Keresés

Részletes keresés

pimint314 Creative Commons License 2019.01.16 0 0 244

Kedves érdekeltek!

Ötven éves vagyok és kb 21-22-nél kezdődött a bibi, a bal alkaron egy csomóval. Persze nem tulajdonítottam neki először nagy figyelmet, de aztán nőtt.

Aztán csak izgatott és persze mégis csak orvos és utána szövettan és a szokásos diagnózis, nincs vele baj csak esztétikai bibi és a körzeti orvosom szerint egyébként sem gyógyítható és nem is kell foglalkozni vele, ha csak a csajozásban nem zavar. Hát így éltem eddig. Most viszont a két fiú gyermekemben is elkezdődött! Mind kettőben van egy a nálam hasonlóan megjelenő csomó. A nagyobbiknál majdnem ugyan ott mint nálam X évvel ezelőtt, viszont a kicsinél hasonlóan mint az én apámnál. Utána jártam és kiderült az apai nagynénikémnek is  van ilye majdnem ugyan ott mit a kisebbik fiamnak. Persze az ősök nem rohantak egyből orvoshoz, nem volt mintavétel! Náluk egy ilyen csomónál nem jelentkezett több! Na de nem akarom bonyolít és nem akarom arra fogni, hogy én meg mintavételt kértem, és felnyitottak, és ez miatt a testem egészén vannak csomók, de elgondolkodom rajta ha a fiaim megkérdeznek mit tanácsoljak nekik. Persze az orvost nem lehet kihagyni, de ha azt mondja az orvos neki, hogy "az apjára ütött" és ennyi! Azt kérdem én hogy amennyiben csomó nincs letapadva akkor nincs baj biztosan? Összefoglalva, ha statisztikát kellene felállítani, hogy alakulna a testen megjelenő csomók száma a felnyitások függvényében? (Elnézést ha a tudatlanságom miatt butaságokat mondtam, vagy kérdeztem!)

u.i. Ja és mégy annyit, de ezt már mások is írták, amit majd 30 éve kivettek ugyan ott és olyan méretben visszanőt!

Jó lenne ha okosabb tanácsot tudnék adni a fiaimnak mint amit eddig én kaptam!

Üdv mindenkinek!

manóka1313 Creative Commons License 2018.11.05 0 0 243

Én jókat hallottam róla, egy unokatestvérem ilyennel csináltatta meg a száját. A melleimet dr. Rusz Zoltán műtette, úgyhogy őt fogom megkérdezni, hgoy nála van-e ilyen lehetőség. A melleimet nagyon jól megcsinálta.

K 1 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 242

Hát nekem kivettek vagy hatot, ami látványos volt kb 15 éve és nem jött vissza és nem lett több belőle . 

Előzmény: Verebjanos (241)
Verebjanos Creative Commons License 2018.10.02 0 0 241

Sziasztok már írtam ebbe a csoportban,! Olvasgattam a hozzászolásokat! 1 -2 hozzászólást komentálnèk! Èn voltam a Debreceni klinikán! Sajnos ez a lipoma nem gyogyithsgy! Genetikai okok vègedt! Szóval nincs rá gyógy mód! Bennem volt 1 db !!! Sajnos el kővedtem egy hibát ki vetettem! Ès el burjánzot! Utánna mèg 18 db vetettem ki !!! De sajnos nem állt le ! SzivSz isten tudgya mennyi van most bennem! Kicsitöl a Nagyig! Olvastam itt hogy mütèt után nem jönn vissza!!! Ne hidgyètek el!! Mert vissza nő! Mint írtam 18 db szeretem ki magából! Ahonnan ki szedtèk több ápro van! Már probápáltam gyógy teát! Propoliszt! Stb de semmi hatásaik nincs! Ha valaki megtalálta a gyógy módot akkor írjon!! További sok szerencsét! Vereverebjanos19750123@freemail.hu ha valaki beszèlni akar róla írjon Emailt!

TamásD Creative Commons License 2018.06.21 0 0 240

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Amiből genny jön, az tályog (furunkulus, karbunkulus, stb). Amiből fehér kásaszerű trutyi jön, az atheroma (népies nevén kásadaganat). Ezek "kinyomhatók", tehát amit a mindenféle távolkeleti videókon látni, azok nem lipomák. A másik dolog, amit hozzá kell tenni, hogy a varázslás, hogy icipici lyukból kiszenvednek valamit, azért sem jó, mert akár tályog, akár atheroma, vagy akár lipoma, azt tokkal együtt, az épben kell kivenni, különben újra előjön. 

A lipoma egy zsírcsomó, ami kisebb-nagyobb mértékben burjánzik. Elméletileg ujjal körbe lehet járni, és kifordítani, de sok esetben erek mennek bele, és azokat el kell látni. Máskor meg olyan mint egy szőlőfürt, sok kis csomó egymás mellett szétkűszik a szövetekben, amit nehéz egyben kiszedni.

Éppen ezért is mondjuk, hogy lipomát csak azt szabad kivenni, ami nagyon zavaró, vagy ami gyanús valami disznóságra. AKinek hajlama van rá, annak újra elő fog jönni

Előzmény: iDave (239)
iDave Creative Commons License 2018.06.21 0 0 239

Szia Matheus. Nem sok igazság alapja van annak, hogy ha kíműtenek egy lipomát akkor több is megjelenik. Azért jelenik meg több, mert hajlamos vagy rá :/ Én 25 éves vagyok, már 4 lipomát kiműtöttek belőlem, de van még egy pár a karomban és a combomon is. Külföldön már volt egy-két cikk ami azzal foglalkozik, hogy lehet van az ösztrogén szintnek köze a lipomák kialakulásához vagy a másik theory alapján a máj működéséhez kapcsolható.

Indiában van pár magán klinika ahol úgy kitudják metszeni ezeket a tumorokat, hogy szinte semmi nyoma nem marad, hazánkban sajnos még nem találkoztam olyan sebésszel aki alkalmazná azt a fajta módszert.

Az alattam levő hozzászólóhoz csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy ha sikerült így eltávolítani, akkor az "sajnos" nem lipoma volt. Belőlem 4 darabot kimetszettek és ezeket a zsírcsomókat nem lehet kifakasztani, nincs bennük genny, ezek mobilis "hús darabkák" a bőr alatt.

Előzmény: matheusjv (237)
Szofi 46 Creative Commons License 2018.06.12 0 0 238

Sziasztok olvasom hogy itt sokan szenvednek a lipomával. Nos rajtam is megjelent 3 évvel ezelőtt a hátamon nem is nagyon foglalkoztam vele mert nem fájt és nem is nőtt így elvoltam. Kb. 1 hónapja észrevettem hogy elkezded nőni és utána be is gyulladt, de már akkora volt mint egy mandarin a fájdalomról ne is beszéljek. Persze orvoshoz nem akartam menni mert tartottam attól ha egyet levesznek akkor több lesz, én elkezdtem otthon gyógyítani. Persze a gyulladást kellett előbb lehúzni amit próbáltam éretlen paradicsommal, meg kenőcsökkel de nem nagy sikere volt. Aztán valahol olvastam hogy jó rá a citrom, ezért elhatároztam hogy naponta kicsavarok egy citromot és megiszom, a második citrom után ültem és egyszer éreztem hogy valami folyik a hátamon megnéztem és láttam hogy kifakadt és elkezded belőle jönni a genny, de már a dudor jóval kisebb lett kb. 1 hétig szivárgott belőle de addig is minden nap ittam a citromot és mára teljesen eltűnt. Ezt csak azért írtam ide hátha tudok valakinek ezzel segíteni.

matheusjv Creative Commons License 2018.06.05 0 0 237

Sziasztok!

Mennyire igaz az, ha kiműtetünk lipómát, akkor valószínűleg több lesz belőle? Lehetséges ez? Egyre több kezd megjelenni rajtam, és nem értem, hogy miért, mivel alig van rajtam zsír, már elhagytam több zsíros ételt is, alapanyagot évek óta. Rendszeresen futok, sportolok, heti 4-szer. Most már a lábamon kezdenek leginkább kijönni.

173cm vagyok 66 kg, szóval nagyon nem vagyok kövér. Nálam kb 21 éves koromban jelent meg az első a karomon. 26/F

Verebjanos Creative Commons License 2018.03.12 0 0 236

sziasztok sajnos amiket itt olvasók.nagyon el.szomorit!! Nekem az egèsz testem teli van lipomával!! Több mint 20 mütètem volt !!! Mindent ki probáltap de sajnos semmi eredmény! Mindenem fáj alig tudok dolgozni! Így az èletem.is keserü! De szerintem ott hibáztam a kezdet kezdetén hogy, ki.vetettem az elsőt! Sokat gondoltam! Szerintem van rá gyógy mód!! Nem tudom hogy mi! De igaz hosszadalmas lenne . De vannak ezek .zsír leszívások !! Ès ezek a zsír ègető szerek!! Ha minden egyes lipomát be inyekcuoznának szerintem lenne hatása. De ha van valakinek valami ötlete szívesen meg halgatom! Köszönöm

TamásD Creative Commons License 2018.03.04 0 0 235

OK, de nincs olyan, hogy "genetikai vizsgálat". Ez pont olyan tág fogalom, mint az "autószerelés", amin belül tudni kell, hogy konkrétan mit vizsgáljanak, nézzenek, stb. 

A lipomával kapcsolatosan nem ismert olyan konkrét genetikai elváltozás, mutáció, stb. amit szűrni lehetne. Azon meg, hogy lipomában az összes ismert genetikai elváltozást vizsgálni kellene, csak úgy a biztonság kedvéért, még Dubaiban is röhögnének. Ezek a vizsgálatok egyenként is iszonyatosan drágák.

Előzmény: Morgana81 (234)
Morgana81 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 234

Úgy gondoltam, ha valakinél lipómára lelnek a testén belül vagy kivűl, végezhetnének genetikai vizsgálatokat, hogy vajon mi okozza. Igen, nálunk egyenlőre nem lehet mit kezdeni a genetikával, az én esetemben is csak kontrollvizsgálatok vannak, viszont fogalma sincs senkinek, hogy az ezzel a problémával milyen gondok-fájdalmak járnak együtt. 

Előzmény: TamásD (233)
TamásD Creative Commons License 2018.02.12 0 0 233

Ez jól hangzik, de pontosan mi is lenne az a genetikai kivizsgálás? :)

A lipoma esetében nem ismert olyan genetikai elváltozás, ami szűrhető lenne. 

PErsze, a legtöbb betegségnek van valamilyen, ismeretlen genetikai háttere, de ezzel egyelőre nem lehet mit kezdeni.

Előzmény: Morgana81 (232)
Morgana81 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 232

Üdvözlet! Nekem genetikai okból kifolyólag van lipóma a vesében, illetve még pontosan nem tudom, mert az ultrahangon nem kaptam meg a leletemet, majd az orvoshoz márciusban megyek. Cdak hallottam , hogy ezt diktálta az ultrahangos. Egyébként anyukámnak rengeteg lipómája van a testén,de nem csinálnak vele semmit. MEN1- szindrómásak vagyunk. Szóval szerintem ha valakinek van lipómája, igazan kivizsgálhatnák akár genetikailag is.

apilusz Creative Commons License 2018.02.11 0 0 231

Nekem a fejem tetején nőtt ki a lipoma. Elmentem a sebészetre ,ahol megnézte az orvos és adott időpontot.Nem kórház,csak egy rendelő.nálunk nincs kórház,egy dél-alföldi kisváros.A múlt héten vették ki.Szépen ki is tudta szedni a Doktor úr tokostul.Helyi érzéstelenítőt használt.Azt mondta,hogy fájni fog egy kicsit az injekció,de csak annyit éreztem,mintha az ujjával nyomja. Kb. negyed órás volt a kis műtét.Bevarrta a sebet és a kötést is hozzá varrta. Jól néztem ki :)Olyan mintha egy masnim lett volna.

A héten szedte le a kötést és varratokat.Most egy kb 2 centis sebem van.

A daganatot elküldték szövettanra,az eredmény még nem jött meg.Most izgulok,hogy jó legyen.

Punica Granatum Creative Commons License 2018.01.29 0 0 230

Bar nem közvetlen a temaba vag, nezzetek meg a videot (gyenge minösegu...).

Mi meg hol es mennyi idejig tartjuk....

https://handystrahlung.ch/

Előzmény: Punica Granatum (229)
Punica Granatum Creative Commons License 2018.01.29 0 0 229

Sziasztok,

minel több helyen nez utana az ember, annal felelmetesebb ez a dolog.

Azt irjak több helyen is, hogy elöfordulhat belsö szerveken is, söt meg az agyban is...

Modernkori, környezetszennyezessel kapcsolatos, stresszes elet hatasaival lehet

összefüggesben...

A szervezetünk nagyon finom hangolt, erzekeny szerkezet, s nezzük meg mennyi mindennel bombazzuk naponta.

Ep testben ep lelek is sokat mondo. Oda-vissza.

Szerintem jobb mihamarabb eltavolitatni, mert igy nem köti le feleslegesen a gondolatainkat!

Ha csak nehany van, akkor nem kell sokat "szenvedni"...

Tudjatok, furcsa, hogy nekem volt több kutyam is (amik raadasul nem igy egy fajtahoz tartoztak) amiken elöfordult!? Ez erösiti a gondolatot, hogy valami sugarzas, vagy egyeb környezetiszennyezes.

Nyilvan nem akarok hasracsapva azt mondani, hogy biztos a jel atjatszo, vagy wifi, vagy tv, vagy a müanyag palackos viz, stb... De elgondolkodtato...

Sajnos volt a Csernobili katasztrofa is...

Biztosak vagyunk mi abban, hogy a tudomany nem talalja az okot? Fejet is atültetnek mar szinte, klonoznak is, es nem birkoznak sem a rakkal, sem a kis zsirgumokkal...

Persze-persze, a gyogyszeripar, es az egeszsegügy oriasi biznisz!!!

Mi lenne ha mindenki 100 evig elne? Összeomlana a vilagrendszer.

Amugy nekem a szemem feherje reszen van...Meg kitudja meg, hogy hol...

Nagybatyamnak a herejeben volt, ami elrakosodott, Isten nyugosztalja! Mivel nem ment orvoshoz, csak akkor amikor mar nem volt mit tenni!

Tanuljatok a hibajabol, neki az eletebe került!

Amugy meg, ha a lelki oldalat nezzük, talan meg aldas is egy ilyen, van idöd meggyonni, felvenni egyeb szentsegeket, es nyugodtan tiszta lelkiismerettel atszenderülni az örök eletre! Szoval minden rosszban van valami jo is! :-)

tomy771208 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 228

Kedves sortársak!

Nálunk a csalaládban anyai ágon örökletes nagyinak is volt sok. Anyum kivetetett 2 és szerintem körülötte több lett neki. 

Most 40 felé kezdenek sokasodni,  35 éves koromig csak 1 db volt a hátamon  kB 2x3cm.

Ahogy a derékműtétem miatt abbahagytam a sportot és a fizikai munkát élkezdtek sokasodni a plusz felszedett  kilókkal párhuzamosan. 

Ahogy sikerült kicsit fogyni úgy kezdtek zsugorodni is. 

Szerintem nagyon fontos a mozgás illetve a helyes táplálkozás is, ha a számuk nem is csökken de a méretük kisebb lesz és kevésbé jönnek az újak. 

Az anyagcsere ahogy öregszünk lassabb lesz és ezért halmozódhat fel gyorsabban a sok zsír. 

Egyéb problémáim:

Változó széklet, töbszőr voltam vashiányos olyankor az átlagnál gyorsabban fáradok, fogékony a korpára ami az arc bőrömet is érinti, a véreredményeim rendszerint jók de volt már a triglicerinem magas amit diétával rendbetettem. 

Ha valami még eszembejut írok.  

Üdv Tomi 

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.19 0 0 227

Nekem is volt egy a bal mell izmom alatt, a szegycsonthoz közel. 1,5 éve jelent meg és szépen lassan, majdnem nagy új méretig növekedett. Nagy súllyal nyomok fekve, ilyenkor a lefelé tartó rúd a mell izom alatti bordákon landol. Szériában nyomva pici pattintásokra van szükség, ilyenkor kicsit összenyomódik a mellkas.  Kb. 3 hete a rúd szétpréselte a zsírcsomót. Látszott a héjazat (vagy tömlő?) és a belső fehér zsírtatalom. Edzés közben nem éreztem, hogy szétnyomódott, kicsit meg voltam ijedve, hogy most mi lesz! Azon gondolkodtam, bemegyek az ambulanciás ügyeletre, kérem, hogy vágják szét a bőrt és szedjék ki ami alatta van! Két napot vártam és azt vettem észre, kezd felszívódni a matéria, mostanra pedig nyomtalanul eltűnt!

Remélem azért máshol nem fog összeállni ...

K 1 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 226
Szeszi50 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 225

Sziasztok, jelentem a liszt- méz kombó azon kívül, hogy ragad, lecsúszik a borogatás emiatt állandó elfoglaltságot ad az igazgatása, semmit nem használ.

Szóval felesleges kipróbálni, de legalább ezt is kipipálhatjuk a próbálkozások közül.:-(

Szeszi50 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 224

Mi is azt keressük:-( sajnos nem tudnak semmit kezdeni ezzel ma még az orvosok és mi sem.

Előzmény: Verebjanos (223)
Verebjanos Creative Commons License 2017.09.03 0 0 223

Sziasztok segítségeteket kèrnèm!! Kb kètt ève vétek.ki belölem. Lipomát!! De már ki szedetem.vagy 10.db !! De sajnos egyre több van bennem.!! Nem tud valaki hatásos gyogymodot? Ami használt is!! Ha valaki tudna legyen szíves megírni!! Verebjanos0123@freemail.hu erre az email címre!!! Köszönöm

K 1 Creative Commons License 2017.08.29 0 0 222

Ma beszéltem egy bőrgyógyász főorvossal . Kérdeztem a a zsírbontó injekcióról , Azt mondta hogy a bőrgyógyászatban, nem alkalmaznak ilyet, csak sebész tudja eltávolítani . 

Előzmény: tippitoppi (191)
Despacito Creative Commons License 2017.08.28 -1 0 221

Szerintem meg ennek a kajához semmi köze. Öröklődés, gyenge immunrendszer inkább. Nálunk a családban apun volt rengeteg. Karján, hátán főleg. Sose vetette le egyiket se. Őt nem zavarta, meg nem is voltak olyan szembetűnőek. Mint egy nagyobb méretű pattanás. Aztán egy pár éve észrevettem magamon is egyet. Nekem a hasfalamon jött ki, az viszont szépen nőtt. Pár hónap alatt akkorára megnőtt hogy már takarni se nagyon lehetett. Zavart. Elmentem vele sztk-ba, sebészetre. Hónapokig csak nézegette a sebészorvos, nem csinált vele semmit. Közben a combomról leszedett vmi kis izét, de azt mondta rá hogy az faggyúmirigy volt. Írigy hónaljmirigy :D
Aztán amikor már akkora volt, hogy csak műtéti úton lehetett leszedni, kaptam egy beutalót a magánklinikájára, bekellett volna feküdnöm 3 napra. Nem kevés pénzért gondolom. Előtte vérvétel, teszt meg miegymás, altatáspróba...hát ezt nektek mondom! Belőlem nem fogtok jóllakni :D Elmentem a szomszédos város kórházába, aztán ott kifogtam egy nagyon rendes kis sebészorvost, megnézte, adott időpontot, kb. 2 hétre le is szedte. Helyi érzéstelenítéssel. Semmit nem éreztem. Kb. olyan 10-15 perces procedúra volt az egész. Összevarrtak, bekötözte, aztán egy 1-2 óra relax után jöhettem is haza. Bár azóta ugyanott mintha megint jönni akarna kifele vmi. Lehet hogy az alienek :D Maradt egy kis dudor a helyén, pedig azt mondta a doki tokkal-vonóval mindenestől eltávolította az egészet. Visszamenni már nem akarok, ha ugyanúgy visszanő fölösleges eltávolítani. Most még várakozó állásponton vagyok, de ha elkezd növekedni csak találni kell vmi megoldást. Én ebben a házi praktikákban nem igazán hiszek. De mintha régebben azt olvastam volna vhol, hogy amíg még normális nagyságú addig bőrgyógyász is eltudja távolítani, leszívja injekciós tűvel, csak hát gondolom ez se jelent végleges megoldást.

Előzmény: lipoma2017 (213)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 220

191- es hozzászólásban Tippitoppi is írt már ilyenről. Én ezzel valahogy úgy vagyok lehet ha már elakarom tüntetni jobb a sebészeti eljárás. Mi van ha bármelyik mégsem lipoma? Jobb ha szövettanra megy, vagy nem tudom. Elég tanácstalan az ember ezzel a dologgal. Amíg nem látszik nem vetetem ki, egyelőre csak ha behajlitom a lábam és feszül a bőr látszik egy kis pukli. A többit pedig csak érzem ha vegigsimíttom a bőrt pl a felkaromon, hasamon. Köszi:-)

Előzmény: K 1 (219)
K 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 1 219
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 218

Az utolsó mondat: addig hagyd rajta míg összezsugorodik. Hát ez érdekes lenne egy masfel- két cm lipománál. Hetekig, napokig legyen rajta? Tudod mit kipróbálom a combomon lévőn, most itthon vagyok hosszú ideig. Legfeljebb a méz jót tesz a bőrömnek:-)

Előzmény: K 1 (217)
K 1 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 217
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 216

Sajnos nekem is több helyen van, felkarban, hason, combokon, hátul a nyakamnál. Egyelőre kicsik mogyoronyiak, a combomon lévő ami kb másfél cm. Én már sok mindent próbáltam ezt mondjuk nem. Semmi sem használt. 

Én vegetáriánus vagyok, minimális tejterméket eszem, más betegségeim miatt nagyon oda figyelek arra mit eszem, iszom. Én úgy látom nálam a rheumatoid artritissel es szporiazissal egyszerre jelentek meg. Hogy ezt most a szteroidok amiket szednem kellett vagy maga a gyulladás hozta ki az talány. Kb három éve nem szedek gyógyszereket úgy látom azóta megálltak, nem nőnek. 

Alkoholt sohasem ittam, mindig egészségesen éltem, mozgás, torna. Laborjaim a rheuma miatt kicsit emelkedett a süllyedés, reuma faktor de nem vészesen. Hasi CT mindig enyhe májnagyobbodást ír le. Rendszeresen fogyasztom a mariatövis örleményt, gyógyteakat.

Szóval szerintem a májjal lehet összefüggésbe hozni. Esetleg még a koleszterin amire gondolok az kicsit magasabb még, de diétával kordában tartható. Ahogy olvasom itt jobb ha amíg panaszt nem okoz nem műtetem meg a combomon lévőt. A családban senkinek sem volt, mondjuk reumaja és szporiazisa sem.

Ha kipróbálod amit írtál és használ írd meg kérlek.

Azért írtam le ezeket mert lentebb kértétek írjuk le ki mire gondol mitől, hogyan alakulhatott ki. Hátha okosabbak leszünk.

Előzmény: K 1 (214)
TamásD Creative Commons License 2017.08.20 0 0 215

És szerintetek egy bőr alatti zsírcsomó, némi tokkal körülvéve milyen kapcsolatba fog kerülni a bőrre kent bármivel?

Azon túl, hogy tiszta kulimász leszel, én sok értelmét nem látom :)

TamásD

Előzmény: K 1 (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!