Szombaton otthon leszek és megyek megvenni. Tanulva a tavalyi évből kettőt is kell vennem, egyet Anyukáméknak és egyet Magunknak, amit el is hozzok Pestre.
Sajnos nem tudom. Ha engem kérdeznének meg, ami biztos nem fog megtörténni :), én a régi utcaneveket "hoznám" vissza. Szépek és érdekesek voltak: Hámán Kató - Kiskunsági Zalka Máté - Nagybetlehem Ságvári Endre - Korona Sallai - Tükör
Mi okulva a tavalyi esetből (hogy úgyis szinte minden előadást megnéztünk), idén bérletet váltottunk. Így sokkal kevesebbe kerül, mintha egyesével vennénk meg a jegyeket. És persze a két bérleten kívüli szuperprodukcióra is megvan már a jegy! :) Most már csak az eső nélküli jó időt kell biztosítani az előadások estéire. :)
Á, nincs semmi különös. Egy kicsit most elvagyok veszve: megviccelt ez a hirtelen jött tavasz (vagy inkább nyár). Hetente felváltva nyírom a füvet itthon, illetve a telken. Az a sok eső (és hó) tavasszal megtette hatását. Viszont ez érdekes, a márciusi télben nem gondoltam volna, de idén úgy néz ki, rekordtermés várható a gyümölcsfákon. Ősszel elindítottam egy közösségi oldalt a facebookon. Régi képeket raktam fel egy kis magyarázó szöveggel. Nagyon népszerű lett hamarosan, több százan kedvelték. Most egy ideje szüneteltetem, egyrészt kifogytam a képekből, másrészt időm sincs mostanság rá.
A Krónikába szánt anyagot is csak tavasszal írtam meg. Jelenleg egy jövőre megjelenő könyvel foglalkozom, nagyon érdekes lesz, majd ha aktuális lesz a téma, bővebben is írok róla.
Persze a szarvasi képeslapokat és képeket folyamatosan gyűjtöm. Csak hát, hogy elég sok van már, egyre nehezebb olyat találni, ami még hiányzik.
Elnézést, hogy csak most válaszolok! Olyan csend volt itt mostanság (amiről persze én is tehetek) és rég nem jártam itt a fórumon. Szóval a közeljövőben fog megjelenni (mindig májusban szokott), már a nyomdában van, az is lehet, már kész is van az új szám. Nem tudom pontosan mi lesz a tartalma, vagyis valamit tudok, de nem akarom elárulni. Nekem két írásom lesz benne: egy képeslapos várostörténet és két érdekes fénykép apropóján megírt történet, mint tavaly: egy üzenet a múltból.
Mi most voltunk a hétvégén. Igazából nem bent van a Pepiben, hanem a 44-es út felé eső részen, ahol eddig nem nagyon volt semmi. A bejárata is külön van (pontosabban van bejárata kintről is, meg a Pepi felől is - előbbi esetben külön jeggyel lehet bemenni, bentről pedig kombinált jeggyel).
(Telefonnal kellett volna fényképezni, mert azt egyszerűbb feltenni a gépre, a fényképezőgépből csak a férjem tudja elővarázsolni a képeket, arra meg várhatok :))
Gyönyörű felvétel! Akartam keresni valami szarvasi- és természetfotót, de csak ezt találtam. A kis oroszlán egy mályvacserje hűs lombja közt lett megörökítve.
Írj egy emailt erre a címre: admin@newjsag.hu Ezt Babák Zoli fogja elolvasni. Írd meg, hogy ezt oda szánnád, meg a cikket elválasztva a levéltől és csatold hozzá ha van képed, képeid. Biztos fogsz választ kapni.