Keresés

Részletes keresés

Dharma Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1059

Nem kell azonnal támadásba lendülni.

Csak azért kérdem, hogy kinek bizonyítasz, mert én biztos nem állnék le vitatkozni fanatikusokkal. Teljesen értelmetlen. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (1044)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1058
Már megint hülyézel? Bizonyítsd be amit ide írtál. Érvek nélkül hülyézni a hülye is tud.
Előzmény: mmonitor (1057)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1057
Ha tud logikusan gondolkodni, akkor egy ilyen buta választ.:)
Előzmény: Törölt nick (1056)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 1056
Ítélkezel, pedig szavaidból kiderül, semmit sem tudsz a Bibliáról, a logikáról, és a bizonyításról. Még kritizálnod is nagy merészség lenne, nemhogy ítélkezni. Mit vársz akkor egy ilyen buta beírásra válaszul?
Előzmény: Törölt nick (1055)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1055
Amit csinálsz, az szerintem a saját farkát kergető állathoz hasonlít. Önmagával akarsz valamit bizonyítani.

Nyilvánvaló, hogy nem tudhatjuk biztosan, hogy a Bibliából csak egyetlen szó is igaz, úgy történt-e, megtörtént-e. Így azt sem tudhatjuk biztosan, hogy az(ok) a jóslat(ok) valóban megtörténtek-e. Akár mivel is próbálkozol, nem tudhatjuk, ez köztudott. Hihetsz benne, ahogy a hét törtpében. ennél többet nem tudsz tenni.
A szubjektív belemagyarázásaid nem segítenek a kutatásban, hanem aknázzák azt, mert sírnivalóan komolytalanok.

De tegyük fel, a biblia egy hiteles dokumentum (ami nem kizárt, csak egyelőre senkisem tudja bizonyítan). Tehet e feltevésünkben a jóslás ill. a kinyilatkoztatás eseménye megtörtént. Azaz egy ameber azt mondta, hogy általa szól Isten.

Namost akkor ez tessék mondani ettől miért biztos? Azért mert egy szakállas bácsi azt mondja, hogy "húúú, most Isten szól belőlem, ez kinyilatkoztatás bizony ám!"
Akkor térdre kell botulnunk, mert mondta? Semmivel sem bizonyítja, de azért higyjük el?

Áruld el, he teszem azt, megtörtént a bibliai esemény mitől biztos, hogy az az ember Isten szavát mondta? Semmitől. Ahogy talán mondhatta ISten szavát (aminek csakély a valószínűsége), ugyanúgy ki istalálhatta az egészet. És ezt soha nem fogod tudni bizonyítani.
Hiába is jön be setleg egy jóslat. Semmit sem bizonyít. Még az sem, ha teszem az minden jóslat valóra vált. Ugyanis a véletlenszerüség, kedves barátom, ezt bőven megengedi.
Lehetésges, hogy bemész a Kaszinóba és egész este csak nyersz. Ez bizonyít valamit? Az bizonyítja, hogy te máris angyalokkal vagy épp az ördöggel paktáltál?
Nem. Azt bizonyítja, hogy a véletlenszerűség ezt is megengedi.
Ennyi.

(ha sok a hely. ir. hiba azért, bocs, de most mennem kell gyorsan)
Előzmény: Törölt nick (1052)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1054
Nem sértődöm meg a buta kérdésen, mert az téged minősít nem engem, de ne várd, hogy érdemben válaszolgassak neked, ha folyton így viselkedsz. Szóval felejts el egy időre polgártárs.
Előzmény: mmonitor (1053)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1053
Hol jegyezték le? Csak nem a bibliában?
Előzmény: Törölt nick (1051)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1052
Olvass vissza és megérted, hogy pont ez lenne a cél. Van rá mód, hogy meggyőződjünk róla, de azért tenni kell és nem követelőzni. Ha valóban érdekel, visszaolvasol.
Előzmény: Törölt nick (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1051
Igen. Feljegyezték. Hieteles történelmi adat.
Előzmény: mmonitor (1049)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1050
Ok.

Kezdjük az alapokal!

Bizonyítsd be, hogy a Biblia hiteles!
Előzmény: Törölt nick (1045)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1049

Miért, ezt komolyan veszed?

Mindanyiszor az építőmunkésokat valami furcsa tűzgömbök égették halálra az alapok ásásánál

Előzmény: Törölt nick (1048)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1048

"megette őket is a sok rejtélyes kis tűzgömb."

Komolytalanul állsz a témához. Erre nekem nincs időm.

Előzmény: mmonitor (1043)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1047
Szóval akkor buktad a jóslataidat.
Előzmény: Törölt nick (1046)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1046
Olvass utána. Én is megtettem.
Előzmény: mmonitor (1042)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1045
Hát persze, hasonlóban. Nagy tudásod miatt az egyszerű magyar mondatokat már fel sem foghatod. Van ilyen.
Előzmény: Törölt nick (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1044

"Kinek akarod ezt bizonyítani?"

Senkinek. Csak ismertettem a tényeket. Úgy látom te nem akarod érteni.

"A tények makacs dolgok, akutyafáját!" /Vágó István kvízmester/

Előzmény: Dharma (1038)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1043
Ja, és azt honnan lehet tudni, hogy volt ott egyáltalán város, ha a nyomai is el lettek törölve?? Gondolom nem maradt életben egy régész sem aki elmondhatná mit ástak ott ki, mert megette őket is a sok rejtélyes kis tűzgömb.
Előzmény: Törölt nick (1037)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1042

Hol van itt a történelmi forrás?

ui: A tűzgömbök tetszettek.

Előzmény: Törölt nick (1037)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1041
Nem mondtam, hogy kizárt...

De egy gyereknek, amíg tudatossága teljében (valamikor 16-60 éves kora között) magától rá nem jön, hogy akár lehetnek is... Addig is, jobb ha úgy tudja, hogy nincsenek (hiszen absztrakt gondolatmentet, valószínűségi szinteket, nem kizárhatóságot, hipotetikus elveket még nem fog fel), hogy ne nézzék a többiek hülyének... Nem?
Előzmény: Dharma (1040)
Dharma Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1040
És ha mégis vannak? :-))))))))
Előzmény: Törölt nick (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1039
Bocs de nem tudok veled értekezni sajnos nem vagyok rá alkalmas.
Hasonló nehéz helyzetben vagyok, mint a kis unkahugommal, amikor el akarom neki magyarázni, hogy nincsnek törpék és manók...
Előzmény: Törölt nick (1028)
Dharma Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1038

Olyan aranyos vagy.

Kinek akarod ezt bizonyítani? Csak a te meggyőződésed fontos. Ez a meggyőzés nem könnyű feladat.

Ja, a szó szerinti érelmezést annak mondom, aki követni akarja a  régi tanításokat.

Ez olyan, mintha valaki a 100 évvel ezelőtti töri könyvből akarna felkészülni az egyetemi felvételire. Ami nagyjából stimmel, de már nem időszerű 100 %-ig.

Amúgy meg a dolgok változnak, ahogy az emberiség is, mivel az emberiség szabad akarattal rendelkezik és képes mindenféle jóslatot megváltoztatni ilyen módon. Sőt nincs is jóslat, csak előrejelzés.

Még az isteni terv is megváltozhat, sőt....................

Annak aki hisz ezekben, annak úgyse bizonyítod be az ellenkezőjét.

Hiszen a telológia erre is való, mindent kimagyarázni.

Amúgy meg a szofisták óta nekem nincs illúzióm abban, hogy valami ne lehetne megmagyarázni függetlenül annak igazságtartalmától.

Előzmény: Törölt nick (1034)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1037

Na még gyorsan egy magyarázat:

Juliánusz császárnak volt egy (héber) irástudó tanácsadója aki tanácsolta neki, hogy ezt ( http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=26&c=26&v=14#v12  ) a jóslatot könnyen meg lehet cáfolni, hazuggá téve ezzel a zsidók és a keresztények istenét. Így egyszerre szabadulhat meg a császár a két "társaságtól".  Ugyanis a bibliai isten azt állíja, egyedül ő képes igazat jósolni ( http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=23&c=46&v=10#v8  ):

"Én vagyok Isten és nincsen több. Isten vagyok, és nincs több hozzám hasonlatos. Ki megjelenítem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat"

Azt tanácsolta, hogy építsék fel Tíruszt újra, költöztessék be a lakosságot és máris hazuggá lehet nyilvánítani az istent. Ötször fogtak neki. Először egy templomot akartak építeni. Mindanyiszor az építőmunkésokat valami furcsa tűzgömbök égették halálra az alapok ásásánál. (Földgázt találtak?) Végül a világ ura, Juliánusz császár felhagyott a dologgal, mert még kínzások árán sem volt hajlandó senki építőmunkás odamenni dolgozni.

Előzmény: Törölt nick (1036)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1036
Tudok, de már csak holnap.
Előzmény: mmonitor (1035)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1035

Pedig tettek éppen ellene és nem poisisjóskák, hanem királyok, császárok, vallási vezetők. Ezek a történelemkönyvekben dokumentált események.

Amúgy ezekről tudsz adni valami hiteles történelmi hivatkozást?

Előzmény: Törölt nick (1034)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1034
"De azt is érdemes megfontolni, hogy a több ezer éves tanítások a több ezer éves emberek fejlettségi szintjének megfelelően fogalmazódtak meg."

Igen, de ez legyen a zsidók és a keresztények gondja. Én szószerint veszem. Ha sikerülne bebizonyítani, hogy a bibliai úr (az istenük) hazug, biztosan elkezdenének magyarázkodni. Csak még nem kerültek soha ebbe a kényszerhelyzetbe, mert eddig még a sokszáz jóslat szóról-szóra teljesülni látszik. Pedig tettek éppen ellene és nem poisisjóskák, hanem királyok, császárok, vallási vezetők. Ezek a történelemkönyvekben dokumentált események. Ettől még próbálkozhatsz akár te is, de itt inkább azt lenne ésszerű megviatatni, hogy ez nekik akkor miért nem sikerült. Meg azt, hogy akkor ez mit jelent. Érted?

"Már ha nem sértek senkit a kis közbeszólásommal."

Nem sértettél és éretelek is.

Előzmény: Dharma (1032)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1033

"Nem értem. Ha egy hete kijelentettem volna valamit amiben szerpel az, hogy örökre, akkor a mai napon igaznak kellene tekinteni?"

Pedig ez tiszta logika. Sarkítok, hátha érteni fogod:

1./ Azt mondja neked: Mindig igazat mond, ezért ő isten.

2./ Rámutat egy kődarabra és azt mondja neked: Ez a kődarab örökre ittmarad.

3./ Odamész, belerúgsz a jelzett kődarabba, ami ettől arrébgurul.

4./ Megállapítod, hogy ő nem mondott igazat, ergo: biztosan nem isten.

Ha ezt sem értenéd, fogd a monitorodra. :)

Előzmény: mmonitor (1031)
Dharma Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1032

Valóban nem kell a szavakon lovagolni, ez sajnos általános jelenség a Fórumokon.

De azt is érdemes megfontolni, hogy a több ezer éves tanítások a több ezer éves emberek fejlettségi szintjének megfelelően fogalmazódtak meg.

Jó lenne már megkeresni az új energiáknak megfelelő tiszta tanításokat és végre hátat fordítani a múktnak és előre nézni és úgy élni.

Meg tenni a dolgunkat abban, ami most aktuális, meg amit vállaltunk. Mindenki a magáét!

Már ha nem sértek senkit a kis közbeszólásommal.

Előzmény: Törölt nick (1030)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1031
Nem értem. Ha egy hete kijelentettem volna valamit amiben szerpel az, hogy örökre, akkor a mai napon igaznak kellene tekinteni?
Előzmény: Törölt nick (1030)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1030
Itt nem szavakon kell lovagolni. Az eredeti szöveget például a héber Ézsaiás vetette papíruszra (bőrre?) időszámításunk előtt majdnem 500 évvel. Ma is változatlan formában olvashatod a Tora és a Biblia Ószövetség soraiban ha tudsz héberül. Károli Gáspár fordításai egészen emberiek, de a szavakon ne lovagolj. A jóslatok üzenete egészen világos. Pl: Elpusztítja a várost örökre. Ha azóta sem lakják, akkor a jóslatot igaznak kell tekintenünk. Érted?
Előzmény: mmonitor (1029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!