Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2005.09.26 0 0 67
Masreszt a masodik generacios kinaiaknak semmifele kinai azonossagtudatuk nincs ,amerikaiak azok es kinaiul sem tud a tulnyomo tobbseguk,ha meg valami konyhanyelvet beszel is az irast vegkepp nem ismeri.
Annyiban marad kinai,hogy idonkent kinai kajat foz ,vagy elmegy egy kinai vendeglobe.
Előzmény: Derek (66)
Derek Creative Commons License 2005.09.26 0 0 66
Miben van igazuk, akarnak ok a kettos allampolgarsagot csak nem lehetseges.
Előzmény: tejfölfancsi (64)
Derek Creative Commons License 2005.09.26 0 0 65
Masreszt mi lenne nekik abbol az uzlet.
Ha tonkremenne az USA gazdasaga elvesztenek legnagyobb piacukat.
Előzmény: Derek (63)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 64
igazuk van; innen is támogatják otthoni családjukat, és, ha egyszer annyira javulnak a viszonxok otthon, hogy máér csak a szabadság hiányzik, bizotsan sokan hazamennek, de, lesznek újak, akik változatlanul szétrajzanak a világban, hátha jobb életszinvonalat tudnak elérni; nagyon más világ, csak sokáig voltak bezárkózva, és más fogalmaik vannak sokmindenről; de, a sokkal rpégebbi kínai kulturát, és egy kínait enézni, ami nálunk divat, háőt, nem hiszem, hogy sokáig tartható lesz, mert nagyon sokak szegénysége árán, de, nagyon elöl lesznek nemsokára  a globalizált világban; persze, az ősmagyar kultura mögött csak jelenthetnek, mert egy bőgatyás, árvalányhajas mindig gőggel fog nézni rájuk
Előzmény: Derek (61)
Derek Creative Commons License 2005.09.26 0 0 63
Dehogy tettek tonkre, koszonjuk szepen mi jol vagyunk.
A hurrikanok ellenere is.
Előzmény: Törölt nick (62)
Derek Creative Commons License 2005.09.26 0 0 61
"a kínaiak csak pénzt hoznának, nem akarnak kápot, nem követelőznek, és nemcsak viszik tőlünk a pénzt"


Vilagos ,hogy nem akarnak kettos allampolgarsagot,mert nem is akarhatnak ugyanis a kinai torvenyek nem teszik lehetove egy kinai allampolgarnak.ha magyar allampolgarra valnak elvesztik autimatikusan a kinait.
Ezert vannak kinai kollegaim itt akik 15-20 eve green card-on vannak, mert nem akarjak elvesziteni a kinai allampolgarsagukat es vizummal utazni haza.
Előzmény: tejfölfancsi (43)
jobblib Creative Commons License 2005.09.26 0 0 60
A fidesz újabb pofonja... Nocsak, kit vágott szájon a fidesz
j a n i Creative Commons License 2005.09.26 0 0 59
"Románia és Bulgária EU-csatlakozásának jóváhagyásáról szavazott parlament. Ez elõtt a parlamenti karzatról piros és zöld színû röplapokat dobtak a képviselõk közé, azt ordítva: "Magyarok kezetekben van Erdély jövõje". A képviselõket ez nem hatotta meg és csaknem egyhangúan jóváhagyták az Európai Unió bõvtését. Az elnöklõ Világosi Gábor tudomást sem vett az incidensrõl, hanem folytatta a szavazások levezénylését."
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 58
milyen igazad van! a cigányokat haza kell zsuppolni, őket nem védi senki, de a székelyeknek, csángóknak, erdélyi, délvidéki magyarokank mindent!
Előzmény: Törölt nick (54)
gunyoros Creative Commons License 2005.09.25 0 0 57

Ki az a Székely Nemzeti Tanács???

Most fingták, vagy mi?

perecske Creative Commons License 2005.09.25 0 0 56
"a kínaiak csak pénzt hoznának, nem akarnak kápot, nem követelőznek, és nemcsak viszik tőlünk a pénzt" Milyen pénzt hoznának? Azt árulgatnák csak úgy?
Előzmény: tejfölfancsi (43)
tobbias Creative Commons License 2005.09.25 0 0 55
Orbán és általában a fidesz sokszor hangoztatták, hogy a határon túl élő magyarok ismerik legjobban a kisebbségi helyzetet, tehát az ő véleményüket kell alapvetően figyelembevenni. Igaz, hogy az SZNT nem azonos az RMDSZ.-szel, de ebben nekik van igazuk, azaz az Erdélyi autonómiát feltételként kell szabni Románia EU-tagságának, még a csatlakozás előtt, mert különben nem lesz soha. Igaza van PRIMAVIS-nek, hogy a románok soha nem tartották be, se szóban, se írásban tett igéretüket.
.
Az EU nem fogja támogatni soha a magyar kisebbségek autonómia igényét, vagyis soha nem fogja megkövetelni Romániától, EU-tagsága esetén sem.
Példa rá a jelenben, hogy az EU-bizottság Szerbiában a magyarverésekről, a helyszini tájékozódás után egy semmitmondó nyilatkozatot tett. Ennek eredménye, hogy már ölik is őket. A magyar kormány meg cinkosan hallgat.
.
 Az EU, sem az IRA, sem az ETA ügyekbe nem szólt bele, jóllehet nem is kérték rá. De ha komolyan gondolnák, ahogy hangoztatják, az emberi szabadságjogokat, akkor lépniük kellene.
.
A kommunisták azt hazudták, hazudják, hogy az EU előírások nem teszik lehetővé az autonómia, a kettős áp., a kedvezmények (státus) megadását, ami nem igaz. Ennek ellenére az EU nem adott olyan nyilatkozatot a magyar kormánynak (sem), hogy ez nem tőlük függ. Ugyanígy nem törődnének (nem fognak törődni) azzal, hogy Románia az EU-tagság során megadja-e az autonómiát,Erdélynek, v. se.
.
Ezen feltétel szabása a Román EU-tagsághoz, kizárólag a kommunistákon múlik, mivel a kérdés nem 2/3-os, és ismerve a kommunisták nemzetellenességét, e feltétel nélkül megfogják szavazni és nagy a valószínűsége, hogy a FIDESZ is megszavazza rosszulértelmezett felfogás szerint. Ez cinkosság Erdély ellen.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 54
Minden helyzet más, de pl. Dél-Tirol szomszédos Ausztriával, s a finnországi svéd terület vagy a dániai német is hasonló helyzetben van. A megegyezés meg nem mindegyikkel egyszerre, hanem külön külön lehteséges s valahol el kellene kezdeni. Márpedig az erdélyi a legnépesebb magyar lakosság, a súlya is a legnagyobb bel- és külpolitikailag. A székelyek sajnos mindig csak magukra gondolnak és nem igen törődtek soha a sokkal rosszabb helyzetben levő szorvánnyal. De még a csángókkal sem! Nem véletlen a vita most sem pl. a bihari és az udvarhelyi RDMSZ ellenzékiek közt. Ráadásul Mo-on - mint annyi mást is - baloldalról rosszul mérik fel az erőviszonyokat/valós politikai szimpátiákat is. A KÁP esetében pl. a jobboldalra szavazás réme lebegett/lebegtették , pedig lám László Boglárka és számos más balos vagy liberális is erdélyi s mégsem lett fideszes. Most is odaát is megvan mindkét tábornak a serege. Ami meg az EU emberjogi felfogását illeti, az tipikusan neoliberális, ami nem kellen egyértelmüen máérvadó legyen az egész közösségre. Igaz igy remélik a franciák is - akik a nemzet/állam fogalomzavart létrehozták - a saját régi és újabb kisebbségi problémáikat a szőnyeg alá söpörni. De pl. a vallási közösségibe nekik is beletört a bicskájuk! Az is közösségi, s jórészt etnikai is! Ahogy a hollandok, de a németek, angolok is szivják már a fogukat. Amit főztek egyék meg s legyenek majd boldogok a romániai cigányság keblükre ölelésével is 2oo7 után! Mert a magyar és szlovák cigányok nem okoztak problémát az EU-ban, de a romániai 3 milliónyi társaság egyrészével már eddig is jócskán meggyűlt a bajuk. A szinte naponta charter gépeken hazatoloncolt sok ezer illegálisan az Eu-ban tartózkodó s dolgozó vagy éppen még kevésbé törvényes tevékenységet folytató romániai állampolgár zömét ők teszik ki!
Előzmény: Aragorn (45)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 53
Vajon kitől függött, hogy változtatnak emberjogi, igazságügyi gyakorlatukon, felfogásukon? Az Eu-tól vagy tőlük?
Előzmény: lajhárfék (36)
mos Creative Commons License 2005.09.25 0 0 52
Meg fogják szavazni, nyitott kapukat döngetsz.
Előzmény: j a n i (51)
j a n i Creative Commons License 2005.09.25 0 0 51
A Fidesznek nem kellene mást tennie, mint hallgatni, és megszavazni Románia EU tagságát. Ők ehelyett mindent megtesznek, hogy a magyaroknak ne legyen önkormányzatiságuk.
Előzmény: mos (46)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 50
hát, mert ígér fűt-fát, meg jól meggazdagította az őt kiszolgáló ottani hangadókat; nem tudják még azok, milyen hazug, szemérmetlen alak!
Előzmény: Geőcze Zoárd (48)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2005.09.25 0 0 49
Hun itten az erő?
Előzmény: Aragorn (5)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2005.09.25 0 0 48
Aztat is kérdezhetnéd, hogy a HT magyaroknak miért jó, hogy a Fidesz az éceszgéberük? :-))))
Előzmény: beowolf (24)
Daikini Creative Commons License 2005.09.25 0 0 47
En igazabol attol felek, hogy a mostani kormanyoldal kepes oket uberelni hulyesegben, es elvesztik a valasztast... Komolyan mondom, az nyerne a kovetkezo valasztast, aki kussban maradna, es hagyja, hogy a masik hibazzon.
Előzmény: mos (46)
mos Creative Commons License 2005.09.25 0 0 46
Persze, de éppen ezért ódzkodik a kérdéstől a Fidesz, már régóta úgy viszonyul a kérdéshez, mint a pestishez. A kormány tehet bármit a határon túliak kérdésében, Orbán hallgat, mint a sír, max. huszadrangú csicskák morgolódnak marginális lapokban. Ha a Fidesz el akarja veszíteni a választást, annak egyszerű módja van; a gazdaság helyett a határon túliakról beszélni. De ennyire talán még ők sem hülyék.
Előzmény: Daikini (44)
Aragorn Creative Commons License 2005.09.25 0 0 45
Ezeket a felsorolt kisebbségi autonóm területeket célszerű azért egyenként megvizsgálni... Pl. nem hinném, hogy Baszkföld határos a tulajdon anyaországával. Mindig elfelejtjük, hogy a kisebbségi kérdés mifelénk nemcsak belpolitikai ügy, hanem szomszédsági is. És ráadásul nem egy szomszédos országgal, hanem mindegyik mellettünk lévővel meg kell egyezni.
Trianon borzalma nem tehető meg nem történtté, és nem csinálható vissza újabb háborús konfliktus nélkül. Ezt kellene végre megérteni. Ráadásul ez a mostani kezdeményezés nem is az erdélyi magyarságról szól, hanem a székely szeparációról, ami Nagy-Magyarország idején is állandó téma volt.

Ami a gyarmatokról és máshonnan idejöttek belekeverését illeti: az uniós kisebbségpolitika nem területelvű, hanem emberjogi alapú. Tehát az egyén jogaiból kiindulva szabályoz, ami sztem teljesen logikus.
Előzmény: Törölt nick (28)
Daikini Creative Commons License 2005.09.25 0 0 44
Nem mintha kukacoskodnek, de mar az osszes part onmaga ellen harcol... ha ezek ismet bevetik a 05Dec cimu csodafegyvert, akkor ugyanaz fog tortenni, mint a tavalyin. Jol latni, hogy szinte felezodott 3 honap alatt a Fidesz tamogatottsaga. Ez egy politikai kamikaze akcio. Ime a kep: http://ma.hu/images/2005/09/galluptabl.jpg
Előzmény: j a n i (-)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 43
a kínaiak csak pénzt hoznának, nem akarnak kápot, nem követelőznek, és nemcsak viszik tőlünk a pénzt
Előzmény: perecske (35)
j a n i Creative Commons License 2005.09.25 0 0 42

Ha olyan nagy buli az uniónak Románia, akkor miért hagyta végére?

 

Előzmény: j a n i (38)
perecske Creative Commons License 2005.09.25 0 0 41
Azért egy picivel még is csak többen voltunk, mint a nem. A Nem csak második lett! Igaz, az is dobogós! A vesztes gratuláljon, ne köpködjön. Így sportszerű.
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 39

Megtagadtuk?

 

Ugyan, dehogy.

 

Nem volt elég igen.

 

Kevesen voltatok/vagytok.

Előzmény: perecske (35)
j a n i Creative Commons License 2005.09.25 0 0 38
Nincs időm a többit végigolvasni, de valószínűleg igazad van. De az is biztos, hogy az EU régiók az autonómiához hasonló lehetőségeket adnak, és ettől a románok rettegnek.(utána olvastam) Szóval a Fidesz a szavakkal játszik. Ragaszkodik az autonómiához, ami nem lesz, hogy ne legyenek önálló régiók.

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 37
Éppenséggel lehetne, ha elég nagy - s a Székelyföld három megyéje erre alkalmas is lenne - de fáznak tőle a romának. S nem azért mert magyar lenne (igy is kb. 2o-3o%-a román lenne a lakosságnak!), hanem mert összehasonlitási alapként szolgálhatna pár év múlva a többi régió számára. Rájuk nem éppen kedvező módon. Hiszen mind Ceausescu alatt, mind azóta a moldvai s déli megyék a többszörössét kapták vissza a nemzeti jövedelemből, mint az erdélyiek s pláne a magyar többségüek. Egyetlen villamositatlan vasuthálózat a Kolozsvár-Várad-Szatmár-Arad vonal, nézd meg a befektetéseket, a többi infrastrukturális fejlesztést.
Előzmény: samiel (31)
lajhárfék Creative Commons License 2005.09.25 0 0 36
Azér' nézz utána, a törökök mikor adták be csatlakozási kérelmüket.
Előzmény: Törölt nick (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!