Keresés

Részletes keresés

franciacsibe Creative Commons License 2010.08.01 0 0 122
ja es persze ez csak az en velemenyem, masnak biztos mas jon be, ez olyan mint a vizes kontra szaraz tarolas, mindkettonek megvannak az elonyei es hatranyai, en speciel fertotlenitoszeres vizben tarolok es ez jo nekem :))
Előzmény: franciacsibe (121)
franciacsibe Creative Commons License 2010.08.01 0 0 121
a Popolini UltraFit (nem szep, de jo nedvszivo, konnyen szarad, bio pamutbol van), ez fokent Nature Babies kulsovel (tobb meretes) vagy Thirsties kulsovel. A Bummis is jo kulsonek, de a tepozarja tul merev nekem, abbol a patentos jobb. Plusz francia bambuszbelsok amik jok, az otthon nem hiszem hogy van, a Lulu Bambou meg kenderbol vagy mi az, a Lulu Dodo. Ejjelre meg a Ptit Bambou Nature meg a Ptit Bambou Dodo. Ma probaltam ki eloszor egy Kissaluvs-ot, ez amerikai marka, kaptam egy kettes meretet, ez is jonak tunik.
Ami meg zsebes, abbol a GroBaby (most GroVia neven fut), ez mondjuk ejjelre kicsit keves lenne de par oras kimozdulashoz tokeletes es a kulsoje gyakorlatilag azonnal szaraz, igy tobb betettel aranylag gyorsan forog. Egesz kicsikent, 5 kilo alatt volt 1-2-szer hogy kifolyt belole ez-az, de azota teljesen okes.
Igy utolag azt mondom nem kell bedolni hogy az AIO-k milyen csodasak meg egyszeruek, egy sima, klasszik pelenkabelso meg kulso feladasa sem nehezebb (nalunk az apuka pelenkaz ha itthon van es neki is megy :))), kozben meg nedvszivasban-vizhatlansagban-szaradasban sokkal tobbet tudnak. Es jobban varialhatoak. Es erdemes a legalapabb, pamut vagy bambusz, termeszetes anyaguakat megvenni, aztan a stay-dry funkcio biztosithato egy darab polarszovettel (regi polarpulcsi szetvagasa, vagy ha nincs, meterre venni es felvagni) amit az ember betetkent beletesz.
Előzmény: Babola_ (120)
Babola_ Creative Commons License 2010.08.01 0 0 120
És mi az, ami bejött nektek?
Előzmény: franciacsibe (119)
franciacsibe Creative Commons License 2010.08.01 0 0 119
a mikroszaltol nalunk is pirosodik a fenek. Polarbetetet teszek bele vagy ejszakara bourette selymet es azzal teljesen okes.
Amugy a nagyon nagy pirossag oka a gomba volt, az kenoccsel lement plusz egy gyogyszertari cink-oxidos kenocs elmulasztotta a maradek pirossagot.
Azota odafigyelek a betetre + gyakori csere + linimentet kenek ra (egy itteni cucc, olivaolaj + meszviz, de barmi olajos cucc megteszi) es ketszer oblitem, a masodik oblitesben ecettel.
A gyerekorvosunk talalta ezt ki, oszerinte rosszul oblit a gepem (valoban kicsit habos meg obliteskor a viz) es mososzermaradvanyok vannak a vizben, attol is pirosodik a gyerek bore.
Popsikremet szerintem lehet, de akkor mosd 60 fokon es mondjuk ket-harom hetente dugitsd ki (en egesz ejjeles aztatast szoktam a gyerek furdovizeben mosogatoszerrel es szodabikarbonaval)
Szoval szerintem ezeket azert probalgasd meg vegig.

Azzal viszont egyetertek hogy nem szabad egyszerre sokat venni, nem tudni az adott gyereknel mi jon be, nekem pl az AIO-k akarmennyire tetszettek es csinosak, nem jottek be, se a Bumgenius, se az Itti Bitti, se a Fuzzi Bunz... es orulok hogy egyesevel vettem oket, igy azokbol bovitgetem a keszletet amik a kedvenceim, ezek meg ott vannak tartaleknak.
Előzmény: nyuszifog11 (115)
franciacsibe Creative Commons License 2010.08.01 0 0 118
nezz be a mamami.hu-ra, ott a piacteren tuti talalsz egy csomot...
(en most arulom a kinotteket, de az ujszulott-kicsi meret es nem is popin, gondolom nem azt keresel vagy lemaradtam valamirol?)
Előzmény: Mikolt (117)
Mikolt Creative Commons License 2010.08.01 0 0 117
nem akarsz eladni belole? en most szeretnek venni 10 db-ot.
Előzmény: nyuszifog11 (115)
Babola_ Creative Commons License 2010.08.01 0 0 116
Jaj, ez elég rosszul hangzik, nagyon sajnálom, hogy így jártál! :-(
Én még csak kezdő sem vagyok, majd csak 2 hónap múlva leszek, most csak tájékozódom a témában, még nem vettem egyet sem. Nem próbálod meg valamilyen betéttel? Ha az anyagával van baj, akkor az segíthet. Ha meg a nedvességgel, akkor is...
Ilyeneket olvastam, ami másoknak bevált még piros popsi ellen:
- ecet elhagyása
- bambusz betét
- tencel betét
- polár betét
- selyem betét - ez elvileg pont erre van
Itt van egy fórum is a problémáról:
http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=1071
Előzmény: nyuszifog11 (115)
nyuszifog11 Creative Commons License 2010.07.31 0 0 115
Sziasztok!

Én még újonc vagyok mosható pelus ügyben, és elég szépen be is fürödtem így elsőre....ezért is írok, hogy a tapasztalatom hátha visszartart másokat attól, hogy rögtön beleugorjanak a 20-as csomag megvásárlásába.

Én Pop-in pelusokat vettem. egy próba csomag után (ami 1 pelenka) rögtön a 20 db-os szettet. Boldogan mentem érte a boltba, és boldogan adtam a 11 hós kislányomra...

Az eredmény vörös popsi 2 nap után!!! Én még ilyet nem is láttma, mert soha nem volt piros a gyerek feneke! Csak halottam ilyenről...szóval két nap után likvidáltam a Pop-ineket...

Nem tudom, hogy mi a probléma....Dream-dry mikroszálasat vettem. Vagy a műszál a gond, vagy, hogy hiába mondják, hogy szárazon tartó rétege van, mégis nedves a felület, vagy a mosószer (ami ua amit születése óta használok). Nem tudom. Egy biztos, hogy eddig nem volt piros a popó, de most az...nagyon is. Ezekbe a pelusokba pedig még a popsikrém használatát se javasolják, tekintve, hogy tömítheti a textilt.

Most nagyon szomorú vagyok, mert annyira szerettem volna ezt a mosható pelus témát. De most elbizonytalanodtam. Ha tényleg próbálgatni kell a sok-sok gyártó termékét, akkor a végén mégsem olyan olcsó ez az egész történet, mint gondolnánk.

Most azt sem tudom, hogy merre tovább...78 ezer volt a pop-in...most kezdjek el másik pelusra költeni? Még ha el is adom a Pop-in-t (egyébkén ódákat zengenek róla, szóval biztosan van akinek jó) akkor is most mere tovább? ááááá

Minden estere: NE VEGYETEK MEG 20-AT EGYSZERRE! AKKOR INKÁBB ELŐSZÖR CSAK NAPI CSOMAGOT!!! ÉS AZT BŐVÍTSÉTEK!
Sok szerencsét a vásárláshoz.
myrtill82 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 114
Hát 20t nem vettem volna,én 2-2 darabokat szoktam venni kipróbálásra,ha bejön,csak akkor többet.
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.10 0 0 113
A sanszot persze megkapja, hiszen nem akartam elaprózni, és mindjárt rendeltem egy 20dbos szettet. Mivel átcsúszott a vámon azért mégiscsak jobban jártunk, mintha itthon vettük volna. Emiatt nem is tervezem további pelenka vásárlását. :O
Előzmény: myrtill82 (112)
myrtill82 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 112
A papirpelushoz képest másabb a combnál,de kaki sose folyt ki nekünk.
azért egy darabbal kiprobálhatnád,egy esélyt adj neki:))

Más fajtát használtatok már vagy csak most próbálnád először?
de a tiptopbaba oldalán ha rákérdezel tudnak elég jo áron tépőzárast.

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 111
Időközben úgy jártam, hogy vettem ebayen tépőzárast, mert, hogy olcsóbb lényegesen, mintha itthon venném.
Hát persze, hogy nem tépőzárasat küldtek, hanem patentosat. A hab a tortán, hogy combrésznél tök bénának néz ki, még rá se merem adni a gyerekre, mert a hígabja szerintem garantáltan kijönne ott.
Így már nem volt olyan olcsó ! :(
Előzmény: myrtill82 (110)
myrtill82 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 110
Én elég jol tudom állitani,és a gyerek se szedi le olyan könnyen...de már van tépőzáras fajtája is!!
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.12 0 0 109
Meg szeretném kérdezni, azoktól akik coolababyt használnak, hogy a deréknál mennyire praktikus a patent ?
Megfelelően lehet-e illeszteni a gyerek méretéhez ?
franciacsibe Creative Commons License 2010.06.05 0 0 108
ha utazol, vegyel / varrjal pelenkatarolo zsakot, abba beleteszed, lehet szarazon is tarolni (nem muszaj aztatni), par csepp teafa illoolajjal. Egyaltalan nem budos, a kocsiban sem erezni.
Mi is sokat utazunk, de akkor is moshato pelenkazunk, akar 3-4 napra is elmegyunk igy es mikor hazaerunk, kimosok.
(ha ennel tobbre megyunk valahova, akkor a helyszinen mosok)
Előzmény: BlueBird (107)
BlueBird Creative Commons License 2010.06.05 0 0 107

Sziasztok,

 

az alábbi levelet az ismerőseimnek küldtem szét, hátha valamelyiküket sikerül "megtérítenem". Ha gondoljátok Ti is elküldhetitek, némi változtatással, vagy ahogy akarjátok.

 

Kedves Anyukák és Apukák : )
 
Eddigi életem során is elég "zöld" voltam, de mióta Danika megszületett és van kire hagynom ezt a nyomorult össze-vissza vegyszerezett/szennyezett Földet, sokkal nagyobb figyelmet fordítok arra, hogy legalább én/mi tegyünk valamit. Arra szeretnélek  Benneteket is buzdítani, hogy megszületett (vagy majd születő) gyerekeitek érdekében használjatok mosható vagy (ha nagyon gazdagok vagytok : ) ) környezetbarát pelenkát.
 
A papírpelenka már előállításakor is szennyezi a környezetet és 50-100 év alatt bomlik le. A bébitek, amíg eléri a szobatisztaságot kb. 1 tonna papírpelenkát használ el. Elég rémisztő mennyiség. Ezzel szemben a mosható pelenkák kevesebbe is kerülnek és nincs annyi gond velük, mint régen. 50 fokon lehet mosni, nem kell és nem is szabad vasalni. Mindegyiket ki kell dobni, előbbit a szemetesbe, a moshatókat pedig ecetes vízbe. Talán 15 perccel kell velük többet foglalkoznotok naponta, mint a papírpelusokkal.  A 15 perc annyit jelent, hogy be kell pakolni a pelenkákat a mosógépbe és mosás után ki kell őket teregetni, ráadásul ezt sem kell minden nap. Típustól függő, hogy hogyan kell feltenni, van olyan is, amelyiknél külön van a pelenka külső és belső, van olyan is, ahol ezek együtt vannak. Az ecetes vizet két-három naponta kell cserélni, ez sem vesz sok időt igénybe. Mindössze ennyit kéne tenni a gyerkeinkért, hogy élhető világban nőjenek fel.
Ugyanígy kaphatók környezetbarát mosószerek, amik drágábbak, de ha felesbe használjátok mosószódával, akkor lehet csökkenteni az árat és még a mosógépeteknek is jót tesztek.
 
Az alábbi linkeken rengeteg féle mosható pelenka közül válogathattok:
www.babanatura.hu
www.monapel.hu
www.tiptopbaba.hu
www.fidini.eoldal.hu
www.wonderoos.e-baba.hu
 
Itt pedig lebomló/környezetbarát pelenkákat lehet rendelni:
http://babyfun.axiomarket.hu/
www.bioszallito.hu/Babaapolas?kategoria-80
 
A Babyfunnál kb. annyiba kerülnek a pelenkák, mint egy Pampers (nem is értem, hogy hogy lehet, de majd utánajárok), viszont a Bioszállítónál rohadt drága (3 szorosa az eldobhatónak). Mindegy, ki szeretném próbálni a lebomló pelenkákat, mert mi elég sokat utazunk és akkor kicsit nehéz a 10 literes ecetes vizet magunkkal cipelni : )
 
Végül ne feledjétek, hogy a Földet unokáinktól kaptuk kölcsön és mi már elég jó eséllyel indulunk ebben a témában, hogy lesz unokánk : )

 

Eddig a levél.

 

Ha van még egyéb ötletetek, hogy hol lehet még ilyen pelenkákat venni, szerintem erre ez a legjobb fórum : )

 

Üdv: BlueBird

 

 

kinga71 Creative Commons License 2010.05.05 0 0 106
Szerintem érdemes hetente egyszer pelenkafertőtlenítőben megáztatni őket egy éjszakára. A napon szárítás meg gyakorlatilag csodákat tesz. (Hát ezért is jó a gyapjú, nincs az a szag, ugye, cserében, amikor szárad, mintha egy kisebb bárány költözött volna a házba:)))
Előzmény: lizaanyuja (104)
myrtill82 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 105
Pisi után lesz büdi??
mert nekem azon az segitett h nem 10 hanem 20%os ecettel öblitettem.
Előzmény: lizaanyuja (104)
lizaanyuja Creative Commons License 2010.04.28 0 0 104
sziasztok,

szerintem már mindent kipróbáltam, úgyhogy nem is tanácsot szeretnék kérni, csak mondom, ha valaki más is kushies AIOt venne, hogy nee! nem tudom, hogy ez más pelusra is vonatkozik e, mert én csak ezt használom (9 hónapja) de most lett elegem belôle, hogy állandóan büdös a gyerekem. az a durva, hogy tényleg mindent végigolvastam és sehol nem láttam, hogy másnak is van ilyen gondja, úgyhogy én biztos voltam benne, hogy én vagyok a béna és ennek mûködnie kell, de nem. kicsit dühös is vagyok emiatt:(....drága volt ahhoz, hogy most majd megy a kukába. meg egy kicsit el is ment a kedvem az egésztôl de persze nem fogok eldobhatót használni;) köszi hogy meghallgattatok:)
myrtill82 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 103
Ákinak is csunya lett a feneke vmitöl,jol bekentem neki,igy eldobhatót kapott éjjelre.nem volt idő várni hogy beszivja a krémet a bőre..
BlueBird Creative Commons License 2010.04.28 0 0 102
Sziasztok, köszönöm a válaszokat, most én is leálltam a kenéssel, lehet, hogy ez lesz a legjobb : ) Most tényleg nem piros annyira. Meg nagyon résen vagyok, hogy rajtacsípjem, ha "pakol" a pelusba.
kinga71 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 101

Bluebird, én nem nagyon kenem a gyerek fenekét, ha igen, akkor sheavajjal, minimálisan.

 

És felteszem myrtillék sk gyapjúkülsőjét:)

Előzmény: BlueBird (99)
myrtill82 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 100
Nem jo ha krémezed,mert a pelus pórusait eltömiti a krém.Ha mégis kell,akkor a nivea pelenkakiütésre valo krémjével kenem,de utána mig be nem szívódik,szellöztetem Ákosom fenekét.

ha sebesen piros,akkor meg sima hintőpor.
Előzmény: BlueBird (99)
BlueBird Creative Commons License 2010.04.19 0 0 99

Sziasztok,

 

a tanácsotokat szeretném kérni, hogy milyen popsikrémet lehet használni a textil pelenkáknál? Eddig valami Herbal nevezetű krémet használtam, de ezzel is piros a kölköm feneke.

 

Előre is köszönhöm: BlueBird

kinga71 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 98
myrtill, estére kész a külsőtök :) Majd csinálok róla fotót :))
kinga71 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 97
myrtill, küldtem is neked:)
Előzmény: myrtill82 (96)
myrtill82 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 96
Igenigen!!!!privim publikus ha ugy egyszerübb!!!!
Előzmény: kinga71 (87)
myrtill82 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 95
Igen ismerem:)))
Előzmény: ild79 (85)
Jokeva Creative Commons License 2010.03.26 0 0 94
:)
Előzmény: Babola_ (93)
Babola_ Creative Commons License 2010.03.26 0 0 93
Köszi! :-)

Jokeva, értem én, értem... de egyáltalán nem volt off. :-)
Előzmény: kinga71 (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!