Utóbbi valójában káptalani templom, sosem volt volt püspöki székhely. Amikor 2009-ben itt jártam, akkor a templom ingyenes volt, nagyon hosszú sziesztát tartottak,  bent nagyon sötét volt, semmit sem lehetett látni, a freskóknak a körvonalait sem ehetett kivenni. Most a belépőjegy 5€, szieszta nincsés, a freskók gyönyörűen meg vannak világítva.  Szeretem a fizetős templomokat.

Az egyik oldalon az Ószövetség a másikon az Újszövetség jelenetei, a 14. sz közepéről.  A 15. sz végén  megnagyobbították,  a Maiano fivérek hozzáépítettek két oldalkápolnát ( ők készítették pl a Santa Croce szószékét) amelyekben a freskókat Ghirlandaio műhelye készítette.

(Folytatás még jön)

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.24 0 2 23468

Pénteken mentünk Sienaba, szombaton San Gimibe. Fordítva kellett volna. Két okból. Az egyik egy olyan látnivaló,amit még sosem láttam. Most sem. A Piccolomini palotában a Tavolette delle Bicchierna. Bicchierna  annyit jelent, hogy államkincstár. Siena  városa minden évben fatáblák közé lefűzte a városi költségvetés papírjait, a fatáblákat a leghíresebb festőt illusztrálták.  Több száz évig. Nem mindegyik van itt, én is láttam néhányat pl Glasgowban. A nyitvatartási idő mindig bizonytalan volt, de most már csak szombaton és csak előzetes bejelentéssel látogatható. Egy ismerősöm az én javaslatomra látta és azóta is hálás érte. Én pedig még mindig nem láttam.

A Másik ok a Dómhoz kapcsolódik. A Dóm körzetben is kombijegyek vannak. Pénztár az épület bal oldalán, ahonnan közvetlenül be is lehet menni. Mi a 13€-ós kombijegyet vettük. Érvényes  a Dómra, a Keresztelőkáplnára, a Zarándokszállásra, a Dóm múzeumra. Továbbá az innen megközelíthető Faccatonera, ez a sosem elkészült óriás templomból magmaradt fal. Ez sosem vonzott. Továbbá a Szt Bernát oratoriumra. Ezt csak kívülről láttam egyszer. A másik jegy 20€-ós. Ez még egy helyszínre érvényes. Porta del Cielo. Az ég kapuja. Fel lehet menni  először a templom belső falán levő keskeny folyosóra, a homlokzatnál és a főhajónál is majd kienni a külső fal és a kupolamentén levő folyosóra Nem tudom, hogy mely szakaszokra lehet kimenni. Ez nagyon vonz.

A Dóm bal oldaln kereszthajónál van felújítás, a Keresztelőkápolnában pedig a keresztelőmedence van teljesen felállványozva, semmi sem látszik belőle. A jegypénztárnál van shop, wc, kávéautomata.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.23 -2 0 23467

Holnap lesz folytatás. Csak dolgoztam ( ami ugye az utóbbi 3 évben ritkán fordult elő) és műkorcsolya VB van.

Előzmény: bonnita (23465)
szkati Creative Commons License 2023.03.22 -1 1 23466

Mi Volterrában a z Appartamenti Villa Mascagniban fogunk lakni, ami csodásan romantikusnak tűnik. Cortonában sose laktunk, csak megnéztük, és én persze idéztem magamban a Napsütötte Toszkána képeit:))

Előzmény: bonnita (23465)
bonnita Creative Commons License 2023.03.22 0 0 23465

Hotel La Pace- ott én is laktam egyszer, mikor Siénából jöttem haza az isiből. Mindig benézek ott a kapualjban ha arra járok. :)

Várom a folytatást ! 

Előzmény: szkati (23463)
szkati Creative Commons License 2023.03.20 -1 0 23464

Cortona a szívem egyik csücske. Nagyon szép hely, imádom! Ha teheted ne hagyd ki!

Előzmény: vélemény 1 (23462)
szkati Creative Commons License 2023.03.20 0 0 23463

Örülök én is hogy látlak!

Persze, jó látni a régieket, na meg a régi programok megújítását is. Mi a covid óta nem jártunk Olaszországban. Péternek már nagyon hiányzik.és én sem vagyok ellene. Péter már 5 éve olaszul tanul, és hál ISten most már jól is beszél, úgyhogy remélhetőleg nyelvi gondjaink nem lesznek.

Sokszor látlak és olvaslak, és irígylem az a vitalítást, amivel rendelkezel! Mi csak egyszerűen öregszünk, de az olasz imádatunk egyenes arányban egyáltalán nem múlik el!

Előzmény: vélemény 1 (23462)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.20 -1 0 23462

Szia Kati és üdv Péternek is!

Olyan jó újra "látni" a régieket!

Toszkána mindig visszahív. Vannak helyek ahol egyszer vagy max kétszer voltam, és annyi elég is volt. De Toscananak nem lehet ellenállni.

Még mindig kimaradt Volterra és Cortona és számos kisebb város.

Előzmény: szkati (23461)
szkati Creative Commons License 2023.03.20 0 0 23461

Örömmel olvastam, mert mi is arrafele készülünk áprilisban. Volterra lesz a bázis, aztán onnan ide-oda.Régen jártunk Olaszországban, SzPéter nagyon szép programot rakott össze a 10 napra.

Előzmény: vélemény 1 (23460)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.20 -2 3 23460

Firenzéből kirándultunk Sienaba és San Gimibe. MIndkettőt busszal. Mindkét nap reggel szakadt az eső amíg a buszban ültünk, érkezés után szemerkélt, majd elállt és délutánra szép idő lett. Sienaban pénteken 16.-án iszonyatosan  erős szél fújt, alig tudtunk felmászni a Dóm lépcsőjén, mert a szembeszél szinte ledöntött.

Anno az őskőkorszakban ( 2000-es évek közepe) a firenzei buszállomáson ki voltak rakva kis prospektusok a sienai és san gimi-i buszok menetrendjével. 10 éve már nem voltak, viszont a falon volt menetrend. Már nincs. Sienai buszjegy retúr 19€. Amikor megvettem, azt mondta a   jegyeladó ( pénztár élő személlyel  Firenzében még van), hogy minden óra 10 perckor megy busz.  A visszaúti indulást nem tudta, azt mondta, hogy kérdezzem meg Sienában. A 8.10-est választottuk, de nagyon hamar kiértünk, még volt időm megvenni a másnapi jegyet San Gimibe (13, 50€), amikor rákérdeztem , hogy honnan indul a sienai busz, közölte, hogy itt a bejáratnál, most rögtön. 7 ó 50 volt. Előző nap erről a buszról szó sem volt. Kétféle busz van, az ordinario, a lassabb, és a rapido a gyorsabb. A miénk mindkét irányban rapido volt, odafelé 1ó 30 perc, vissza csak 1ó 10 perc. A sienai buszállomáson már nincs élő személy, nincs mentrend. A jegyárusító automatán sincs menetrend. Az egyes buszmegállókban ki van valami írva,  mi a 17.10-es buszt néztük ki. Visszafelé is hamarabb értünk ki,  elég sokan várakoztak, egymást kérdezgették, hogy honnan és mikor megy busz. Állt ott néhány buszsofőr, ők mindenkinek azt , mondták, hogy majd ki lesz írva. Fiatalok  telóba bújva keresték az infot, de valószínűleg nem találták, mert ők is a többieket kérdezgették. Végül jött egy busz, ami 16.50-kor indult.  Ezt sehol sem láttuk kiírva.  Amikor felszálltak, akkor mindenki megkérdezte a sofőrt, hogy ez a busz tényleg Firenzébe  megy e. Azt hiszem, hogy biztosan csak annyit lehet tudni, hogy valamikor, valahonnan biztos megy egy busz.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.19 -2 1 23459

Firenzében egy AirBnB-ben laktunk. 20 Passi del Duomo. 20 lépésre a Dómtól. Valójában a Keresztelőkápolnától. A Via Cerretari legelején. Ez egy régi épület. Vastagok a falak, sokszor nem volt  wifi, sőt még térerő sem. Egyébként jó volt,  3 szobával, jól felszerelt konyhával. 370€, 4 főre, 3 éjszakára. Kényelmesek voltak az ágyak.

 Januárban és februárban lefoglaltam az összes idei szállásunkat.  Rengeteg szállást néztem végig, mert a mi speciális szoba és ágybeosztás igényeinkhez nem volt szűrő. Az a tapasztalatom, hogy jó helyen levő 3*-os hotelben, fürdős 2 ágyas szoba reggelivel minimum 90-100€. drágább persze van, sokkal drágább is. Ha olcsóbb, akkor valami nem stimmel. Ami viszonylag drága, az a reggeli, 10-15€. Mi sajnos szeretünk szállodában reggelizni.  A  reggeli nélküli ár 35-40€/Fő/éjszaka. 

Az AirBnB tényleg csak néhány €-val olcsóbb. A reggeli persze sokkal olcsóbb. Amikor a CONad-ban bevásároltunk a vacsi és a reggeli együtt került 5-6 €-ba /fő. Pedig sok mindent vettünk.

Én nem vagyok az AirBnB híve. Több okból. Egyrészt nálunk a házban több AirBnB van. Nincs olyan hét, hogy ne üldögélne valaki a csomagjaival órákig a kapuban, mert nem tudja elérni a szállásadót. Vagy ha bejut a házba, akkor végigcsengeti a lakásokat és segítséget kér. Másrészt egyszer Franciaországban perforált az útitársam vakbele. Szombat késő este. A szálloda azonnal intézkedett. Nem tudom, mit csináltuk volna ha nekünk kell intézkedni. 

A szálláson nem találkoztunk senkivel. Jött egy mail, megadta a kapu kódot, azt hogy előre kell menni 5 lépcsőfokot, majd balra 5-öt, ott van egy ajtó egy zöld szalaggal . Megadta annak is kódját. Írta , hogy hogy a router hátoldalán van a (nem működő) wifi kód és hogy a soggiornot hagyjuk a nappali asztalán.

A lakás dekorja döbbenetes volt. Volt ott minden, plüss állatkák, poszter Ghandival és Nehruval, emléklap egy háborús halottról, egy lap számtalan szovjet jelvénnyel, Lenin és vörös csillagok. ( Közel 40 éve kaptam ilyenek a szovjet turistáktól.) De volt egy abszolút kedvencünk. 3D kép, mint anno a kacsintgatós vagy vetkőző nők, ami változott, attól függően, hogy merről néztük a képet. Ez a kép 3 különböző jelenetet mutatott. Az egyiken Mao áll, a másikon ül, a  harmadikon integet.

vélemény Creative Commons License 2023.03.19 -1 1 23458

A PISMOVER a  vasútállomás leghátsó részéről indul, az aluljáró végéről. Az a rész zöldre van festve, feltűnő. Mindenhol ki van írva. A jegyet csak ott lehet megvenni, a Trenitalia jegypénztárában és jegyautomatáinál nem.  Lehet venni jegyet telefonnal, kártyával és kp is. Papír és fémpénz is jó. A jegyet utána érvényesíteni kell. Ez nem olyan jegy, mint a szokásos vasúti jegy, kis méretű, QR kódos. Külön érvényesítő kütyü van a telefonos jegynek és a papír jegynek. Többeket láttunk kínlódni, mert a QR kódot közvetlenül a piros fény alá tették. Rá kell tenni a gép alsó részére, ahol az ábra van.

A reptérről jövők számára ott a Pismovernél van trenitalia automata.

Pisa -Firenze vonatjegy 8.90€, kalauz nem jött, a visszaúton sem. A du fél 2-es vonaton sokan voltak, főleg diákok.

vélemény 1 Creative Commons License 2023.03.18 0 3 23457

Már sajnos meg is jöttünk...

Valószínűleg részletesen legutóbb is én írtam, de azért írok  néhány infot.

Vittünk két rokont, akik nem igazán voltak felkészülve. Pontosabban semennyire nem voltak felkészülve.

Ők 4 éjszakát voltak, mi utána még maradtunk 3 éjszakára. Nem hurcoltam őket végig a firenzei múzeumokon, amikor ott voltak ők is, akkor kirándultunk.

Ryan időben indult, időben érkezett mindkét irányban.

Első éjszakára megszálltunk Pisaban. A Pismover 5€/ fő, mi beültünk egy taxiba 14€-ért vitt el az állomás melletti szállóig. Már 3 főnél is olcsóbb, mint a Pismover, de szerintem 2 főnél is megéri a különbséget.

Hotel La Pace, 2 percre az állomástól. Egy régi típusú 3 *, de nagyon kellemes hotel. Nem olcsó 95€/szoba reggelivel. Mindkét szobánkhoz volt egy külön nappali és egy nagy terasz fotelekkel-. A reggeli fantasztikus jó volt,  erős 4 .

El tudok képzelni egy olyan utazást, amikor   Pisaból kirándulunk 5terrere, Luccaba, Pisoiaba, Pratoba, akkor itt szállnánk meg.

Szállótól reggel lassú sétával 40 perc alatt értünk a Csodák terére, vissza  gyorsabb sétával 20 perc.

Csodák tere. A sinopiák múzeuma mellett van pénztár, de megvettünk a jegyeket online, mert a toronyba időre kell foglalni.

 Többféle jegy van. A mindenhova érvényes jegy 27€. A mindenhova az a torony, a dóm, a keresztelőkápolna, a Camposanto  a dómmúzeum, a sinópiák múzeuma. Időpontot foglalni csak a toronyba kell. A mindenhova mínusz a torony 10€. Ez egy nagyon baráti ár.. Csak a torony 20€. A többi külön-külön 7€. A Dóm ingyenes . Elvileg. Mert nem lehet csak egyszerűen besétálni. Meg kell venni a 7€-ós jegyet valamelyik helyszínre és azzal a jeggyel lehet bemenni a Dómba időpont foglalás nélkül.

Csak a helyszínen korlátozott számban lehet kapni konkrét időpontra szóló ingyenes jegyet a Dóm. Nem tudom, hogy mit jelent a korlátozott szám.

Fel van állványozva a Camposanto bejárata, a Keresztelő kápolna emeletének nagy része, a Dóm bal oldali kereszthajója kívül is és belül is.  A Dóm kijárata hátul a szentély mögött balra.

A Dómmúzeumot most láttam először a hosszú évekig tartó felújítás után. Nagyon jó. Hasonlít a firenzei Dómmúzeumhoz, persze kisebb. Fent kávézó.

onlyread Creative Commons License 2021.10.16 -1 0 23456

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, de jó! Lesz Firenze? Mikor, mennyi, mit néznél? Lennének ötleteim :)

Előzmény: vélemény (23453)
vélemény Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 23455

Köszönöm! Angyal vagy, mint mindig!!!

Előzmény: bonnita (23454)
bonnita Creative Commons License 2021.10.15 -1 0 23454
Előzmény: vélemény (23453)
vélemény Creative Commons License 2021.10.15 0 0 23453

Hát itt tényleg jó régen nem járt senki!!!

 

Kérdésem azokhoz, aki voltak Firenzében az ingyenes első vasárnapon vagy az ingyenes márciusi héten.

Mi ingyenes?

74József Creative Commons License 2020.02.17 0 0 23451

és neked is köszönöm!:)

Előzmény: onlyread (23449)
74József Creative Commons License 2020.02.17 0 0 23450

Nagyon szépen köszönöm!:)

Előzmény: pandabarát (23448)
onlyread Creative Commons License 2020.02.17 -1 1 23449

Ha esetleg mégis Firenze lenne a központ, akkor ott is van néhány negyed, ahol találsz ingyenes parkolási lehetőséget a szállásokon. Novoli-San Donato illetve a a Piazza Taddeo Gaddi környéke. Ott van villamosjárat is...

Előzmény: 74József (23447)
pandabarát Creative Commons License 2020.02.17 -1 0 23448

Hotel Villa Rita /Montecatini Terme. Kétszer voltunk, nagyon jó választás volt. Saját ingyenes parkolója van. Pisa és Firenze közt található, nem teljesen félúton. Firenze 50perc, Pisa 1óra 20 perc vonattal. Lucca is a Pisa vonalon érhető el, nekünk nagyon tetszett. Helyben is el lehet tölteni néhány napot, de kocsival is sok látnivaló elérhető 1 napos kirándulásokkal.

6nap/5éjszakás csomagot vettünk, de más megoldás is lehet. Csak ajánlani tudom.

Előzmény: 74József (23447)
74József Creative Commons License 2020.02.16 0 0 23447

Kedves Fórumtársak!

 

AZ elmúlt évben Nápolyban voltunk autóval, és Piano di Sorrentoban szálltunk meg, és a tömegközlekedést használtuk mindenhova, az autónk mindvégig a szálláson maradt.

 

Ez a tervünk idénre is, Firenze vonatkozásában is, szeretnénk egy szállást, kiindulópontot, ahonnan (becircumozhatnánk :)) Firenzébe, ill. Pisába, erre a két helyre szeretnénk menni, illetve Vincibe, de azt bevállalnánk autóval is.

 

Nem szeretnénk autóval keveregni, illetve órákon át parkolót keresni, meg dugókban állni....

 

Két helyiséget néztünk, Empoli, ill. Prato,  a térképet nézegetve, ott van REG vonat összeköttetés.

Tudna valaki segíteni?

előre is köszönettel!

laca696 Creative Commons License 2020.01.18 0 0 23446

Sziasztok!

 

Szeptember elején , 1 hét időtartamban szeretnénk  Toscana mesevidéket bejárni és szívünkbe zárni.

Ehhez keresek  apartmant  2+2 fő részére. Nyugdíjasok vagyunk, autóval tervezzük a kirándulást.

Firenze környékét   gondoltuk   bázisnak és onnan terveznénk a látnivalók megtekintését. 

Apartmannal szembeni elvárás: 2 hálószoba+nappali , felszerelt konyha, terasz, parkolási lehetőség. Semmi extra, csupán tiszta legyen.  

Minden segítséget, ajánlatot köszönök!

widus Creative Commons License 2019.10.23 0 1 23445

Kedves Olvasók! Kis élménybeszámoló.:)

 

Firenze 2 és fél nap. Egyetlen múzeumban és fizetős templomban sem voltunk és nem az érdektelenség, hanem az időhiány miatt. :) Ez az idő pont arra volt elég, hogy a város hangulatát átérezzük, km-eket sétáljunk és jókat együnk, fagyizzunk. A város varázslatosan szép!

 

Ami legjobban tetszett: a terek és a templomok. Igaz a sokadik után már egyformának tűnnek, de akkor is tetszettek! Illetve az Arno bal partján a dombok tetejéről a kilátás! Busszal mentünk fel és gyalog le, javaslom mindenkinek.

 

Ami kevésbé tetszett: a rengeteg autó és motor. Azt olvastuk a belvárosba nem mehetnek be, de mégis.

 

Tipp:

1. Bolognába repültünk, mert nagyon-nagyon olcsó repjegyet találtunk. Onnan vonattal másfél óra volt Firenze. A vonatok nagyon különbözőek árban! Érdemes utánaolvasni. Van gyorsvonat is, de az jóval drágább.

2. Hazafelé egy éjt Bolognában szálltunk meg, így volt egy szűk napunk felfedezni a várost. Ennyi szerintem elég is. Hangulatos az óváros!

3. Semmit, de semmit nem szabad venni az Öreg-hídon! Arcpirítóan drága minden! Volt merszük egy kis arany fülbevalóért 1400 eurót kérni...

3. A Dóm a Piazza Michelangelo térről a legszebb. Ide érdemes felmenni (busszal is lehet!).

4. A fagyik mindenhol nagyon finomak és nagyjából egyforma árban is vannak.

5. A paninik kihagyhatatlanok. Ott érdemes venni, ahol a szemünk előtt szeletelik bele a szalámit, sonkát és mi magunk mondhatjuk meg, milyen sajt és szósz kerüljön bele. Felér egy ebéddel! 

 

Mindenkinek szép utat kívánok!

Sidalina Creative Commons License 2019.09.29 0 0 23444

Sziasztok! A firenzei dómba megvenném előre a kombinált jegyet. Az értem, hogy az első belépéstől számított 72 órán át érvényes. Az nem világos, hogy megvehetem-e a jegyet például október 19.-re úgy, hogy esetleg csak 20.-án kezdjük meg a nézelődést. Ezt írják: Ticket is valid for 30 days from the date selected for the visit on the calendar at the moment of the purchase
Szóval úgy gondolom, hogy működik az, amit írtam, de jó lenne, ha valaki megerősítene ebben :) Köszi!

petjóka74 Creative Commons License 2019.09.23 0 0 23443

Mi a Goldcarnal foglaltunk, hitelkártya kell mindenképp, ha nem akartok méregdrágán bérelni. (Ha csak sima dombornyomott, debit kártyátok van, azt is elfogadják, csak akkor magas biztosítási díjat kell fizetnetek.)

Nem volt velük semmi gond. Felvétel is hamar ment, leadás még hamarabb.

 

Viszont a tömegközlekedésben nem vagyunk jártasak, ha Pisa-n kívül mást is szeretnétek, akkor szerintem jobb az autó, az idő szűke miatt.... 

Pisa vonzáskörzetében én Lucca-t, Firenzét ajánlanám, és persze San Gimignano-t, az egy teljes napot így elvinne.

 

Pisa és Lucca egy nap, Firenze szintén egy nap, és 3. napnak akkor én max San Gimignanot iktatnám be, vagy Volterrát.

Ha a 3,5 nap -ban benne van a repülés is, akkor picit nehéz, az érkezés napján (ha korán érkeztek) el lehetne menni Firenzébe,

2. teljes nap San Gimignano-ba (vagy Volterra), és a 3. nap, Pisa, mert akkor úgy is helyben vagytok, s onnan a reptér, de nem tudom, mennyi időtök lesz igazán. 

 

De vannak itt nagyobb tapasztalattal, hátha van jó tanács.

 

Jó utat!!!

 

Előzmény: Györgyi323 (23436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!