A többi 7-re 0 vonatkozik az adott plusz tulajdonságból és akkor simán választhatsz egy "clustered column"-t. (sajnos nem t'om, a magyar excelben hogy hívják)
Hellósztok!Hogyha hivatkozok egy cellára és az a cella amire hivatkoztam az üres. Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne írjon 0-át abba a cellába ahol a hivatkozás van. köszi
Hibás függvénnyel igaz, hamis értéket állíthatsz elő, majd azt ha függvénnyel tudod kezelni. Tehát: fx=ha(hibás(cella);igaz esetére egy képlet;hamis esetére egy képlet).
Tóni,
Hátha még nem késő.
Az 1. kérdésedhez: Valamit kispóroltál az idézett kérdésből, vagy az eleve pontatlan volt, mert erre nem lehet válaszolni. Erre az egyetlen helyes válasz: 30.
2, Megintcsak rossz, vagy rosszul idézett a kérdés. Gyanítom, hogy a kérdés helyesen arra utalna, hogy a mindenkori annuitásos havi törlesztőrészlet összege hogyan oszlik meg tőkére és kamatra. ( A fizetendő összeg nden hónapban azonos, de a tőke%kamat arány változik)
Ha a kérdés ez, akkor azt az Excel pénzügyi függvényei közül az IPMT ( kamat) és PPMT (tőke) függvéányekkel tudod meghatározni. (magyar nyelvű Excelben RRÉSZLET ill. PRÉSZLET)
A függvény első sorába beírod az éves kamatláb/12-t ( mert havi törl. gyakoriság)
a második sorba annak a hónapnak a sorszámát a futamidőn belül, amelyikre kíváncsi vagy.
A harmadik sorba a futamidő hónapjainak számát ( pl. 6 év x 12 =72)
A negyedik sor a kölcsön összege.
Az 5. sor üres, mert a példában nincs jövőbeni érték megadva.
Mivel a törlesztések esedékessége a hó végén van, ennél többet itt nem is kell tenni.
Ugyanezeket az adatokat megadod mindkét fenti függvényben és a futamidő bármely hónapjára megtalálod a a kamat és a tőke összegét. Bármely hónap esetében össszeadott tőke és kamat összege meg kell, hogy egyezzen a havi azonos összegű törlesztőrészlettel.
Ha kérdésed van a technikai részletekről, tedd fel.
3, A degresszív amorizáció azt jelenti, hogy a futamidő vége felé haladva csökkenő ütemben számolnak el értékcsökkenést. Mondjuk az első évben még 40%-ot, a másodikban 30%-ot, a harmadikban 20%, a negyedikben 10%.
Erre a KCSA nevű fügvényben találsz megoldást.
A 2-nál a tőketörlesztéshez Prészlet(), a kamattörlesztéshez pedig a RRÉSZLET() függvényt használd. (Az utóbbinál egy kicsit megtévesztő a súgó szövege.)
Amikor előhívod a függvény-képleteket ( fx ) mindenhol van magyarázó szöveg, a pü-in belül is amikor válogatsz köztük. Szerintem egyébként a 2-re a megoldás a "Rate".
Plíz help, nem jártam órára!!! Excel gazdasági fv-ben tud valaki segíteni?
Az az igazság, hogy órán egyiken sem voltam bennt. A vizsga technikai részével nincs is semmi probléma, csak megtanítottak egy-két pénzügyi fv-t is. Adott három gazdasági eset. Melyik fv-t kell használni? Vagy az alábbiak nem fv segítségével, hanem képlettel való kiszámolással megoldandó feladatok?
1. Bank harminc éven át minden hónap elején 40ezer ft életjáradék fizetését vállalja. Éves 4% kamattal számolnak. Mekkora kezdőbefektetést igényel mindez?
Ez melyik fv?
2. Egymillió kölcsönt évi 8%-ra vesz fel valaki. 6 év futamidő. Havi, hó végi törlesztéssel. Havonkénti részletes kimutatást kell készíteni tőke- és kamattörlesztésről.
Erre van valakinek ötlete?
3. Gép beszerzési ára 400ezer ft, négy év alatt 26 ezer maradványértékre csökken. Degresszív amortizációszámítással kell számolni. Csak az a kérdés, hogy mi az a degresszív amortizációszámítás :).