Keresés

Részletes keresés

imiTEN Creative Commons License 2005.08.09 0 0 94
Én úgy gondolom, minden kornak megvolt a maga rákfenéje, csak régebben mondjuk a patkányok és a pestis volt porondon, most meg más. Az teljesen természetes, hogy az ember megpróbál védekezni. A kérdés az hogy hogyan, milyen módszerekkel. A különböző rovarok ellen már régóta folyik a hadjárat, de mivel ők is a túlélésre játszanak, egy idő után alkalmazkodnak a vegyszerekhez, és nekünk új "koktélokat" kell bevetni ellenük. Kicsit hasonlít ez az egész az ember és a vírusok versenyfutására. Szerintem soha nem lesz vége.
(Ha tudnám, hogy mi a megoldás a problémára, akkor valószínüleg most nem itt ülnék. )Csak reménykedem abban, hogy nem pont a minden áron való védekezés az, ami többet árt nekünk.
Sajnos a saját családomban is azt tapasztalom, hogy az aggodalom az esetleges betegségektől, elriaszt korábban teljesen mindennapi szokásainktól. Konkrétabban: én a Mátrában gyerekeskedtem; teljesen természetes volt hogy az erdőben barangoltunk, gombásztunk... Számtalanszor volt bennem kullancs, otthon csipesszel kiszedtem és ennyi. A közelmúltban az egyik öcsém és az anyukám is gyógyszerkúrán volt kullancs okozta fertőzés miatt. Van két kicsi gyerekem, akikkel meg szeretném szerettetni az erdőt, szeretném ha meg tudnák különböztetni a gombákat stb. Mivel ártok nekik jobban, ha nem viszem ki őket az erdőbe, vagy ha kiteszem őket egy esetleges betegség veszélyének? A férjem szerint télen járjunk erdőbe, mert akkor nincs kullancs; viszont sok minden más sincs!
Előzmény: Csudam (91)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.08 0 0 93

"mosquito dunk"

Kifejtenéd ezt bővebben?

Előzmény: ZsuR (89)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.08 0 0 92
Szoval mi a velemenyed a szunyog altal terjesztett virusokrol. Megerdemelik a mai emberek a vedekezest - vagy hulljon a fergese? :))

Hogy az emberek mennyi fertozest kaptak tobb evtizeddel ezelott a szunyogoktol, azt nem lehet tudni - hogy regebben mennyit az meg inkabb nem.
A poloskat, bolhat is irtjuk, azoknak a csipesere is reagal a szervezet - a szunyog miert lenne kivetel???

Azt hiszem minden erofeszitesunk ellenere nem teszunk maradando kart a szunyogokban (remelem az emberekben sem).
Előzmény: Csudam (91)
Csudam Creative Commons License 2005.08.08 0 0 91

Te is azt gondolod, hogy mielőtt a többi élőlényre mutogatnánk tíz ujjal, van mit sepregetnünk a magunk házatáján is? Helyes:-) Csak mi lesz azokkal, akiknek mindenképpen egy szépen retusált ellenségképre van szükségük?

Látod, én is eltöprengtem azon, hogyha a szúnyogmennyiség most elviselhetetlen, akkor hogy a jóbüdösfrancba maradtak eleink életben 30ezer évig?

Lehet, hogy ők nem is haltak a szúnyogcsípésbe bele?

Elképesztő.

Előzmény: imiTEN (90)
imiTEN Creative Commons License 2005.08.08 0 0 90
Itt az állandó víz, pocsolya a Velencei-tó képében van jelen, ami egyrészt áldás, de próbáljon meg az ember a kertjében szöszmötölni késő délutántól. Pedig nyáron olyankor kezd elviselhető hőmérséklet lenni. Persze permeteznek, de a szúnyoghelyzet így is alig elviselhető. Nem tudom mi lenne ha egyáltalán nem védekeznének ellenük. A permetezés másik oldala meg az, hogy ki tudja mit szórnak a fejünkre. Lehet, hogy ránk veszélyesebb, mint a szúnyogokra, de majd csak 50 év múlva derül ki. Volt már így rovarirtó szerek esetében. Azért felválva bízunk és csapkodunk (a szúnyogokat).Mást nem tehetünk.

Amit nálunk büntetnek, az a szennyvíz kertbe történő szippantása. Pontosabban csak mondják, hogy most már aztán büntetni fogunk, de nagyon, mégsem történik semmi. Csatorna még nincs, a népek meg engedik a sz...t amerre csak tudják. A kedvencem amikor egyenesen a patakba lóg a cső. A gyerekeknek meg felváltva megy a hasuk vagy hánynak, mert a patak az ovi mellett megy el, és a fekália okozta rota vírus simán bejut a homokozóba is. Több gyerkőcöt infúzióra kellett kötni a miatta, de sebaj! "Majd megerősödik a szervezetük!" Talán ha elkészül a csatornahálózat jobb lesz a helyzet.
Mindenesetre én az ilyenekre "allergiásabb" vagyok mint a parlagfűre.
Előzmény: ZsuR (89)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.08 0 0 89
Az "irtuk ki" szamomra nagyon szelsoseges, keves esetben jogos.

Igen, vannak kepzelt betegek - de azt hiszem tulzas lenne azt mondani, hogy az allergia az. Biztos vannak nyafogok, akik szeretik eltulozni azt ami van - de nem innen indultunk ki, hanem az allergia puszta leterol.

Parlagfu. A mi kornyezetunkben is felszolitjak azt a lakot, aki hagyja elgazosodni a kertjet - es ez ellen senki sem szol.
Vannak olyan reszek is, ahol a kutya sem torodik azzal, mi no a kertedben es mekkorara - aki nem akar gondozott kertet, annak ott van az.

Amit viszont ellenoriznek - nem maganhazaknal, hanem cegeknel - az az, hogy ne legyen olyan allando viz, pocsolya, ahol a szunyog szeret szaporodni. Ez a megelozes. . .
Szunyogirtasrol itt a kornyezetemben nem hallottam - sem csinalni, sem beszelni rola.
En is allandoan teszek a toba "mosquito dunk"-ot, ami megelozi a szunyoglarvak kifejlodeset es nem veszelyes a halakra, mas allatokra.

Igen az orvosok sem tudnak mindent :(( tapasztaltam. Nekem is nagyon valtozott a szervezetem a gyogyszerekkel szemben - gondolom mindenkinek, az a kivetel es szerencses akinek nem. Nem sok gyogyszert szedek, soha sem szedtem sokat, es mi is amennyire lehet egeszsegesen elunk. . . .amennyire lehet. . .mert az ki van zarva, hogy a Tiszanal gatorok legyunk - maradunk a szakmankban, ami viszont a civilizacio osszes aldasat hozza magaval. . .:))
Miket is szedtem ossze az elmult evekben? Ha nagyon sok a pollen akkor azt megerzem, ha nagyon sok a por azt is, es a szemem konnyen pirosodik es szarad a computertol. . .de hat ezzel igazan el tudok eldegelni, soha tobb ne legyen a gondom.

Sajnalom azokat, foleg a gyerekeket, akik sok oromtol vannak megfosztva az allergiajuk miatt (pl kolleganom picije, aki allergias a cicakra, de imadja oket, es fiatal meg ahhoz, hogy megertse, mit is jelent ez neki - es esetenkent az ugyeleten kotnek ki, mert nem kap levegot. . .)
Előzmény: imiTEN (72)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.08 0 0 88
Ez igy nem igaz.
Előzmény: Törölt nick (85)
Csudam Creative Commons License 2005.08.07 0 0 87
Kedves Kiskertész!

Sajnos veled is pontosan ez történik, hogy elbeszélsz az irtást ellenzők mellett:-(

Folyamatosan erősíted, hogy csökkenteni kell az úgynevezett gyomokat, a parlagfüvet, pedig ezzel mondjuk én, mint ellenpárti is tökéletesen egyetértek!!! Nekem ugyanúgy nem kell a parlagfű, csak nem értek eszetlen közmunkások végezte irtóhadjárattal és kampányokkal egyet. A kampányt három év alatt elfelejtik, más lesz a sláger, pedig ennyi idő alatt nem lehet régi ipartelepeinket átalakítani.

Teljesen rossz, hogy egyre több a bolygatott, emberi hulladékkal (és betonnal, töltéssel, törmelékkel) szennyezett terület, felhagyott ipartelep, rajta az agresszív gyomokkal!

A céloddal teljesen, hidd el, TELJESEN egyetértek.

Mi is akkor a különbség kettőnk véleménye közt?

Semmiképp sem az, amit te hiszel. Hanem pusztán az, miként is érjük el ezt az állapotot.

SEMMIKÉPP NEM LESZ MEGOLDÁS A BAJOTOKRA SZÉTCSESZETT TERÜLETEK ÉVI AKÁRHÁNY KASZÁLÁSA! A mocsok akkor is mocsok marad, csak jobban látszik, ti pedig örökké allergiásak maradtok.

Nem ez az út!

Én azt mondom, a parlagfű csökkentését nem ezekkel az ostoba módszerekkel kéne megpróbálni elérni, amit most politikusok kitaláltak, és a nép szépen becuclizott. Hanem teljesen máshogy. Nem kaszálással és büntetéssel, hanem élőhely-rekonstrukciós programokkal, építési törmelék, romos épületek, roncstemetők elszállításával, felszámolásával, és természetközeli állapotba hozásával. Ne kaszáljunk, ne barmoljunk, hanem törődjünk területeinkkel! Ne büntessen az állam, hanem segítsen, az ő területein van a legtöbb szemét (katonai gyakorlóterek például). Készítsünk kezelési terveket, ápoljuk, ültessük be őket, gondozzuk, és járjunk ki hozzájuk kirándulni! Ne a parlagfüvet irtsuk, hanem büntessük meg azokat a régi gyárvezetőket, tanácselnököket és polgármestereket, akik miatt területeink jelentős részén természetes állapotok helyett sitt, drótok, ócskavas és vasbeton van! Vegyük már elő a régi igazgatókat, aztán csesszük a nyakuk közé mindazt a büntetést, amit most kiszabtak a népre, mert ők hagyták a sz*rukat maguk után, amikor bezárták a gyárat, és zsíros nyugdíjba mentek. El kéne már kezdeni a régi rendszer ütötte tájsebek begyógyítását! És parancsoljunk megálljt ezen területek további növekedésének, mert kampány ide vagy oda, most is ugyanaz folytatódik!

Ezen igyekezzünk munkálkodni, ne a kaszáláson!

Nagyon szeretném, ha megértenéd végre, de egyszerűen képtelen vagyok ennél érthetőbben elmondani:-( Nagyon sajnálnám, ha most sem értenéd:-(
Előzmény: Kiskertész (73)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 86

Tudod, hogy sosem lennénk képesek megunni téged :-)))))

 

Bingó!

Előzmény: Csudam (84)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 85

"Nem hinnem, hogy sulyos tevedes. Ha pollenre vagy allergias es a lakasban maradsz, akkor nem jon elo..."

 

Viszont ha a szabadban élsz, akkor nem leszel allergiás, és nincs minek előjönnie. :-)

Előzmény: ZsuR (71)
Csudam Creative Commons License 2005.08.07 0 0 84

Nem mondhatom mindig ugyanazt, kedves, mert előbb-utóbb

megunnátok :-( Igyekszem legalább a mondateleji betűket megváltoztatni...

taramiram Creative Commons License 2005.08.07 0 0 83
Ez igaz, csak számukat nézve olyan elenyészőek, hogy nem számítanak.
Előzmény: adam_g007 (49)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 82
Tudod kicsim, ezt úgy kell mondani, hogy: Ez ilyen egyszerű! :-)))
Előzmény: Csudam (70)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 81
Ja: a másik igen kimaradt.
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 80

Igen.

 

Tavaly nekünk is ilyen ajánlattal volt felturbózva a jegyzői felszólítás, hogy gyomtalanítsuk a pilisvörösvári réte, ahol egyébként egy fia parlagfű nincs, különböző okokból. Most, hogy néhányan engedelmeskedtek és lekaszálták a vegetációt, majd lesz...

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 79
Kétmillió forint bírságot szabhatnak, ha valaki nem irtja a parlagfüvet? Hülyék ezek?
Előzmény: stiglinc (78)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 78

Igen, az egyik. Van másik, nagyobb, ordítóbb is, + a TV-ben óránként egy ilyen reklám...

 

És mivel a köztudatban ez a fajta mentalitás az elterjedt, köztiszteletnek örvendő, értelmes szakemberek nem is mernek (gondolom) nyilvánosan fellépni ellene, mert az allergiás szomszéd megkövezné...

Előzmény: Törölt nick (76)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 77

A lélek… Nos a lélekkel pedig szerintem csak akkor kell foglalkozni, ha valami gond van vele.

 

Ebben azért tévedsz. Annyira, hogy magad sem tudod! Amikor a kertedben élvezettel dolgozol, gyönyörködve sétálgatsz, észreveszed és fefotózod a szépet és elküldöd nekünk, üldögélsz a tavad partján -  pont azt teszed, még ha akaratlanul is, sőt másoknak is szerzel néhány gyógyhatású üdítő percet. Ennél több talán nem is kell, de ez nélkülözhetetlen...(Lehet, hogy pont ezért voltál képes kigyógyulni az allergiából...)

 

Én erősen (tudatosan) törekszem arra, hogy ne a sérelmeimmel, irígységgel, bosszankodással, gyűlölködéssel teli gondolatokat forgassam az agyamban (biztos te is ismersz olyanokat, akikre ez a jellemző), hanem inkább a liliomok, macskák, pókok tökéletességének csodálatával foglaljam le magam. Ez néha baromi nehéz, de kifizetődő...

Előzmény: Kiskertész (73)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 76

Ez az a plakát:

 

 

Előzmény: stiglinc (65)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 75

Olvasgasd kicsit a 61. hozzászólást.

 

"Én 47éves vagyok, de rendszeresen sportolok. És itt most ne a sakkot, vagy a napi 15 perc könnyű sétát értsd!

Igyekszem egészségesen táplálkozni. Nem nagyon fogyasztok műanyag kajákat, konzerveket, és italokat, sok zöldséget gyümölcsöt eszek (saját). Télire is magam teszem el, tartósítószerek nélkül.

Sokat vagyok jó levegőn (szerencsére megtehetem)

Mindig kertes házban éltem, és nem a szennyezett belvárosi részen, hanem a Mecsek oldalban.

Nem sterilizálom a környezetemet, és gyerekeimet sem nevelem rá. Igyekszem csökkenteni a felhasznált vegyszereket. Nem hypozom a ruhákat, nem használok öblítőszert, és a felmosó vízbe se öntök mindenféle kutyulékot.

A városban tömegközlekedést használok autó helyett, és sokat gyalogolok.

Amíg lehet, nyitott ablaknál alszom. Előfordul időnként még télen is.

Szóval a test megkapja, ami neki jár."

 

Bocs, hogy beidéztem az egészet... de nem erről beszéltem.

 

"A lélek… Nos a lélekkel pedig szerintem csak akkor kell foglalkozni, ha valami gond van vele."

 

Hatalmas tévedés.

 

"Miután megszűnt a „túladagolás a parlagfű pollenjéből, és a szervezetem némi segítséggel túltette magát rajta, nem lettem fél éven belül valami másra allergiás."

 

Két lehetőség van:

 

1. Még lehetsz.

2. Meggyógyultál.

 

"Jó, akkor legyenek mondjuk szúnyogok és nem maláriát terjesztők."

 

Kibírom a szúnyogokat. Most is nyitva az ablakom - mint mindig - szúnyogháló nincs. Ha rám száll egy, azt lecsapom, de soha nem rendeznék vegyszeres irtást ellenük.

Előzmény: Kiskertész (73)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.07 0 0 74

 

 

Ismét egyetértek.

 

 

Előzmény: Csudam (61)
Kiskertész Creative Commons License 2005.08.07 0 0 73

Jaj, de rettenetes! Féljünk együtt az allergiától!

 

Kár gúnyolódnod, mert Kb. ez a helyzet. Te is félhetsz, ugyanis a Te szervezetedet is hellyel-közzel azok a károsító hatások érik, mint az átlagemberekét. Ma Magyarországon közel 3 millió ember allergiás, és évente 200 ezerrel növekszi a számuk. És ezt nem a politikusok, hanem az orvosok állítják. Már pedig, ha ez a tendencia folytatódik, előbb-utóbb Te is bekerülhetsz a szórásba. Mivel én már voltam allergiás a parlagfűre (és csak arra) reménykedem, hogy igazságos lesz a természet, és én majd csak utánad leszek ismét szenvedő alanya :))))

 

Tudatos, testükkel-lelkükkel rendszeresen foglalkozó emberek nem lesznek allergiásak. Soha.

Te már csak tudod, hogy ki, mennyit foglalkozik a testével, lelkével!

Én 47éves vagyok, de rendszeresen sportolok. És itt most ne a sakkot, vagy a napi 15 perc könnyű sétát értsd!

Igyekszem egészségesen táplálkozni. Nem nagyon fogyasztok műanyag kajákat, konzerveket, és italokat, sok zöldséget gyümölcsöt eszek (saját). Télire is magam teszem el, tartósítószerek nélkül.

Sokat vagyok jó levegőn (szerencsére megtehetem)

Mindig kertes házban éltem, és nem a szennyezett belvárosi részen, hanem a Mecsek oldalban.

Nem sterilizálom a környezetemet, és gyerekeimet sem nevelem rá. Igyekszem csökkenteni a felhasznált vegyszereket. Nem hypozom a ruhákat, nem használok öblítőszert, és a felmosó vízbe se öntök mindenféle kutyulékot.

A városban tömegközlekedést használok autó helyett, és sokat gyalogolok.

Amíg lehet, nyitott ablaknál alszom. Előfordul időnként még télen is.

Szóval a test megkapja, ami neki jár.

A lélek… Nos a lélekkel pedig szerintem csak akkor kell foglalkozni, ha valami gond van vele.

 

Pár mondattal vázolom a helyzetet, kissé leegyszerűsítve: 

1. Adott egy anyag, növény, állat, bármi, ami bizonyos anyagokat a légbe bocsát. 

2. Adott egy ember, aki ezekre az anyagokra - a többi embertől eltérően - kóros tünetekkel reagál. 

3. Ennek oka bizonyítottan nem az anyagban, hanem az ember szervezetében van. 

 

Ez eddig tökéletesen igaz.

 

4. Az anyag kiirtása tehát felesleges (viszont pénzt hoz, és sok választót).

 

 Lehet, hogy ez is igaz, de amennyi pénzt hoz, annyit el is visz.

Ezeknek az embereknek drága gyógyszereket kell szedni, a kevésbé szerencséseknek talán egész életükben. Ezek a gyógyszerek iszonyatos összegekbe kerülnek. És akkor még nem beszéltünk a táppénzről, a munkakiesésekről, mert akár hiszed, akár nem, aki súlyosan allergiás, annak nemcsak az életkörülményei romlanak jelentős mértékben, hanem a teljesítőképessége is.

 

Ha teljesen kipusztítanánk például a parlagfüvet, az arra érzékenyek fél éven belül valami másra lennének allergiásak.

 

Akkor én is vázolom röviden a helyzetet

1.      Nem kell teljesen kipusztítani, csak csökkenteni. Mert ugye ha kapsz valakitől egy pofont, jó esetben csak kellemetlenül fog érinteni, vagy még úgy sem, attól függően, hogy kitől kapod. Viszont ha valaki hosszú ideig üt-vág abba, he nincs szerencséd, bele is halhatsz.

2.      Miután megszűnt a „túladagolás a parlagfű pollenjéből, és a szervezetem némi segítséggel túltette magát rajta, nem lettem fél éven belül valami másra allergiás.

 

A patkányos példa nagyon rossz,

Jó, akkor legyenek mondjuk szúnyogok és nem maláriát terjesztők.

Előzmény: Törölt nick (43)
imiTEN Creative Commons License 2005.08.07 0 0 72
Szia Zsur! Egyetértek veled abban, hogy az ember jobb ha tartózkodik a szélsőséges megnyilvánulásoktól, de számomra az "irtsuk ki" egy kissé szélsőséges. Félreértés ne essék, én is kihuzigálom a gazt a kertemből, de azért mert zavar ha a veteményesben virít. Az allergiáról nem merem azt állítani hogy képzelt betegség, annyira nem vagyok otthon a témában, de azt tudom hogy az agyunk képes produkálni "csodákat", lásd képzelt terhesség. Ez esetben még a tünetek is jelentkeznek, akár még az anyatejszivárgás is megjelenik. Nem ledegralálni szeretném az allergiát, látom hogy az ismerőseim közül is mennyien szenvednek tőle, és persze sajnálom is őket, de úgy gondolom nem feltétlenül az a megoldás hogy irtunk, vagy bezárkózunk. Hogy az életmód mennyit segít? Én sosem voltam nagy gyógyszerfogyasztó, mégis 18 éves koromban bejelentkezett nálam a gyógyszerallegia. Szinte alig fogyasztunk kész, vagy agyontartósított ételeket, és pár éve ezektől pirosodik és viszket a bőrőm. Lehet hogy éppen amiatt van, hogy gyerekkoromban nem voltam hozzászokva ezekhez, és felnőttként most ettől a kevéstől is telítődött a szervezetem. Én még szerencsés vagyok, mert engem a mesterségesen előállított anyagok "ütnek ki".De lehet hogy csak beképzelem! A gyerekeimet is próbálom gyógyszermentesen (néha azért elkerülhetetlen) és tartósítószermentesen nevelni, bár lehet hogy az a jobb ha hozzászoktatom őket? Lehet hogy a tiszai gátőr is gyógyszerallergiás, csak nem is tud róla!
Egyébként szerintem még az orvosok sincsenek teljesen tisztában vele mi is okozza, mitől alakul ki és miért pont attól a bizonyos dologtól szenvedünk, addig sajna megoldás sincs.
Én ettől függetlenül még mindig hiszek abban, hogyha megpróbálunk minél természetközelibben élni, az talán segít!
Előzmény: ZsuR (71)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.07 0 0 71
Nem hinnem, hogy sulyos tevedes. Ha pollenre vagy allergias es a lakasban maradsz, akkor nem jon elo - viszont ha peneszre, akkor a napos, frissen kaszalt ret nem hozza elo. . .

Jojjon az a szorszal.
Ki mire allergias - probaljon tavol maradni tole.

A humor oldalarol: kar, hogy elmulasztottam azt a lehetoseget, hogy tiszai gator legyek :)).

Probalom otvozni a kettot: az irodai eletet es a szabad levegot.

A bekepzelt beteg meg akarmit is be tud kepzelni, miert maradna ki az allergia a repertoarbol?
Ami meg gyanus az az, hogy az allergiat egyre tobben kepzelik be - egyre korabban, mar csecsemok is kepesek ra - es a gondolat hihetetlen erejevel hatalmas, piros, viszketo duzzanatokat produkalnak. . .es akkor a WNV-rol nem is beszelek.

Ertem amit a stresszrol irsz, felek reagalni ra - mert akkor jon megint (mastol), hogy a stressz nem is letezik, csak bekepzeljuk - ha meg megis igaz, akkor ugy kell annak, aki stessz alatt van, szokjon le rola. . . .:))

Komolyabban.
Felek es tartozkozok az olyan szituacioktol, emberektol, elvektol amik szelsosegesek, csak egy oldalt kepviselnek, es radikalis megoldasoknak a hivei.
Az a tulelo, aki a meglevi korulmenyekhez tud alkalmazkodni - es a kornyezetebe (termeszeti, tarsadalmi) bele tud illeszkedni.
Előzmény: Csudam (70)
Csudam Creative Commons License 2005.08.07 0 0 70
„Az allergia meg mas kerdes, de szo-mi-szo, ha kertben vagy, tobb a lehetoseged ra, hogy valami allergiad elojojjon.”

 

Súlyos tévedés:-(

Belvárosi, irodában dolgozó panelembernek 10x akkora hajlama van allergiára, mint munka után kertvárosban kertészkedőnek. Minél többet van valaki a szabadban, annál ellenállóbb. Persze nem úgy, hogy irodában nőtt fel, aztán kiszabadul, mert akkor már nem sokat segít.

Igazából egyszerű a képlet. Ha számítógépek között, irodában élsz, panelbe, betonba mész haza lakni, az allergia garantált.

Ha te vagy a tiszai gátőr, és kinn laksz 3 kilométerre a falutól, vagy te vagy a falusi tehénpásztor, aki, ha esik, megázik, ha süt a nap, melegszik, soha nem leszel allergiás. Menjetek el Erdélybe, a hegyekben legeltető pásztorokhoz! (Ők tavasszal kiköltöznek a legelőre, a birkák közt alszanak a puszta, hideg földön(!), és le nem jönnek le őszig, ha esik, ha fúj. Olyan megfázásokat és fertőzéseket észre se vesznek, amibe egy egész városi lakótelep is belehalna.) És kérdezzétek meg tőlük, mi az az allergia. Csak ne lepődjetek meg, ha kiröhögnek, vagy azt hiszik, hogy egy pálinka neve.

 

 „Ami az en agyamat irritalja, az az, hogy az allergia az ember agyaban van - ertsd: kepzelt betegseg, valojaban nem letezik.”

 

De mennyire létezik! Csak nem úgy… Nem úgy, ahogy hiszik, hogyha van parlagfű, allergiásak, ha nincs, akkor meg elmúlik. Ez egyszerűen nem igaz.

A baj oka nem a virágpor, hanem a helytelen életmód, a bezártság, stressz, lelki-testi diszharmónia és a mérgező anyagok. Ez bizony nem képzelt, hanem nagyon is valós. De attól nem múlik el, ha kiirtják a növényeket, legfeljebb majd nem a virágporra, hanem a tejre, csokira, lisztre,  tojásra, textilre meg franctudja még, mire lesznek allergiásak azontúl.

Erre azt mondani, hogy irtsuk a gyomot, és mindenki meggyógyul, a legnagyobb hazugság, amit valaha hallottam.

Szívinfarktusra is van gyógyszer. De ha nem váltasz életmódot és nem csökkentesz a méregbevitelen, tehát továbbra is zsíros húst és kólát zabálsz, idegeskedsz és nem mozogsz, akkor rövidesen megpusztulsz, akkor is, ha egy marék csodagyógyszert szedsz be mellé.

Ez végtelenül egyszerű.

Előzmény: ZsuR (69)
ZsuR Creative Commons License 2005.08.07 0 0 69
Koszonom stiglinc, valoban errol nem tudhatok - nem is tudok. Tenyleg felhaborito, hogy a tudatlansag tanit.

Amit mi tudunk tenni, pontosan az amit te leirtal a masik hozzaszolasodban - ami tul nehez ahhoz, hogy elovasd, ne vedd meg.

Nalunk egy mafajta kampany van - mar irtam rola, hogy hogyan tartsd a kertedet kozel a termeszethez. Na ez szep de nem sokan teszik.


Az allergia meg mas kerdes, de szo-mi-szo, ha kertben vagy, tobb a lehetoseged ra, hogy valami allergiad elojojjon (OK, lakas is, mert a sok bezart ter - nem hinned el, sokan evekig nem nyitnak ablakot, mert vagy az airkondi, vagy a futes megy, vagy csak felnek attol, mi jon be kinntrol amire allergiasak lesznek), a levegotlenseg, a por ami a sok szonyegpadlotol van. . .

Sokat kell meg tanulnunk.

Ami az en agyamat irritalja, az az, hogy az allergia az ember agyaban van - ertsd: kepzelt betegseg, valojaban nem letezik.
Lehet ez az "irts ki mindent" onnan jon, hogy a sok allergiat kelto anyag ellen nincs mas vedekezes?

A gyogyszerekkel en is igy vagyok ahogy leirod. Csak akkor szedem, ha nagyon muszaj, akkor is megvalogatom, mit es mennyit. Az orvost kikerdezem alaposan - ha nem ertek vele egyet megyek mashova (pl chemo utan azt javasolta az egyebkent jo orvosom, szedjek egy gyogyszert ot evig utokezeslesnek - aminek a mellekhatasa, ha nagyon elenyeszo szazalekban is, de rak volt. . .).

A jo dolog az, hogy most mar tobb lehetoseg van arra, hogy onalloan szerezzunk ismereteket - csak a forrast kell tudni megvalasztani.

Előzmény: stiglinc (65)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 68
Ezt a hozzászólásodat pl. el lehetne küldeni ahhoz a "szervhez", amelyik erre a butítókampányra költ az adófizetők pénzét! Én is szívesen küldenék nekik ezt-azt, névelcímmeltelfonszámmal...
Előzmény: Csudam (61)
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 67

Veszekedés helyett mi, nem allergiások, próbáljuk meg néhány életmódbeli szokásunkat megosztani a betegekkel, hátha van olyan, amit ők is tudnának követni és talán javulna az állapotuk, vagy megelőzhetnék leendő gyermekeik megbetegdését.

 

Nem azért, mert mi tökéletesek vagyunk, csak mert nálunk, a jelek szerint ezek beváltak. (Kéretik figyelembe venni, hogy az allergia nagyon bonyolult dolog, ráadásul mi magunknak életünk csak  nagyon kis részére van közvetlen befolyásunk, de azért talán érdemes kísérletet tenni...)

 

Néhány saját elhatározás, tapasztalat következik 2 egészséges gyerek felnevelése után, 50 körül:

 

- Gyógyszert csak életveszélyben szedünk, pici gyereknél is mézes teával, hűtő-fürdővel, pihentetéssel, stb. a természetre bíztuk a gyógyítást  (kb. 90%-ban bejött)

 

- Kis gyereknél nem ijedünk meg az látszólag egymást végeérhetetlenül követő kis fertőzésektől (3 éves korukra túlestek rajtuk, iskolából már nem hiányoztak betegség miatt.)

 

- Minimális előre elkészített élelmiszert (csomagolt üdítők, zacskós leves, szószok, majonéz, tartósított konzervféle) fogyasztunk.

 

- Nem vásárolunk az út mellett árusított zöldségből, gyümölcsből,

 

- Általában megnézem az élelmiszerek összetételét (már, ha egyáltalán fel van tüntetve), ha túl sok, számomra ismeretlen adalékanyagot tartalmaz, nem veszem meg (Az adalékanyagok lehetnek teljesen ártalmatlanok is, de ha nem ismerem, inkább kerülöm.)

 

(- Ezt persze nem tudja mindenki követni, de kiköltöztünk vidékre, tojótyúkokat tartunk, befőttet, lekvárokat magam teszem el - sajnos vásárolt gyümölcsből, ami persze lehet agyonpermetezett is...

- saját kertünkben csak végszükségben használunk vegyszert...)

 

Nem állítom, hogy ez így tökéletes, azt sem, hogy a fentiekben ne lehetne találni belekötnivalót, meg pláne, hogy bármelyik pontról ne lehetne oldalakon keresztül értekezni, de ha lehet, próbáljunk a praktikumra koncentrálni....

imiTEN Creative Commons License 2005.08.07 0 0 66
Sziasztok! Ha már kiirtottuk az összes növényt, akkor jöhetnek a kutyák, macskák?! Az ő bundájukra is sokan allergiásak.
Azt mondja meg valaki hol van ennek a vége? És ha én a főnökömre vagyok allergiás? Szerintem minden ami "kiirtás" címszó alatt fut, az baromság. Elég sok mindent kiirtottunk már a Földön, abba kellene már végre hagyni, nem még reklámozni is.
stiglinc Creative Commons License 2005.08.07 0 0 65

De, ZsuR, sajnos Magyarországon bizony tényleg elindult egy őrült kampány, órásplakátokkal, TV reklámokkal, ami arra buzdít, hogy: irts ki minden gyomot(sic!) és megoldódk a problémád... (Csak ezt te onnan nem látod, ezért nem érted, mi ez a nagy hevület...)

 

Mivel ez úgy hülyeség, ahogy van, joggal b*szta fel az agyát mindenkinek, aki egy picit is ismerős az immunológia tudományának a területén. Ez ellen tényleg fel kéne lépni, annál is inkább, mert az allergiásoknak nyújtott szakszerű segítség, felvilágosítás helyett mellékvágányra viszi a dolgokat, dezinformál.

Előzmény: ZsuR (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!