Most én is hasonló cipőben járok, azaz kihangosítót keresek. Igaz nálam adott a telefon nokia. Nálam csak vezetékes jöhet szóba. Szóval a nokiának van egy új kihangosítója a ck-10 amelyik bármelyik nokia típushoz jó. Ezt úgy oldották meg, hogy kell venned a telefonhoz egy passzív tokot, ez típus függő, és ehhez csatlakozik már a kihangosító. Könnyü beszerelni, mindent tud amit egy kihangosítónak tudni kell ... reklám szövegek.
Szóval most én ezen gondolkodom. A topikoloktól visszajelzést szeretnék kérni ezzel a kihangosítóval kapcsolatban. Persze a rossz tapasztalatok érdekelnek elsősorban.
Ha új előfizetéssel veszed (vagy meglevő előfizetéshez, de ha annak idején aláírtál hűségszerződést, akkor az már lejárt), és aláírsz két évet, akkor
1. vehetsz Motorola V3-t 60k forintért, ami ugyan sokat tud, de nagy kijelzője és gombjai vannak. Széthajtható, ezt nem mindenki szereti. Cserébe NAGYON vékony, ami elegáns. Használattól függően 4-10 napig bíja az akkumulátor. Nekem 4 napig, mert sokat telefonálok, és internetezem is vele.
2. vehetsz Nokia 6230-at 45k forintért, szintén nagyon sokat tud, normál telefon külseje van. Ugyanannyi ideig bírja az akksija, mint a Motorola V3.
3. vehetsz Motorola V547-et 25k forintért, ami jóval kevesebbet tud az előző kettőnél, szintén széthajtható, de telefonálni ugyanúgy lehet vele. Dominó csomagban is veheted, akkor 40k az ára. Reálisan használattól függően kb. 2-6 napig bírja.
Esetleg tudsz ajánlani hozzá telefont? (A válaszodból számomra az derült ki, hogy van tapasztalatod az ilyesmiben, így szívesen megfogadom tanácsod.)
T-mobilos érdekelne, és lehessen vele telefonálni. Nem érdekel a sok extra. Esetleg még az is jó lenne, ha nem olyan icipici gombjai lennének, kezelhető legyen. Ha nem kell minden nap feltölteni, az még egy plusz pont.
Ha tudsz költeni rá 40-50k forintot, akkor javaslom a beépített Bluetooth-os kihangosítókat. Tudják a rádiónémítást (sőt, ha a rádi támogatja, akkor akár a rádió hangszóróit használják), és bármilyen Bluetooth-képes telefonnal hajlandók együttműködni. Már a korrektebbje.
Én ezek közül a Motorola HFW8000 kihangosítót ajánlom, a tapasztalatok szerint ez tényleg hajlandó bármilyen telefonnal együttműködni, míg például a SonyEricssonokról ez nem mondható el.
A régi telefon bedöglött, a hozzá való kihangosító nem jó másik telefonhoz. Új készülék = új autós kihangosító.
Milyen telefont érdemes venni?
A fülhallgató és a bluetooth nem szimpatikus. Az autós kihangosítóban az a jó, hogy hívás esetén automatikusan lekapcsolja a rádiót, míg ezt a fülhallgató és a bluetooth nem tudja. (Nem az olyan egyszerű kihangosítóra gondolok, mely csak hangszóróként működik, nálam ez is kiesett.)
Van olyan autós kihangosító, mely több típusú telefonhoz is jó? Előre gondolok, ha a következő telefon is bedöglik, ne kelljen a kihangosítót is kidobnom vele együtt.