Minden, ami amerikai vasút. Társaságok, vonalak, gőzösök, dízelek, kocsik, még amerikai stílusú modellezés is, meg amit föl sem soroltam, szóval minden...
Tulajdonkeppen a Washington allambeli baleset ahol a mozdonyvezeto benezte a sebessegkorlatozast a vonal elso napjan es a vonat leesett a hidrol, kinyirta a Talgo jovojet Amerikaban. Ekkora igazsagtalansagot - politikai futball aldozata lett a gyarto.
A fene se gondolta, hogy mekkora Ward-Leonard gépek dolgoztak az újvilágban.
A kettős egység hossza 94 láb (28,77 m), a 714.400 font súlyból (700,4 tonna) 540 tonna nyugodott a 16, 1422 mm átmérőjű hajtott kerekeken.
Egy apróság, szerintem valami hiba csúszott az átváltásba, nekem 324 046kg jött ki, ami a két mozdonyra/egységenként hat tengelyre vetítve jobban is hangzik.
Igen én is úgy tudom jól sikerült a felújításuk. Lehetett olyanokat olvasni,hogy MARC megvehetné az Amtrak HHP-8-sait de mivel jelenleg még nem járt le a lízingszerződésük ( Ha jól tudom 2022-ben jár le ) így vélhetően nem tudták eladni őket. Pedig nyilván jobban megérné mint dízelezni vezeték alatt a Penn Line-on.
Egyébként 2019-ben az Amtrak ellen pert indított a lízingcég mivel kannibalizálták HHP-8-saik nagy részét.
Visszatérésükről pedig,már tesztelik őket,áramszedő és vélhetően mechanikai berendezéseiktől megfosztva vezérlőkocsiként fogják őket használni,kiváltva velük a régebbi Metroliner vezérlőket!
A MARC meg átalakította őket, és ahogy olvasni, tűrhetően elmuzsikálnak a kritikus pontok javítása óta. Oké, kisebb cég, mást jelent náluk a "kis széria".