De, szerepel a tervek között a 40d, de amíg a 350d bírja, addig nem akarok költeni (az obi magában is elég komoly költség). Egyébként ma rendeltem meg, ha minden igaz jövő hétre itt van:)
Nézelődni tényleg jó volt, meg hallgatni ahogy fölöttünk húznak.. A bajonett: lényeg hogy eszedbe ne jusson a vázat fogni ha rajta van az obi, úgy értem hogy ha tartod, csak az obit fogva cipeld, hiszen az a nehezebb, masszívabb dolog. Mondjuk erre biztos magadtól is rájöttél volna :) , de 400as obinál egy nagyobb váz is csak tartozék, nem csak a tied.
Furán mutat? Lesz vmi kis izé az objektív végén:))) Megnyekkenhet a bajonett? Ezt még nem hallottam, de szólj ha tudsz valamit nehogy belefussak. A daruvonulást én is régóta tervezgetem. Igen kell oda a hosszú gyutáv, de azért nézelődni sem lehetett rossz:)
Még keresem az utam:) Érdekel a vadfotózás, egyre jobban a madárfotózás. A hol az elég változó, voltam mostanában Túrkevén pl., néha Mátra, Zemplén illetve most gondolkodom az irodám ablaka elé egy madáretetőn:) Canon 350d a váz.
Tudtok valakit Nyíregyházán, akinek Canon 400mm F5.6 vagy Canon 100-400mm objektívje van? Szeretném kicsit megtaperolgatni, kipróbálni valamelyiket vagy mindkettőt ha szerencsém van:) Köszi!
Nem, csak mostanában nincs időm rá. Régebben 300D-vel, 30D-vel is használtam, meg filmes vázon is. Chip, meg ilyesmi az enyémen sincs. Én pentacon 50/1.8, 24/2.8, tessar 50/1.8 (vagy 2, nem emlékszem), MIR (nikkor másolat) 35/2-vel, meg egy 135/2 szovjet telével is használtam. Jól működtek, de ezektől a régi obiktól azért csodát nem lehet várni. Az óccsó canon 50/1.8 pl. jobb (pedig az se digire volt még tervezve sztem) és csak kb. 2x annyiba kerül mint egy adaptergyűrű. Szerintem. :)
Köszi, ma kaptam egyet. Igaz se emulátor chip, se perem nincs rajta, ezért se fókusz visszajelzés, se blende beugratás nem lesz. Erre még ki kell találnom valamit a teszt idejére.
"Mellesleg hasonó obikkal nekem bevált annak idején."
Mi az, hogy annak idején? Már nem tetszik, vagy meguntad?
Van itt olyan fotós, akinek van egy Canon EOS-M42 átalakító gyűrűje? És kölcsön is tudná adni egy teszt erejéig? Van egy Carl Zeiss Tessar 2,8/50 objektívem, és ezt szeretném kipróbálni.
Az elinfo-t bátran ajánlom, képkovács gyönyörűen dolgozik. (A múltkor hozott magával mutatóba egy asztalméretű printet.) A szállítást viszont nem tudom 8-)
Itt nézheted meg. Tudok segíteni, ha meg akarod nézni. Én csak levilágítást kértem a cpd-től (a fotókért felmntem Budapestre, de lehet, hogy le is postázzák), és az Aranyecsetnél keretezték a fotókat.
Igen a cpd tényleg teljes körű szolgáltatást nyújt; csak mivel emiatt nem utazom Pestig fel nem tudom kiválasztani a megfelelő paszpartut, keretet stb... Te pl hogy oldod meg; ők csinálják a levilágitást; futárral v postával küldik Nyiregyházára és a többi utómunkát kivel... v Te magad csinálod?
Az enyém nehéz, de ez a lényege, hogy a szél ne fújja le. Az ólomzsinór is azért kell bele. De ha könnyebbet akarsz, akkor nem teszel bele ólomzsinórt. Anélkül meg sztem el kell bírnod annyi anyagot, nem vagy te olyan gyenge. A tipusát nem tudom most (valami flashmate valahány több volt mint 100e) , de drága volt, mert vakufényt is mér (az is kell nekem) és a lényeg a spot a zónarendszerhez. Ha nem kell spot, meg nem kell vakufénymérés, sokkal olcsóbb tipusok is jók. Csak műteremben roll diára inkább kimérem a csúcsfényeket.
Lepel: Köszi, eddig én is eljutottam, annyira, hogy én is jártam abban az üzletben, csak azért nem mertem megvenni azt az anyagot, amit kínáltak, mert attól tartottam, hogy ha összevarrom túl nehéz lesz. Nem adod kölcsön, hogy kipróbáljam a tiedet? :-)
Milyen típusú a fénymérőd? Én a Pentax spot fénymérővel is kacérkodok, de hát több mint egy 100-as az íbéjen! :-(
Elmentem a SzentIstván útra a Kossuth gimi melletti méteráruba. Mondtam hogy sűrű szövésű anyag kell ami a legjobban átnemlátszó. Na abból vattam 150cm-t, fehérban és feketében. Így lett két db 150x140cm-es négyszögem, amit össze kell varrni, és ugyanott lehet venni ólomzsinórt, amit a szegélyébe bele kell varrni. Az nemegész 6 méter. Összesen kijött kb 5-6 ezerből, vagy még annyise, nem emléxem pontosan. Így nyáron nem sülsz meg a fekete kendő alatt mert a fehér rész lesz kifelé. A régi fénymérőmet hírdettem sztem itt is, de sikerült nagyon hamar eladni. Másik kellett, mert szpotmérő kellett. Az ugyanis a fénymérő, a másikkal becsülni lehet, az nem veszi figyelembe a téma világosságát, tónusát. Seconis-om volt, és Seconic-ot vettem.
Ha bárki másnak lenne még ajánlott képkeretezője, azt is szivesen venném...
Szeretnék két nagy rövidebbik oldalán méteres fotót kidolgoztatni. amilyen infokat, tapasztalatokat gyűjtöttem két pesti cég jön szóba a digi kép nyomtatásához: www.elinfo.hu www.mekkoraprint.hu ( ha van más tippetek, tapasztalototok szóljatok, kérlek )
...de aztán a kasirozást , paszpartuzást, keretezést , "üveggel" boritást csak itthon, Nyiregyházán vagyok kénytelen csináltatni. Ekkora képek egy kisebb vagyonba kerülnek, és nincs lehetőségem többször próbálkozgatva megtalálni a legideálisabb céget.
( egy példa: a mekkoraprint pl maga irja, h ő nem öntapadós, hanem hőkasirozó eljárással kasiroz, ami hosszabb élettartamot biztosit )
( igen , vagyok fent fotovilágon is, huricanoként )