Csak nikotinmentes cigarettát és koffeinmentes kávét szolgálnak fel. Ezekben viszont óriási a választék. Lehet sodorni, nyálazni, szűrővel vagy anélkül, habbal, tejszínnel, kakaóporral, fahéjjal, hosszan vagy espresso gyorsan.
Szerintem poén:-)) Húzós hetem volt, ezt a linket már korábban megkaptam, de nem volt időm megnézni. Aztán ma du. röhögtem egy jót rajta (kicsit megkönnyebbültem, mert leadtuk a határidős dolgokat.)
Dehogy! Nincs szavakra bontva, hanem soronként egybe van írva a szöveg (persze nem az olasz helyesírás szerint). Minthaígyírnékénisideafórumramindentszóközöknélkül.:)
Az egy nagyon szep tura lesz... Mindenkeppen menj el. Ha jol tudom 15-en lesz. Predikaloszek lefele menet aztan utana a Ram szakadek felfele... Tavasszal jartam ott, biztos szep lesz az erdo most osszel is arrafele. En aznap Pecsen vagyok, igy megint nem fogunk talalkozni...
Kár, hogy nem tudtál jönni, sajnálom, nagyon vidám volt, persze betegen nem lett volna ilyen élvezetes. (Van némi izomlázam...) Két hét múlva is megyek, azt hiszem!
Örülök neki. Sajna végül én nem tudtam menni, szombat reggelre belázasodtam, elkapott vmi randa torokgyulladás hirtelen, láz egyebek és így kora reggel dokinál jártam, hogy gyógyszert kaphassak és ugyan mára már kutya bajom, csak ugye épp a szombatot nagyobbik részét ágyban töltöttem. :-( Erőm nem lett volna hegyet mászni akkor, de hallottam Gábortól, hog sokan voltatok és, hogy te is elmentél. :-)
Nem azért mentünk a Csorba-tóhoz, mert közelebb nincs szép erdő, hanem mert a tesóm magas hegyek látványára vágyott. Az meg tényleg nincs errefelé.
A vihar által tönkretett vidék elég ijesztő most is, csak a fák kb. fél méter magas csonkjai vannak a földön, bár én nem láttam anno. Tulajdonképpen most jártam életemben először arra. Az öcsém jár oda rendszeresen, de az ő "kirándulási" módszerével (sok óra autózás időnként néhány perces levegőzéssel) párszor befürödtem, ezért ilyen messzire eddig nem voltam hajlandó elmenni vele. Most a kedvemért majdnem két órát sétáltunk, nagyon jól esett. Aztán meg Donovalynál egy nagyon szép kis étteremben finomat vacsoráztunk. Fából volt faragva az egész ház berendezéssel együtt, olyan volt, mint egy mézeskalácsházikó.
Pedig vannak itt is gyönyörű helyek. No, majd ha egyszer erre jársz, és van időd, meg kedved, elvihetlek néhány fantasztikus helyre.
A Csorba-tó környéki erdők kezdenek már magukhoz térni? Pont arra tett óriási pusztítást a két évvel ezelőtti vihar, remélem, kezd magához térni a vidék.
Lóháton már sokat jártam bennük, gyalog még soha. Valójában nincs nagy túrázótapasztalatom, amíg Pesten éltem, egy barátnőmmel rendszeresen a Norma-fa környékén tettünk hosszabb-rövidebb sétákat. Meg gyerekkoromban sokat kirándultunk a szüleimmel, de abból csak pillanatképek maradtak meg bennem, útvonalakra nem emlékszem.
Ráadásul egy hétköznapi (nem javasolt, hanem kötelezően) autómentes nap jó lehetőség lenne a bkv-nak is, hogy kipróbálja, valóban bírna-e a forgalommal, ha már annyira propagálja. Én ezt kétlem. Néhány éve egy pénteki napon leesett a hó, amitől szokás szerint leállt az autósforgalom. Annyian voltak a metróban, hogy rendőr irányította a gyalogosforgalmat odalent, és kb. a negyedik metróra sikerült felférnünk.
Nézegetem a kellemes hangulatú képeket az autómentes napról Budapesten. Igazán szép kezdeményezés, de szerintem senkit nem fognak meggyőzni az autó szükségtelenségéről egy vasárnapi sétálós nappal. Mindjárt kevésbé lenne népszerű az elgondolás, ha mondjuk valamelyik hétköznap kellene mindenkinek reggel 8-ra a munkahelyére gyalogolnia. Egyébként sem hiszek az ilyen rábeszélős módszerben. Ha nem akarnak autókat látni, arra az egyetlen mód a behajtani tilos tábla.
Persze, csatlakozhatsz Hűvösvölgynél is... Telcsimet ismered? Szólj, ha nem jönnél, ha jössz akkor meg ott talizunk olyan 9,30 körül.
Mi ide jövünk az 56-os villamossal a Hűvösvölgyi végállomásig, majd a 63-mas autóbusszal Nagykovácsiba megyünk. Az autóbusz végállomásától a Z jelzésen indulunk, a kőkeresztnél balra térünk, átkelünk a hídon, ahol a Nagy-Kopasz irányába utak ágaznak ki. A Nagy-Kopasz Budapest környékén a legmagasabb csúcs. Itt rejtőzködik a napokban avatott kilátó amit –a tervezők szerint- csak akkor vesszük észre, amikor már előtte állunk. Nincs ott semmi, csak a fák, a madarak és a szél. Se út, se villany, se víz, még a mobiltelefonok sem működnek itt.
A torony földszintje vasbetonból van, ami bejáratként és hegymászópihenőként is működik. A lépcsőkön felmenve, a köztes emeletek fényekkel teli titokzatos tereket rejtenek. A legfelső szintről a legszebb panorámában gyönyörködhetünk.
Visszatérve a földre Adyliget felé vesszük az irányt....
Ha van kedved, időd, most vasárnap (okt.1.) a Nagy Kopasz hegyre megyek a túratársaimmal. 9-kor indulunk a Moszkva térről, az 56-os villamos megállóban van a tali. Gyere velünk, ha tudsz. S ez Magdinak is szól.:-)