nagyon fontos,hogy mivelk kezdjuk a napot,mit eszunk reggelire,mert ez adja meg a kezdoenergiat.Szeretnem ha otleteket adnatok,elmondanatok ki mit reggelizik?
Igazad lehet. Az étkezés nyilván nem befolyásolja egészségi állapotunkat. Az orvosok tanácsára meg hülyeség hallgatni. Képzeld el, régebben a dohányzást gyógyszerként írták fel légúti megbetegedésre. Ma meg pont az ellenkezőjét papolják ezek a hülyék. Évtizedekig azt mondták, hogy a cukorbetegek inkább húst, főleg füstöltet, állati eredetű terméket, s fehér zsömlét egyenek, vigyázzanak a szénhidráttal. Ma meg épp azt mondják, hogy kerüljék a fehér lisztet, s inkább rostban gazdag ételeket fogyasszanak, teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, gyümölcsöt, zöldséget, s ha lehet, kerüljék a húst, hiszen még a csirkemellben is található (rejtett) zsiradék, a tej(termékek)ről nem is beszélve. Régebben az orvosok azt mondták, hogy együnk minél több tejterméket, hiszen attól lesz erős a csontunk. Most meg azt mondják, hogy épp azért veszít annyi kalciumot a csontozatunk, mert a tejtermékekkel túl sok fehérjét viszünk be, ami elsavasítja a vérünket, s a szervezet, hogy lugosítson, meszet von ki a csontból semlegesítés végett. Úgyhogy edd, mit megkívánsz, hiszen azért kívánod, mert a szervezetednek szüksége van rá, márpedig a szervezeted nem tévedhet, csalatkozhatatlan. Azért kívánja a fehér lisztet, disznózsírt, fehér cukrot, koffeint, szeszt, mert erre mind szükséged van. Pl. a jó kis gumicukor, chips, kóla, jégkrém, fagyi, puding, kávé, csoki, vattacukor, fagyi, nyalóka, bonbon, nápolyi, keksz, s a kakajóscsigáról, s egyéb cukrászsüteményekről már nem is beszélve, szóval ezeket mind azért kívánod, mert megannyi hasznos dologgal van tele, melyeknek a szervezetedre szüksége van. Hogy mi a véleménye az orvosoknak erről? Mit foglalkozol a hülyékkel ?
:))
De ha nem az egészségesség a fő szempontod, a korpa nélkül finomabb!
Leginkább két natúr zabpelyhet lehet országszerte kapni, Fortunate márkájút és Alnaturát, a DM-ből -- én az utóbbinak a nagyszemű változatát javaslom, sokkal finomabb és bio, mégsem drága!
"(hasonlít valamelyikre: tejbegríz/rizs, puliszka ezeket ismerem)"
Szerintem nem. A szétfőzött tejberizsre esetleg, de arra sem nagyon.
A zabpelyhet megfozod vizben. Egyszeruen hangzik, de nem az - konnyen odaeg. No itt szoktama mikrot hasznalni, mert egyszerubb. Erre lehet keves tejet tenni es barna cukrot, valoszinu ez az alap. Lehet izesiteni mazsolaval vagy mas szaritott gyumolccsel, fahejjal - nekem inkabb a tejbgrizre emlekeztet, de a texturaja nagyon mas.
En nem szoktam vizben fozni - zabpehely, felig toltok egy cseszet vele, es feltoltom majdnem tele tejjel (2%). 1 perc a mikroban, keveres, meg fel perc. Tehetek ra firss gyomolcsot (bogyosokat foleg) vagy csak egy kicsike (fel kiskanal) barna cukrot (ezzel szeretem). Ha van keves szaritott afonya, azt jobban szeretem mint a macsolat, nem annyira edes.
Nem lehet az, hogy annyira csökkent a koleszterinszint, hogy a szervezet bőszen nekiállt termelni, hogy helyreállhasson, és annyira belelendült, hogy csak lassan tér vissza a normál termelésre?
Ilyen hiba még egy szabályozott elektronikában is előfordulhat, pedig azt elvileg jobban ismerjük, mint az emberi szervezetet...
Valaki leírná, hogyan készül és milyen is a zabkása -még sosem próbáltam. (hasonlít valamelyikre: tejbegríz/rizs, puliszka ezeket ismerem) Vajon milyen kásákat esznek más népek.
Aztan meg nincs is gond, egy kis gumicukor evesben :))!
Lehet nekem is magnezium hianyom van? Valami hiany van az biztos - vagy szornyen terhes vagyok :)).
Mostanaban eszem a savanyu kaposztat de nagyon - meg a savanyu uborkat, aminek olyan az ize mint a kovaszosnak. Kaprosan, fokhagymasan. . .jajj de jol esik - igaz nem reggelire.
Tudod, mar eleg regen volt mindez - igy inkabb irigyelj, ne sajnalj, hiszen tuleltem a gonoszokat! :))
Erdekes ez az etkezes. Sokfele felfogas van, mit is kellene ennunk, mennyit, mikor, miert. Nem ertek egyet azokkal a dietakkal, amik valamitol eltiltanak (hacsak nem nagyon sulyos mint egy dio allergia, ami hamar veget vethet az eletnek), vagy valamibol irdatlan mennyiseget irnak elo. Vagy. . . ha valami gusztustalan, de el kell hinnem, hogy jot tesz nekem, es meg kell ennem-innom.
Ezert maradok az osregi szokasnal: eszem ha ehes vagyok es addig eszem amig ehes vagyok (itt a csapda, eszrevenni, ha nem vagyok mar ehes). Aztan amit lehet a legkevesebb valtoztatassal elkesziteni es enni. Nem agyon fozni a zoldsegeket, izesitesnel nem tulfuszerezni, tulsozni, hanem az etel izet elvezni, erezni.
Nem hiszek az eloirt adagoknak, mibol mennyit kellene enni (foleg vitamin tablettak), mert szinte lehetetlen!!!
Idovel valtozank a hozzaallasok az emberi szuksegletrol, mi a jo, mi a kivanatos, mi a kovetendo. Ha mindig kovetni szeretne az ember az "eloirtat" belelbolondulan. . .
Suly. . .jott a BMI index. Kiderult, hogy minel sovanyabb, annal jobb. . .
. . .egy darabig . . .
Most meg mit hallok??? Ha valaki kicsit tulsulyos, megvedheti komoly betegsegektol!!! Sot! Ha valaki az "eloirt" sovanysagot tartja, nagyobb eselye van/lehet komoly megbetegedesekre (rak, infarktus, meg mas ilyenek. . .).
Most akkor mit lehet kovetni??? Hat azt amit konnyen tud az ember kovetni. Ami jolesik, amit szivesen fogyaszt az ember, es ahol normalis mertekeket tud tartani.
Meg a chemo idejere visszaterve. Soszegeny dietara kellett fogni magam - azota is azon vagyok - mert valtoztak dolgok a szervezetemben. Meghiztam, mert a szokott "iz" hianya tuleveshez vezetett! Idobe telt, mire raszoktattam a szervezetemet a keves vagy so nelkuli eves elvezetere. Pedig alapvetoen keves soval ettem mindig. . . Viszont. . .sok uj izt fedeztem fel azota!!! :))
Amit jo kovetni (nekem): sok-sok kellemes izt, keves mennyisegben :))!
Az a baj, hogy gumicukrot gyerekkoromban ettem utoljára, Akkoriban is, csak akkor ettem cukrot!, vagy édeset, ha megkívánta, Mondjuk volt, hogy egy üveg lekvárt sok kenyérrel...:}}
Nyilván sarkosnak tűnik a fogalmazás, mert pl. magamtól nem jöttem volna rá, hogy magnéziumhiányom van, de az sem véletlen, hogy tegnap vettem fél kiló savanyúkáposztát, és most rájárok.
Sajnálom. A zabkása valóban csökkenti a koleszterin szintjét - amúgy a dió is, ajánlom, hogy egyél egy (fél) marék diót minden nap. A daganatos megbetegedések megjelenése pedig függ az életmódtól is, hiszen nem véletlen, hogy rákbetegeknek (vagy éppen szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkenek, cukorbetegeknek) az orvos azonnali étrendváltozást ír elő: kerülni a zsírt, a fehérlisztet, állati eredetű ételeket, s rostban gazdag, teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket, (olíva)olajat ajánl...
Sajnos nem igy van. Chemon mentem keresztul - mar regebben nem most - es azota a szervezetem elkedett koleszerint csinalni. Elofordul neha. . .pedig akkor a go etelem zabkasa volt - mert a tobbitol hanytam. Azt meg altalaban a koleszterin csokkentesere javasojak.
Magyarra fordítva: Én nem fogok kefírt enni műzlivel azért, hogy 90 - valahány évig éljek, mikor a mai (mai magyar társadalomban /) világban ez eleve büntetés a sorstól.
A Kossuthon délelőtt valami olyan baromságot mondtak, hogy a nők 33, a férfiak 28 évet fogyókúrával töltenek az életükből.
A számok csak kb. pontosak, dehát ekkora marhaságot rég hallottam. Látókörömben nincs senki, aki valaha is fogyókúrázott volna, és nem hízott disznók serege vesz körül...
De hogy ontopic legyek, a reggeli azért tényleg fontos.
Amíg többet mozogtam, combosabb reggelik voltak, de most sem hagyom ki soha.