Keresés

Részletes keresés

Kissedus Creative Commons License 2008.01.06 0 0 54

Íme a drótosom hóban:

drótosom

Kissedus Creative Commons License 2008.01.06 0 0 53

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra, nekem is van egy drótszőrű német vizslám. Csoki-spriccelt, 7 hónapos kan.

Most volt először vadászni, nagyon ügyesen és fegyelmezetten viselkedett.

Sajnos törzskönyve nincsen (egy eldugott kis faluból vettem, csontsoványan, férgesen 3 hónapos korában, azóta igen nagy méretű, széles, jó felépítésű kutya lett belőle :)), de az állatorvosom azt javasolja, érdemes lenne regisztráltatni és megcsinálni vele a vadász vizsgát. Esetleg Köztetek van olyan, akinek a kutyája letette ezt a vizsgát? Igaz az, hogy valószínű nemsokára csak vizsgával rendelkező ebnek szabad részt vennie vadászaton?

Szép estét Mindenkinek!

efalcotanitvanya Creative Commons License 2008.01.06 0 0 52
Tényleg, nem tudsz valakit, aki objektíven el tudná bírálni a kutyámat küllemileg? Mert az apja valami kékvérű német import, az anyja viszont abszolút noname (így törzskönyv sincsen). Azt már tudom, hogy a munkát illetően jók az adottságai, de a küllemhez nem értek. Ha egyáltalán nem érdemes tenyésztésbe fogni, inkább ivartalanítom.
efalcotanitvanya Creative Commons License 2008.01.06 0 0 51

Klassz a fotó!

Érdekes ez a dolog a hideggel. Én abból indultam ki, hogy szegény mégiscsak vizsla és rövid a szőre, így vágtunk a teraszról nyíló mellékhelyiségünkbe egy kutyaajtót. Persze hol alszik a drága? Kinn, a teraszon, a kutyaházban...

Levizsgáztattam Pankát Balatonfenyvesen, hivatalosan is solymászeb lett belőle. Nagyon jól vette az akadályt, bár a vizsga a 4 napos vadászat első napján volt, így nem volt ideje belendülni, de a harmadik napra már úgy dolgozott, mint a nagyok. Nyugodtan, kitartóan, módszeresen keresett, találni akart. Tetszett, hogy a vadászat végére már nem a többi kutyát követte, hanem saját elképzeléseket vitt a dologba. Megállt egy tyúkot Sparnak, akinek a madara meg is fogta. Utána odaengedtem Pankát is a kopasztó madárhoz, de eszébe sem jutott okvetlenkedni.

Szóval elégedett vagyok :)

Előzmény: Dzsingiszkán (50)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2008.01.06 0 0 50

Na talán most.

Dzsingiszkán Creative Commons License 2008.01.06 0 0 49
A fotó lemaradt.
Dzsingiszkán Creative Commons License 2008.01.06 0 0 48
Ma igen hideg időben kezdtük a vadászatot, reggel -14 fok hideget mértünk. Napközben sem melegedett -4, -5 fok felé. Ez meglátszott Samu kutyám szakállán is, jókora jégcsapok keletkeztek rajta.
Láthatóan nem zavarta a dolog, mikor egy olyan helyhez értünk, ahol egy csatorna vize a híd lábánál olyan gyorsan folyt, hogy még nem fagyott be, odament, lefetyelt kicsit belőle, aztán jükedvűen belement úszott egy kört, kijött megrázta magát, és mintha mi sem történt volna folytattuk a vadászatot.
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.12.12 0 0 47

Itten egy kép:

Panka fácánt áll (vágtában keresett, mikor elkapta a szagot és "megtört").

fidelite Creative Commons License 2007.11.08 0 0 46

közsi, hogy szóltál....

Előzmény: Maremagnum (45)
Maremagnum Creative Commons License 2007.11.07 0 0 45
ÚJRA JÖN A HATLÁBÚ!

Ezúton szeretném felhívni minden színház- és kutyabarát figyelmét az alábbi jótékonysági estre, melynek bevételéből a Vizslamentők tevékenységét támogatjuk.
A teltházas Mammut színházi előadást követően itt az alkalom, hogy megnézzék azok is ezt a csodálatos estet, akik nyáron lemaradtak róla - illetve azok, akik szívesen meghallgatnák újra Doris kutya történetét.

Gyertek el, legyünk minél többen és ünnepeljük együtt a hatlábúak karácsonyát!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bächer Iván: Hatlábú (Jótékonysági est a Vizslamentők javára)
kutyás történeteim
2007. december 14. péntek, 19 óra
IBS Színpad (1021 Budapest, Tárogató út 2/4., tel.: 391 2525, net: www.ibs-szinpad.hu)

Bächer Iván írásait előadja: Gyabronka József
Mazurkázik: Bächer Iván
Az est vizslatulajdonos vendégművészei: Kecskés Karina és Kovács Patrícia

“Kutyás lettem. Hatlábú.
Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt.
Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át.
Szilárd elvi alapon nem volt kutyám.
Szeretem a függetlenséget, még akkor is, ha nemigen volt részem benne soha.
Ebbe bele is nyugodtam rég.
De hogy még egy kutyától is függjek, ez soknak tűnt fel előttem.
Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni.
Tudtam, hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik.
Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sőt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul.”

Az estet követően az Ulpius Ház jóvoltából a szerző a színház előcsarnokában dedikálja Hatlábú című könyvét, mely a helyszínen meg is vásárolható.

Jegyár: 2.300 Ft
Jegyek kaphatók: az ismert jegypénztárakban, illetve a www.jegymester.hu és a www.inteticket.hu oldalon
A bevételből befolyt összeg a költségek levonását követően teljes egészében a Vizslamentők munkáját segíti.

Együttműködő partnerek: IBS, Vizsla Túra, Futirnka utca/Vizslamentők, Háziállat.hu, Nana.hu, Ulpius Ház
További információ: www.vizslatura.hu és www.futrinkautca.hu
Kapcsolat: Tollár Mónika tollarmoni@hotmail.com és vizslatura@yahoo.com
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.26 0 0 44
Szia!

Küldj már légyszi egy emilt az enyémre, volna egy csomó kérdésem.
Előzmény: efalcotanitvanya (43)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.24 0 0 43
OK köszi, megpróbálom!
Előzmény: Dzsingiszkán (42)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.23 0 0 42
Próbáld meg valami szagos cuccal. Fácán szárnyakat vagy nyúl lábakat köss az aportra. Otthon ne is nagyon gyakorolj vele, csak terepen.
Előzmény: efalcotanitvanya (41)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.23 0 0 41

Rossz aki rosszra gondol :))))

Apportozásról:

hazai terepen nagyon jól megy, majdhogynem tökéletesen, de kinn jobban érdeklik más szagok, ha elkezd keresni és beszippant valami fácánillatot, de legyen az csak egy nyomorult pocok, hagyja a fenébe az apportot. Vagy csak gyakorolni kéne...?

(egy sima apportfát használok, nem szoktam nála hagyni, ha vége a játékos munkának, elteszem..)

Köszi!

T

Előzmény: Dzsingiszkán (40)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.22 0 0 40

Az állással csupa jó tapasztalataim vanna! :-))))

5 hónaposan nem baj ha még nem áll tökéletesen. Egyenlőre fegyelmezd, aportíroztass vele minél változatosabb helyekröl. Fedett terepen, hogy az orrát kelljen használnia.

Az előző fotón Samu épp egy szárnyazott fácánt áll. Kb 3 percig hagytam állni, készítettem pár fotót, aztán kiugrasztottam a fácánt.

8-10 hónapos korában sztem ráérsz elkezdeni az állási hajlam fejlesztését. Dughatsz elé gazosba megkötött vadat. De lehetőleg ne tudjon verdesni, elugrálni. Pórázon jó széllel vezesd rá a kutyát. 1-2 méternél ne engedd közelebb, pórázzal fogd meg, ha be akarna ugrani. Közben nyugtasd, dícsérd, próbáld lazítani a pórázt, de légy készen egy esetleges beugrás megakadályozására. Első alkalommal elég 10-15mp állás, útána pórázon szépen vezesd el. Kis idő múlva más helyszínen ismételd meg, és a gyakorlások alkalmával egyre nyújtsd az időt.

Ha már elég stabilan áll, gyakorolhatsz természetes vaddal is. Hagyd állni kis ideig, az sem baj, ha az állás alatt rá bírod csatolni a pórázt, és mikor kiugrasztod előle a vadat, akkor hasaltasd síppal.

Előzmény: efalcotanitvanya (39)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.22 0 0 39

Kár...

Állással neked mik a tapasztalataid?

Az enyém most 5 hónapos múlt, vannak olyan megnyilvánulásai, amikre már rá lehetne fogni, hogy állás, de nem állja még a vadat. Bár mostanában egyértelműen lassít. Egyszer produkált egy fantasztikus szoborszerű megállást, szinte hasalt, lejtőn lefelé, sajna az a fácán friss helye volt (épp akkor repült ki, csak a kuty nem látta).

Amúgy vadkelésre hasaltatom, vagy behívom, helyzettől függően.

Edzetted az idegeit a kutyádnak kitett fácánnal pl.?

Ma is szinte felrúgtunk egy őzet. Kuty nem látta, csak a friss szagon loholt volna utána, de simán hasaltattam, majd lehívtam a csapáról.

Előzmény: Dzsingiszkán (38)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.22 0 0 38

Szia!

Sajna nem tudok. Más program van.

De a Dványai ajánlat él. Pénteken gyere (gyertek) le, szombaton átmegyünk.

Tegnap volt az idei első társasvadászatunk. Nagyon jól éreztük magunkat, Samu hozta az elvárt formáját, bár a nap végére annyira elfáradt, hogy a teríték mellett már aludt. Gyönyörű állásai voltak, két elveszettnek hitt szárnyazott kakast is megkerestünk.

Előzmény: efalcotanitvanya (37)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.22 0 0 37

Dzsingisz!

Szombaton leugrom egy napra a nemzetközire, kutyástól (legfeljebb póráz..).

Nem jössz?

üdv

T

efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.19 0 0 35

Köszi, jól hangzik!

üdv

T

Előzmény: Dzsingiszkán (34)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.19 0 0 34
Nem megyek most. Majd Dévaványára.
Gyere le arra. Ellátást szállást biztosítok.
Előzmény: efalcotanitvanya (33)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.18 0 0 33

Rájöttem, hogy imádom a német vizslákat!

Ma elvittem "csippezni" a kiscsajt. Ismeri már a dokit, úgyhogy kábé a rendelő előtti 5. háztól tánclépésben vonult, az ajtón pedig gyakorlatilag ő vonszolt be engem (ellentétben az öreg keverékemmel, azt csak azért nem vonszolom dokihoz menet, mert elég kicsi ahhoz, hogy egyszerűen a hónom alá csapjam...). Mondja a srác (neki is német vizslája van amúgy :) ), hogy ez a csip lehet hogy egy kicsit fájni fog...na persze. Nem tudom, Panka észrevette-e, de utána folytatta a szeretetrohamait a doki felé :))) Mire ő: na ja..német vizsla :))))

No akkor te a ritka kivételek közé tartozol, aki hasaltatja a vizsláját, a puskás vadászok körében ez nem túl bevett szokás, mondjuk szívnak is aztán miatta...szerintem a leghasznosabb tudnivalója a kutyának. A legjobb eszköz a hibák megelőzésére, javítására, fegyelmezésre. Most már az enyém is azonnal hasal sípra :)))))

nemzetközire nem jössz akkor? én nem valószínű...

Előzmény: Dzsingiszkán (32)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.18 0 0 32
Tegnap én is kinn voltam Samuval. Egy kis lelkivilág helyretételen. A holtszezonban bomlott egy kicsit a fegyelem, így kivittem kis gyakorlásra. Vaddal nem találkoztunk, így egy kis nyúllábas apport maradt. Az apport felé félúton is hasaltattam, az apport előtt egy méterrel, aztán elhozás közben is félúton. A végén szépen ülve átadta, :-)
Majd vasárnap meg ha élő vad kerül elé, akkor megváltozik minden. :-))))

MIkor szeretnék madarat? Majd ha meglesznek a feltételei. Egyenlőre sajna nincs.
Előzmény: efalcotanitvanya (31)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.17 0 0 31

Szép a drótosod! Ezért kérdeztem :)

Az enyémnek nincs törzskönyve, a szuka előélete ismeretlen, a kan az valami szupi német import, előkelő családfával. Érdekes, hogy az ilyen hófehérkéket nem szeretik a vadászok, én nagyon praktikusnak tartom.

Ma is kivittem a Balaton-partra, szocializáljuk a kutyát felkiáltással, esténként jó kis kutyás élet van ott, korabeliek is akadnak, ma is kitombolta magát. Levezető gyakorlatként bennhagytam az autóban, míg tankoltam, az anyósülés előtt a padlón ülve csöndben nézte végig a kutas srác ténykedését (tankolás, szélvédő-mosó töltés, ablakmosás) :))) úgyhogy alakul a kiscsaj!

Nem hiszem, hogy megyek vadászatokra, madaram nincs, a kutyám az meg még csak egy fél :) lehet h leugrom szombaton a nemzetközire 1 napra, kutyástól...meglátjuk.

mikor akarsz madarat? :)

Előzmény: Dzsingiszkán (30)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.17 0 0 30
A triplára sikeredett drótos az enyém.
Ez még tavalyi kép róla, akkor egy éves volt. Bátyámtol származik, az apja még most is nála van, az anyja sajna elpusztult. Vasárnap megyünk idei első társasvadászatunkra, már nagyon várom. Tavaly egyébként kapott egy HPJ-t, az idén annyi dolgom volt, hogy em jutottam el vele kiállításra. Azért egy-két CAC-ot vagy CACIB-ot még megcsinálok vele ;-)

Az utána berakott öreg az előző kutyám, sajna tavaly kimúlt. 4 évesen került hozzám, 5 szezont így is végig tudtam vele vadászni.

Orosházára nemigen megyek, viszont nov 9-11 szeretnék ott lenni Dévaványán. Te?
Előzmény: efalcotanitvanya (29)
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.16 0 0 29

Dehogy akarom :)

Héjám amúgy sajna a múlté.

Hím vándor van. De "kölcsönadtam"...

Kié ez a két labanc fiú?

Eredetileg magyart akartam, drótosat. Aztán lehetett volna pointer is, végül ez sikeredett össze. De most már egyáltalán nem bánom, nagyon klassz kutya. Szerintem nem is érdemes arról vitatkozni, melyik fajta jobb, ez mind csak elmélet, a gyakorlatban van ilyen is, olyan is mindegyik fajtából. No meg a gazdán is sok múlik...

Ez olyan mint a kutyám színe. Mindenkinek a sötét kell. Én alkatra választottam, nem színre. Felőlem aztán lila is lehet, ha tudja azt, amit kell. No meg igen praktikus, hogy sötétben is, gazban is virít mint egy óriás pöffeteg. 

Elmész a nemzetközire?

üdv

T

Előzmény: Dzsingiszkán (28)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.16 0 0 28
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.16 0 0 27
Jaj, bocs a triplázásért.

Szia!
Már nem lakom ott, változott az élet. :-)
Persze hogy szeretnék madarat, csak sajna egyenlőre nincs rá lehetőségem.
A tiédet akarod elkommendálni?
Előzmény: efalcotanitvanya (25)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.16 0 0 26
efalcotanitvanya Creative Commons License 2007.10.15 0 0 25

Szia!

Naná!

Láttam h írtál a solymász topicba :)

Én odahagytam a köztisztviselői létet, most gyógyszerekkel házalok. Madárra nincs időm, ami van, azt a vizslámra fordítom, naponta viszem, de megéri! Szépen keres, kezdi állni a vadat, sípjelre hasal...egyelőre nagyon elégedett vagyok vele.

Most 5 hónapos, sajna csak régebbi képem van:

Te még ott laksz?

Szeretnél madarat?

Előzmény: Dzsingiszkán (24)
Dzsingiszkán Creative Commons License 2007.10.15 0 0 24
Sziasztok!

Efalcotanitvanya! Te laktál Kiskunfélegyházán?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!