Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Az üdülési csekk miatt nyomjátok fel. Egyébként pedig: Magyarországon szinte minden "vendégház", "kúria", "tanya", "fogadó", "panzió", "kishotel" pont ilyen.
Sziasztok! Néha a negatív tapasztalat is segít a jó döntésben. Hétvégi élményem szeretném megosztani veletek. Pilisszentkereszt Piliskapu Vendégház (http://www.szallasinfo.hu/piliskapu_vendeghaz/index.php ) lakói voltunk egy éjszakára nagyobb baráti társasággal. A szállásadó hölgy már az elején éreztette velünk, hogy nem éppen vendégszerető, nem érdekli, hogy a vendégek jól érzik-e magukat, csak a pénzünkre hajtott. Az "Érezzék jól magukat!" mondat egyszer sem hagyta el a száját, helyette többször kihangsúlyozta, hogy mire vigyázzunk, ne törjünk el semmit, este ne hangoskodjunk, a kertnek csak a felét használhatjuk, a kinti sütőkemencét ne használjuk, mert úgyse fogjuk kitakarítani, a konyhában mindent mosogassunk el és tegyük a helyére, bár törölgető rongyot nem biztosított, mert az egyik társaság cipőtakarításra használta, így az már nekünk nem járt, a fából csak úgy nem vehetünk, 1500-ért kapunk egy talicskányit. Hát ezzel kezdődött az oda érkezésünk. Ezt még viszonylag türelmesen tűrtem, mert mind ez egyértelmű volt számunkra, rendesen szoktuk visszaadni a szállást. Aztán mikor az egész társaság megérkezett, a bizalmatlanság növelésére a hölgy közölte, hogy 16 fő helyett 18 embert számolt a kertben és intézzük azonnal a számlát. Volt egy emberünk pluszban, de nem volt célunk eltitkolni. Megkérdeztük, hogy akkor van lehetőség üdülési csekkel fizetni, ugye? Mire az volt a válasz, hogy azt előre be kellett volna jelenteni, így készpénzzel kell fizetnünk. Sok helyen jártam már, de ilyenről még nem hallottam. A szállás weblapja félrevezető, azt írják, lehet üdülési csekkel fizetni. Elvileg minden szoba hűtővel rendelkezik, sajnos ez sem állta meg a helyét. De a legfontosabb, hogy a szállásadó nem vendégszerető, ami az ember alaphangulatát megalapozza. A hölgy a jelenlétével rendszeresen zavaró volt a társaságban, intézkedett, magyarázott... ez nem az a hely, ahol az ember felhőtlenül kikapcsolódhat, így azt ajánlom, hogy INKÁBB VÁLASSZATOK MÁS SZÁLLÁST MAGATOKNAK.
Szeretném megosztani pozitív élményeimet és segítséget nyújtani olyan családoknak ahol két kicsi gyerekkel szeretnének egy kellemes hétvégét eltölteni idilli környezetben megfizethető áron, éppúgy mint mi. Két kis gyermekem van, 4 és 6 évesek így nagy fejtörést okozott milyen gyermekbarát szállodát is válasszunk ahol a család minden tagja jól tudja érezni magát. Számos kutatással eltöltött óra után végre rátaláltuk a Grand Hotel Galya szállodára mely Galyatetőn található. A szálloda méltán nevezhető mind gyermek- mind pénztárca barátnak, hiszen a gyermekek szállása és ellátása 12 éves korig INGYENES és családi szobák is rendelkezésünkre álltak. A kiváló ételek és a segítőkész személyzet csak megerősített abban hogy ebbe a szállodába érdemes visszatérni.
Bátran ajánlom kisgyermekes családok számára. Mi a Családi hétvégi felfrissülés nevű csomagot választottuk, de érdemes körülnézni a szálloda többi akciós ajánlata között is: http://www.hoteltelnet.hu/hu/hotel_galya/
1.000,-Ft-ért !! eladó egy Welcome Plus Hotelcsekk.
A hotelcsekk jogosít:
* 2 napos / 1 éjszakás tartózkodás.
* 2 személy számára kétágyas szoba. * Reggelivel, félpanzióval stb. a foglalástól függően. * Plusz egy welcome szolgáltatás. (pl. welcome koktél, egy üveg bor stb.) * A szállodai utalvány 47 szállodára érvényes. * Jelenleg több mint 300 darab, 3 és 4 csillagos szállodából álló, egyedülállóan nagy választék. * Európa 12 országában az interneten keresztül. * A Welcome Plus szállodai utalvány 2 éjszaka tartózkodási időtartamtól beváltható. * A foglalás közvetlenül a kiválasztott szállodában történik. A teljes listát, és további információkat megnézheted a www.generali.hu/hotelcsekkoldalon.
Fantasztikus akár ajándéknak is ! Vagy ha egy olcsó hosszúhétvégi kikapcsolódás a cél.
Nekem kimondottan imponál, ha a nevemen üdvözölnek.
Ráadásul amíg a kis családi panzióban el tudok tölteni egy hetet annyi pénzért, mint a nagy hotelban egy-két napot, addig számomra ez nem is lehet kérdés.
"Én Magyarországon kerülöm a nagy hoteleket, mindig arra próbálok figyelni, hogy lehetőleg családi(as) legyen, a tulajjal (főnökkel) tárgyaljak, necsak valami kis "alkalmazottacskával""
Én pont fordítva szoktam - mindig nagy hotelbe megyek, ha gáz a szoba esetleg, általában van 50 másik, és azért a nagy szállodák ügyelnek a hírnevükre. Egy "családi" hotelben viszont akármi megtörténhet sajnos - és meg is történik. Mellesleg a nagy szálloda azért is sokkal jobb, mert el lehet veszni a tömegben, a kis családiban, pedig a második nap este már névről ismer a személyzet :P
Eladó egy Welcome Plus Hotelcsekk. Ára már csak: 3.000,-Ft
A hotelcsekk jogosít:
* 2 személy számára kétágyas szoba. * Reggelivel, félpanzióval stb. a foglalástól függően. * Plusz egy welcome szolgáltatás. (pl. welcome koktél, egy üveg bor stb.) * A szállodai utalvány 47 szállodára érvényes. * Jelenleg több mint 300 darab, 3 és 4 csillagos szállodából álló, egyedülállóan nagy választék. * Európa 12 országában az interneten keresztül. * A Welcome Plus szállodai utalvány 2 éjszaka tartózkodási időtartamtól beváltható. * A foglalás közvetlenül a kiválasztott szállodában történik. A teljes listát, és további információkat megnézheted a www.generali.hu/hotelcsekkoldalon.
Mi is pont itt voltunk a nyáron Keszthelyen, és teljesen rendben volt a panzió. Ár-érték arányban kimagasló.
Én Magyarországon kerülöm a nagy hoteleket, mindig arra próbálok figyelni, hogy lehetőleg családi(as) legyen, a tulajjal (főnökkel) tárgyaljak, necsak valami kis "alkalmazottacskával". Ha gond lenne, úgyis ő tud segíteni (eddig nem volt). De ha valami nem passzolna, úgy ahogy mondod, el kell onnét hurcolkodni. Nehogy már egy rossz szállás keserítse meg a várva -várt megérdemelt pihenést.
Mi pont a nászutunkon jártunk pórul egy zalacsányi kastélyszállóval - kellett nekem romantikázni :). Több ok miatt sem tetszett, most már nem sorolom fel, lehet, hogy anno írtam ide az indexre róla. Lényeg az, hogy ki sem csomagoltunk (bár egy hétre foglaltuk), másnap reggel kicsekkoltunk jóidőben (meg sem merték kérdezni, hogy miért). Bezúztunk Keszthelyre, a Tourinformban kértük, ajánljanak szállást nekünk. Ajánlottak, ahova még többször visszatértünk (Erika Panzió - írtam már róla itt).
Szóval nem érdemes hazamenni egy rossz szállás miatt, viszont 1 éjszakánál többet sem tölteni egy sz.r helyen, egyszerűen át kell cuccolni máshova.
Ez a panzió nagyon szuper lenne, ha a tulajok nem a saját gondjukkal lennének elfoglalva, hanem kicsit a vendégek igényeit próbálnák meg kielégíteni. Vagy ha nem megy, akkor hagyják az egészet a fenébe.
Eladó egy Welcome Plus Hotelcsekk. Ára csak: 4.500,-Ft
A hotelcsekk jogosít:
Aki már járt ott, annak a cím is bőven elég, de aki még nem, annak leírom az "élményeket".
Tavaly augusztusban szerettünk volna egy hetet tölteni ebben a panzióba két kisgyerekkel, de a 7 napból sajnos csak 3 lett :-(
Első nap: vasárnap de. 11-kor értünk oda, csodaszép nyári nap volt. Ahogy befordultunk az udvarra, elkezdődött életünk legszörnyűbb nyaralása. Az udvaron rendetlenség, állítólag előző este vihar volt és ezért (három nap múlva még mindig ugyan olyan volt,pedig nem volt vihar).Kiszáltunk az autóból, egy fiatal, meglepett házaspár fogadott minket. Bemutatkoztunk, erre a hölgy megkérdezte: Nem holnap kellett volna jönnötök? Mondtuk hogy nem, erre ő: semmi gond, van hely mára is (persze hogy volt, hisz senki nem járt arra). Megkért hogy jöjjünk vissza délután 1 órára, mert a szobából ma költöztek ki a vendégek, és még nem volt ideje rendet tenni, fertőtleníteni stb. Mi jóhiszeműen elmentünk, majd 1 órára visszamentünk, természetesen még mindig nem volt kész a szobánk, még várnunk kellett kb. fél órát. Nem szóltunk semmit, addig körbenéztünk az udvaron. Utólag visszagondolva, már ekkor ott kellett volna hagynunk az egészet. Az udaron volt egy nagyon szupernek látszó medence. Közelebbről már nem olyan tuti. A víz iszonyatosan koszos volt, férjem belenyúlt, mintha valami ragacsos lé lett volna a medencében. Azt mondta a medence közelébe még véletlenül se engedjük a gyerekeket. A hátsó udvarban régi, kopott, rozsdás lakókocsik, állítólag sokan használják ezeket (gondolom ez sem igaz). Na végre szólt a csaj hogy kész a szoba mehetünk. Beléptünk a panzióba ... még most is forog a gyomrom a szagoktól és a látványtól. Recepció, koszos,büdös szőnyegpadló, étterem, viszonylag jól nézett ki (ez volt az egyetlen pozitív dolog). Aztán lépcső (ugyanaz a koszos szőnyegpadló, piszkos pókhálós falak),emelet, még mindig kosz, és a szoba, ahol mégnagyobb kosz fogadott. Szekrények polcai porosak, miután lemostam, csak utána mertem ruhát pakolni bele. Természetesen szőnyegpadló, de olyan koszos hogy mezitláb nem mertünk rálépni, csak papucsban, vagy zokniban. Ágynemű tiszta volt (bocsánat ez már a második pozitívum). Fürdő, WC: délután bementünk Keszthelyre tisztítószereket, wc papírt, folyékony szappant, légfrissítőt venni. Gondolom ezzel mindent elmondtam. Sajna hűtőszekrény vagy minibár nem volt a szobában, de ezt tudtuk is,ezzel nem is volt baj, mert a foglaláskor mondta a tulaj hogy a konyhán van egy hűtő a vendégeknek fenntartva. Gondoltam akkor a gyerekek joghurtjait, gyógyszereket beteszem abba a hűtőbe. Ami a konyhán fogadott az döbbenet, és nem túlzok, de aki járt ott, az tudja. Szembe a lengőajtóval, mert hogy azon keresztül lehetett bejutni a konyhára volt egy mosókonyha szerű helység, ahol iszonyatos bűz és mocsok volt. Jobbra egy nagyobb helység, ott főztek, készítették az ételeket. Az egyik asztalon gondolom én a reggel távozott vendégek maradéka (ez kb. délután 3 óra körül volt) lekvár, kenyér, dobozos tej megbontva(!), másik asztalon egy halom mosatlan edény. Ezek után jött a "hűtőnk". Ajtaja nem záródott rendesen, vizes, koszos volt. Egyetlen egy polc volt benne, ahova tudtam pakolni, de mindent külön becsomagoltam. Alsó polcán 2 db lángos, kb. 2 napos (mikor eljöttünk még mindig ott volt). A srác közben megkérdezte mit főzzön vacsorára, mert akkor bekell mennie a városba vásárolni. Megneszéltük mi legyen, elmentek, estére kész lett a vacsora. Finom lett volna ha a gulyáslevesbe nem tesz halászlé kockát. Gyerekek nem ettek belőle, még szerencse hogy volt saját kajánk. Felmentünk a szobába, fürdés, tévézés, alvás.
Második nap: elvileg 7-kor reggeli, ami sajnos fél 8-ra csúszott, elaludtak. Reggeli menü: felvágottak, kétféle lekvár (ugyanaz amit előző nap láttam a konyház, ebből nem engedtem enni a gyerekenek), Shrek-es müzli tejcivel. A müzlinek furcsa íze volt, a tej finom volt (úgylátszik nem azt adták ami kint maradt az asztalon). Reggeli után összeszedelőzködtünk, és csak délután mentünk vissza a panzióba. Visszaérkezésünkkor ismét megkérdezték mi legyen a vacsora, akkor már mondtam a férjemnek, nem elég otthon nap mint nap azon törnöm az agyam hogy mit főzzek, még itt is én döntsem el.Nagy nehezen eldöntöttük, rántott szelet volt, hasábkrumplival. Finom volt. Gyerekek is megették. Vacsi után kicsit még gyerekek játszottak az udvaron, aztán fürdés, tévézés, alvás.
Harmadik nap: reggeli viszonylag időben, kaja ugyan az mint előző nap reggel. Összeszedelőzködtünk, és irány a strand, egész nap kint voltunk, és ott döntöttünk úgy hogy másnap reggel összepakolunk, és hazajövünk, mert ezt már nem bírjuk tovább. Estefelé visszaértünk a panzióba és megmondtuk a tulajoknak, hogy elmegyünk, mert a mi elképzelésünk nem ez volt. Erre a csaj elkezdett sírni, hogy nekik milyen nehéz megélni, kevés a pénz, stb. Sajnos ehhez ők nagy részben hozzájárultak.
Közben érkezett egy német pár, 8 hónapos kislányukkal. A csajszival beszélgettünk is, aki elmondta hogy akkor még tényleg nagyon szuper volt minden, de mostanra nagyon lepattant. Ők is egy hétre jöttek volna, de másnap ők is elmentek. Ők is kiosztották a tulajokat, szóval nem volt jó napjuk.
A tanulság az egészből annyi, hogy ne hidd el azt amit a neten látsz, jobb olyan helyre menni ami jól bevállt, vagy volt ott már ismerős, aki eltudja mondani a jó/rossz élményeket! Sajnos mi nagyon megszívtuk. Idén viszont biztosra megyünk, visszamegyünk egy jól bevált nyaralóhelyre, Hévízre (Betti apartman)...de ez egy másik történet. Előljáróban csak annyit, kedves tulajok, tisztaság, rend, udvaron és lakásban egyaránt.Honlapjukon található képek a valóságnak megfelelnek!
De visszatérve a Tornácos Panzióra. Nyaralás előtt többször megnéztük a honlapjukat, véleményeket, minden rendben volt. Aztán mikor hazaértünk, újra megnéztük, mert azt mondtuk ezt nem hisszük el ami ott volt.Ekkor már a vélemények rovatban volt egy bejegyzés, ami kicsivel előbb került fel, mielőtt mi odamentünk (de sajna ezt már nem ovastuk el nyaralás előtt, pedig akkor lehet elsem indulunk).Pár nappal később már se bejegyzés, se vélemény rovat. Szóval a tulajok levették az iylen véleményeket, nem véletlenül...
Sajnos mi nagyon ráfáztunk ezzel a panzióval,remélem mások szerencsésebbek lesznek!
Még annyit, hogy nem mindent írtam le, próbáltam a lényeget,de lehetne még mit mesélni, akit érdekel, írjon.
Szép napot mindenkinek! Szakdolgozatomhoz kérdőíves kutatást készítek,amelyhez szeretném azok segítségét kérni, akik már jártak a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdőben/VitalMed Hotelben. Elsősorban ha kérhetem,azok töltsék ki kérdőívem, akik gyógyszolgáltatásokat és/vagy szálláshelyet is igénybe vettek a fürdő területén! A kérdőív kitöltése anonim, az alábbi linken bárki hozzáférhet:
Ezt a szallast nagyon tudom ajanlani. Mar ketszer voltunk ott, csendes, megis jo helyen van, nagyon hangulatos, kozel a belvaroshoz, furdohoz kellemes seta.
Keress ra a guglin az elgreco vendeghazra. Csak idoben foglalj.