Keresés

Részletes keresés

Szellemtelepi Creative Commons License 2008.07.13 0 0 93
Szia!
A Kökapui tóban lehet,érdemes-e horgászni?
Köszi!
Előzmény: Pistike (92)
Pistike Creative Commons License 2008.07.13 0 0 92
Suzukival bemehetsz :D
Nem láttam még ezt a táblát, de tény, hogy az út kezd elég ramaty állapotba lenni. Gondolom buszok, teherautónak szól...
Télen és tavasszal 2-3-szor is voltam ott nem volt gond.
Előzmény: battila63 (91)
battila63 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 91
Üdv mindenkinek!

Örömmel olvasom a zempléni híreiteket.
Édesanyámat, és a barátnőjét kellene felvinnem Kőkapura autóval / bocs Suzukival /.
Én kisvasúttal mennék, de ők nem.
Mit jelent a Pálháza Kőkapu útvonalon a korlátozott behajtás?
Nem hétvégén mennénk.

Előre is köszi az infót.
battila
sajo66 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 90
Én a munkám miatt a hétvégi programokon tudok majd részt venni valószínűleg. 1-2 rendezvényre biztos elmegyek. Ma Vizsoly-Hejce-Göncruszka-Kassa lesz az útirány néhány barátommal. Vizsolyban megnézzük a bibliát, utána Hejcén a falu közepén lévő emlékművet, a hegyre felmenni most se időm, se erőm. Göncruszkán virágot viszek nagymamám sírjára. Utána irány Kassa: állatkert, strand, dóm, Rodostó-ház, séta a fő utcán, és végül Kassa-Diósgyőr labdarúgó edzőmérkőzés. 
Előzmény: Pistike (88)
tomatas Creative Commons License 2008.07.12 0 0 89
:) Én csütörtökön utzom és vasárnap a derenki búcsú lesz az utolsó program amin részt tudok venni. Azért ez a 4 nap is biztos jó lesz.
Kellemes időtöltést nektek is! :) No és persze mindenkinek aki arra téved. ;)
Előzmény: Pistike (88)
Pistike Creative Commons License 2008.07.12 0 0 88
Miután a megyei lapban már jó ideje megy kérdéssor szinte mindennao, így a múlt vasárnap már majdnem elindutam :D

Szerencsére az asszony megkérdezte milyen programra is megyünk, és rámentem a honlapra és láttam, hogy korán lenne még :D
Előzmény: tomatas (86)
sajo66 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 87
Sok jó program lesz a fesztiválon, néhányra én is elmegyek majd. Ma Kassára megyek kirándulni barátaimmal. Sok minden látnivaló van ott is. Nagyon szép város.
tomatas Creative Commons License 2008.07.11 0 0 86
Gömör-Tornai Fesztivál Egy kis program ajánlat nektek. :)
Előzmény: Pistike (85)
Pistike Creative Commons License 2008.07.11 0 0 85
A Sólyomkő nem annyi, ahol a fiatal gyerekek gyakorolnak... Érdemes felmenni annak a sziklának tetejére és ott tovább menni, kisösvények, illetve szál erdő van, meg bokor... De ha megtesszük ezt pár métert, akkor gyönyörű kilátásban lesz részünk! Nem csak Hejcét látjuk, de az Abaúj medencének egy jó részét.

Az Amade vár és a Pálos kolostor között az út kb. egy óra. Döntően azért ilyen sok, mert meredeken kell leereszkednünk a vár alatti tisztásra. Ráadásul a vár alatti tisztás végében szalonnasütőhely és padok várják a megfáradt vándort. Onnan előbb egy izgalmas ösvény, majd egy gyönyörű út vezet a Pálos kolostorhoz.

Ha tovább mentek Telkibányára, akkor azt hiszem mindenki megérti, miért szeretem a Zemplént...

Hm, mintha tavaly megírtam volna ezt a túrát, vagy csak akartam?
sajo66 Creative Commons License 2008.07.10 0 0 84
Szia Lucien és mindenki. A Sólyomkő valóban útba esik az emlékmű felé haladva. Szinte felérünk már a hegycsúcsra az emlékműhöz, amikor előtte vagy 5 pecnyire balkézre egy hatalmas sziklatömb látható, a Sólyomkő. Mikor én voltam 6-7 fiatal sziklamászott éppen rajta. És valóban fehér négyzet alapon piros háromszög a túrista jelzés, amely a Sólyomkőhöz vezet, de az "emlékmű-pomnik" mentén is nyugodtan lehet haladni. Az a jel is elvezet a Sólyomkő mellett. És ismétlem, a Sólyomkő valóban útbaesik az emlékműhöz haladva. 5 max 10 perccel vagyunk az emlékmű előtt mikor a Sólyomkőhöz érünk és elhaladunk mellette.  
Lucien_ Creative Commons License 2008.07.10 0 0 83
Kedves Sajo66! Köszönöm szépen a választ. Ha jól tudom, az emlékmű közeléből a Sólyom-kő sziklájára is föl lehet kapaszkodni (piros háromszög?)
Előzmény: sajo66 (80)
Emőke1 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 82
Ja és gönci magyar kajszi gyomorrepedtéig, :)
Előzmény: Emőke1 (81)
Emőke1 Creative Commons License 2008.07.09 0 0 81
Szia,
egy időben meg alig volt kígyó, pár évvel ezelőttre értem. Mindenesetre azért bakancsban érdemes a hegyet járni. Gombákra fogok vadászni a Medve-kas-i háznál a hétvégén. Tinórú, csirke, és talán pöfi, ha lesz:) Bár a kedvencem a Habsburg-gomba, mondják tölcsérnek is, jó a levese gerslit kell beletenni:)
Előzmény: sajo66 (80)
sajo66 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 80
Hejce közepétől indulva érhető el egy eléggé fárasztó séta után a hegycsúcs, ahol az emlékmű van. Végig tábla jelzi az utat. A falu központjától balra fordulva (tábla jelzi) 2,2 km-en át autóval is tudunk haladni egy eléggé rossz minőségű aszfaltúton. Ekkor sorompó zárja el az utat és innen már csak gyalogosan lehet tovább haladni. A sorompó után is aszfaltos út van. Kb. 15 percnyi séta után egy elágazáshoz érünk. Itt van egy vadászház, amelynek tövében ered a Szerencs-patak. Itt le kell térni balra a földútra, ahonnan kb. 30 percnyi séta után érünk fel a csúcsra. A hegycsúcson van az emlékmű egy tisztáson, amely tisztást lényegében a lezuhanó repülő tarolt az erdőbe. 42 kopjafa emlékeztet a tragédiára. Minden táblán egy név és egy fotó. Egy-két fán még mindig látni a tűz nyomát, valamint még mindig lehet találni például megolvadt fémdarabokat a repülőgépből. Az emlékműtől kiváló kilátás nyílik Szlovákia irányába és remekül látni Kassa városát a csúcsról, pedig 30 km-re van a hegytől. A nem elég kitartóknak a falu közepén lévő emlékművet tudom ajánlani, ami szintén a repülőgép szerencsétlenség emlékére állítódott és a templom előtt áll 50 méterre. Ez a műalkotás nem igazán nyerte el a helyiek tetszését, mert a meztelen férfi szobor pont fenékkel van elhelyezve a templom irányába. Ha valaki nagy természetjáró és kellő ideje van, és az emlékmű megtekintése után még van ereje lépni, még két látnivalót tudok ajánlani. Egy pálos kolostorromot, valamint az Amadé-vár romjait. Ez a két rom úgy közelíthető meg, hogy nem térünk le a vadászháznál balra a földútra, hanem megyünk tovább az aszfaltos úton. Mintegy 30 perces séta után elérjük az erdő sűrűjében az Amadé-várat, és egy rövid további séta után elérjük a pálos kolostort kicsivel a vár alatt. A félősebbek nem árt, ha időnként a lábuk elé néznek. Ugyanis itt a Zemplénben viszonylag nagy számban él a keresztes vipera nevű mérges kígyó fajunk. Én is majdnem ráléptem egyre, annyira beolvadt az aszfaltút szürke színébe.

Lucien_ Creative Commons License 2008.07.07 0 0 79

Szia Sajó66! Van kilátás az emlékmű mellől? Melyik a legjobb út oda föl?

Előre is köszi a választ!

Előzmény: sajo66 (78)
sajo66 Creative Commons License 2008.07.06 0 0 78
Sziasztok. Ma a környéken voltam kirándulni. Megnéztem Vizsolyban a bibliát a református templomban. A templommal szemben van egy vendéglő. Régen ebben az épületben működött a nyomda, ahol a magyar nyelvű biblát kinyomtatták. Egy kedves néni nagyon színvonalas előadást tartott az egészről. Hejcén megnéztem a agyönyörű falut, és felgyalogoltam a Borsó-hegyre a repülőgép katasztrófára emlékeztető emlékműhöz. Nagyon fárasztó 1 órai séta után lehet felérni a hegyre, de érdemes. Utána még megnéztem Göncön a biblia kiállítást, majd átugrottam Kassára 1 kicsit üldögélni a fő téren a dóm tövében. Hazafelé megálltam 1 kicsit Göncruszkán, nagyanyám sírjánál..
Emőke1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 77
A minőségről ne is beszéljünk:) Mi, ha Zemplénben vagyunk, akkor rendszeresen Kassára járunk át enni:) Szomorú, de ez van. Pistike, említetted Göncöt, na még tegyük hozzá:
- Pálos kolostor romjai Amadétől visszafelé , lejjebb:)
- Református templom, Károli itt volt pap, Göncön fordított, Vizsolyban nyomatatták a Bibliát:)
- Érdemes a gönci barack pálinkát is megkóstolni.....

Pálházi kisvasút sem rossz, legalábbis a kicsik élvezik.

Előzmény: Pistike (74)
Holgery Creative Commons License 2008.05.20 0 0 76
Jöhetnek a tapasztalatok!! :-))
Előzmény: Lucien_ (75)
Lucien_ Creative Commons License 2008.05.08 0 0 75

Köszi, Branyiszko, az infókat! Zemplén térképet nekem is sikerült szereznem, csak azért kérdeztem "élő" tapasztalatokról, mert a térképekkel már sikerült néhányszor pórul járnom. (Ami a térképen szép, egyértelmű jelzés, az a valóságban eltűnik a susnyás mélyén stb.) Bízom benne, hogy az OKT-ban azért megbízhatok.

Pénteken túrázok, ha érdekel, majd írok a tapasztalatokról:)

Előzmény: branyiszko (73)
Pistike Creative Commons License 2008.05.07 0 0 74
Sajnos, az éttermek számában nagyon rosszul áll Zemplén. Ha levesszük Tokajt, Sárospatakot, és Sátoraljaújhelyt, akkor marad Pálháza, Tolcsva, Széphalom, Telkibánya, no meg az abaúji oldalon levő étterem. Ha minden igaz, akkor Újhután működik az Emese panzióban is a konyha. Kb. ennyi... (Ha az árakat nézzük, akkor még rosszabb a helyzet.)

Naszál ezzel csak azt akartam jelezni, hogy mielőtt neki vágunk nézzünk szét. Mint kisgyermekes apuka, aki különösen szeret a Hutákban túrázni, különösen is bosszant, hogy Tolcsván két étterem sem működik hétvégeken, de hétközben is csak összevissza.

Sajnos, nem reménykedek jobb vendéglátásban.
Bár vigasztaljon bennünket az a tudat, hogy télen rosszabb a helyzet.
Még ennyi vendéglő sem működik.
branyiszko Creative Commons License 2008.05.07 0 0 73
Kb 13km.
Hogy ezt mennyi idő alatt teszed meg, az tőled függ.
Az út Mogyoróskától Boldogőváraljáig 2 patak völgyében megy, nem nagy esély van az eltévedésre.
Ha bizonytalan vagy, 8-900Ft-t megérhet egy Zemplén-É turistatérkép.
Ha érdekel kifotózom neked a vonatkozó térképrészletet.

üdv
Előzmény: Lucien_ (72)
Lucien_ Creative Commons License 2008.05.07 0 0 72

Köszi, de azzal a sorozattal már nem sokra megyek:( Szóval, valaki érdemi információt tud nekem írni arról, hogy a Boldogkőváralja-Regéc turistaút mennyi időt vesz igénybe és mennyire egyértelmű a jelzés?

Előre is köszi az édremi infoért!

Előzmény: Holgery (71)
Holgery Creative Commons License 2008.05.07 0 0 71
Nem gondolod komolyan, hogy egy 30 éve készült filmből el lehet dönteni, milyen a túrista út jelzettsége?
Az pár év alatt is sokat változhat, ha nincs karbantartva.

A film mellesleg nagyon jó, örömmel nézem amikor néha adják valahol!
Előzmény: vlevi (69)
megyeri_andrea Creative Commons License 2008.05.06 0 0 70
Szerintem az zemplén az egyik legszebb hely a világon.

A családommal a május 1-én voltunk Regécen a Szarvas vendégházban (www.szallastipp.hu/ szarvas_vendeghaz)és nagyon kellemes élményben volt részünk. Tök jól felszerelt a szállás, és még a házigazda is nagyon jó fej volt.

Az ára meg aztán tényleg abszolult elérhető szerintem.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Mégegyszer:

www.szallastipp.hu/ szarvas_vendeghaz
vlevi Creative Commons License 2008.05.06 0 0 69
Másfélmillió lépés Magyarországon, első rész.
Sajnos nekem sincs meg, pedig szívesen végignézném még egypárszor.
Előzmény: Lucien_ (68)
Lucien_ Creative Commons License 2008.05.06 0 0 68

Sziasztok! A zempléni Kék Túra útvonalán szeretnék túrázni, Boldogkőváralja és Regéc között. Tud valaki nekem infót szolgáltatni arról, hogy ez az út időben, kilométerben kb. mennyit tesz ki, illetve mennyire egyértelmű arrafelé a jelzés? (ezzel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim, bár nem pontosan a kék jelzéssel).

Előre is köszi!

Pistike Creative Commons License 2008.05.04 0 0 67
Hejce tényleg gyönyörű. A szlovák gép lezuhanása óta nagyon fellendült az érdeklődés iránta. Zemplén egyik ékszerdoboza. Mostanság elég sokan járnak arra. Mindenkinek csak ajánlani tudom én is. Tiszta, rendes falu. Nagyon jól használják a fát az épületeiknél, és a parkjaikban is. Az ottélők rendkivül barátságosak.
Előzmény: Szellemtelepi (64)
Pistike Creative Commons License 2008.05.04 0 0 66

Kezd szépen zöldülni a Zemplén.

Középhután csináltak egy új fajátszóteret, mellette a patak, nagyon hangulatos.

Nagyon sok kirándulóval találkoztunk Újhután. Szépen zöldül az erdő.

huricano Creative Commons License 2008.04.28 0 0 65
köszönöm a tippedet!

( ha másnak lenne még egyéb ajánlata; ne fogja vissza magát )
:)
köszi
Előzmény: Szellemtelepi (64)
Szellemtelepi Creative Commons License 2008.04.25 0 0 64
Szia!
Mi a párommal Hejcére járunk,ott a Szerencs-patakot tudom ajánlani bár a medre kiépitett és nincsenek nagy zúgok és a vizhozama sem jelentös(most szerintem van benne viz,egy hónapja volt.)Képet megpróbálok feltenni .
Előzmény: huricano (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!