Keresés

Részletes keresés

voks02 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 44
Butaság. Eredetileg. :-)) A magyarban a többes szám jele -k, ami nem így végzôdik, az definíció szerint nem lehet többes szám. Lényegtelen, hogy az eredeti nyelvben miként volt.

Üdvözlettel,

Péter
Előzmény: Édy Endre (21)
-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.19 0 0 43

Azt hiszem, az előttem szólok elmondtak már nagyjából mindent helyettem.

 

Az MTI-vel kapcsolatban csak annyit fűznék hozzá, hogy az utóbbi időszakban nagyon romlott a színvonal, nem cél már a hiteles tájékoztatás. Az MTI valóban nem véleményügynökség, viszont a hírek szelektálásával valamennyire alapot ad ennek a feltételezésnek.

 

Sőt én úgy gondolom, hogy a hírügynökség is elősegíti a főváros-vidék szakadást. A vidéki lapok nagy része már csak az MTI csökkentett csomagjára fizet elő, sok helyi lap nem foglalkozik már az országos, esetleg világméretű eseményekkel, mert ahhoz az MTI-nek kellene szolgáltatnia az anyagokat, de az árakat a csillagos égbe viszik fel, ezzel is akadályozva az információáramlást. Helyette van a vidéknek bulvár, mónikasó stb. Ez kinek kedvez? Persze, hogy a liberális oldalnak...

Előzmény: noir2 (33)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 42

Pl? A vasárnapi párszáz ember.

Pl? Az MDF nem merte bevallani az embereknek és az úgynevezett külföldnek, hogy milyen nagy trutyiban vagyunk, ezért nem is lépte meg azokat a stabilizáló lépéseket, melyek miatt esetleg nem lennénk ilyen helyzetben. (Adósságátütemezés-elengedés kérése, állami hitelekkel történő piacszerzés, politikai és gazdasági nemzeti érdekek agresszív egymáshoz-támogatása (sic! DS) és az ezekkel együttműködő, ezeket kiszolgáló alapszerződések kiharcolása, stb.)

Előzmény: noir2 (40)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.19 0 0 41
hát akkor meg mi a baj?
Előzmény: kalocsay (37)
noir2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 40
pl?
Előzmény: Dumás Sanyi (38)
noir2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 39

az a baj, h még mindig ott tartatok, h az a fránya híradó, az befolyásolja az embereket, meg amit mondanak nekik a tv-ben..

emlékeztetnélek az I. médiaháború totális csődjére,a megszállt MTV-MR nahlik-csúcs Horn-t az "egekig emelő" működésére..(nem voltak kertv-k)

 

aztán az 1998-2002 közötti háromnevű általi MTV megszállás sem vezetett sehová..

 

a kertv-k hírműsorai pedig inkább bulvármagazinok ..meghallt,kibelezték, kigyuladt - ja ez a politikus  erre járt...az azt mondta..levágta az ujját kiskékeken...etc,etc

 

nem beszélve  a milliók által hallgatott MR-beli főhírműsorokról Déli Krónikáról, és a Vasárnapi újságról....qrva liberális mindegyik

 

Sváby kimondott búlvármagazinjá -(Napló)-nak pedig a politikához semmi köze - hacsak a dohányzó képviselők megmutatása nem az (mondjuk ki is tiltottak 'kamerástúl' mindenkit)

 

 

Előzmény: Törölt nick (35)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 38

MTI - mitől liberális egy hírügynökség? A ferdítéseik miatt.

 

MH - tulajdonosa Széles Gábor jobboldali, MDF-közeli nagyvállalkozó  Széles jobboldali? Talán csak vállalkozópárti. Ha az MDF 1990-es gazdasági (végigvitt) programját nézem, akkor sokkal inkább hasonlít Gy. Ferenc gazdaságpolitikájára, mint arra, ami fejlődéspárti jobboldali gazdpol lehetett volna.

Előzmény: noir2 (33)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.19 0 0 37

Az SZDSZ egy elfáradt, hitelét vesztett párt. Túl sokáig tanyáztak a szocik langymelegében, túl sokszor maradtak csenben, amikor egy liberálisnak kiabálni kellett volna. Nincs már hitelük, lendületük és "színük".

Szerintem nem fognak bekerülni a parlamentbe. Lehet, hogy Budapesten erősek maradnak, de mint országos párt, tulajdonképpen már régen nem létezik.

 

A média is elpártolt mellőlük, most Gyurcsány tenyeréből esznek, megvette őket kilóra. 

Dumás Sanyi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 36
Javítanálak: Nem vagy parlamenti párt -> nem szerepelsz - csak egy másik párt veled szimpatizáló tagja által - a parlamenti közvetítéseken, de kapsz pénzt a költségvetésből -> tudsz pártrendezvényeket szervezni és kampányolni, mert a pénz azért a környékeden van -> te vagy a média hangadó része-> ha elég lökött lesz, bejutsz be a Parlamentbe = SZDSZ
Előzmény: labrie (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 35
Kihagytad a lényeget. A tv2 és az RTL Klub az, amit a magyar nézők 80 %-a néz. Mindkét ker. Tv híradója Mszp/Szdsz fertő. Kezdve a Gyurcsány és korábban Medgyessy üzletárs Bárdossal. Aztán a szintén a Bábó Bandita-féle Esti Egyenleg-es csapatból jött Sváby Andrással.
Előzmény: noir2 (33)
noir2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 34

jajj qszi, te mindig megnevettetsz :-))

az szdsz a médiák Hazafias Népfrontja, az újságírók, laptulajdonosok MHSz-e

Kunce Gábor pedig a liberális pozsgay ...brrrr

:O)

Előzmény: originalqszi (17)
noir2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 33

jó akkor segítsünk egymáson

 

MTV -  közszolgálati, tele vallással, unalmas egy csatorna (messze nem liberális értékrendű műsorokkal: ld nőket kirúgni az esti híradókból...)

 

ATV - szélsőjobb indulás (lovas-bencsik-bayer) után totál balra sodródás (azért egy mészáros-bolgár-avar..nem egy liberális brancs)

 

klubrádió - nem releváns a hallgatottsága, mint az infó rádiónak, nagyjából középen állnak

 

MTI - mitől liberális egy hírügynökség? - nem véleményügynökség

 

Népszava - xxx évtizede szakszervezeti, munkás, baloldali napilap, mindig is az volt, mi a liberális benne? az hogy nem szereti a fideszt?

 

MH - tulajdonosa Széles Gábor jobboldali, MDF-közeli nagyvállalkozó - az újság amúgy mindenkibe belerúg ettől még nem liberális lap - és nem is ettől lesz középen

 

nos, akkor folytathatjuk: melyek a liberális média(k)?

 

 

 

Előzmény: -Iustinianus- (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 32
Szerintem ha kiestek akkor se fog a Bánó Bandita-féle + Baló György-style Szdsz-es újságíró a kardjába dőlni. Már rég Gyurcsány seggét nyalják.
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 31

"...számarányuknál 10-szer nagyobb a reprezentációjuk az ország tönkretételében."

 

Melyik pártnak éri el a tagsága (értsd aktív támogatóinak száma) a 10%-ot "az ország tönkretételében"?

---

Egyébkén örülök, hogy előre halálhírét költik a wishful thinking-nek. 2001.-ben ugyanígy fikázták a Szadit, ugyanitt. Hajrá, MÉÉÉG MÉÉÉÉÉÉÉG!!!

Előzmény: samiel (23)
tokhulye Creative Commons License 2005.10.19 0 0 30
Szegény out sider! :)
Előzmény: pannonbetyár (26)
tokhulye Creative Commons License 2005.10.19 0 0 29
"Jelenleg egyik párt se, Sem az MSZP sem a Fidesz nem elég érett" Idáig értem. "Hajrá MDF!!! Hajrá SZDSZ!!!" Itt már kevésbé. Nem túl halvány emlékeim szerint e két párt intezív b@szakodásának köszönhetjük az elkefélt rendszerváltást, továbbá a nagy MSZP-t és Fideszt. Szóval azért szeressük őket, mert egyszer már nagyok voltak, de taccsra mentek (és vittek)?
Előzmény: out sider (20)
labrie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 28
Nem vagy parlamenti párt -> nem szerepelsz a parlamenti közvetítéseken, nem kapsz pénzt a költségvetésből -> nem tudsz pártrendezvényeket szervezni és kampányolni -> nem kerülsz be a médiába -> nem jutsz be a Parlamentbe -> ...

Ördögi kör. Nem véletlen, hogy új párt kívülről soha nem tudott bekerülni.

A kivétel az SZDSZ lesz. A topik épp erre irányul - ők miért kivételek, miért sztárolja őket a média, miért kapnak nyilvánosságot mindig, ha Gusztos Péter két hülye barátjával kiáll a térre nyávogni (ilyen szintű rendezvényei Thürmeréknek is vannak, csak azok nem kerülnek adásba)? És miért érzem, hogy ez a kitüntető figyelem a média részéről nem fog elmúlni, hiába nem lesz bent a párt az Országgyűlésben?
Előzmény: pannonbetyár (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 27

az MSZMP, az MSZP és Thürmer Gyugyu trottykommandója közé.

 

Valóban. Az mszp lenyúlta a pénzt, Gyugyuéknak + maradt a nosztalgia. :DD

Előzmény: pannonbetyár (25)
pannonbetyár Creative Commons License 2005.10.19 0 0 26
teljesen egyetértek!
Előzmény: out sider (20)
pannonbetyár Creative Commons License 2005.10.19 0 0 25

az első pont igazságáról vagy nemigazságáról maximum két jós beszélhetne, de azt meghallgatnám egy kiadós röhögés kedvéért

 

ugye nem mondod komolyan, hogy pl. a kisgazdapárt a médiajelenlét hiánya miatt esett szét? A média orrba-szájba közvetítette torgyán összes baromságát, illetve ahogy a fidesz álkisgazda pártkatonái szétverték giuseppe torgyolini birodalmát.

Utána már nem volt miről tudósítani.

Ha egy párt profi módon politizál, az tud magának médianyilvánosságot csinálni

(lásd majd szdsz 2006 után! ;o)))))

 

 

1990 előtt az MSZMP volt a parlamentben, de te a Munkáspártot soroltad fel, és ahhoz nagyon, de nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki egyenlőségjelet tegyen az MSZMP, az MSZP és Thürmer Gyugyu trottykommandója közé.

És ők lényegében sem tűntek el, mert ha csinálnak valami említésre méltót, akkor szerepelnek. Akárcsak a többi kiesett párt.

De az a helyzet, hogy nem nagyon csinálnak, mert annyi maniért egy ingyenélő sem strapálja magát, inkább nyitnak egy magyarságboltot, mint király bé izabella, vagy csomagológyárat, mint ugron emese, a széltyúk.

Előzmény: labrie (7)
labrie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 24
"Nem érted a lényeget.
Az SZDSZ nem párt, hanem identitás."

Ezt tényleg nem értem, megmagyaráznád?
Esetleg a médiamogulok és médiamunkások is ugyanehhez az "identitáshoz" tartoznak? Segítek: netán genetikailag?
Előzmény: Lukowsky (10)
samiel Creative Commons License 2005.10.19 0 0 23
A kérdésnek van egy másik megoldása is. A két nagy párt koalíciót alkotva zárja ki mind a halálra ítélt szépemlékű MDF-et, mind a tizenöt éve az MSZP-n élősködő keselyű pártot. (Ez utóbbinak csak ha most megnézzük a zsaroló potenciálját, számarányuknál 10-szer nagyobb a reprezentációjuk az ország tönkretételében. Az oktatás, a művelődésügy, a pénzügy, a gazdaságügy, stb. tehát a lényeges tárcák liberális kezekben vannak. Az MSZP választóinak döntő része azt hiszi, hogy szíve pártja kormányoz, de ha nagyon megnézzük, még a kormányfő sem szocialista, sokkal inkább liberális.)

Erre a legdöntőbb bizonyítékom, amikor Horn Gyula 1994-ben akkor is beemelte ezt a szélsőséges pártot a hatalomba, amikor nem volt szüksége rájuk.

A nagykoalícióval végre a nemzeti érdekek érvényesülhetnének. Ehhez a koalícióhoz azonban előbb az MSZP-nek el kellene távolítani sorai közül a diktatúra működtetőit.

Csodálatos lenne!
Előzmény: out sider (20)
labrie Creative Commons License 2005.10.19 0 0 22
A kiesés előtt eddig is minden párt azzal jött, hogy rájuk szükség van, mert ők az ellensúly, meg a mérleg nyelve. Szánalmasak voltak egytől egyig. Az SZDSZ is eljutott erre a szintre :)

Az SZDSZ sorsa annyiban lesz más, hogy
- nem fog szétesni, ellenben lecseréli a vezetőit és a prominenseit, vagyis megújul;
- a médiajelenlét miatt bent marad a polgárok tudatában, és a következő választásokon visszakerül a Parlamentbe.

És egy megújult, valóban liberális pártnak lenne is helye és szerepe mind a politikában, mind az Országházban.
Előzmény: out sider (20)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.19 0 0 21
[A média többesszám. Eredetileg. Általánosítás és nagyjából az összesre vonatkozik. Eredetileg. :)]
Előzmény: noir2 (14)
out sider Creative Commons License 2005.10.19 0 0 20

Nagy kár lenne, ha csak a két nagy párt maradna a parlamentben.

Jelenleg egyik párt se, Sem az MSZP sem a Fidesz nem elég érett arra, hogy egyedül kormányozzon, belső kontrol nélkül.

Mert az egy fél diktatúrát jelentene.

Azért nem teljeset, mert bizonyos kérdésekben meglenne kötve az aligtöbbséggel rendelkező párt keze (2/3-os törvények), másrészt csak határozott időre szólna a megbízás.

 

"Lehet ellenzék nélkül is kormányozni" nyilatkozta nem is olyan rég egy neves politikusunk. Hogy melyik, az majdnem mellékes. ILyen hozzáállás mellett nem szerencsés, ha bármelyik párt megszerzi a "csontnélküli" győzelmet.

 

Hajrá MDF!!!   Hajrá SZDSZ!!!

 

Nyerjetek el kellő számú szavazatot a szocialistáktl és a fidesztől! minimum a küszöbbhöz szükséges mennyiséget!

Előzmény: pannonbetyár (5)
-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.19 0 0 19

Igen, sajnos valahogy így van.

Előzmény: originalqszi (17)
-Iustinianus- Creative Commons License 2005.10.19 0 0 18

Ha azt tudod, hogy melyik nem, akkor a fennmaradó rész tartozik az érdekeltségi körükbe.:)

 

De segítek: szinte az összes kereskedelmi tévé és rádió, MTV, ATV, Klub Rádió, MTI, Népszava, Magyar Hírlap stb.

Előzmény: noir2 (14)
originalqszi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 17
Rosszul teszed fel a kérdést!!!!:((((((((( Melyik média nincs a liberálisok kezében????? Én mindjárt megmondom, várj!!! Kb. az 5%-a az egésznek:(((((((((((( Hogy az nem az szdsz????? Hát persze hogy nem, mert az szdsz csak a képviseleti szervezet!!!!
Előzmény: noir2 (14)
ghostmaster Creative Commons License 2005.10.19 0 0 16
valami moderátor takarítsa el ezt a spammermajmot az összes hozzászólásával.
Előzmény: Törölt nick (15)
noir2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 14

naa,

akkor melyik média is van az "szdsz" kezében?

mert én nem tudom

Előzmény: -Iustinianus- (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!