Keresés

Részletes keresés

uhu20 Creative Commons License 2008.04.04 0 0 16
Kösz.
Még egyelőre nem működik, de azért elmondhatjuk, hogy "nyomon vagyok"...:D
Előzmény: Törölt nick (13)
engert Creative Commons License 2008.04.04 0 0 15
Kösz a segítséget, de ez nekem valahogy nem működik.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 14
=IF(ISBLANK(C8);"";C8)
Előzmény: engert (10)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 13
A többi 7-re 0 vonatkozik az adott plusz tulajdonságból és akkor simán választhatsz egy "clustered column"-t. (sajnos nem t'om, a magyar excelben hogy hívják)

Legalábbis remélem egyre gondolunk :)

Előzmény: uhu20 (12)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 12
A téma vmi ilyesmi: pl. az oszlop szerint 12 emberre vonatkozik valami és ebből mondjuk 5-re még valami.
Előzmény: uhu20 (11)
uhu20 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 11
Helló,

Azt szeretném kérdezni, hogy egy oszlopdiagramnál hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy oszlop ketté legyen osztva.
Előzmény: Törölt nick (9)
engert Creative Commons License 2008.04.03 0 0 10

Hellósztok!Hogyha hivatkozok egy cellára és az a cella amire hivatkoztam  az üres. Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne írjon 0-át abba a cellába ahol a hivatkozás van. köszi

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 9
Mert egy weblapban (lásd HTML) nincs függőleges írásmód.
Előzmény: engert (8)
engert Creative Commons License 2008.03.12 0 0 8
Hellósztok!Lenne egy kérdésem.Ha weblapként mentem az excelt akkor a függőlegesre állíott betüírány miért vizszintesen jelenik meg?Elöre is köszi
A150 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 7
Így van.
Előzmény: minimal (6)
minimal Creative Commons License 2005.07.26 0 0 6

Jobb későn, mint soha :o)

Hibás függvénnyel igaz, hamis értéket állíthatsz elő, majd azt ha függvénnyel tudod kezelni. Tehát: fx=ha(hibás(cella);igaz esetére egy képlet;hamis esetére egy képlet).

Előzmény: dez1 (1)
ZolKa Creative Commons License 2005.04.09 0 0 5
Hi! Excelben van olyan függvény amivel a jövedelmezőséget lehet számítani? Vagy esetleg nem tudja valaki a jövedelmezőség számítás képletét? Köszi!
WSOM Creative Commons License 2005.03.26 0 0 4
Tóni, Hátha még nem késő. Az 1. kérdésedhez: Valamit kispóroltál az idézett kérdésből, vagy az eleve pontatlan volt, mert erre nem lehet válaszolni. Erre az egyetlen helyes válasz: 30. 2, Megintcsak rossz, vagy rosszul idézett a kérdés. Gyanítom, hogy a kérdés helyesen arra utalna, hogy a mindenkori annuitásos havi törlesztőrészlet összege hogyan oszlik meg tőkére és kamatra. ( A fizetendő összeg nden hónapban azonos, de a tőke%kamat arány változik) Ha a kérdés ez, akkor azt az Excel pénzügyi függvényei közül az IPMT ( kamat) és PPMT (tőke) függvéányekkel tudod meghatározni. (magyar nyelvű Excelben RRÉSZLET ill. PRÉSZLET) A függvény első sorába beírod az éves kamatláb/12-t ( mert havi törl. gyakoriság) a második sorba annak a hónapnak a sorszámát a futamidőn belül, amelyikre kíváncsi vagy. A harmadik sorba a futamidő hónapjainak számát ( pl. 6 év x 12 =72) A negyedik sor a kölcsön összege. Az 5. sor üres, mert a példában nincs jövőbeni érték megadva. Mivel a törlesztések esedékessége a hó végén van, ennél többet itt nem is kell tenni. Ugyanezeket az adatokat megadod mindkét fenti függvényben és a futamidő bármely hónapjára megtalálod a a kamat és a tőke összegét. Bármely hónap esetében össszeadott tőke és kamat összege meg kell, hogy egyezzen a havi azonos összegű törlesztőrészlettel. Ha kérdésed van a technikai részletekről, tedd fel. 3, A degresszív amorizáció azt jelenti, hogy a futamidő vége felé haladva csökkenő ütemben számolnak el értékcsökkenést. Mondjuk az első évben még 40%-ot, a másodikban 30%-ot, a harmadikban 20%, a negyedikben 10%. Erre a KCSA nevű fügvényben találsz megoldást.
Előzmény: Okos Tóni (-)
Pepszi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 3

hogy érted azt, hogy dinamikusan lekezelni?

angolban van erre az ISNA() boolean függvény, ha erre gondoltál.

Előzmény: dez1 (1)
Kacsibe Creative Commons License 2005.03.09 0 0 2

A 3-hoz a SYD függvényt ajánlanám.

A 2-nál a tőketörlesztéshez Prészlet(), a kamattörlesztéshez pedig a RRÉSZLET() függvényt használd. (Az utóbbinál egy kicsit megtévesztő a súgó szövege.)

dez1 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1

Az elsőre a MÉ (Megtérülés)

A másodikra a RÉSZLET

A harmadiknál mi a kérdés az amortizációs kulcs?

A degresszív itt feltételezem mindig a csökkentett összegből veszed a további csökkentést.  És gondolom a KCSA

Amúgy nincs sok pénzügyi függvény.......

Egy találós kérdést feltennék itt: hogyan lehet dinamikusan lekezelni a #hiányzik hibaüzenet okozta problémát?

branco silva Creative Commons License 2005.03.09 0 0 0
Amikor előhívod a függvény-képleteket ( fx ) mindenhol van magyarázó szöveg, a pü-in belül is amikor válogatsz köztük.
Szerintem egyébként a 2-re a megoldás a "Rate".
Okos Tóni Creative Commons License 2005.03.09 0 0 topiknyitó
Plíz help, nem jártam órára!!!
Excel gazdasági fv-ben tud valaki segíteni?

Az az igazság, hogy órán egyiken sem voltam bennt. A vizsga technikai részével nincs is semmi probléma, csak megtanítottak egy-két pénzügyi fv-t is.
Adott három gazdasági eset. Melyik fv-t kell használni? Vagy az alábbiak nem fv segítségével, hanem képlettel való kiszámolással megoldandó feladatok?

1. Bank harminc éven át minden hónap elején 40ezer ft életjáradék fizetését vállalja. Éves 4% kamattal számolnak. Mekkora kezdőbefektetést igényel mindez?

Ez melyik fv?

2. Egymillió kölcsönt évi 8%-ra vesz fel valaki. 6 év futamidő. Havi, hó végi törlesztéssel. Havonkénti részletes kimutatást kell készíteni tőke- és kamattörlesztésről.

Erre van valakinek ötlete?

3. Gép beszerzési ára 400ezer ft, négy év alatt 26 ezer maradványértékre csökken. Degresszív amortizációszámítással kell számolni.
Csak az a kérdés, hogy mi az a degresszív amortizációszámítás :).

A dolog sürgős, minden segítséget köszönök!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!