Havas Henrik ott tart, hogy betiltaná a Himnuszt és magyar zászlót
A TV2 szóvivője jelezte, az ügynek lesznek folyományai
2005. augusztus 19. 19:30
Tar Zsuzsanna
„Én szinte már ott tartok, hogy betiltanám a magyar zászló meg a Himnusz használatát ünnepeken kívül. Mocskos szájból ne jöjjön a Himnusz” – mondta ma Havas Henrik a TV2 elő adásában. A csatorna szóvivője közölte: kíváncsiak, hogy a műsorvezető mire utalt a „homályos megfogalmazásával” és jelezte, hogy az ügy ezzel nem zárult le, hétfőn még lesznek folyományai.
A csatorna illetékese a „Himnusz betiltásáról” konzultálna a műsorvezetővel 2005. augusztus 22. 18:00
Tar Zsuzsanna Még a héten leülünk az illetékesekkel és Havas Henrikkel, hogy megbeszéljük a múlt pénteki kijelentését, vagyis az ügy folyamatban van, a találkozót szervezzük – közölte ma TV2 szóvivője. A műsorvezetőnek az alábbi mondataiért kell majd magyarázkodnia: „Én szinte már ott tartok, hogy betiltanám a magyar zászló meg a Himnusz használatát ünnepeken kívül”.
Havas Henrik a múlt pénteki TV2 Mokka című műsorában Bozóki András kulturális miniszterrel való beszélgetése során kijelentette: „Én szinte már ott tartok, hogy betiltanám a magyar zászló meg a Himnusz használatát ünnepeken kívül. Mocskos szájból ne jöjjön a Himnusz”.
Az esettel kapcsolatban akkor megkerestük a TV2 szóvivőjét, hogy megtudjuk, vár-e valamilyen szankció a műsorvezetőre, ám Lóránt Gergely csupán annyit közölt, hogy az idézett kijelentések Havas Henrik személyes véleményét tükrözik és a csatorna vezetősége is kíváncsi arra, hogy a műsorvezető pontosan mire is utalt a „homályos megfogalmazással”. Lóránt elmondta azt is, hogy a hétvége és az ünnep miatt csupán hétfőn tudják megkérdezni a történtekről Havas Henriket, de ez úgy tűnik ma nem sikerült. Lóránt ma hangsúlyozta: a találkozó szervezése folyamatban van és mindenképpen leülnek tárgyalni a dologról.
Bár a szóvivő már pénteken jelezte, Havas szívesen felel kérdéseinkre, a műsorvezetőnek csak az üzenetrögzítője válaszolt. Visszahívását várjuk.
Te meg írási jogot ide. Semmit nem számít, hogy mi a valóság, miket irogattunk ide. Mi lehet a magyarázata, oka a vélemémyének. Lényeg, hogy jó nagy betűkkel ordíthats.
De mondok valamit.Van egy rokonom aki egy kisvárosi tévé csatornánál müsorvezetö.Megmondta a kimondott szónak ott nagyobb jelentösége van és nagyobb a felelösség is.Oltári nagy a stressz és nagyon könnyen lehet meggondolatlanul hülyeségeket beszélni.Ennyi
"Havas Henrik ott tart, hogy betiltaná a Himnuszt és magyar zászlót
Folytatása is van, amely értelmezi a dolgot: mármint az ünnepeken kívüli használatát, mert zavarónak/undorítónak tartja, hogy szennyes alakok lejáratják a nemzeti jelképeket.
Indulat szülte naivitás ez, amely azonban nemzeti jelképeink (hivatásos magyarok általi) folyamatos meggyalázása keltette jogos indulatból származik.
évekkel ezelőtt olvastam egy elemzést a különböző himnuszokról és abban azt írták, hogy a döntő többség lelkesítő, lüktető ritmusú, néhány semleges, avyg vegyes és kizárólag a magyar és az uruguay-i szomorú gyászoló, a múltton busongó jellegű mind szövegében, mind zenéjében
aztán vagy így van vagy nem
Mindenesetre ezt olvastam egy mérsékelt jobboldali toleránstól (miután mint tudjuk szélsőjobboldal nincs):
Ha mar szelektalunk himnusz ugyben, akkor meg kellene hatarozni, hogy csak a magyarok enekelhetik a himnuszt, viselhetik es lengethetik a magyar zaszlot, de azoknak kotelezove kell tenni, epp ugy mint ahogy a beszivargottak haszanljak szinte kotelezo ervennyel, az altaluk megszallt magyarorszagi televiziokban mar igen hosszu ideje uton utfelen, a kek hattert.