Keresés

Részletes keresés

majdnemszőke Creative Commons License 2005.05.18 0 0 5

Szia, jobbulást kívánok én is.

A csúnya sebekre doktor néni adhat fertőtlenítő krémet. Ehhez nem kell visszavinned a gyerekeket. Legalábbis nálunk egy telefonra megírta a csekket, apa meg elhozta...

A 3 durva kiütés helye - ennek ellenére - megmaradt a lányom arcán.

Ha a szemhéján gyulladt be a kiütés, akkor viszont menj orvoshoz. Unokahúgomnál csúnya szövődményt okozott. Persze gyógyítható, de hetekig jártak szemészetre, mire elmúlt.

Előzmény: Babóné (3)
Kriza Creative Commons License 2005.05.18 0 0 4
Hú, ti szegények :((
Nekünk az egész dolog 2 hét alatt lezajlott, ebből 1 hétig nem mehettünk ki. Láz nem volt, Jakab nem vakart el egy pöttyöt sem, mégis a mai napig látszanak a testén, olyan mélyek voltak, lassan is estek le a pörkök, pedig 2004 januárban volt beteg. Döme vakarta ill. a fotel oldalán, mint egy medve a fának, dörzsölte a hátát, semmi nem látszik rajta. Én naponta többször zuhanyoztam és sima hintőporral szórtam be őket. Mindenütt volt rajtuk pötty, Dömének a fütyije alig látszott ki belőle, a popsijuk körül is rengeteg, de állítólag az a jó, ha sok a pötty, mert akkor nagyobb immunitást szereznek. Valahol olvastam. Jobbulást, kitartást!
Babóné Creative Commons License 2005.05.18 0 0 3

esztike,

nálunk láz nem jellemző, csak az első napon volt. Lilin már nem jött új pötty tegnap se, de a meglévők nagyon rondák :( Nórán még jönnek újak, de sokkal kevesebb és kisebb. Kata meg pluszba taknyos és jönnek a rágófogai is :( Pörkösödés hány nap múlva várható? Megmaradt sebhelyek :(

Szilvi

Előzmény: esztike11 (0)
Babóné Creative Commons License 2005.05.18 0 0 2
Nekünk a mentolos hintőporra szt mondták, hogy az nem jó a homeós bogyókkal együtt :( Sima hintőpor is hatásos?
nord Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1
Egyetértek, a mentolos hintőpor vált be nálunk is.
Előzmény: esztike11 (0)
esztike11 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 0

Szia!

Az én kisfiam karácsonykor lett bárányhimlős ( akkor volt 2,5 éves ) és rá 15 ill 16 napra az akkor 7 hónapos ikerlányaim. A kisfiamnál enyhébb lefolyású volt, bár 5 napig magas láza lett estére ( hűtőfürdőztünk is, lázcsillapító sem vitte le ), kb 100 pöttyel megúszta. A lányoknál tragédia volt, nem volt rajtuk egy egy cm2 hely sem, ahol ne lett volna hólyag.:-( Első éjjel egyikük sem aludt, a többi éjszaka valamivel jobb volt, igazi javulás a pörkösödés után kezdődött. Ők is lázasak voltak. Ami sokat segített, az a mentolos hintőpor volt. Kisfiamnál még rázókeveréket használtunk, de csak utólag tudtuk meg, h az nem jó!!! A sok fürdés, óvatos törölközéssel és a mentolos hintőpor a tuti! A vakarást el kell kerülni. Marcinál a fejtető volt kritikus, ott kettőt elvakart és hetekig gyógyult, helye megmarad. Lányok nem vakaróztak, de sok helyen maradt heg.:-(

Bővebben, itt olvashatsz: www.baranyhimlo.hu

A pöttyök nagyon randák tudnak lenni, ezen az oldalon képeket is találsz.

Kitartást kívánok!!!

Előzmény: Babóné (-)
Babóné Creative Commons License 2005.05.18 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Szombat óta bárányhimlős a legnagyobb lányom :( Azóta a másik kettő is az lett. Meddig tart a durva része? A 10 és fél hónapos nagyon rosszul viseli, éjjel szinte nem is aludt :( A legnagyobbnak az egyik nagyon rondán néz ki, piros körülötte, mintha be lenne gyulladva. Ez még belefér, vagy vigyem vissza a dokihoz??? Egyelőre úgy tűnik,hogy a középső lányomnál a legenyhébb, neki sokkal kevesebb és kisebb pöttye van.

Szódabikarbónás fürdetés hogyan működik? Kapnak homeós bogyókat, fenistilt.

Szilvi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!