A tegnapi Orbán-Gyurcsány vita legnagyobb hatású momentuma kétségkívül a nyugdíjemelés körüli polémia, azon belül is a nyugdíjak reálértékének 22,2 %-val való emelkedése volt az 1999-2002 évek közötti időszakban. Ez az adat valósággal sokkolta a baloldalt, még most is tántorognak tőle. :-)
hanem ugye arról, hogy egy Orbán kormány idején hozott nyugdíjemelési rendelkezést, aminek a végrehajtási utasítása is zsír megvolt, a pénzalap is el volt már rá különitve, de fizikailag Medgyes alatt lett kifizetve melyik kormány cselekedetének tudjuk be. mert ugye ezzel a 4-5%-kal tud csak hoszabb lenni a szocik f@sza. hadd gratuláljak...
Hát miről, kedves Geo? Gyurcsány elkezdte a szokásos "de a Fidesz elvette" című maszlagot, mire kiderült, hogy eddig az Orbán-kormány emelte legjobban a nyugdíjatat. Ha ez nem pofára esés, kedves Geo, akkor semmi...:-)
antall 9%-ot vont el. horn 12%-ot vont el orbán legalább 18%-ot adott Medgyessy 18% körül adott. Gyurcsány tett egy ígéretet, hogy 5% körül ad, de ez még nem biztos, várjuk ki a végét...
Erről beszélt OV. Majd hozzátette, hogy - amennyiben a 22,2-ből le akarnak valamennyit vonni, akkor is látható, hogy a korábbi ciklusokhoz képest 1999 és 2002 között érdemi pozitív változás volt a nyugdíjak reálértékében.
Persze lehet, hogy nálad nem a szövegértéssel, hanem a számok ismeretével van a baj.
Vityka a mai napkeltében azt mondta és próbálta elhitettni a nézökkel, hogy Orbánc éra idején emelték legnagyobb mértékben (22%) a nyugdijat.Nos mint kiderült szintiszta hanta. Eló a hantamétert Vityka
Nincs könnyű dolga ezeknek a minisztériumoknak, mert még nem távolították el az ICSSZEM honlapról a tanulmányt. Ott viszont van még egy táblázat (2.3/d). Abban vannak a 2003-2006 nyugdíj reálérték-növekedési adatok, persze a 2005 és a 2006 még csak a tervezett.
Végignézve a topikot, semmi nem indokolja extrém minősítési szándékodat...Ha valamivel nem értesz egyet, érdemben cáfolj, de ne minősíts, mert abból egyre rosszabbul jöttök ki. :)
A 173.-ban hozzászóltam...érdemben...és csak Or Kánra való tekintettel nem minősítettem a topikot...én töröltetném... Az ellenvélemény is szabad...szerintem... Nekem nincs olyan topikom, de az említettből kizárnak minden olyankit, aki nem tud viselkedni...sőt máshonnan is...
Arról még nem másoltál be semmi és véleményed sem volt, hogy a "polgári" kormány megszüntette a legkisebb nyugdíjasok azon lehetőségét, hogy méltányossági nyugdíjat kapjanak, helyette egyszeri segélylehetőséggel bökte ki a szemüket.
1. OV a legkisebb nyugdijakat (helyesen nagyobb arányban emelte.kezdetben,.szerintem nagyon helyesen)
2. adómentessé tette a nyugdíj melletti munkát
Medgyessy igértetei:
A MEDGYESSY-PROGRAM FŐBB TÉTELEI (milliárd Ft) K I A D Á S T N Ö V E L Ő T É T E L E K Autópálya-építés (egy évre 200 km) 250 ?????? Adósságkezelő program gazdálkodóknak 80 Bérreform 100 Anyasági támogatás emelése (20%-os emelés esetén) 0,6 Gyes emelése (+10 000 Ft) 12,4 Nagymama-gyes mellett a nyugdíjjogosultság fenntartása 8 Családi pótlék emelése (20%) 27 Család
i pótlék kiegészítése a gyermekét egyedül nevelő szülőnél (25%) 7,4 Plusz egyhavi családi pótlék 16,2 Gyermekek után járó adókedvezmény kiegészítése 20 Közgyógyellátás kiszélesítése 7,2 Ingyenes étkeztetés (óvoda, bölcsőde) 11 Tankönyvek ingyenessége 7,2 Hallgatói normatíva emelése 4 Egyszeri nyugdíjemelés 52 Özvegyi nyugdíjak 50%-os emelése 35 Méltányossági nyugdíj 1,5 *** Nyugdíjemelés rendszerének módosítása 50 Összesen: 689,5 A gazdasági növekedésből származó többletforrások (az MSZP számításai szerint) 300-350 B E V É T E L T C S Ö K K E N T Ő T É T E L E K Adótábla-változtatás -300 Minimálbérek után nincs szja -100 A vállalkozók egészségügyi hozzájárulásának megszüntetése -20 Összesen: -320
*** 300 millió lett csak: azaz kevesebb, mint 10 000 nyugdijas kapott méltányosságit (az első évben 2000, ha jólé emlékszem...A legkisebb nyugdijak nagyobbb %ban történő emelése sokkal több nyugdijastzérintett. A nyugdij melletti munka kb 20-30 mrd Ft többletet jelentett anyugdíjasoknak: kb 200 000 nyugdijas tudta igénybe venni !!!!
A helyzet rossz. Némi adalékot találsz a topikban. A szem balról-jobbra mozgatását ajánlom. Mint balosnak hozzáfűzöm, hogy némi homloklebenyi aktivitással is érdemes kiegészíteni azt... :)