Az árják kialakulásuk után 3 részre váltak szét: a szlávok az ázsiai puszták irányába, a latinok és germánok Nyugat-Ázsia (később Európa) felé, a hinduk pedig az Indiai-fsz. irányába távoztak a Tibeti-fennsíkról.
Az ősvallás egyistenhit volt, melynek kozmológiája szerint Isten teremtette a világot, amelyben mindenhol és mindig jelen van, és igazságot szolgáltat.
Ezt a vallást csavarták aztán ki a későbbi árja népek a saját szájuk íze szerint, de még mindig sokat meghagytak belőle, az igazi rombolást a dogmatikus vallástriász (judaizmus-kereszténység-iszlám) okozta, hiszen semmit sem követelt híveitől, csupán vakhitet.
A helyes ÚT azonban csak az ÖNMEGVÁLTÁSON és ÖNFEJLESZTÉSEN keresztül vezet.
Van-e valami értelme annak, hogy bármiben is higgyünk, ha ki sem próbáltuk és meg sem tapasztaltuk? Isten bölcsessége határtalan, és azt fokozatosan megismerve mi is egyre nagyobb dolgokra leszünk képesek, ha a valódi ősi testkultúrát gyakoroljuk. "Tedd azt, amit akarsz" - de előbb győződj meg arről, hogy helyes-e az, amit cselekszel.
Ítélkezel, pedig szavaidból kiderül, semmit sem tudsz a Bibliáról, a logikáról, és a bizonyításról. Még kritizálnod is nagy merészség lenne, nemhogy ítélkezni. Mit vársz akkor egy ilyen buta beírásra válaszul?
Amit csinálsz, az szerintem a saját farkát kergető állathoz hasonlít. Önmagával akarsz valamit bizonyítani.
Nyilvánvaló, hogy nem tudhatjuk biztosan, hogy a Bibliából csak egyetlen szó is igaz, úgy történt-e, megtörtént-e. Így azt sem tudhatjuk biztosan, hogy az(ok) a jóslat(ok) valóban megtörténtek-e. Akár mivel is próbálkozol, nem tudhatjuk, ez köztudott. Hihetsz benne, ahogy a hét törtpében. ennél többet nem tudsz tenni. A szubjektív belemagyarázásaid nem segítenek a kutatásban, hanem aknázzák azt, mert sírnivalóan komolytalanok.
De tegyük fel, a biblia egy hiteles dokumentum (ami nem kizárt, csak egyelőre senkisem tudja bizonyítan). Tehet e feltevésünkben a jóslás ill. a kinyilatkoztatás eseménye megtörtént. Azaz egy ameber azt mondta, hogy általa szól Isten.
Namost akkor ez tessék mondani ettől miért biztos? Azért mert egy szakállas bácsi azt mondja, hogy "húúú, most Isten szól belőlem, ez kinyilatkoztatás bizony ám!" Akkor térdre kell botulnunk, mert mondta? Semmivel sem bizonyítja, de azért higyjük el?
Áruld el, he teszem azt, megtörtént a bibliai esemény mitől biztos, hogy az az ember Isten szavát mondta? Semmitől. Ahogy talán mondhatta ISten szavát (aminek csakély a valószínűsége), ugyanúgy ki istalálhatta az egészet. És ezt soha nem fogod tudni bizonyítani. Hiába is jön be setleg egy jóslat. Semmit sem bizonyít. Még az sem, ha teszem az minden jóslat valóra vált. Ugyanis a véletlenszerüség, kedves barátom, ezt bőven megengedi. Lehetésges, hogy bemész a Kaszinóba és egész este csak nyersz. Ez bizonyít valamit? Az bizonyítja, hogy te máris angyalokkal vagy épp az ördöggel paktáltál? Nem. Azt bizonyítja, hogy a véletlenszerűség ezt is megengedi. Ennyi.
(ha sok a hely. ir. hiba azért, bocs, de most mennem kell gyorsan)
Nem sértődöm meg a buta kérdésen, mert az téged minősít nem engem, de ne várd, hogy érdemben válaszolgassak neked, ha folyton így viselkedsz. Szóval felejts el egy időre polgártárs.
Olvass vissza és megérted, hogy pont ez lenne a cél. Van rá mód, hogy meggyőződjünk róla, de azért tenni kell és nem követelőzni. Ha valóban érdekel, visszaolvasol.
Ja, és azt honnan lehet tudni, hogy volt ott egyáltalán város, ha a nyomai is el lettek törölve?? Gondolom nem maradt életben egy régész sem aki elmondhatná mit ástak ott ki, mert megette őket is a sok rejtélyes kis tűzgömb.
De egy gyereknek, amíg tudatossága teljében (valamikor 16-60 éves kora között) magától rá nem jön, hogy akár lehetnek is... Addig is, jobb ha úgy tudja, hogy nincsenek (hiszen absztrakt gondolatmentet, valószínűségi szinteket, nem kizárhatóságot, hipotetikus elveket még nem fog fel), hogy ne nézzék a többiek hülyének... Nem?
Bocs de nem tudok veled értekezni sajnos nem vagyok rá alkalmas. Hasonló nehéz helyzetben vagyok, mint a kis unkahugommal, amikor el akarom neki magyarázni, hogy nincsnek törpék és manók...
Kinek akarod ezt bizonyítani? Csak a te meggyőződésed fontos. Ez a meggyőzés nem könnyű feladat.
Ja, a szó szerinti érelmezést annak mondom, aki követni akarja a régi tanításokat.
Ez olyan, mintha valaki a 100 évvel ezelőtti töri könyvből akarna felkészülni az egyetemi felvételire. Ami nagyjából stimmel, de már nem időszerű 100 %-ig.
Amúgy meg a dolgok változnak, ahogy az emberiség is, mivel az emberiség szabad akarattal rendelkezik és képes mindenféle jóslatot megváltoztatni ilyen módon. Sőt nincs is jóslat, csak előrejelzés.
Még az isteni terv is megváltozhat, sőt....................
Annak aki hisz ezekben, annak úgyse bizonyítod be az ellenkezőjét.
Hiszen a telológia erre is való, mindent kimagyarázni.
Amúgy meg a szofisták óta nekem nincs illúzióm abban, hogy valami ne lehetne megmagyarázni függetlenül annak igazságtartalmától.
"Én vagyok Isten és nincsen több. Isten vagyok, és nincs több hozzám hasonlatos. Ki megjelenítem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat"
Azt tanácsolta, hogy építsék fel Tíruszt újra, költöztessék be a lakosságot és máris hazuggá lehet nyilvánítani az istent. Ötször fogtak neki. Először egy templomot akartak építeni. Mindanyiszor az építőmunkésokat valami furcsa tűzgömbök égették halálra az alapok ásásánál. (Földgázt találtak?) Végül a világ ura, Juliánusz császár felhagyott a dologgal, mert még kínzások árán sem volt hajlandó senki építőmunkás odamenni dolgozni.
"De azt is érdemes megfontolni, hogy a több ezer éves tanítások a több ezer éves emberek fejlettségi szintjének megfelelően fogalmazódtak meg."
Igen, de ez legyen a zsidók és a keresztények gondja. Én szószerint veszem. Ha sikerülne bebizonyítani, hogy a bibliai úr (az istenük) hazug, biztosan elkezdenének magyarázkodni. Csak még nem kerültek soha ebbe a kényszerhelyzetbe, mert eddig még a sokszáz jóslat szóról-szóra teljesülni látszik. Pedig tettek éppen ellene és nem poisisjóskák, hanem királyok, császárok, vallási vezetők. Ezek a történelemkönyvekben dokumentált események. Ettől még próbálkozhatsz akár te is, de itt inkább azt lenne ésszerű megviatatni, hogy ez nekik akkor miért nem sikerült. Meg azt, hogy akkor ez mit jelent. Érted?
"Már ha nem sértek senkit a kis közbeszólásommal."
Itt nem szavakon kell lovagolni. Az eredeti szöveget például a héber Ézsaiás vetette papíruszra (bőrre?) időszámításunk előtt majdnem 500 évvel. Ma is változatlan formában olvashatod a Tora és a Biblia Ószövetség soraiban ha tudsz héberül. Károli Gáspár fordításai egészen emberiek, de a szavakon ne lovagolj. A jóslatok üzenete egészen világos. Pl: Elpusztítja a várost örökre. Ha azóta sem lakják, akkor a jóslatot igaznak kell tekintenünk. Érted?