Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 8

Ne csak azt olvasd el, hogy mit és hogyan NEM lehet, azt is, hogy mit IGEN.

A linkelt oldal nem a legjobb a parlagfű elleni helyes védekezés leírásában, de pillanatnyilag nem találtam jobbat. Nem arról van szó, hogy a kaszálás rossz módszer, hanem arról, hogy a kaszálást lehet rosszul is végezni.

Eleinte minden tömeges kártevő elleni védekezés nehézkes, nyűgös dolog. Tudást, tapasztalatot, infrastruktúrát, törődést igényel. Aztán az emberek beletörődnek, hogy védekezni bizony kell, kialakítják a gyakorlatot, és védekeznek.

A parlagfű elleni védekezést még tanulnunk kell, de egyszer végre el kell kezdeni. Biztos, hogy előbb-utóbb találunk a parlagfű élettanában valami sebezhető pontot. Nem mindegy például, hogy mikor, és milyen magasan kaszálják. A kaszálás helyes időpontjának és módjának eltalálásával megelőzhető a dúsulás, amire hivatkozol.

Előzmény: Törölt nick (4)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.14 0 0 7

Mi egy ilyen területen libákat és tyúkokat akartunk tartani, de sajnos kútba esett a terv azon, hogy az állatokat ellopkodták.

Előzmény: Évi5 (5)
moonshadow Creative Commons License 2005.09.14 0 0 6

Szerintem a nagy darab parlagon maradt területekre, amin most nem éri meg haszonnövényeket ültetni, erdősíteni kéne.

Az államnak meg kellene könyíteni az ilyen szántók erdősítését, nem mindenféle illetékkel megsarcolni.

A lakosság számára meg állami támogatással olcsóvá tett fűmagkeverékeket kéne árusítani és kampányt csinálni a füvesítésre.

Évi5 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 5

Legeltetés. Természetes, hatásos. Ezt persze nem lehet mindenhol alkalmazni.

Ha visszatérne a korábban alkalmazott legeltetés, sok helyen megszünne ez a probléma. Az állatok is szebben, jobban fejlődnének, hiszen nemcsak tápot kapnának, ráadásul a környezet is megtisztulna a gaztól. Nemcsak a parlagfüvet lehetne így visszaszorítani, a védett növények is jobban tudnának terjeszkedni, nőni. A mostani kaszálás őket is veszélyezteti, hiszen félelmükben a gazdák még ott is kaszálnak, ahol nincs is parlagfű, de védett növény annál inkább.

Ráadásul, mint ahogy a tévében hallottam, ha a kecskék lelegelik a parlagfüvet, olyan tejet adnak, amelyik az allergiát csökkenti. Így ezzel a módszerrel két legyet is üthetünk egy csapásra.

Szerintem ez a legjobb, legegyszerűbb módja a parlagfű visszaszorítására.

Vámpír Creative Commons License 2005.09.14 0 0 3

Tegnap az este c. műsorban volt egy szerencsétlen gazda, akinek a 23 hektárja szemet gyönyörködtetően egységes szép parlagfűtengerben burjánzott. Jó nagy büntetést kapott, de ő meg váltig állította, hogy a permetezési naplóval tudja igazolni hogy több százezer forintnyi vegyszert szórt ki, kaszált is, de az esőről nem tehet, annyi esett az idén hogy la.

Én azokra haragszom igazán, akik a kiskertjük néhány négyszögölét nem képesek tisztán tartani. Ha jól emlékszem, egyszer elhangzott egy műsorban, hogy a szél akár 100 km-re elviszi a pollent, ha ez igaz, akkor csak úgy érdemes irtani, ha az egész ország összefog, nincs értelme a helyi akcióknak.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 2
Előzmény: Törölt nick (-)
papa50 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 1
Bizzuk T.Józsibá-ra ! " A parlagfű monnyon le !!!"
bindera Creative Commons License 2005.09.14 0 0 0
0-át a parlagfűnek
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 topiknyitó
Növénynevek, módszerek, javaslatok... mit csináljunk, és hogyan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!