Nagyon örülnék ha valaki Ölü Deniz-és Dalamanrol. Esetleg infót tudna adni a Club Lykia world Village szállodával kapcsolatban,hogy milyen a szállás a tengerpart,és melyik pénz nemet szeretik jobban, a Dollárt vagy az eurot?
Teljesen egyetértek krampival, énpedig az Okaliptusz hotleről várnám az információkat, ha esetleg valaki járt már volna ott. Egy-egy utazás befizetése leőtt én is mindig tájékozódom a különböző fórumok segítségével, de néha segítség a www.hotelkritika.hu oldala is. Az a baj, hogy ide nagyon kevesen írnak, pedig nagyon hasznos funkciót töltene be.
Egyfolytában arra várok, hátha valaki járt már a Malama Beach szállodában, mivel több iroda is szervez oda utakat. A személyes tapasztalat többet jelent, mint a katalógusokban vagy a honlapokon szereplő képek és leírások. Eddig én is leírtam minden helyről és szállodáról a fontosabb dolgokat, ahol már jártunk.Ezért tartom nagyon jónak az ilyen fórumokat.
Mi itthonról délután indultunk, és kintről este érkeztünk meg kb 22:30 -kor.
Különben én is megvoltam lepődve, mert amikor Tunéziába mentünk ott a sör meg a bor pénzbe került. Kérdeztem is itt a lányt, hogy mibe kerül a sör, mire meglepetten mondta, hogy semmibe.
Nagyon aranyos vagy, hogy ennyi időt áldozol ránk és mindig válaszolsz a kérdéseimre is. Bőven elég a kínálat, amiket leírtál. Tulajdonképpen azért kérdeztem rá, mert jártunk már úgy, hogy a 2 dl-es borért 5 eurot kértek. (Más légitársaság volt.)
Utazás előtt mennyivel hamarabb tudtátok meg a gép indulását oda- és visszafelé is??? A Budapest Airport oldalán és a teletexten a holnapi utazóknak 7:20-as indulást írnak és akinek sajnos már letelt a nyaralása, annak 12:50-es érkezést. Szerintem ez így nagyon jó párosítás.
Egyébként jól behoztátok a késést hazafelé!!!!!!!!!!
Nem kellett fizetni semmiért, sem. Volt ásványvíz, rostos üdítő, cola, fanta, vörös bor, fehér bor, két fajta sör. A kaja is ehető volt. Szerintem ez egy két órás úton bőven elég. Föleg ha még a laposban ott van a whiski.
Különben haza felé 2 órát késett a gép, mert pesten nem tudtak felrakni elegendő kaját. Ettől függetlenül haza érve már csak 10 percet késtünk. Belehúztak a fiúk.
Mi a Gulet utazási irodával mentünk és nekik a SkyEurope-al van szerződésük. De ilyenkor nem fapadosként üzemel, van kaja és pia is. A repülő Bodrum repülőterén száll le.
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő és megnyugtató tájékoztatásodat, így már be tudom mérni, hogy kb. mennyi pénzt vigyek magammal. No meg azt is, hogy melyik fakultatív programon fogok majd részt venni. Még egyszer köszönöm az értékes infókat.
Kedves Eszter!
Az idegen vezetőt Horváth Ivettnek hívják és nagyon aranyos, felkészült és segítőkész. Rosszat nem tudok róla mondani, annál több jót. Arról, hogy drágábbak az árai, mint Bodrum városában található utcasarki árusoknak, nem az ő hibája.
Megérkezés után szombaton van egy félnapos városnézés Bodrumban, ingyen és bérmentve ebéddel.
Reggel felvesznek a hotelban, és 10 órára bevisznek a találkozási pontra. Az óváros és kikötő bejárása, ebéd a Marina Yaht Clubban (finom), a város feletti hegyen lévő szélmalmok megnézése, vásárlás arany és bőr boltban. Az étteremben mondják el a fakultatív programokat.
Minden nap: Búvárkodás 47 E., Kos szigeti kirándulás 23 E.
Hétfő: Ephesus (magyarul) 48 E. Ezt érdemes Ivettel megnézni, mert nagyon jól elmond mindent, érthetően, tényleg jó. Benne van még egy ebéd, és egy múzeum megtekintése. De ha jól beszéltek angolul, vagy németül ezt meg lehet úszni 24 E.-ból.
Kedd: Milas piac 10 E. (Bodrumban is kedden van egy nagy piac)
Péntek: Pamukkale 37 E. Ha voltál már Egerszalókon, ez ugyan olyan, csak kb 1,5 km hosszú és lehet a teraszokon járkálni. Csodaszép!!! Ez a városban lefoglalva transzferrel 23-24 E. + ingyen Török fürdő ha ügyes vagy.
Szombat: Ephesus+Pamukkale 83 E., 2 napos szálással AI ellátással, egy napos áron Bodrumban cca. 40 E.
Vasárnap: Rafting 55 E., Kleopátra sziget 40 E.
Szóval bent Bodrumban minden utcasarkon fél áron kaphatók ezek az utak.
A Viva Belvedere hotel jó volt. Csak megérkezéskor betettek egy munkás szálló típusú szobába. Ki sem pakoltunk, de a recepción azt mondták, hogy ha hotel tele van és csak más nap tudnak normális szobát adni. Másnap tényleg adtak is. Az ágyból feküdve előttünk volt az egész tenger. De ha nem szólunk ott ragadunk.
Végül is jó volt nagyon. A kaja főleg török volt, változatos és finom. A reggeli minden nap pontosan ugyan az. De hát ki lehet bírni, reggel kell sajt napot, tojás napot stb. tartani és így elviselhető, de a fő étkezés nagyon jó.
Szia Laci
Mennyire kavicsos? Nagyon. De nem gond, strand cipővel leküzdhetö. Ahol sziklás a part ott egy nagy stégen lehet bemenni és arról vezet a lépcső a vízbe, de ott rögtön úszni kell.
A repülőtér nincs messze, a transzfer idő attól függ, hogy mennyi hotelbe kell szétrakni az embereket, mivel nem egy helyre fizetbe mindenki, és kérdés, hogy a te hoteled a sorban hanyadik (a mienk az utolsó volt). Igy kb egy óra volt a transzfer.
A két hotelt nem ismerem, de ezen a két lapon megnézheted őket:
Az árakat jól tudod, ez a vízum 30 napos többszöri belépésre jogosít fel, tehát nem kell mégegyszer megvenned. A szárnyashajó mindennap 9-kor indul és ha jól emlékszem 16:30-kor indul vissza. Az ár 28 euro. Ebben benne van a transzfer oda vissza a hotelbe.
Én a hónap végén indulok Bodrumba a TUI szervezésével, az Okaliptusz Hotelben fogunk megszállni. Miután a Gulet beolvadt a TUI-ba, azt szeretném kérdezni, hogy milyen tapasztalataid vannak az utazási iroda idegenvezetőjéről és az általuk szervezett fakultatív programokról?
Kíváncsi lennék a Viva Belevedere Hotellel kapcsolatos tapasztalataidra is, mert bár én most nem oda fizettem be, de kacérkodtam vele, és amennyiben kedvező tapasztalatokról hallanék, talán jövőre kipróbálnám.
Bodrummal kapcsolatban szeretném megtudni, hogy melyik repülőtéren szálltatok le, hány km-re van onnan Bodrum és ez időben mennyit jelent? Milyen a tengerpart?
Két szállodáról szeretnék több infohoz jutni. Az egyik a Hotel Gloria, a másik a Hotel Malama Beach. Mindkettőnél érdekelne, hogy milyen az ellátás, mekkorák a szobák. Utóbbi kérdésemnek azért van jelentősége, mert 3 évvel ezelőtt Marmarisban a Hotel Balimban voltunk. A mai napig 2+2 pótágyazhatónak hirdetik a szobákat, ennek ellenére 1 ágy is csak úgy fért be, hogy kivitték az erkélyre az egyik éjjeliszekrényt és rátolták a 3. ágyat a franciaágyra. Mivel a gardróbszekrény párhuzamos volt az ágyakkal és nem tolóajtós, hanem kifelé nyíló, ezért a szekrénybe még be sem tudtunk nyúlni. Nem szeretnénk mégegyszer ilyen helyzetbe kerülni.
Jó lenne néhány info az Aquaparkról is.
A vízummal kapcsolatban engem is érdekelne a következő: úgy tudom a 20 euro vagy 30 USD egyszeri, 30 napos tartozkodásra jogosít, amit belépéskor kell fizetni. Amennyiben valaki átmegy Kos-szigetére, akkor visszafelé újra ki kell fizetni, mivel elhagyod az országot és újra belépsz.
Ha valakinek vannak erről tapasztalatai, kérem írja meg, javítson ki, hátha én tévedek.
Augusztusban készülök a Bordum félszigetre, járt már valaki ott és tudna valami infóval szolgálni pl. arról, hogy melyik szállodában érdemes megszállni? Előre is köszi!
Köszönöm a jókívánságokat! Viszont kívánom Nektek is. Ha esetleg érdekel valami Kos városról kérdezz, mert ugyan még nem személyes tapasztalatból, de utikönyvből már ismerem egy kicsit.
Nagyon kedves vagy, de sajnos már nem tudsz segíteni, mert mi június 16-án (csütörtök) megyünk. A vízum úgy tudom 20 EURO vagy 30 Dollár Törökországban. Szerintem ezt csak egyszer kell megfizetni, másodszor nem tartom valószínűnek hiszen Ti "csak" kirándulni ruccantok át Görögországba, utána visszamentek a török szálláshelyre.
Kellemes nyaralást, sok szép élményt, és jó utat kívánok Nektek!
Sajnos nem tudok menetrendet, de szívesen megírom majd július 4. után, ha addig nem késő. Akkor jövök haza, és szívesen segítek. Szerintem naponta több hajó is járhat, mivel lehet "rendes" és szárnyas hajóval menni. A szárnyas menetideje úgy tudom 15 perc, a "rendes" hajóé pedig 50 perc. Ezeket mind hallomásból tudom, nem tapasztalat, de szerintem igaz.
Azt hiszem, kilenckor indult a hajó, amivel mi mentünk, de szerintem a szárnyasok elég sűrűn járhatnak.
Reggel érdemes menni Kosra, mert egy nap azért kell a fővárosra. Még Asklepeion is belefér.
Minden helyi utazási iroda is szervez utakat, a hotel előtt vesznek fel és tesznek le, de a kikötőben is lehet jegyet venni a hajókra. Az árban nem sok különbség van.