Jelentem, ma teljesen TTB-kompatibilis tevékenységet végeztem (a másikat), SK a tanúm. Sőt, sikerült egy kategóriagyőzelmet is bezsebelnem: én lettem a leggyorsabb hatvan év feletti nő.
Miért lenne perverzió a tojás? Szerintem nem az, ellenben a rizs, vagy épp a cukkíni, vagy például a padlizsán az az. Nagyon is. A lecsó hagyma (karikázva, puhára párolva, nem lepirítva), paprika (szálasra vagy karikára vágva, puhára párolva) és paradicsom (darabolva, szétfőzve). Mindezt jó esetben füstölt szalonna kisütött zsírján készítve, a szalonnapörcöt ízlés szerint benne hagyva a teljes folyamat alatt, vagy épp kiszedve, és a tálalás előtt visszarakva. Ez az alap teljesen nyugodtan "okosítható" tojással...
"Mindenki ki tudja választani a számára leginkább ízletes lecsót" - Ami egyértelműen a saját lecsója lesz ugye... Mert bárki más csak lecsóra hasonlító ételt tud készíteni, az egyedüli autentikus lecsó az, amit saját maga kreál :-D
Szerencsére legalább 50 csapat főz lecsót. Itt is igaz, hogy "ahány ház, annyi szokás", azaz nagyon sokféle lecsót főznek. Mindenki ki tudja választani a számára leginkább ízletes lecsót (kóstolni lehet).
A hétvégén végre kinyitott Fonyódligeten a kedvenc halsütőnk, így vasárnap megnyitottuk az idei hekk-szezont.
Hétfőre a Mátra Büfében egy (dupla) Mátra burger és egy gyros-tál jutott Mátraházán. Bejártuk a Mátravasút túránk néhány kerülő szakaszát, mivel az Ózon Hotel (de lehet, hogy éppen más neve van) építkezése miatt lezártak a sárga sávból egy szakaszt.