Keresés

Részletes keresés

merészke Creative Commons License 2009.03.20 0 0 107

"Lépésről-lépésre"- lehetne egy nagyon jó pedagógiai program, de a bemutatkozásképpen leirt szavak mögött tartalom nicsen. A gyermekközpontúként hírdetett program a XI.kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola Mezőköved utcai tagozatában csak a papíron létezik, a gyakorlatban nem. Hiába hírdetik a családias , elfogadó hangulatot, a tanárok és szülők közötti kommunikációt, ez NINCSEN. Talán az első osztályban még igyekeznek tartani magukat a pedagógusok, utána viszont az oktatás átmegy egy teljesen általános tanításba, amely színvonalában sokkal gyengébb, mint egy hagyományos iskola.Ebből az iskolából már egy 8 osztályos gimnáziumba is lehetetlen bejutni, ugyanis az itteni ötös csak egy átlagos hármasnak felel meg.A differenciált oktatás pedig kifejezetten a hátrányos helyzetűek felzáskóztatásáról szól, a jobb tanulókat nem ösztönzik, támogatják.Csak papíron, hogy minél többen jelentkezzenek.

Sajnos nem ajánlom az iskolát, azaz ebben az iskolában a Lépésről-lépésre programot.
szomi_szomi Creative Commons License 2007.03.13 0 0 106

Hát ezt nem vettem észre, bocs. A Gárdonyiba járunk immár háromnegyed éve.

Ha van kérdés akkor küldjetek emailt, mert ide ritkán nézek be.

Igen, az igazgatóval kell beszélni először (időpontot kell kérni), de aztán lehet kérni időpontot a leendő osztályfőnöknéniktől is. Valamint a környékbeli szülőktől kaptunk soksok infót. Az igazgatói beszélgetést érdemes a beíratás előtt jópár hónappal megejteni, mert nagy a túljelentkezés.

Az első gyerekemről van szó aki suliba jár és annak ellenére, hogy igyekeztem sokat megtudni a környékbeli iskolákról most utólag úgy érzem alig tudtam meg valamit.

Szóval kérek mindenkit, hogy fentartásokkal kezelje amit írok, mert lehet, hogy nem látom a teljes képet. Más sulival összevetni, meg végképp nem tudom. Meg egyébként is most olvastam Vekerdy könyvét így most "enyhén" kritikusabb vagyok mint iskolaválasztás idején. :-)

Annyit mindenképpen leírnék, hogy sok törődést igénylő gyereknek nem biztos, hogy jó, mert alsóban nagyon nagy az osztálylétszám (~30). Elég nagy fegyelmet tartanak és erősen követelnek. Szóval nem épp egy waldorf. :-)

Egyértelműen, nyíltan és bevallottan "klasszikus" beállítottságú suli.

Úgy tűnik a szülők ennek nagyonis tudatában vannak, mert ahhoz képest, hogy nincs felvételi, erősen válogatottnak tűnik a csapat. Bár ezt talán még korai megítélni.

Kicsit necces, hogy keveset mozoghatnak a gyerekek délelőtt. Ezt főleg a fiúk szenvedik meg. Szóval szerintem ha odaviszed a gyereked, akkor legyen egy B terv ha esetleg nem bírja. És szerintem ilyen esetben szívbaj nélkül sulit kell váltani.

Előny, hogy kicsi az iskola, így nekem nagyon családiasnak tűnt a légkör. A szabályok szigorúak, de kiszámíthatóak. Nagyon vigyáznak az épületre és a berendezésre (minden WC tökéletesen tiszta). Szép, védett, ősfás udvara van a Gellért hegy felé. És ha bírja a kölök akkor álítólag jók az esélyek egy erősebb gimire (Valószínűleg emiatt van jó híre a sulinak.). Az osztályfőnöknéni kissé katonás és szerintem egy kicsit gyors tempót diktál az írásolvasás tanulásban, de szót lehet vele érteni. Persze én könnyen beszélek, mert az én lányom bírja a tempót.

Előzmény: majdnemszőke (79)
lamott Creative Commons License 2007.02.24 0 0 105

Film egy waldorfiskoláról!

Elkészült a győri Forrás Waldorfiskoláról egy kisfilm. Akit éredkel megrendelheti az iskolában. Elérése waldorf.lap.hu Forrás Waldorf Iskola

sasmadár73 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 104

Schusy,

a Kincskeresők ovi "Freinet-szellemiségűnek" definiálja önmagát, nézd meg őket. Mádi u. 4., a Zsivaj utcánál kell a 85-ös buszról leszállni és jobbra, az Élessarok felé fordulni.

Előzmény: Schusy (103)
Schusy Creative Commons License 2007.02.07 0 0 103
Sziasztok!

Freinet-módszerrel tanító iskolát keresek Budapesten. Egyenlőre még ne maktuális, de olyan jó tudni infotmáció. Oviról is szeretnék tudni ha van, az most aktuális :) Leginkább a 10,14,19 kerületek elérhetőek nekünk.

Köszi előre is,

ZSu
csen Creative Commons License 2007.02.07 0 0 102
Ebben az iskolában is úgy 4 éve van ez a görkori program. Ahogy mesélik eleinte nem volt igazi érdeklődés,most meg a legfelkapottabb.
Ha rájönnek az iskolák,hogy milyen fejlesztő lehet ez a mozgásforma a gyerekeknek, elfog terjedni másfelé is.
Előzmény: sasmadár73 (101)
sasmadár73 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 101

Én is meglepődtem rajta, mikor egy-két éve hallottam erről - s nagyon tetszett az ötlet. S igen, én pedig azt hittem, hogy ez a kőbányai az egyetlen :)

Ha jól tudom, itt is órakeretbe építették a görkoris órákat, s a korit a suli biztosítja.

Előzmény: csen (100)
csen Creative Commons License 2007.02.07 0 0 100
Bocs.
Biztos így van. Eddig így tudtam.Én ha mesélek erről, mindenki meglepődött eddig és azt mondta,hogy ilyenről még nem hallott,hogy órakeretben tanítják a görkorit.
Örülök ,hogy máshol is oktatják.
Előzmény: sasmadár73 (99)
sasmadár73 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 99

Ilyen görkoris ha jól tudom máshol nincs.

Kőbányán is van egy ilyen iskola, az újhegyi lakótelepen, a Széchenyi.

Előzmény: csen (98)
csen Creative Commons License 2007.02.07 0 0 98
Igen
Ilyen görkoris ha jól tudom máshol nincs. AZ én lányomnak ez a mozgás központú oktatás a legmegfelelőbb. A görkori meg elég sokmindent fejleszt pluszban.
A matek is nagyon jó lehet az olyannak akinek a gyereke ilyen beállítotságú. A matek az alapja a számítástechnikának és nagyon fontos. A párom is elgondolkott,hogy lehet,hogy azt kéne inkább választanunk. DE látva,ismerve a gyereket most nem lett volna jó döntés.
Előzmény: Kardemumma (97)
Kardemumma Creative Commons License 2007.02.07 0 0 97
Köszönöm, csen! Múlt hétvégén volt tájékoztató is a szülőknek, amíg a gyerekek a foglalkozáson voltak. Gyerkőcnek nagyon tetszik eddig minden, szívesen megy. Nem is gondoltam volna, hogy a görkoris osztály ilyen népszerű. A tájékoztatón néhány szülő, aki a közelemben ült, a matekos osztály miatt volt bezsongva. :)
Előzmény: csen (96)
csen Creative Commons License 2007.01.22 0 0 96
Szia
Válaszaim a kérdéseidre.
Eddigi extra kiadás csak a csoport pénz volt és a Tappancs újság ami persze nem kötelező de a lányom kikönyörgi mindig. Alapitvány nem is tudom,hogy van e. Még nem fizettem.
A felsősökkel nagyon keveset találkozhatnak legfeljebb a lépcsőn. Az udvaron is teljesen el vannak kerítve. Az ünnepség is külön volt tartva a felsősöktől.
Ebéd után járnak az udvarra és a tanuló szobáig ott vannak ha jó az idő-én így tudom.
Hogy tetszett a gyerkőcnek az előkészítő?
A mályva program engem is izgatott de a mozgás miatt inkább a görkorit választottuk. A görkoris osztályba elég nagy volt a túljelentkezés-izgultunk hogy felvegyék így külsősként.
Előzmény: Kardemumma (94)
berku Creative Commons License 2007.01.19 0 0 95
Hú de jól hangzik! Tud valaki ilyen szellemiségű sulit a IX., XI. V. , esetleg a VII., VIII. kerületben?
Előzmény: csen (93)
Kardemumma Creative Commons License 2007.01.15 0 0 94

Nagyon köszönöm! Beírattam a lányom iskolaelőkészítőre, hétvégén volt az első. Nagyon tetszett neki. Két hét múlva lesz a suliban egy tájékoztató, de addig is igyekszem minél több felől tájékozódni. A mályva programos, vagy a görkoris osztály, amire gondoltunk (ha ennél a sulinál maradunk, de ez a legszimpatikusabb a listámon lévők közül).

Extra kiadások milyenek? Pl. kell-e valamilyen alapítványba befizetni? A napköziben eleget viszik ki őket a szabadba? Alsósok-felsősök mennyire keverednek? Azt hiszem, mára ennyi elég. :) De még biztos jövök kérdésekkel, még egyszer köszi a segítséget!

Előzmény: csen (93)
csen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 93
Igen.
A görkori,meg a tanárok hozzáállása miatt döntöttem a suli mellett.
A görkorit délelőttönként tanulják azt hiszem,hogy heti 2X és talán 2x hagyományos tesi óra.. Nem tudom igazából az órarendjüket. Nem kaptunk ilyet,mert a tanítónő azt mondta,hogy nincs értelmemert komplexen tanít.A tantárgyak összekapcsolódnak.
Nem kell itthon tanulnunk,még a könyveket sem hordják haza,legfeljebb lehet gyakorolni. Nincs negatív értékelés,de mindennap értékelnek,csak a gyerekek saját magukat.Ha nem volt semmi probléma aznap ,akkor a képet teljesen kiszínezhetik az üzenőjükben. Időnként hazahozhatja a füzetét megmutatni,hogy hogyan halad. Napközis a lányom és ott meg is csinálnak minden gyakorlást és még közös tevékenykedés,játék van.
Ami szerintem aranyos,hogy van egyennyakkendőjük és mezőssé avatják miután kiállta a próbát.
Ha érdekel még valami kérdezz. Szívesen válaszolok ha tudok.
Érdemes eljárni az előkészítőre,jobban megismerhetők a tanítók és az iskola.
Előzmény: Kardemumma (92)
Kardemumma Creative Commons License 2007.01.15 0 0 92
Szia, ezek szerint végül a Mező mellett döntöttél. Mi volt a döntő érv? Írnál erről a görkoris osztályról egy picit? Hányan vannak, hány görkoris óra van, van-e rendes tesi is, ilyesmiket. Napközis a lányod? Otthon kell-e tanulni, van-e házi feladat? Remélem nem túl sok kérdés így kezdésül. :)
Előzmény: csen (91)
csen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 91
Szia
Az én lányom most kezdett a dr. Mező Ferenc ált. iskolában a görkoris osztályban. Eddig megvagyok elégedve.
Előzmény: Kardemumma (89)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.01.15 0 0 90
Igen, legalábbis eddig úgy néz ki.
Előzmény: Kardemumma (89)
Kardemumma Creative Commons License 2007.01.15 0 0 89

Köszi, láttam, de az nekem nem elég!!:) Konkrétabb információra vágyom.

Szóval kérem a Mező Ferenc iskolát ismerőket, ne rejtőzködjenek. :)

Te gyereked is ált.isk. elsőbe megy?

Előzmény: Parducbogyo (88)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.01.15 0 0 88
77. hozzászólásnál írnak róla pár sort.
Előzmény: Kardemumma (87)
Kardemumma Creative Commons License 2007.01.15 0 0 87

Sziasztok! A zuglói Mező Ferenc ált. iskoláról vannak valakinek tapasztalatai?

Parducbogyo Creative Commons License 2007.01.15 0 0 86
És esetleg a Pál Apostol Általános iskoláról? (XVII. ker.)
Előzmény: Parducbogyo (85)
Parducbogyo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 85
Sziasztok!
Érdeklődnék van valakinek tapasztalata a XVII. ker.- ben lévő Kossuth iskoláról?
JoskaesBorbalaapukaja Creative Commons License 2006.12.08 0 0 84
es elfelejtettem ,hogy taplalek allergias , tejre tojasra szojara stb
JoskaesBorbalaapukaja Creative Commons License 2006.12.08 0 0 83
sziasztok! Nekunk van egy iskolaba keszulo fiunk nagyon okos , aranyos de az a gondunk ,hogy tul erzekeny, nem nagyon birja elviselni a kudarcot, ezert tanacstalanok vagyunk milyen iskolaba iratjuk be.A 2. a11. es 12. keruletbe keresunk iskolat
agimami Creative Commons License 2006.03.29 0 0 82

OFF

Kedves Bugi bácsi,

bocsánat, hogy így rádtörök, csak nem publikus az emailed: indítottam egy sportról szóló topikot aktuális kétségeimmel kapcsolatban, és nagyon érdekelne a véleményed mint "illetékes szakemberé". Ha van időd, belenéznél (http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9139203&na_order=), vagy írnál nekem magánban a véleményedről? Köszönöm és bocs az offért...  

Előzmény: Bugi bacsi (80)
majdnemszőke Creative Commons License 2006.03.27 0 0 81
Köszönöm, megpróbálom.
Előzmény: Bugi bacsi (80)
Bugi bacsi Creative Commons License 2006.03.27 0 0 80
Keresd meg szomi_szomit, o nagyon kimuvelodott a sulikat illetoen!
Előzmény: majdnemszőke (79)
majdnemszőke Creative Commons License 2006.03.24 0 0 79

Hasonló gondokkal küzdünk.

Busszal járnátok vagy autóval? Autós közlekedés esetén tényleg jó a Teleki, buszosnál a Gárdonyi, esetleg a Köbölkúti is. Mindnek elég jó a híre, a Köbölkúti ének tagozatos osztályt is indít.

Konkrét kérdésem, hogy van-e közelebbi információtok a Gárdonyi Géza iskoláról. Jó híreket hallok róla, de nagyon zárt közösség, még bemutató óra sincs, csak az igazgatótól lehet beszélgetést kérni. A leendő tanító néniket ismeri valaki?

Előzmény: dez1 (68)
lamott Creative Commons License 2006.02.28 0 0 78

Nem csak waldorfos szülőknek!

Waldorfpedagógus vállal mozgásfejlesztést, korrepetálást, magántanítást, francianyelv-oktatást, gyermekfelügyeletet, fafaragást, Zuglóban. 0630-3895049

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!