Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2020.06.09 0 0 5142

Igazán nincs mit :-) Talán a háziorvos tud ajánlani még valamilyen hatásosabb kenőcsöt, gyógyszert is..

 

Esetleg, ezen az oldalon is nézelődhetsz, itt gyógynövénytartalmú szerek is vannak, hatásosságukról fogalmam sincs, mert én, ha nagy ritkán szükségem van rá, általában a Flector vagy Flexagil, ill. mostanában a Dolgit krémet szoktam használni.

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5141)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.06.04 0 0 5141

Köszönöm, h válaszoltál. Azóta a Diclofenac gél (recept nélküli) csökkentette a tüneteket, de teljesen nem múltak el. A nagyon szoros csuklószorítót az erek elszorítása miatt továbbra sem merem használni. És, ahogy mondod is, a járványveszély miatt nem mennék orvoshoz. Telefonon tudok vele beszélni. - Óvatosan tornásztatom a karomat. Kb. a könyökcsontig érzem a dolgot, nem a csont fáj (enyhén), hanem a mozgató izom. 

Előzmény: .ETNA. (5140)
.ETNA. Creative Commons License 2020.06.04 0 0 5140

Bocsi, hogy csak most válaszolok, nem voltam net-közelben ... nincs tapasztalatom csuklószorítóval kapcsolatban, esetleg próbáld a fáslizást!

 

Persze, ha a fájdalom nem múlik, mindenképpen orvost ajánlanék ... ha már nem csak a könyökig, hanem vállig fáj, talán célszerű lenne egy diagnózis, esetleg egy reumatológiai, ortopédiai szakvizsgálat is, mert vállban az ínhüvelygyulladás annyira azért nem jellemző (inkább ujjakban,csuklóban, alkarban, esetleg térdben, könyökben, vagy pl. még a bicepszben is lehet).

 

A sorrend szerintem: háziorvos, vérvétel és röntgen beutaló, szakorvos, ha szükséges ... de erről első körben a háziorvos dönt úgyis.

 

Persze, ha ezeket most nem szeretnéd a járványveszély miatt (ami ugye, egyáltalán nem múlt még el, pláne, ha veszélyeztetett korosztályba tartozik valaki), akkor sem ártana konzultálni legalább telefonon a háziorvosoddal!! Lehet, hogy ő - ha van rá lehetőséged lemenni a rendelőbe, az még talán megfelelő védelem/masz/ mellett "belefér" - már egy egyszerű fizikai vizsgálattal is meg tudja mondani, hogy valóban ínhüvelygyulladásról van-e szó.

 

A szúró, húzó fájdalom és az érzés, mint amikor a kezünk között "elmorzsoljuk", ropogtatjuk a  havat, általában az ínhüvelygyulladásra jellemző, de ugye az a biztos, amit az orvos megállapít (az esetek nagy százalékában :-) )

 

Lehet, hogy valamilyen nem szteroidos krémet, vagy akár nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert is felír. Nem szabad "ellazáskodni", mert ez később az inak elváltozásával és az azokat körülvevő ínhüvelygyűrűk szűkületével is járhat, az meg ugye már a műtét kategória (nem akarlak megijeszteni, de a pakliban ez is ott van).

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5139)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.05.25 0 0 5139

Óvatosan tornásztatom a vállamat, olyankor hallani "hóropogás-szerű" hangot. Szerencsére nem fáj, ezt kell most megelőzni. Mit mondasz a nagyon szorosnak érzett csuklószorítóra? Miután a csuklónál az ereket is értelemszerúen elszorítja, nem merem használni. Véleményed, tpasztalatod?

Előzmény: .ETNA. (5137)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.05.25 0 0 5138

Köszönöm figyelmes válaszodat. "Hóropogás-szerű" hangot nem hallok az ujjaimnál. Gyógyszertárban ajánlottak, vettem "Elastos Star" fantázianevű orvosi csuklószorítót. "Középerős" fokozat van ráírva a dobozára, és L a méretére. Sajnos, nagyon szorít, kicsinek érzem, nem merem használni. (Nem vastag a csuklóm, teljesen átlagos).

Köszönön a linkeket, még válaszokok.

Előzmény: .ETNA. (5137)
.ETNA. Creative Commons License 2020.05.25 0 0 5137

Szia!

 

Ha van "hóropogás" szerű hang az ízület mozgatásakor és a mozgatás fájdalmas is ... valóban elképzelhető, hogy ínhüvelygyulladásod van, de azért valamikor majd a közeljövőben, nem ártana egy diagnózis sem ... legalább egy háziorvosi.

 

Ne nyomkodd a telefont, ne gépelj sokat a számítógépen - ha ez megoldható (ha muszáj, az egérhez szerezz és/vagy csinálj csuklótámaszt) és ha lehet, ne végezz az ujjaidat megerőltető monoton munkát sem, pl. ne most akard lemosni a csempét stb. :-)

 

Azt gondolom, hogy én nem nyomogatnék sem labdát, sem mást, viszont a neten vannak gyógytorna-gyakorlatok, azokkal talán sikeresebb lesz a gyógyulás. Esetleg - ahogy a cikkben is olvashatod - vehetsz kineziológiai tapaszt, ill. jól jöhet valamilyen krém, ami bemelegíti az izmokat a gyógytorna megkezdése előtt (a választásban, segít a gyógyszerész), anno a vállammal jártam gyógytornászhoz a kórházba és ő is alaposan átdörzsölte (de persze finom mozdulatokkal) a vállam, mielőtt a "hajlítgatásos", "húzásos" gyakorlatokat elkezdte.

 

Nekem reumatoid arthritiszem van, így anno kaptam egy gyakorlatsort (rajzos) a kéz ujjainak átmozgatására, nem minden rémlik, szerencsére nem nagyon volt eddig még rá szükségem, de az megmaradt, hogy az asztal szélén kellett végezni, a "lelógó" ujjakat kellett ráhajtani az asztallapra ... vagy ilyesmi.

Szerintem a neten biztosan találsz ajánlott gyakorlat-leírásokat.

 

https://www.fizioart.hu/inhuvelygyulladas/

 

Előzmény: fidelio-Pyrandus (5135)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.05.24 0 0 5136

(vagy kis, tenyérre kimunkált fémgolyó nyomogatása?)

fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2020.05.24 0 0 5135

Üdv a topiknak. Sokkal enyhébb tüneteim kezdődtek, de jó lenne, most enyhén csökkenteni, s nem akkor, ha terjed, növekszik.

Ínhüvely-gyulladás (szerű) tünetek, de az ujjakat mozgató izmok nyomásra enyhén fájnak a könyökig felfelé. Izmok (nem a csontok). Jobbkezem ujjai gyengülnek: vízzel teli bögrét nehezen, korsót nem tartanak meg.

Kis tömör gumilabda nyomogatása ajánlott, vagy épp ellenkezőleg: a pihentetés?

.ETNA. Creative Commons License 2020.05.13 0 0 5133

Honlapjuk szerint, pl. az újbudai Medical Centerben is van elvileg - most is - magán MR vizsgálat:

 

"Tisztelt Pácienseink!
Központunk telefonon változatlanul elérhető hétfőtől-vasárnapig 06:30-20:30-ig.06 (1) 243 1010
Központunkban jelenleg az alábbi szolgáltatásokat végezzük:– CT-vizsgálatok
– MRI-vizsgálatok– ultrahang-vizsgálatok– laboratóriumi vizsgálatok (vérvétel)– idegsebészeti szakorvosi rendelés– sportorvosi szakorvosi rendelés– fájdalom ambulancia– gerinc ambulancia– gyermekgyógyászati szakorvosi rendelés– gyógytorna– fizikoterápia– orvosi gyógymasszázs
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. A váróteremben kizárólag a soron következő vizsgálatokra váró páciensek lehetnek csak bent, egymástól minél nagyobb távolságban.
Légúti megbetegedés (köhögés vagy légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot a veszélyhelyzet ideje alatt nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal.
Központunk bejáratánál automata kézfertőtlenítőt helyeztünk el, illetve a mosdókban automata szappanadagolók találhatóak, ezek használatával mindannyian hozzájárulhatunk a járvány megfékezéséhez.
Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.
Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
Újbuda Medical Center"

 

Elég "durvák" az árak:  https://ujbudamedicalcenter.hu/arak

 

Gyanítom, hogy itt sem olcsóbb:

 

https://mrvizsgalatok.hu/kijarasi-korlatozas-az-egeszsegugyben/

elérhetőségeik

+36 1 490 0130

info@mrvizsgalatok.hu

mrvizsgalatok.hu

 

Falusi1 Creative Commons License 2020.04.06 0 0 5131

Nagyon köszönöm a választ és mindjárt elnézést is kérek, mert azt hittem, hogy a csípő és lábfájdalomról van szó még mindig.

Egyébként hasonlóan jártam mint te. Én magánrendelésre se tudtam eljutni. Telefonon ugyan sikerült beszélnem egy reumatológussal, de azt mondta, hogy vizsgálat nélkül csak általánosságokat tud mondani, de egyelőre nincs rendelés.

Beszéltem, ugyancsak telefonon, egy neurológussal is, akinek elmondtam a csípőből kiinduló, a forgón át a lábba kisugárzó fájdalmat és a bal lábam kissé legyengült kapacitását (lábgyengeség). Az utóbbi tünetre azt mondta, hogy ez akár bénulással is végződhet, ezért sürgősen menjek az amerikai úti idegsebészet sürgősségi ellátására és csináltassak MRI-t. Mivel egyébként rendes, nem kérdeztem meg tőle, hogy hol él.

Nem pesti vagyok, ezért elhatároztam, hogy felhajtok egy működő maszek MRI-t valahol Bp-en, mert nincs idő kivárni a "víruszűrt".

Ami a csípő és lábfájdalmat illeti az nálam is megvan. Kétrét görnyedve, de tudok járni. A lábgyengeség ellenére azért rá tudok állni, emelgetni is tudom háton fekve és nem zsibbadt.

Még egyszer köszönöm a választ és javulást!

Előzmény: Septimus Primus (5130)
Septimus Primus Creative Commons License 2020.04.06 0 0 5130

Sajnos a jelen körülmények között nem tudtam találkozni a megbeszélt időpontban az idegsebésszel, mert a vírushiszti miatt a járóbeteg ellátás szünetel. :( Csak telefonon tudtam vele beszélni, ő ez alapján valamilyen idegsérülést valószínűsített. Továbbírányított a Neurológiára, ahol MRI-t szerettek volna csinálni, hogy megállapítsák az idegsérülés pontos helyét, de most MRI sincs. Azt javasolták, hogy várjam ki a vírushiszti (saját kifejezésem, nem az övék) végét és akkor megcsinálják az MRI-t (6-12 hónap), vagy ha lebénul teljesen a karom, akkor befektetnek az osztályra és akkor már meg lehet csinálni az MRI-t. Szép kilátások.. A helyzet semmit nem javult az elmúlt 13 hét alatt.

A csípő és lábfájdalomra csak azt tudom mondani, hogyha ha nem érzel fájdalmat a derekadban és teljes mozgástartományban tudsz vele hajolni/dőlni/mozogni, akkor szerintem nem porckorongsérv. Az én esetemben porckorongsérvnél igen masszív fájdalom volt a derekamban és onnan ment le a fájdalom a bal lábamba.

Előzmény: Falusi1 (5129)
Falusi1 Creative Commons License 2020.04.04 0 0 5129

Üdvözlök minden sorstársat.

Még nem jártam ezen a topikon, de jól tettem, hogy idejöttem, mert nagy segítségemre lenne, ha megismerhetném az idegsebész véleményét az esetedről. Gyanítom, hogy hasonló problémám van nekem is.

A Google-ban a témában olvashatókból sajnos nem tudom beazonosítani a bajomat. Sajnos én is porckorong sérvre gyanakszom. El akartam menni egy reomatológushoz, amit a vírusjárvány miatt lemondtam, de kénytelen leszek valahova elmenni, mert igen erős fájdalmaim vannak már közel egy hete, éjjel nappal. Aludni szinte semmit nem tudok.

Az előzmények: Kerti munkát végeztem és egy enyhe nyilalást éreztem a baloldali csípőizületemben. Nem fájt nagyon ezért folytattam a munkát még napokig. Többször is volt már ilyen. Márc 31-én is dolgoztam még ,de estére nagyon gyorsan, egyre durvábban kezdett fájni. Jelenleg a fájdalom a forgómra is, és az egész bal lábamra kiterjedt.

A legerősebb fájdalomcsillapítók mellett is alig érezhető némi átmeneti enyhülés, sőt már az egyszerre kapott két fájdalomcsillapító injekció sem használt.

 

Átérzem a helyzetedet és őszintén kívánok neked javulást!

Előzmény: Septimus Primus (5127)
gombóc63 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 5128

Sajnos hamarabb szinte sehova se jutsz be. Lassan már magánrendelésre se. 

Előzmény: Septimus Primus (5127)
Septimus Primus Creative Commons License 2020.03.02 0 0 5127

A fziológián ugyenezt tanácsolták, mármint hogy keressem meg azt az idegsebészt, aki derekamat műtötte. Sajnos leghamarabb csak március 26.-ra kaptam hozzá időpontot. A reumatológiával nekem se a legjobbak a tapasztalataim, annak idején a kiszakadt porckorong sérvvel több mint egy hónapig nyugtatgattak, hogy csak becsipődés, keresztcsonti ideggyulladás, stb. Amikor nagy nehezen kikönyörögtem a CT-t, (mert már az összes nem orvos ismerősöm esküdött, hogy ez tankönyvi példája a porckorong sérvnek) akkor volt megdöbbenés.

Előzmény: gombóc63 (5126)
gombóc63 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 5126

Az ujjak zsibbadása nyaki gerincre utal, valamint az erőd elvesztése is. Decemberben egy reumatológus kidobott egy friss MR lelet megnézése nélkül és utólag már tudom, hogy egy indokolatlan combizom erővesztés miatt idegsebészhez irányított. Nagyon rossza a tapasztalatom a reumatológiával (is), kellene egy MR a nyaki gerincedről és idegsebésszel konzultálni. Ha nem tudod megfizetni a vizsgálatot menj neurológushoz a zsibbadással. Én még ott kaptam a legtöbb segítséget és figyelmet. Vagy miért nem keresed fel azt az orvost aki anno a derekaddal foglalkozott?!

Előzmény: Septimus Primus (5125)
Septimus Primus Creative Commons License 2020.03.02 0 0 5125

Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ért a témához, vagy volt már hasonló este. Esetem a következő:

2020.01.02.-én (csütörtök) arra ébredtem, hogy nagyon fáj a bal kezem és zsibbad a bal kezem mutató- és hüvelykujja. Felkelve a bal mellizom felső része is fájt. A fájdalom kb. 1 óra múlva eltűnt, de bal kéz mutató- és hüvelykujj zsibbadása megmaradt. Délelőtt az edzőteremben kézisúlyzóval végzett fekvenyomásnál azt tapasztaltam, hogy szokásos 4x10-es sorozatoknál bal karral csak 8-szor tudtam kinyomni a súlyt, míg jobb karral gond nélkül ment a szokásos 10 kinyomás. A húzó gyakorlatoknál (felhúzózkodás széles fogásban 3x10 – széles hátizom, szűk fogásban 3x10 – bicepsz, mellhez húzás 54kg-al 4x10) semmi problémát nem tapasztaltam.

2020.01.03.-án (pénteken) a fentiek (bal kéz reggeli fájdalom, ujj zsibbadás, bal kar kb. 20%-kal csökkent ereje kitolásnál) ugyanúgy megismétlődtek.

2020.01.04-én (szombaton) ugyanígy bal kéz fájdalommal és ujj zsibbadással ébredtem. Ébredés után a szokásos 20db McKenzie-kitolást végeztem (2017. júniusában műtötték a hátam az L4 csigolyánál kiszakadt porckorongsérv miatt), amikor a felső holtponton iszonyatosan erős fájdalom hasított a hátam bal felső részébe, és onnan egyenesen lement a fájdalom a bal kezembe. A fájdalom csomópontja a gerinc középvonalától kb. 10-12 cm-re volt balra, kb. a bal lapocka felső szegélyével egymagasságban. A bal kézfejem lezsibbadt a mutató- és hüvelykujj környezetében. Ilyen erős fájdalmat még csak akkor tapasztaltam életemben, amikor kiszakadt a derekamban a porckorongsérv. A fájdalom folyamatosan erősödött az idő múlásával. A nyakamban nem éreztem fájdalmat, akadálytalanul tudtam mozgatni jobbra-balra-körbe. A karomat a fájdalom ellenére tudtam mozgatni teljes mozgástartományban, de a bal kar tolóereje kb. 15-20 %-ra esett vissza. Nem reagált a bal tricepszem, a bal mellizmom felső része és a bal széles hátizom felső része sem. Ezeket az izmokat egyáltalán nem tudtam befeszíteni, teljesen ernyedtek maradtak. A többi izom (bal bicepsz, bal mellizom alsó része, stb.) működőképes maradt. Bementem az ügyeletes orvosi rendelőbe, majd onnan átmentem az SBO-ra. Ott megvizsgáltak, megröntgenezték a nyakam, kaptam infúziót, és egy lidocain injekciót felső hátizomba. Ezután hazaengedtek. Még aznap este elmentem gyógymasszőrhöz, aki szétmassszírozta a begörcsölt izmokat a hátamban. Sajnos ez sem használt, minden panaszom megmaradt, a rendkívül erős fájdalomtól egyáltalán nem tudtam aludni, akármilyen pózt próbáltam felvenni (háton, hason, oldalt, stb.).

2020.01.07.-én (kedd) elmentem a Reumatológia szakrendelésre, ahol megvizsgáltak, kaptam szteroid-lidocain keverék injekciót a felső hátizomba, valamint kiírtak 10 alkalmas fizioterápiát (gyógytorna, galván- és ultrahang kezelés). A diagnózis az volt, hogy valószínűleg valamilyen idegbecsíppődésem van. Az injekció után annyira mérséklődött a fájdalom, hogy kb. 45°-ban felpolcolt háttal/fejjel már tudtam valamennyire aludni. A rákövetkező hetekben végig csináltam a fizioterápiás kezeléseket, a fájdalom kb. 95%-ban fokozatosan elmúlt 5 hét alatt, azonban a bal kar ereje változatlanul csökkent, semmilyen javulás nincs ebben a tekintetben. 2020.02.21.-én visszamentem a Reumatológia szakrendelésre, ahol másik orvos fogadott, aki izomrost leszakadást mondott és izomfájdalmat írt be diagnózisnak az ambuláns lapra. Most már 8 hét telt el, folyamatosan épül le a bal oldalam, a bal felső mellizmomban egy bemélyedés van, a bal felkarom 1,5 cm-rel kisebb mint a jobb, és bal széles hátizmom is centiméterekkel kisebb. A bal mutató- és hüvelykujj is folyamatosan zsibbadt. Érdekes módon a nyakam viszont mindvégig teljesen jól volt, nem fájt, teljes mozgástartományban tudtam mozgatni akadály nélkül és nyomásra/ütögetésre sem volt érzékeny.

Valakinek van valami véleménye, mi lehet a probléma forrása, és hogyan lehet rajta segíteni?

Előre is köszi.

.ETNA. Creative Commons License 2020.02.06 0 0 5124

Attól, hogy Te vagy én nem hallottunk róla, még létezhet más "sikersztori" is, mert a létezésének nem feltétele, hogy mi halljunk róla :-)

 

Nem azt írtam, hogy nem hiszek ebben, azt írtam, OK elfogadom, de a saját esetemre nem tudom alkalmazni. A borrelia - ha mindenütt jelen van és többféle tünetet produkál - vagy "megijedt" a golimumabtól (vagy korábban a infliximabtól) és szépen "alszik", remisszióba helyezte magát a biol.terápiás szer hatására, vagy nem vagyok lyme-kóros. Ez ilyen baromi egyszerű.

 

Nekem mindkettő megfelel akkor, ha sem rövid, sem hosszú távon NEM OKOZ tüneteket. 2008 óta kapom a biolt, egyszóval ez már elég hosszú idő ahhoz, hogy ebben reménykedni merjek.

 

Tudom, hogy kutatják és DE, IGEN, szurkolok, hogy megtalálják a módját az immunrendszer resetelésére, de ugyanakkor két lábbal állok a földön és pontosan tudom, hogy ez a terület csupa-csupa "vakfolt" a tudósok, kutatók, orvosok számára. S ez nem a gyógyszerlobbi hatása, egyszerűen csak olyan bonyolult, specifikus és annyira kiismerhetetlen ez az egész, hogy momentán kevés esélyt látok arra, hogy a közeljövőben rájönnek arra,hogy a túlreagáló immunrendszerrel meg fogják tudni megértetni, hogy A SAJÁT sejtjeimet ne érzékelje már testidegennek (köszi). Az ok-okozati összefüggés is, de ettől talán még fontosabb lenne a meggajdult immunrendszer megfelelő mederbe való visszaterelése, ez lenne az igazán jó hír nekünk ...

 

A lyme-kór egyes orvosok szerint gyógyítható, mások szerint nem mondhatja egy igazolt lyme-kóros sem magáról, hogy "gyógyult" ... kb. soha!

 

Az ember, az emberi test működése, egy csoda, úgy ahogy van, annyira bonyolult és olyan szinten összehangolt, hogy a gyarló ember (még akkor sem, ha orvos, kutató, biológus stb.) sokszor már érti, hogy mi miért történik, de beavatkozni, "visszacsinálni" még képtelen. Anno már az is nagy hír volt, hogy képesek voltak teljesen kikapcsolni az immunrendszert (szervátültetés stb.) ... de kijavítani a "rendszerhibát" ... na erre még nincs módszer.

 

Ez van.

Előzmény: holdvilág81 (5123)
holdvilág81 Creative Commons License 2020.02.05 0 0 5123

Szerintem összehasonlítani a lyme-os betegeket a Te "gondtalan" állapotoddal azért nem reális, mert rajtad kívül nem hallottam más biol. terápiás sikersztorit.

 

Nem arról van szó, hogy mindenki lyme-os, de az mindenképpen elgondolkodtató, hogy milyen sok autoimmunnak látszó tünetnél kiderült már, hogy a háttérben ott a borrelia fertőzés.

 

Egyébként is szerepel a találgatások között az, hogy bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzés is elindíthat autoimmun folyamatokat. A borrelia fertőzés esetében pedig konkrétan ez történik, vagyis megzavarja az immunrendszert, és lappanghat évtizedekig is úgy, hogy tünet még nincs, aztán akármi hatására, hormonális változások pl. hirtelen belobbantják a kis dögöt.

 

Nem tudom, ez számodra miért elképzelhetetlen. 

Te jól vagy, ez szuper. De nem drukkolsz, hogy egyszer csak megfoghatóbb legyen az ok-okozati összefüggés ebben a szemét betegségben? És nem csak ebben... 

 

Én pl. egyre inkább nem hiszem el ezt a "nem tudjuk mi okozza" maszlagot. Belefutottam egy olyan cikkbe, amiben arról olvasni, hogy felboncolt SM-betegek agyában mind kimutatható volt a borrelia. Azért az durva, nem? De akkora pénz van az SM gyógyszerekben, hogy a protokoll ebben is marad a régiben, isten őriz felvetni a lyme-kór gyanúját már az első tünetek megjelenésekor, mert akkor még a végén meggyógyulnak ezek a szerencsétlen betegek...

Előzmény: .ETNA. (5122)
.ETNA. Creative Commons License 2020.02.04 0 0 5122

Kedves Laura!

 

Egy dologban bizonyosan nem értünk egyet: Evicke téríteni akart, a stílusát soha, semmilyen körülmények között nem lennék képes tolerálni, de hát nem is kell vele együtt élnem, vagy naponta elviselnem egy munkahelyen stb. :-)

 

Ha nem kellene mennem egy évben 4x kontrollvizsgálatra, havonta az injekcióért és 2x egy évben tüdőszűrésre ... azt sem tudnám, hogy "beteg" vagyok (nem, nem vagyok, egyáltalán nem tartom magam annak, ez egy állapot, "oszt' jól van") , ezek az alkalmak juttatják mindig eszembe. Ameddig az állam adja nekem ezt a havi 300ezer forintos "kegyet" és amíg nincs semmilyen tünetem emiatt, elfogadom és nem kezdek bele semmilyen "emberkísérletbe", még akkor sem, ha én lennék ezek kivitelezője és alanya is egyben :-)

 

Hasznos a megreformált étkezés, ha amúgy egészséges vagy, akkor is, hiszen a hosszú élet, a ringatni akarom a dédunokámat is stb., stb. miatt, sok minden szól mellette. Kissé hedonista vagyok ezen a téren, soha, semmit nem voltam hajlandó megvonni magamtól, ami miatt, egy kicsit is rosszul éreztem volna magam, imádom a jégkrémet, a csokoládét, s amíg ezek az életemet - de úgy konkrétan ! - nem veszélyeztetik, nem mondanék le róluk, ha lehet. Utálom az aerobikot, elképzelni sem tudom, hogy ugrabugrálok egy ilyen csoportban, ezért soha (!) nem jutna eszembe, hogy "na de kezdjek csak szépen bele, aztán majd meglátom..." - mert nem, nem fogom "meglátni", pontosan tudom, hogy miért utálom és hogy akkor is utálnám, ha muszáj lenne csinálni, mert pl. az életem múlna rajta. Viszont szeretek tai chizni ... más meg ezt tartja butaságnak, vagy felesleges időtöltésnek.

 

Azt gondolom, hogy OK, nem vitatkozom én senkivel, legyen mindenki lyme kóros, akinek bármi baja van, de ami azt illeti, nem látnám rajtuk, hogy nagyobb boldogságban és kiegyensúlyozottságban élnék az életüket, mint én a kis kedves RA-mra kapott biol.terápiámmal. Évek, évtizedek óta küzdenek valamivel, amiről a legnagyobb jóindulattal is max. azt mondhatják el, hogy "kordában tartják" ... és mellette gyógyszereket szednek.

 

Az RA-ra adott szurim pedig, "csak" egy "Humán IgG1monoklonális antitest, amelyet murin hibridoma sejtvonallal állítanak elő, rekombináns DNS technológiával" és az összes segédanyag, amit tartalmaz: "Szorbit (E420),hisztidin,hisztidin-hidroklorid-monohidrát,poliszorbát 80,injekcióhoz való víz" - vagyis csupa olyan dolog (!!!), ami vagy lebomlik a zsíranyagcserében (poliszorbát), vagy természetes anyag, vagy olyan anyag, amit az összes EGT tagországban engedélyeznek ... egyszóval, közelebb áll a "természeteshez", vagy a "nem gyógyszerhez", mint bármilyen antibiotikum. Amellett, hogy csökkenti az ízületi károsodás progresszióját, még nem is mondhatnám, hogy nagyon "testidegen" .... vagy nem is tudom, hogy mondjam, remélem, hogy ki tudod hámozni belőle a mondandóm lényegét :-)

Semmi mást nem szedek, rohangálok egy 3,5 évessel, akit emelgetek, dolgozom, nagy szatyrokkal is haza tudok menni, ha nincs éppen nálam az autó, belső két szintes lakásban lakom az 5. emeleten, lépcsőzni kell, mert nincs lift, nem járok rendszeresen kondi-terembe ("nem rendszeresen" sem) és annyira boldog vagyok, hogy ha kaptam is valami jó nagy "szemétséget" a sorstól, volt hozzám annyira kegyes, hogy csak olyat adott, amit elbírok (amivel elbírok) és amivel együtt is teljes életet tudok élni.

Na és igen ... tényleg úgy van, ahogy írtad is, nem merek kockáztatni, nem kísértem a sorsom. Nem csak azzal, hogy kísérletezgetek, vagy abbahagyom a biolt, hanem azzal sem, hogy pl. extrém helyzetekbe hozom magam ... nem mászok hegyet, nem akarok megmosni egy nap alatt 4 ablakot ... sőt, pont lexarom, már bocs, az összes ablakot, annyit nem ér nekem a csili-vili, hogy utána esetleg fájjon a csuklóm, könyököm, vállam, majd lemossa a férjem, ha ráér, de pl. nem fürdőzgetek teli kádban, marad a zuhany, pedig imádtam régen így lazítani, de valamit valamiért ... ez van :-)

Előzmény: holdvilág81 (5115)
boxerkutya Creative Commons License 2020.02.02 0 0 5121

A borreliát nem lehet kipusztítani teljesen csak a számukat csökkenteni olyan szintre ,hogy azt már a továbbiakban az immunrendszer is féken tudja tartani. Ezt sok esetben ezt néhány antibiotikum kúrával el lehet érni . Teljes gyógyulás az esetek egy részében nem is várható,de a tünetek nagy része megszűnhet. Mindenképpen érdemes megpróbálni ezt az irányt ,mert élhető életet lehet utána élni és rengeteg szenvedéstől meg lehet szabadulni. A két leghatásosabb ellene a cefuroxim és a tetraciklin származékok. Sok más antibiotikum nem hat rá .

Előzmény: holdvilág81 (5120)
holdvilág81 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 5120

Beleástam magam a lyme-topicba, és az alapján nem is tudom mi a jobb, ha borrelia-tudattal élek vagy "gyógyíthatatlan" RA-val. Mert ha kiderül a borrelia, sem biztos, hogy kigyógyulok.

 

Ki tudja, hány éve fertőződtem meg, de ha az ízületeim emiatt kezdtek fájni, az minimum 5 év sajnos. Egyik reumatológusban sem merült fel ennek a tesztelése, pedig az egyiknek a magán praxisába jártam anno alkalmanként 14 ezerért, és a térdemmel indult, ami akár lehetett annak a tünete is. Az ORFI sem volt jobb ebből a szempontból. Néhány napja olvastam a hsz-eidet, és akkor kezdtem ezen kattogni, kár, hogy nem hamarabb. :-(

 

Én most sem szedek Trexant meg szteroidot, zsigerileg tiltakozom, nagyon félek ezektől. Csontkovács, sok pilates-torna és mindenféle alternatív természetes szerekkel sikerült élhető állapotba hoznom magam. A gyógygombák nagyon jók pl., már több kúrát csináltam vele. Egyébként lyme-ban is van értelme használni, együtt az antibiotikummal.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: boxerkutya (5118)
boxerkutya Creative Commons License 2020.02.02 0 0 5119

A  facebook lyme csoportban adnak tanácsot ,ha gondolod !

Előzmény: boxerkutya (5118)
boxerkutya Creative Commons License 2020.02.02 0 0 5118

Ez közvetlenül mutatja ki a baktériumot ,mozgó felvételt készítenek róla . Tévedés kizárva. Gyakorlatilag szinte minden emberben ott fog úszkálni a borrelia és ezzel fog bebizonyosodni, hogy a lyme népbetegség és az is, hogy az autoimmun betegségek hátterében is a borrelia áll. Kérdezték Bozsiktól, hogy mire számít ?.Azt mondta botrányra. Lesz is botrány nem kicsi !

Előzmény: holdvilág81 (5117)
holdvilág81 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 5117

Köszönöm, hogy felraktad, meg is néztem.

Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek...

 

Ha ennyi mindent okoz a borrelia, és ennyi ember lehet hordozója, mindenképp közelebb visz ahhoz, mitől is vált át a szervezet autoimmun üzemmódba. 

 

Kíváncsi leszek, nekem ki fogja-e mutatni a szűrés. 5 éve vagyok RA-s, de én szeropozitív, azaz RF pozitivitás és emelkedett anti-ccp-vel.

 

Az egész a semmiből jött anno szülés után 3 hónappal megmagyarázhatatlan térdfájdalom.

 

Meglátjuk...

Előzmény: boxerkutya (5116)
boxerkutya Creative Commons License 2020.02.01 0 0 5116

Hamarosan elérhető lesz dr Bózsik Béla sötétlátóteres vizsgálata. https://www.youtube.com/watch?v=xZ0UopqWd5s

Előzmény: holdvilág81 (5115)
holdvilág81 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 5115

Kedves Etna!

 

Évek óta követem kisebb-nagyobb megszakításokkal ezt a fórumot (is), és pár dologban egyre inkább megerősít.

 

Egyrészt abban, hogy a bázis szerek elkezdése az esetek többségében zsákutca, kevés olyat láttam, aki mióta ezeket szedi, vígan örül az életnek. Te kivétel vagy, ahogy az orvosod szerint is, Te írtad. Valamiért jól reagáltál a kezelésre és megértem, hogy nem mered kockáztatni ezt a jó és élhető állapotot.

 

Elképedve olvasgatom időnként a medrol, delagil meg tudomisén mik körül forgó borzalmasabbnál borzalmasabb sztorikat.

 

Ami feltűnik, az az, hogy az emberek vakon bíznak ezekben a "gyógy"szerekben, nem tájékozódnak, mert az orvos azt mondta bla-bla.. A legtöbbjét még orvosnak sem nevezném, csak szer felíró robotoknak, mert a protokoll meg a hülye egyetemen tanultak mentén bír az összes (tisztelet a kevés kivételnek) haladni, "nem tudjuk mi okozza - legkényelmesebb nézőpont mögé bújnak" a beteg meg közben üvölt a fájdalomtól, hallucinál és még sorolhatnám. Nem baj, majd áttérünk egy másik kedves kis pirulára... 

 

1-2 ember van, akiknek a gondolkodásával tudok itt azonosulni. Méghozzá azért, mert ők is úgy látják, ahogy én orvosi egyetem nélkül, viszont annál józanabb "paraszti" ésszel, hogy ezt az egész kórságot máshonnan is meg kéne közelíteni.

Gondolok itt a táplálkozás-életmód GYÖKERES megváltoztatására és a másik exaktabb oldalról megfogni, és lyme-szűrésre küldeni első körben MINDENKIT, aki rejtélyes, krónikus, ízületi, izomfájdalmakkal felkeres egy dokit. Az én protokollom itt kezdődne, lehet, hogy sokkal kevesebb félrekezelt szenvedő ember lenne.

 

Sajnálatos, hogy 1-2 olyan orvos van csak, akik képesek tényleges lyme-kór diagnózist felállítani. Boxerkutya jól teszi, hogy folyamatosan hangoztatja Esztó Klárát és Evicke sem téríteni akart meg Szendit reklámozni (miért tette volna???), hanem segíteni.

 

Én is megnézetem az Istenhegyin a lyme-ot, mert tisztán akarok látni, de ezt sem orvosi javaslatra. Ja, mert 3-ból egy sem javasolta...?? Hmm... 

 

Üdv,

Laura

 

Előzmény: .ETNA. (5114)
.ETNA. Creative Commons License 2020.01.23 0 0 5114
.ETNA. Creative Commons License 2020.01.21 0 0 5113

:-) igen, tényleg szívás, mindenféle tekintetben. Eddig is magamnak kapartam ki a gesztenyét, ezután is így lesz, már megszoktam, a biol.terápiáról sem szólt senki, ahogy az SZJA visszatérítésről sem, de azzal is kekeckednek állandóan. Mindennek magam nézek utána a neten, a férjem versenysportoló volt, de mai fejjel, ésszel, tapasztalattal, már tuti nem csinálná, pedig huszonéveinek legelején hagyta abba és 8-10 évesen kezdte, de a térdízületének mai állapota, minden bizonnyal ennek a folyománya (súlyemelő volt). Annyira erős volt bennem az elhatározás, hogy úgy akarok élni, mintha az RA-m nem is lenne, hogy a biolt is magamnak kutattam ki, kacskaringós, rafinált módon kellett egyáltalán be is kerülnöm ebbe a "kivételezett" körbe (túl sok beteg, túl magas költség stb.).

Az, hogy azonnal hatott, egyrészt nagyon-nagyon jó, másrészt, mindenféle "bátorságom" elvette attól, hogy "letegyem" és bármi másba kezdjek. Ezt az, aki átélte azt, hogy milyen, amikor mind a 10 ujja egyszerre lobban be, + csukló+könyök, aki 76-os vérsüllyedés mellett naponta kap injekciót a háziorvos asszisztensétől, mert csak óvatosan a falnak dőlve-támaszkodva képes kimenni a WC-re, ahol - már bocsánat - de a WC papír puszta letépése a gurigáról is emberfeletti (hogy egyébről ne is beszéljek, a képzeletedre bízom), megérti. Aki átélt már ilyesmit, az bizony a pont a biol. révén elért remissziót nem adja fel egykönnyen, nem mer váltani, kísérletezni ... egyszóval, emiatt kicsit rossz is, hogy ez jött be, bejött és elsőre és ... na, érted :-)

 

Az étkezésben próbálok én is szabályokat követni, de imádom a csokit, ezt tuti nem tudnám letenni, szerencsére vannak cukormentesek is (vagyonokért).

 

Van az egésznek még egy olyan vetülete is, hogy ha abbahagynám a biolt és pl. makrobiotikus étrenddel, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel stb. próbálnám tartani a remissziót ... és nem jönne be, a mai magyar eü rendszer ismeretében, kb. bizonyos, hogy a büdös életben többé nem kerülnék be a biológiai terápiások közé ...

 

Jobb lenne, ha nem lenne, ha reggelre elmúlna, ha .... valahol még most is reménykedem a csodában, hiszek az agy test feletti hatalmában (megesett már velem is ilyen szó szerinti "csoda" 31 éve), de gyáva vagyok és kiszolgáltatott (az eü rendszernek, aki packázhat velem, ha egyszer magamtól akarnék kilépni és később mégis visszatáncolni a biol.terápiások közé), ez van :-)

 

 

Előzmény: holdvilág81 (5112)
holdvilág81 Creative Commons License 2020.01.20 0 0 5112

Ebbe a 90%-ba én is beletartozom, mert csak kevés panaszom van. 

Nekem erről a betegségről már nem lehet újat mondani. 

Elhiszem, hogy van, akinek egyből bejön a biol. terápia, de olyat is ismerek, aki leukémiás lett a megkezdése után nagyjából 6 hónappal.  

Keveset hangsúlyozzák az ízület kímélő RENDSZERES sportolás fontosságát. A cukor fogyasztást el kell felejteni, mert fenntartja a gyulladás szintet. Ez mind-mind személyes tapasztalat. Ezeket orvos nem fogja mondani, csőlátású az összes, nem akarnak összefüggéseket keresni, látni pláne. Nagyon rossz véleményem van róluk. És nem csak az RA-mmal kapcsolatban, hanem a fiaim gyerekorvosa is pl., aki szerint nem létezik étel-intolerancia, és nem bírja az egojuk, ha az ember kételkedik, kérdez, mert még szégyelljem is magam, amiért tájékozódom. Elegem van belőlük.

 

Ez az RA egy nagy szívás, de igenis karban tartható NSAID gyulladáscsökkentőkkel és egy csomó egyéb alternatív megoldással.

Előzmény: .ETNA. (5111)
.ETNA. Creative Commons License 2020.01.20 0 0 5111

" Az RA-betegség lefolyása egyénenként eltérő lehet

  1. A leggyakrabban az RA-s esetek mintegy háromnegyedében, 70%-ában a jobb és rosszabb időszakok hullámzása jellemző. Ennek során a gyulladás fellángol majd csillapodik.
    • A betegség nem gyógyítható, azonban a panaszok pontos diagnosztizálásával és eredményes kezeléssel biztosítható tünetmentesség.
    • Kezelés nélkül azonban az ízületek fokozatos sorvadása, a porc és csontállomány pusztulása jelentkezik. Ez fokozott veszélyt jelent. Nem szabad, hogy ez bekövetkezzen.
  2. Az ízületi gyulladás enyhébb eseteiben (ez az esetek nagyjából 20%-át jelentheti) tartós panaszmentesség érhető el, és az ízületek sorvadása is megállítható.
    • Bizonyos esetekben akár még gyógyszeres kezelésre sincs szükség az életmód megfelelő átalakítása mellett.
  3. Az RA-s esetek mintegy 10%-ában azonban még megfelelő kezelés hatására is sorvadnak deformálódnak az ízületek, és a gyulladás nem állítható meg, nem tartható kordában. Előbb-utóbb a porcállomány kopása mellett a csontállomány pusztulása, a csont ritkulása is bekövetkezik.

Ebből is láthatja, hogy a reumatoid artritiszes betegek 90%-ának megfelelő kezelés mellett kevés panasza van, és viszonylag teljes életet élhet." (Harmónia Centrum)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!