Keresés

Részletes keresés

enakivagyok Creative Commons License 2005.04.27 0 0 56

A munkavállalóbarát cég

 

Van egy adatközlés, amit minden hónap mínusz harmadik napján kell megtenni. Becsült adat, elhatárolás, tudják már kb két héttel előtte, de ügyesen titkolják az adatrögzítő előtt (ez lennék én) az utolsó pillanatig. Ma kb 3-szor kérdeztem rá, hogy mi a helyzet, mennyi az annyi. Az utolsó 3/4 6-kor volt, azt a választ kaptam, hogy 3 perc múlva jön az adat. Na, nem jött. 1/4 7-kor véletlenül arra jártam, ismét határozott ígéret, hogy nem vagyok elfelejtve. Várok, 3/4 7-kor jön főnököm, hogy kaptam-e adatot. Mondom, nem. Erre: jó, mert akitől az adatot kapnám, elment haza. Ja...

És akkor e-mailben átküldött egy számot, ami szvsz már 1-2 hete ott volt az e-mailjei között. És ugyanezt eljátszották a múlt hónapban is.

Információáramlás nuku, a dolgozót semmibe veszik. Ide ne gyertek dolgozni!

 

Üdv

 

a GSM boltos

 

Ui.: aki tud valami jó belső ellenőri pozíciót, feltétlenül szóljon!!! Diploma van, nyelvtudás van, munkakedv egy jó helyen lenne. És tudok lojális lenni egy céghez, bár tudom, hogy egy cég sem lesz soha lojális hozzám. Előre is köszi!

 

Ui.2.: Hazamentem. Már megint 19 óra. Pedig ma is beértem 8-ra. A fene egye meg.

KAAEL Creative Commons License 2005.04.13 0 0 55
Persze, senki sem jókedvében dolgozza magát halálra...vagy csak kevesen. De itt "lehetőség" volt ez, nem pedig "kötelesség". Mindenki jól járt vele. Más az a helyzet, ha ez alapelvárás és nem tehetsz mást.
Előzmény: enakivagyok (40)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 54
Ott vannak jó helyek, ahol beosztás is van. Különben semmi jó nincs, max. egy biztonság! VW Passat = nagy főnökök!!!!
Előzmény: enakivagyok (49)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 53

Mivel a back office egy háttérmunka, ezért nem is vagy annyira a kirakatban. Támogatod az előtted "ülők" munkáját. Az én ismereteim szerint,annyi pénzt más cégnél, még talán az állami szférában is megkeresnéd.

Ez is lehet egy munkához való viszonyulás, csak hosszú távon meg ne bánd. Elmész majd egyszer egy másik helyre, s megkérdezik, hogy mit dolgoztál, mihez értesz, akkor lehet, hogy bajban leszel. Természetesen a hozzáállásod függ attól is, hogy milyen anyagi körülményeid vannak, mennyire vannak ambícióid. Igazából, ha téged ez kielégít, akkor jó, a lényeg, hogy te érezd jól magad.

Előzmény: Sucofine (51)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 52
Mint minden munkahelyen, itt is ott is vannak papírmunkák. Attól függ, hogy kinek hova sikerül bekerülnie. Tény és való, hogy állami szférában is vannak tuti helyek, de azokhoz tényleg kapcsolat kell.
Előzmény: Matt (50)
Sucofine Creative Commons License 2005.04.12 0 0 51

Persze, nálunk sem mindenki érzi ilyen jól magát mint én.. A mi osztályunk "back office" szerűen működik, nem mi vagyunk a húzóágazat. :) Egész egyszerűen ez a feladatainkból adódik. Mi is fontosak vagyunk (valakinek ezek szerint), de mindig azt a lovat ütik, amelyik a legjobban húz. Ezt egy fogathajtó ismerősömtől hallottam, akkor mondta, amikor pont munkahelyről beszélgettünk.

Nagyobb felelősség, több munka, több pénz (jó esetben). Én meg úgy vagyok vele, hogy a szabadidőmet és a kismilliónyi programomat :) ne vegyék el tőlem. Ez van, én ilyen vagyok, folyton azt lesem, mikor mehetek. Ma reggel 10-re megcsináltam a határidős munkát, azóta jövök-megyek. Telik az idő legalább.

A lakossági szolgáltatások részlegen minden emberke nyúzott és nem lehet velük semmiről sem beszélgetni, csak a munkáról. Ezt érthető is, amikor egész életüket az tölti ki. Egyszer egy csapatépítésen volt egy értékrenddel kapcsolatos feladat. Egy rajzolt kört kellett becikkelyezni úgy, ahogy mi gondoltunk és beleragasztani újságból kivágott fotókat. Azután el kellett magyarázni, hogy mi miért van ott. Ebből, mint utólag kiderült, azt vonták le, hogy kinek mi fontosabb: a munka, a szabadidő, a magánélet, a hobbi, a sport... stb. Asszem nekem a munka kapta a legkisebb cikkelyt. :)

Itt is van olyan osztály, akik hajnal fél 3-ig csinálják.. egyébként hogy vagytok ezzel? Nekem már fél 4 körül szinte széthasad a fejem, kifolyik a szemem a monitortól. Ha akarnék, se tudnék produktívat alkotni..

Sok lelkiismeretes ember dolgozott már itt, akik a felmondás kézhezvétele után is keményen dolgoztak.. De. Ez a hála, hogy jó munkaerő vagy, mégis a folytonos leépítések miatt lapátra kerülsz? Ezért nem is hajtom túl magam, és próbálom magam igazán jól érezni.

Még valami az itteni hozzállásról. Március 1-vel elmentem a cégtől. Ugye, minden jogosultságom törölve. Ápr. 1-vel visszajöttem. A mai napig nem kaptam meg a belépőkártyámat, így minden reggel küzdök a portán a bejutásért. És ez csak az alap. A belépőkártya. Nem említem inkább azt, hogy hogyan állnak a jogosultságaim.

Április 12-ig, azaz jelenleg nem képesek elkészíteni a kártyámat. A biztonságiak sem dolgoznak. Igaz, ők is "belsőleg" végzik a munkájukat. "Támogatják" a többi szervezetet.

Ja, ez egyébként egy távközlési cég. :)

Előzmény: paci37 (45)
Matt Creative Commons License 2005.04.12 0 0 50
mennyire vagy oda a papírmunkáért?
sokat tudnék mesélni az állami szféráról.
Előzmény: enakivagyok (49)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.12 0 0 49
Ott is vannak jó helyek. Néha az az érzésem, hogy több állami VW Passat és hasonló autó van, mint céges. És nemcsak a legfelsőbb szinteken lehet elérni ezt-azt.
Előzmény: paci37 (47)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.12 0 0 48
De igen. Ez azért nem élet így.
Előzmény: paci37 (46)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 47
Itt egy kicsit ellenmondásba keveredtél. Írod, hogy a megélhetéshez pénz kell, s ezért fontos az anyagi megbecsülés, közben pedig állami szférára vágysz. Pedig ott nincs igazából úgy pénz, mint egy multinál!!!
Előzmény: enakivagyok (39)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 46

Nem tartasz attól, hogy a magánéletedben is törést okozhatsz ezzel a munkavállalásoddal? Nem félsz attól, hogy nemcsak a barátaidat, hanem a szeretteidet is elvesztheted? Mi a fontosabb számodra? Társ, boldogság, nyugalom, béke, vagy csak a pénz?

Előzmény: enakivagyok (42)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 45
Szerintem a Te cégednél is lehet azért olyan terület, ahol komolyabb erőfeszítéssel végzik a munkájukat. Gondolom minden cégnél különböző osztályokon más a leterheltség. Az sem mindegy, hogy milyen beosztásban vagy, s mennyire felelősségteljes a munkád. Nálunk is vannak, akik nem sokat dolgoznak, s nagyon jól érzik magukat, de egy két osztályon viszont vértizzadnak. Nálad az egész cégnél a munkához állás olyan, ahogy leírtad?  Meglepődnék, ha igen.
Előzmény: Sucofine (41)
paci37 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 44
Egy közeli ismertetőt írnál, hogy melyik cégnél dolgozol? Rögtön benyújtom a pályázatom!
Előzmény: Sucofine (41)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.12 0 0 43

A magánélet megsínyli. A családra van csak idő, rájuk is néha alig, de a barátok elvesztésének ez egy biztos módszere.

Ráadásul az én munkahelyem nem klub jellegű, ide nem olyan öröm bejárni. Elmenni meg nehéz. Ahhoz rossz helyen vagyunk, hogy napközben akár egy óra alatt el lehessen valamit intézni. Állásinterjú vagy reggel 8-kor (és egy sms, hogy valami miatt kések), vagy szabadság alatt.

De egy jó hangulatú hely nagyon érdekelne...

Előzmény: Sucofine (41)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.12 0 0 42

Valahogy sikerül a magánélet is.

Igen, az álláskeresés nehéz. Ha megyek valahova, akkor reggel 8-ra próbálom megbeszélni, és akkor egy sms, hogy kések valami miatt. Vagy szabadság alatt, ha úgy jön ki a lépés.

Most egyébként nyugis 1-2 hét jön. Tegnap elmentem 1/2 6-kor, ma bejöttem 8-ra, holnap szabadság.

Előzmény: Sucofine (41)
Sucofine Creative Commons License 2005.04.12 0 0 41

Hogyan tudod megoldani a magánéleted ilyen lehetetlen munkabeosztás mellett? El sem hiszem, hogy ilyen még létezhet. Legalább piszok jól keresel? Egyébként én meglehetősen hasonló helyen dolgozom, de hál' Istennek összetehetem a két kezem az időbeosztás miatt. Lényegében 7.45-16.15-ig, pénteken 7.45-15.15-ig dolgozom. Gyakorlatilag nem. Ma is fél 9-re értem be, többé-kevésbé az én hibámból. Szerintem én itt még sohasem túlóráztam, sőt, általában nem ülöm végig a munkaidőt. Abszolút önálló a munkaköröm, a főnökömet naponta kb. 1-szer, ritkán picit többször látom. Nyugis, nyugdíjas állás ez. Ezeket csak azért mondtam el, hogy érezhető legyen az, hogy nagyban függ a munkahelyi légkör munkakörödtől, a főnöködtől és a kollégáidtól. Az én kollégáim egyenesen tündérek, még azt is össze tudjuk egyeztetni, amikor valaki korán el szeretne menni, olyankor a többiek szó nélkül tartják a frontot. Természetesen ilyenkor nem szólunk a főnöknek, ha keresi az illetőt, jelezzük neki, hogy vagy fénymásol, vagy az épületben van, vagy a kezelőben tartózkodik.

Ismétlem, nem állami cég ez, mondhatnám egy nem is akármilyen multi. Ahogy végigjárok néha a folyosón, mindenhol ezt tapasztalom. Klubélet, a konyhában dartsversenyek, filmvetítés. Ki akar itt dolgozni? :) Bár, most nagy leépítések vannak, többek között engem is kirúgtak március 1-vel, de visszavettek, csak mint külsős munkatársat. Így is jó. Hol  találok még egy ilyen helyet, kérdem?!

Nem irigyellek, mert ilyen túlterhelten nehezen is tud menni az álláskeresés. Sőt, idő hiányában nem is tudsz annyit foglalkozni vele, mint kéne. Gondoltál arra, hogy elmenj betegállományba egy darabig? Ez idő alatt nézelődhetnél és pihenhetnél.

Előzmény: enakivagyok (40)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.11 0 0 40
Akkor mégsem önszántukból tették meg, mert ott volt a cél: a pénz.
Előzmény: KAAEL (35)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.11 0 0 39

Ezért vágyom én is az állami szférába. De az elmúlt pár év bizonyos szempontból tönkretett. Már nem elég a munka miatti kihívás, megnézem, mit adnak cserébe. Értve, hogy a megélhetéshez pénz kell, tehát fontos az anyagi megbecsülés is, nemcsak az erkölcsi elismerés. Persze, az állami szférához meg kapcsolat kellene. Ezért marad a külföld. Ott se biztos, hogy más, de már az emberek mentalitása, az életminőség jobb. Ott is keményen kell dolgozni, de talán ott emberbarátibb, kinőtték már a kapitalizmus vadhajtásait.

Ma egyébként 8.30 és szigorúan max 17.30 lesz.

Előzmény: paci37 (38)
paci37 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 38

Sajnos egy fecske nem csinál nyarat! Talán ha összefognál a kollegákkal, kinyilna a szemük a vezetőknek.  De mivel a mai világban mindenki félti a helyét, nem sok társ jelentkezne! Főleg egy multinál, ahova több százan folyamatosan be szeretnének kerülni.

Mindenki a multikat kívülről piros almának látja, csak azt nem tudják sokan, hogy iszonyatosan rohadt belülről!

Minden ilyen cég kihasználja a fiatal képzett munkaerőt, aztán félredobja. Persze közben mindenki elveszti a barátait, családját.... s még sorolhatnám. Nem akarlak elkeseríteni, de mindenhol, ahol fizetnek ez tapasztalható, főleg itt Magyarországon!

Előzmény: Ólvész Lukon (37)
Ólvész Lukon Creative Commons License 2005.04.08 0 0 37
Tehát ez most már otthonról ment. Lósz*rt sem érsz vele, én aszondom.
Vnc-vel akár a benti ip-ddel is fórumozhattál.
Előzmény: enakivagyok (36)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.08 0 0 36
Ja,íannyira siettwm, hogy nem írtam: ma 19.15 Elég volt ennyi egy hétre.
KAAEL Creative Commons License 2005.04.08 0 0 35
nálunk megtették- többen - önszántukból (pénzért)
Előzmény: angel_fire (33)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.08 0 0 34
8.15
angel_fire Creative Commons License 2005.04.08 0 0 33
nebassz, több mint egy hónap+1hetet dolgoztathatnak pluszba??
Előzmény: KAAEL (24)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.07 0 0 32
21.30
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.07 0 0 31
Ez is igaz.
Előzmény: paci37 (28)
enakivagyok Creative Commons License 2005.04.07 0 0 30
Igaz.
Előzmény: paci37 (27)
paci37 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 29

A tv. alapján kiszámolod a túlóráidat, akkor egálban vagy az általad felvett bérrel?

 

Egy kis elmélet, hogy pontosan tisztában legyél a jogaiddal:

 

Bérpótlék:bérpótlékot akkor állapítanak meg, ha a munkavállaló a különleges helyen, illetve munkakörülmények között vagy az általában szokásostól eltérő időben végzi a munkáját, és személyi alapbére megállapításánál ezt a körülményt nem vették figyelembe. A bérpótlék számítási alapja - eltérő megállapodás hiányában - a munkavállaló személyi alapbére.

 

Bérpótléknak minősül a kötelezően alkalmazandó műszakpótlék, a rendkívüli munkavégzésért

valamint a készenléti szolgálatban végzett munkáért járó bérpótlék.

 

Rendkívüli munkavégzésnek minősül a munkaidő-beosztástól eltérő, a munkaidőkereten felüli, illetve a készenlét alatt elrendelt munkavégzés. Nem rendkívüli munkavégzés, amikor a munkavállaló az engedélyezett távollét idejét a munkáltatóval kötött megállapodás alapján ledolgozza.Ilyen munkavégzést csak különösen indokolt esetben rendelthet el a munkáltató, és az nem veszélyeztetheti a munkavállaló testi épségét, egészségét, illetve nem jelenthet számára aránytalan terhet személyi, családi és egyéb körülményeire tekinettel.)

  • Éjszakai munkavégzés esetén 15 százalékos bérpótlék, (Éjjel 10 órától reggel 6 óráig történő munkavégzésnél az alapbér 15 %-a jár pótlékként.)
  • a délutáni műszakban végzett munka után 15 százalékos műszakpótlék, (16.40-től 22.00-ig!)
  • az éjszakai műszakban végzett munkáért 30 százalékos műszakpótlék,
  • a megszakítás nélküli munkarendben a délutáni műszak után további 5, az éjszakai munka után további 10 százalék műszakpótlék,
  • a munkaidő-beosztás szerinti napi munkaidőt meghaladóan, illetve a munkaidőkereten felül végzett munkáért 50 százalékos bérpótlék,
  • a pihenőnapon végzett munkáért 100 százalékos bérpótlék (A heti pihenőnapon végzett munkáért 50 % pótlék jár a rendes díjazáson felül, ha van helyette más pihenőnap biztosítva, ellenben ha nem kap más pihenőnapot, akkor 100 % a munkabéren felüli pótlék összege, tehát ez utóbbi esetben a rendes munkabére dupláját kapja kézbe a munkavállaló.)
  • a készenlét ideje alatt a személyi alapbér 25 százaléka
Előzmény: enakivagyok (20)
paci37 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 28
Én úgy tudom az anonim cégnél nincs kollektív szerződés!!!:-)))
Előzmény: enakivagyok (26)
paci37 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 27
"A munkavállaló számára naptári évenként legfeljebb kétszáz, kollektív szerződés rendelkezése alapján legfeljebb háromszáz óra rendkívüli munkavégzés rendelhető el."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!