Keresés

Részletes keresés

kegyelettel Creative Commons License 2005.09.08 0 0 14
Kedves Hozzászoló. Teljes mértékben igazat adok Önnek, ami kialakult a temetkezés, temetés körűl az egyáltalán nem segít a hozzátartozóknak. Két éve foglalkozom a témakörrel és úgy érzem van segítség, ami nem más mint egy honlap, melynek célja: Temetés, temetkezés, temetők. Honlapunkon mindent megtalál, amire szomorú kötelessége közben szüksége lehet. Az egész országra kiterjedően összegyűjtjük azokat a temetkezési cégeket, koporsó- és sírkő készítőket valamint a kellékgyártókat, amelyek - szolgáltatásaikkal - segítséget nyújtanak Önnek, a temetéssel kapcsolatos teendőiben. Megyékre lebontva megtalálhatja az Önnek legközelebbi, vagy szolgáltatásaiban legmegfelelőbb temetkezési céget. www.kegyelettel.hu Talán ez is könnyít abban a választásban, anit késöbb nem szeretnénk megbánni. Remélem segít mind abban amire ilyenkor szükség van.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.01 0 0 13
ja úgy érthető... egy sírhely százezrekbe kerül(het)
Előzmény: Kyrandia (12)
Kyrandia Creative Commons License 2005.09.01 0 0 12

Most nincs nálam a papír, de szerintem azért volt nekünk olcsóbb, mert szórásos temetés lesz.

A búcsúztató 12.000 (belevettem az összesítésbe), arra emlékszem.

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.31 0 0 11
bocs, hogy még faggatlak, de tényleg benne van a sírhely is?? (mi és mennyi?) nekem úgy mutatták a hamvasztás körüli dolgokat, hogy részben hatósági árasak, ezért nem tudom elképzelni, mennyivel lehet kevesebb..
Előzmény: Kyrandia (10)
Kyrandia Creative Commons License 2005.08.31 0 0 10

Köszönöm! És persze neked is részvétem.

Igen Bp., Újköztemető. Gyakorlatilag 30 perc alatt túl voltunk rajta. Nem is baj...

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.31 0 0 9

ja amúgy részvétem

elég hamar sikerült ügyintézni, ha most volt

Előzmény: Kyrandia (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.31 0 0 8

ez Bp? nekem a hamv. volt csak 120 úgy, hogy alapból inkább 150 lett volna, és mindez temetés (hely és búcsúztatás) nélkül.. bár "érdekes mód"a kórháztól itt is csak 20m-re volt az iroda... ebben most benne volt a temetés is, vagy az hova lesz?

bár ez csak a kezdet, ha van hagyaték is, lesz még sokminden...

a hiányzó iratokat nálunk is megtalálták végül, magával a "szolgáltatással" nincs gond, csak baromi drága (nekem), és a segélyre sincs garancia

Előzmény: Kyrandia (7)
Kyrandia Creative Commons License 2005.08.29 0 0 7

Sajnos friss tapasztalataim vannak, nagymamám pénteken halt meg.

Fel voltam készülve az ügyintézés útvesztőire és a költségek halmozódására, kellemesen csalódtam.

A Bajcsy Zs. kórházban ajánlottak egy céget (kórházzal szemben van :) ),

minden hiányzó papír beszerzését elvállalták, lebeszélték az időpontot, tájékoztattak, hogy apu kérhet temetési segélyt.

Hamvasztás lesz, búcsúbeszéddel 113.000 Ft.

Mindez udvariasan, gördülékenyen, a beszéd részletei miatt ők fognak felhívni engem.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 6

köszi, valóban így van, kikérik a meglévő adatok alapján az anyakönyviket...

 

sikerült elintézni pár dolgot, úgy néz ki, hogy egy átlag (vagy olcsó?) bp-i hamvasztás kb 130.000 Ft* (nekem törzsvásárlói kedvezményt adtak - nem vicc! - amiért már jártam ott), ennek egy része hatósági áras dolgok (10.000ft per út szállítás), ehhez jön még a sírhely vagy urnahely, utóbbi templomban a legjobb, mert örökre szól, és talán olcsóbb, szintén egy százas(tól felfele, akár 3-400e is lehet), és akkor ez még temetés (ceremónia) nélkül. Úgy összesen egy bp-i tesco gazdaságos urnás halál kb 300K... (röhej)

 

 

*ez kb 15 tételből álló lehúzás (belső, külső urna, lepedő, hamvasztókoporsó, krema, szállítások, szemfödél, ügyintézés, postaktg..)

iratokból minden kell, még a lakcímkártya sorszáma is

Előzmény: überalles (5)
überalles Creative Commons License 2005.08.04 0 0 5
Én sem tudtam szül.anyakönyvi kivonatot prezentálni anno,de a temetkezési cég ügyintézője rendes volt,mert azt mondta, nem probléma , levélben elintézi az illetékes hivatallal. Arra pedig nem emlékszem,hogy külön pénzbe került volna.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 4

talán ezt az egy helyet kihagyhattad volna a poénkodásból...

Előzmény: _ Liar _ (3)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.08.04 0 0 3
majd megoldják a felmenőink
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 2
egyébként itt találtam sok infot az ügyintézésről: http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/halal
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1
Azt el is felejtettem, hogy persze helyből olyan dokumentumok tömegét kérték az ügy elkezdéséhez, amiket soha életemben nem láttam.. idős hozzátartozó 40 éve elhunyt házastársának anyakönyvijét meg az övét, kész röhej. Ha nem találom meg, akkor mi van, feltámasztják? Mintha útlevél kéne odaátra is. Mindez persze több nap sorbanállás. Ahogy elnézem, 2-3 hét szabi simán rámegy.
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 0

Szóval, a mostani haláleset (is) sajnos elég rossz anyagiak között ért, még a múltkorit is nyögjük, ezért sok apróság is fontos. Egy tisztességes, olcsó tem. vállalat kéne, hamvasztás, és talán egy templomi olcsó urnahely. Ezekben az a "jó", hogy többnyire örökre szólóak, és legalább a mise is helyben van.

Egyelőre a kórházban vágtak le helyből kétezerrel egy lepedőért, tartok tőle, hogy a továbbiakban mégnagyobb hiénázás lesz. Kiváncsi lennék, hogy pl mi az a szemfödél urna esetén, ami min. 6000ft, mert hogy a hamunak nincs szeme (lehet, hogy hülyén hangzik, de ebben a helyzetben csak praktikusan tudok gondolkozni). Egyátalán mi a minimum? Ha jól sejtem, a hamvasztás maga kb 60e, a papírügyintézés mellé egy huszas, ez több éve volt. Plusz szállítás, belső doboz, külső cicoma, takaró, terítő stb. A kellő tiszteletet meg kell adni, de nem hiszem, hogy az igazán fontos dolgok az ilyen részleteken múlnának.

 

Találtam néhány budapesti templomot, ahol van urnatemető, de jó lenne még pár, és olcsó, szimpla hellyel. Némelyikben csak kettes, hármas helyek vannak 200.000ft felett. Aki ismer ilyet valamerre, szóljon.

A másik verzió egy meglévő sírhelyre a hamvakat rátemetni, itt nem kell megváltani a helyet talán(?), de a munkadíj biztos sok, bár sírkő nincs csak fejfa meg halom. Plusz oda külön kell vinni a műsort, saját papot etc. Hát nem t'om :(

 

Sajnos az önkormányzat sem ad segélyt, csak utólag térítenek vissza egyedileg. Na de miből, ha nincs? Irreálisnak tartom, hogy 2k alatt még egy minimális sem jön ki...

Várom az ötleteket.

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.04 0 0 topiknyitó

Néhány éven belül ismét aktuális lett a téma nálam, azóta sem találok erről szóló topikot. Pedig rengeteg ismeretet igényel a dolog, először azt se tudja az ember, mit csináljon. Remélem, a nálam tapasztaltabbak tudnak tanácsokkal, információval segíteni, és talán én is valamicskét másnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!