Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.24 0 0 61

elmeletileg a gyerekeddel sem teheted meg.

 

De ugye mas az elmelet es mas a gyakorlat

Előzmény: szadvar (60)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 60

De egyszer valakinek meg kell tennie!

Az jogellenes, ha egy kutyát megütök, de megtehetem a gyerekemmel??? Ez nem jogellenes!!!

Ez undorító!!!

 

 

Előzmény: AliceCsodaországban (59)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 59
Darázsfészekbe nyúlsz... ugyanis minden olyan lépés ami ezt esetleg megoldaná jogellenes és alkotmányellenes.
Előzmény: szadvar (58)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 58

Pont ezért írtam az előzőben, hogy nem értem, miért nincs ezeknek a gyerekeknek joguk normális körülmények közt felnőni. Nem csak arra van példa, hogy az anyagi körülmények nincsenek meg a nevelésre, hanem az erköülcsi oldal sem biztosított sok helyen -gondolom, Te is erre gondoltál. Így valóban nem lesz más minta a gyerkőc előtt, csak az, amit a szülőktől lát.

De miért nem lehet ezeket a gyerekeket megmenteni? Nem a megmentőt szeretném játszani, de ezeknek a gyerekeknek ugyanannyi joguk van enni, aludni, tanulni, mint többi társuknak. Ha már hangoztatják a jogokat, miért nem tesznek értük valamit?

Előzmény: Gabiiiiii (57)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.24 0 0 57
az utolso mondatodban egeszen biztos vagy?? Vannak csaladok,ahol ez eletforma,a gyerek ebben no fol
Előzmény: szadvar (56)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 56

Állítólag. És el tudom képzelni. Sok gyerek csak az iskolában kap kaját -tízórait, ebédet, uzsit- és utána hazamegy, hogy reggel megint mehessen üres gyomorral suliba.

De a nyári szünetben nincs suli!

Egy gyereknek amúgy nem igen jutna eszébe a lopás.

Előzmény: AliceCsodaországban (54)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 55

Jaj, én teljesen ki vagyok akadva a Családi lap végén lévő hirdetéseken, pl: Férjem már 2 éve munkanélküli, 4 gyermekünkkel 1 szoba-konyhás lakásban élünk. Ruhaneműt, tartós élelmiszert szerenénk kérni. A gyerekek 6,4,2 évesek 3 hónapos a kicsi. (ezt most én írtam példaként, de ilyen jellegűek vannak, egy hasonlót olvastam is régebben)

Ilyen esetben nem az a helyzet, hogy éltek békében, apuka elveszítette az állását és minden rosszra fordult. 1 szobába minek szül valaki 4-et, ha etetni sem tudja őket?

Én tényleg nagycsalád-párti vagyok, de csak akkor, ha az érzelmi és anyagi feltételek adottak. Anyagi feltételen meg nem azt értem, hogy a bébiszitter külön autóval az összes gyereket elfuvarozhassa a különórákra és márkás cuccuk legyen, hanem az a minimum, hogy etetni és normálisan fel tudom őket ruházni (akár turkálóból is, de rendesen). 

Előzmény: szadvar (51)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 54
Biztos, hogy maguknak loptak ezek a gyerekek?  Mert láttam én már kórón varjút...
Előzmény: szadvar (51)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 53

A bőr lesülne a képemről -de komolyan.

Gyűlölöm azokat, akik csak a látszatra adnak, hogy az ő gyerekük milyen szép és jó, arról pedig nem szólnak, hogy ez a napi 6-7 verésnek köszönhető, mert "mégis csak én vagyok az anyja/apja, ki nevelné, ha nem én"?

De ki az aki rosszat akar saját gyerekének? Biztos nagyon önérzetes és büszke, aki azt mondja, nem adom intézetbe, de Istenem, ha ott kap enni, fürödhet minden nap, tanulhat, stb, azaz adottak a testi-lelki jólét feltételei, akkor miért nem? Miért ne lenne jobb annak a gyereknek, ha már a szülő nem volt képes eleget tenni kötelességeinek -akár csak átmenetileg is?

 

Előzmény: Macskacicó (52)
Macskacicó Creative Commons License 2005.08.24 0 0 52
oh, ne légy naiv. még itt az indexen is írogat olyan, akinek éhezik a gyereke. internetre, pc-re persze futja, mert anélkül nem tudnak meglenni a szülők meg a nagyobb gyerekek.
undorító.
Előzmény: szadvar (51)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 51
Lopás történyt a Nyírségben. 6-7 éves gyerekek mentek be egy konyhába (iskoláéba, ha jól emlékszem) ételt lopni. A hírek szerint azért, mert éhesek voltak. Milyen szülő az, aki hagyja éhezni gyermekét? Saját számtól megvonnám a falatot bbármikor, ha ezzel egy idegen gyermeknek jobb lenne. Ez meg a saját gyermekét nem képes ellátni.
viktorya Creative Commons License 2005.05.27 0 0 50
És hiába próbálják integrálni őket -  egyszerűen képtelenek rá....
Előzmény: anyabanya (45)
viktorya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 49

Igen, olvastam. Sőt, elég otthon vagyok a témában, ugyanis régóta foglalkozom a TA-val, sőt Berne számos művét is ismerem.

 

Előzmény: findusz (46)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.24 0 0 48

Most veszem észre, hogy ebben a hírben még több is van sajnos...:

 

Nevelőotthonba vitték az életmentőt
  • HavariaPress
  • 2005. május 24., kedd 19:19

    Két fuldokló lányt húzott ki egy csapadékvíz-tárolóból egy 13 éves fiú, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy korábban két rablást és egy betörést követett el.

    Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat

    hirdetés

    banner( 7002, 151, 330, 247, 0, 0 )

    Több rablással is meggyanúsította, ezért nevelőotthonba vitette a rendőrség azt a tizenéves fiút, aki hétfőn este két kislányt mentett ki egy tóból Kecskeméten, értesült a HavariaPress. Az életmentő fiút a nyomozók először az egyik lány halálával végződő mentési akcióról hallgatták meg. Ezután azonban rátértek arra is, hogy a kapitányság két rablással és egy betöréssel is gyanúsítja a 13 éves helybélit. Vele szemben ezért eljárást is indítottak, és átszállították a hajósi nevelőotthonba.

    Mint ismert, a kiskunsági megyeszékhely vízműtelepének elkerített csapadékvíz-tavában hétfőn este fuldokolni kezdett két, hat év körüli kislány. Egy 13 éves fiú, aki a tónál horgászott, kihúzta a tiltott helyen fürdőző lányokat, egyikük életét azonban a kihívott mentők már nem tudták megmenteni, és még az este életét vesztette. A fiút a rendőrségen kedden, gondviselője jelenlétében meghallgatták a tragédiáról, de ezután elmondták neki azt is, hogy több, a városban elkövetett bűncselekménnyel is meggyanúsítják.

    A hírügynökség információi szerint a fiút egyebek közt azzal gyanúsítják, hogy a múlt kedden este, a kecskeméti belvárosban, negyedmagával kirabolt egy 39 éves férfit. A fiúk közrefogták a sértettet, majd bántalmazták, és elvették 64 ezer forintját. Hasonló módon raboltak ki egy nőt, tőle a pénztárcáját ragadták el. A nyomozók szerint az életmentő fiú tört be egy iskolába is, ahonnét műszaki cikkeket vitt magával. A gyanúsítottat ezért a rendőrség a Bács-Kiskun megyei Hajós nevelőintézetébe szállíttatta.

    Előzmény: anyabanya (45)
    AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.24 0 0 47

    Hát ha így van, akkor ezekre mondják, hogy csak szülik a kölyköket rakásra de gondoskodni már nem gondoskodnak róluk... ezek miatt néznek mindenkire ferde szemmel, akinek sok gyereke van...:-(

     

    Mindenesetre megállapíthatjuk, hogy egyáltalán nem tiszteletreméltó szülei voltak ezeknek a kislányoknak. (Még azt is el tudom képzelni, hogy direkt küldték el őket horgászni a tiltott területre, és hogy ez általános szokás arrafelé.)

    Előzmény: anyabanya (45)
    findusz Creative Commons License 2005.05.24 0 0 46

    Kedves Viktorya,

     

    olvastad már Susan Forward Mérgező szülők című könyvét?

    Ha nem, tedd meg minél előbb.

     

    findusz

    anyabanya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 45

    lepukkant, koszos, putris csapat, egy -két tucat kölök...katasztrofális egy banda

    Előzmény: AliceCsodaországban (44)
    AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.24 0 0 44
    Nem láttam a szülőket, miért? (Csak a hírt hallottam, meg az éjjeloőr vagy kinek a véleményét, hogy naponta hússzor járja körül a tavat autóval, de a gyerekek állandóan kiröhögik, elbujnak, majd ujra visszamennek horgászni...)
    Előzmény: anyabanya (40)
    viktorya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 43

    Sajnos mostanság a fiúkat is legalább annyira kell  félteni, mint a lányokat. S bár kishazánkban a gyerek-prostitúció nem virágzik hál istennek, de lehet azért hallani erre utaló dolgokat. És ez sajnos a sok aberrált idiótának köszönhetően nem csak a kislányokra jelent veszélyt :(

    És az a szomorú, hogy sorba engedik ki a börtöből a pedofilokat, meg a hasonló állatokat. A gyerekeink meg egyre negyobb veszélyben vannak :(

    Engem még nyugodtan engedtek egyedül edzésre járni anyuék, én már nem tehetem meg a gyerekemmel. Így marad az állandó kíséret, ki mikor ér rá :(

    Előzmény: Törölt nick (42)
    Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 42
    Mi úgy látszik egyformán fontosnak tartjuk az alvást (mert okosít), az én fiam is ágyban volt 8 -kor alsós korában, most felsős, és 9-ig maradhat fenn, esetleg hét végén fél 10-ig.
    De hogy kinn kóricáljon?! Lányom nincs de azt még jobban félteném ha lenne.

    Állítólag az amcsiban a gyerek 12 éves koráig nem maradhat egyedül, ezért kell ott annyi baby sitter, vagy a nők addig míg be nem tölti a gyerek, nem mennek el dolgozni, esetleg fél állásban.
    Előzmény: viktorya (41)
    viktorya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 41

    Ráadásul egy szórakozó helyről ment haza. Kihívó ruhában!

     

    Előzmény: Törölt nick (39)
    anyabanya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 40

    azt is láttad hogy miként néztek ki a szülök (nem a nemzetiségére gondolok)?! 

    Előzmény: AliceCsodaországban (32)
    Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 39
    Én azt sem igazán értettem, hogy az a 14 éves lány aki 1 szennyvizes gödörbe kerülve halt meg, mit keresett késő este az utcán.
    Vagy csak nekem késői időpont az este 10 óra?
    Előzmény: AliceCsodaországban (32)
    Gabiiiiii Creative Commons License 2005.05.24 0 0 38
    En meg azt elvezem,hogy furdes-vacsora-pizsama,tehat az osszes kotelezo dolog tan van meg egy kis ido egymasra.Lehet elmeselni,ki mit csinalt a bolcsiben,lehet LEGO varat epiteni,a babakat bepelenkazni,esetleg enekelni,meselni stb...Es ennek a helyszine nem feltetlen az agy,hiszen az eneklesbe beszallnak a tesok,az epitesbe apa es igy tovabb.Miutan pedig elalszik 1 perc alatt,jut meg idom a zemberre is /ha en elobb el nem alszom:))/
    Előzmény: Macskacicó (37)
    Macskacicó Creative Commons License 2005.05.24 0 0 37
    nem eszlek meg:) ha neki így jó - írod. akiről én írok, szerintem neki nem így jó, mert akkor nem balhézna nap mint nap 20-22 óráig visítva.
    én örülök, hogy a gyerekem legkésőbb 9-kor alszik, igaz, ő még baba, sokat fog változni a napirendje még. de megpróbálom majd a jövőben is a viszonylag korai fekvést kialakítani, mivel este jó kettesben az apjával.
    Előzmény: Gabiiiiii (35)
    viktorya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 36
    Nálunk is van, hogy későn alszanak el, de muszáj az ágyban lenni, ne ugráljon nekem egyik se pizsamában! Persze egy kicsit fürdés után lehet, de legkésőbb fél kilenckor ágyba kell bújni a takaró alá! Aztán ha nekem nem alszik hát ne aludjon! De nincs éjszakai kóricálás!
    Előzmény: Gabiiiiii (35)
    Gabiiiiii Creative Commons License 2005.05.24 0 0 35
    akkor most megesztek,ha nekem a kicsi legkorabban fel 10 korul kerul agyba??Termeszetesen nem korical az utcan egyedul,de elobb nem alszik,ha a fejem tetejere allok sem.Viszont akkor 1 perc alatt nem csondben elajul.Nem vagyok hajlando feleslegesen harcolni allandoan.Ha neki igy jo,nekem 8
    Előzmény: Macskacicó (34)
    Macskacicó Creative Commons License 2005.05.24 0 0 34
    nálunk a házban van egy 2,5 éves kisfiú, és ő este 8-kor még a lépcsőházban kiabál, 22-23 óra körül pedig nagy hiszti kíséretében könyörgik ágyba. nagyon sajnálom őt, meggyőződésem, hogy a fáradtságtól olyan elviselhetetlen.
    Előzmény: AliceCsodaországban (32)
    viktorya Creative Commons License 2005.05.24 0 0 33

    Nem tudom, hogy miért, de az ilyen értelmetlen gyerekhalálnál bennem mindig felmerül a szándékosság szülői részről. Persze jórészt iszonyatos felelőtlenség következménye.

    Mondjuk nyáron, főleg nyaraláskor sokszor kimaradunk estére, s van, hogy 10 után kerülnek ágyba a gyerekek, de normál körülmények között, amikor ovi (és mostmár szeptembertől iskola ) van, mindig a fél hetes híradó kezdetekor fürdeniük kell, utánna pedig irány az ágy!!!

    Előzmény: AliceCsodaországban (32)
    AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.05.24 0 0 32

    Én eből a szempontból nagyon rigorózus vagyok, két 5-6 éves kislánynak este 8-kor már otthon a helye (sőt meg merem kockáztatni, hogy az ágyukban...) bármennyire is szeretnek játszani a szabadban.

     

    Láttam azt a két és fél évest, szegény éppen egy hangyabolyban aludt el, tiszta csípés volt mindene... még szerencse, hogy megtalálták.

    Előzmény: viktorya (31)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!