Keresés

Részletes keresés

tivadar Creative Commons License 2005.02.28 0 0 264

Felfedem neked a rejtély (!) titkát:   a ballib sajtó képes egy húron pendülni, mégha esetleg útálja is egymást, a hatalom és a pénz érdekében elvtelenül (is ha kell) egymás mellé állnak a túlélés érdekében.

Viszont a jobboldal megosztott, mert nekik valódi elveik vannak, laza érdekszövetségre képtelenek. Csak meg kell nézni: az  a 3 (azaz három) db újság ami van (MD., MN., HV.) szinte tök más platformon vannak.  A jobb inkább belehal, de az elveit nem adja fel, mégha olykor hibásak is azok...

Mégis, nekem ez utóbbi JOBBan tetszik.

tr.

 

Előzmény: Törölt nick (260)
Mumu Creative Commons License 2005.02.28 0 0 262
Van egy parterdekeltsegu (de nem part) sajto es van egy independent sajto is.Jol kele valasztani.
Előzmény: KanOne (261)
KanOne Creative Commons License 2005.02.28 0 0 261
"Na ez egy érdekes kérdés. Ez itt is pontosan így van, hogy miért? Az egy örök relytéj a számomra."

Hehe, nem olyan nagy rejtély az.
A demokraták az amerikai rendszerváltáskor biztosan szintén átmentették az őket támogató újságokat, és jelen háttérhatalmi pozíciójuknál fogva folyamatosan nyomják beléjük a pénzt.
Hogy piaci feltételek szerint működik a média az USA-ban ???
Pfh.
Ugyan már.
:)
Előzmény: Törölt nick (260)
tivadar Creative Commons License 2005.02.27 0 0 259
;-))   Haha, ismét jót nevettünk...
Előzmény: tEKErcs (256)
Mumu Creative Commons License 2005.02.27 0 0 258

Megfogalmaznam a pillanatnyi nemzeti erdeket :

-Elokesziteni az EU belepes gazdasagi veszteseit az atalakulasra.Ennek elvenni a politikai elet es hasznara torekedeset.Alapos felkeszitese azt  jelenti:ismerni a normakat,nyilvanossa tenni,atneveles es szakmasitast koordonalni.

-Egyseges es minden leheto lobbyzast az osszes nemzetkozi szervezetekben,kulonosen az EU-ban,ideglenes es celhoz kotott szovetsegeket kotni az europai frakciokban,ki-ki a sajatjaban a fontosabb szervezeti poziciok megkapasara es a magyar erdekek  europai intezmenyesitesere

-Elhatarozni es azt be is tartani hogy minden szakmat igenylo helyen biztositani a szakemberek folytonosagat akarmilyen kormany valtozas utan,politikai poziciokat meghatarozni es azok alatt semmi fele valtozast nemeszkozolni.Ezt akatra kozalkalmazatok kenyszeritesere hogy egyszer es mindenkora ,meg nyugdijazasuk utan sem lehetnek tagjai barmelyik politikai partnak.

Ez csak a kezdet lenne

Mumu Creative Commons License 2005.02.27 0 0 257

A nemzeti erdek nem fugg az exponalt szemelyektol hanem a mi elkepzeleseinktol,ertem ez alatt a nagy magyar tobbsegenek ertekelesetol.Ezt meg lehet es kell fogalmazni,esetleg becsuletes hazafi ertelmisegtol akire a nep hallgat.

Igen am,de az orszag kette lett osztva,volt aki akarattal jarult hopzza volt aki kovette magyar osztonet a partoskodasra.De most alig talalok olyan reteget amely ne leheseen beosztalyozni valamelyik zsoldos seregbe.

Van egy baratom aki az elso kormanyba miniszer volt(Antall kormany) aki tudos ember es mai napig nagyon komoly poziciot foglal el a tarsadalomba.Nos,ahogy valamiben eltert tudomanyosan a velemenye a nem szakember politikusoketol,elvbaratjaitol,eloszor jott a barati beszelgetes,aztan a felvicces figyelmeztetes majd a sajat mediajanak a tamadasa.Pedig csak az orszag erdekeben javasolt olyan dolgokat amelyeket nem lehetett beszoritani a pillanatnyi partstrategiajaba.

Előzmény: tivadar (254)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.27 0 0 256
ja és minden hatalmat a szovjeteknek (cilvil önszerveződés, választott tanácsok)...
Előzmény: tivadar (254)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.27 0 0 255
én a nemzeti közmegegyezést a politika, politikusok háttébe (börtönbe?) szorításával, mint közös nevezővel látom megvalósíthatónak...
Előzmény: tivadar (254)
tivadar Creative Commons License 2005.02.26 0 0 254

Na most, egyszerre, többeteknek:

 

Rendben van, elfogadom a nemzeti egység szükségességét - elvben mindenképp - csak éppen nem tudom elképzelni.

Kérdeznék valamit nagy tisztelettel: Ti - kedveseim - hogyan képzelitek a nagy egymásra borulást??? Vajon Pető Iván Csurka mellére fog valaha borulni? Avagy Thürmer csókot vált Kovács Laci mindenttudó szakértő milliárdossal ? Avagy...

 

Mert lehet valamit óhajtani, s lehet rákenni a jobboldalra, hogy árkokat mélyit, de azért fogadjátok el, hogy a baloldal legalább annyit köpköd jobbra, csak éppen 90%-os médiatöbbség támogatásával!!

Hogyan képzelitek Ti el a Nemzeti Közmegegyezést ?  - kérdem újra, nagyon komolyan. Kéretik nem a Népszabadság (=Szabad Nép...) brosúra szövegei helyett, a Saját Gondolataitokat ide leírni!  Előre is köszönöm: tr.

Mumu Creative Commons License 2005.02.26 0 0 253

Itt Mo-n ugy latom meg mindig miutan nincs egy jovokep a multal foglalkoznak.

Nem mintha egy sor meghurcolt embernek nem lenne igaza,de ezzek egyeni igazsagok es egyeni rehabilitalasok kerdese.Nem veszuk tudomasul hogy meg egysszer igy irom ha akarjuk ha nem Mo-egy nagyobb egyseg eleg szereny ressze lett,annak minden elonyevel es hatranyaval.A nem sokara (tortenelmileg nem sokara ,max.5 ev) az orszag polgarai EUroban kapjak majd jarandosagaikat es fizetik vele a szamlaikat.

Az euro visszont csak nahgyon kis reszben kepviseli a sajat tevekenyseg Mo-ban mert erteket.

Mo-nak helyezkedni kell egy nagyon eles es nagyon kimeletlen harcban .Erre kellene koncentralni es erre kell elokeszulni.Itt nemzeti egyseg kell es tamogatas a felkeszulesre.A nepnek igazat kell mondani minden negyevenkenti valasztasok dacara,azt hogy nagy es fao valtozasok sora kovetkezik amelyert csak reszben (es pedig a felkeszulesi keszsegert) felel a mindenkori kormany.

Azt is tudatositani kell hogy eppen a 25/27 tagu EU most a csecsemokorat eli es a mostani startegiai elhatarozasok poziciok egy hosszu idore meghatrozak a serdulesbe levo szervezet jellegzeteseget.

Előzmény: tEKErcs (252)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.26 0 0 252
na a vakszemüveget tedd félre...

A csatlakozó országok közül (GDP) megelőz bennünket Szlovénia és Csehország, mivel több mint hárman csatlakoztunk így a dobogós helyünk nem az utolsó. Egyébiránt is csak a melldöngető Orbánizmus tett benünket az első helyre ami ugyebár nagyon csak virtuális pozíció...

A Balti népek, úgyhiszem nálunk súlyosabb és hosszabb elnyomatás és szétszívatás legyilkolászás után is le fognak bennünket lépni, és nem hiszem, hogy azért mert nálunk galádabb negyven év terheli a múltunkat mint náluk. (ja és nyersanyagokban ugyanúgy nincstelenek mint mi, és földrajzi helyzetük is fokozottan hátrányos!)

Tivadar, náluk 80 év volt amiben nem kevés sztálinizmus volt és tudatos népirtás, ma pedig sok integrálódó orosz!!

És mégsem fogják a bajukat "Mohácsra meg a kommenizmusra" hanem haladnak...

A múltra való hivatkozás gyenge önfelmentés a frusztrációra, és sehova nem vezet. A bajaink mindig a jelenben eredeznek, és ez a legsúlyosabb.

Mident választott vezetőinknek köszönhetünk és a rablólovagjaiknak.

Ha a milliárdosaink vagyona mellé odaírnák hogy a vagyon hány %-a származik állami megbízásból szerinted mekkora lenne az arány? És miért nem foglalkoztat ez egy újságírót sem??? (és mellé tehetnénk azt is, hogy melyik kormány alatt mekkorákat duzzad ez a vagyonka...)

Előzmény: tivadar (250)
Mumu Creative Commons License 2005.02.26 0 0 251

Valamit Szloveniarol,mert sokat jartam aktiv idombe (ajanlomtiristakent is a csendes,toszta megsem osztrak hegyi helyeket):

Szlovenok osztrak csaszari birtok volt,hazasagokon kerstul de a torteneszek Osterichi megnevezest (ami a mai Osterreich.nak felkel meg)  900 korul hasznaljak mar Szlovenia teruletere is.A szlav csendes es bekes infiltralas szlav nyelvuek lakjak.Katholikusok es neveik fel nemet eredetru.Suzokasaikkal es szorgalmukkal kivaltak az elso vilaghaboru utan Szerb-Hiorvath Kiralysagba kenyszeritett tobbi nepoek kozul.Igen am de vannak problemaik az osztarkokkal is mert az elsoi vilaghabotu utan a formalodo  szlavorszag maganak kovetelte a csonka Ausztria Karinthiajat is.Ma is vannak eppen oyllan kerdesek,helysaeg nev tablakkal iskolai tanitasal Karinthiaba mint Romaniaba is..De az eletviteluk osztrak es kozoseguk Ausztria kultrajaval nagyobbmint a Yugokkal volt.Szerencsejukre miutan ugyesek voltak a yugo ipar legjobb tresszeit ide telepitettek itt is maradt most ez a gerince a jivendobeli turtizmus mellett a szloven gazdasagnak.

Az egymast olo Yugoban itt tortent eloszor kivals,harc,de csak egy poar napos,donto volt hogy a lakosag 98% szloven volt igy nem voltak kivalasi lehetosegek.Egyeduli feszultseget a horvat szomszedsag okoza amely el katrja zarni a kb,40 km.hosszu tengerparti resszt a tenger elol,megakadalyozva a halaszatot kint es kevesebb eselkyt adva a Port Roz koruli tengeri turismusnak

Előzmény: tivadar (244)
tivadar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 250

"ez nem így van, pl. az EU-csatlakozók között a jobbakhoz tartozunk"

 

Sajnos ez a mondat már csak múlt időben (tartoztunk) érvényes. Megyóék (+gyurcsiller) sikeresen az uccsó helyre "mertek lekicsinyedni".

De majd 2006-tól !

 

"csődtömeg" kifejezést ha kifejted bővebben,"

 

Arra gondoltam hogy Mátyás halála óta - cca. Mohács óta, folyamatosan olyan helyzetben él a magyarság, ami enyhén szólva nem sikertörénet.

Török - Habsburg uralom, vesztes VH-k, 2-3 (külső túlerővel) levert forradalom és szabadságharc, Trianoni veszteség, + 50 év prolidiki.  "Egy lónak is sok" - ahogy mondják.

 

A többi ország legyen a többiek gondja. Nekem ez adatott.

 

"Dinamikusan fejlődik a régió."   - Hát van is honnan...

 

tr.

Előzmény: KanOne (248)
tivadar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 249

És miért zavar ez téged?

Te szereted őket,  én meg nem. Ez így kerek.

Legyél erős, az amcsikért sem rajongok, és az izraeliekért sem. Baj?

 

Én a magyarokat szeretem.

 

(Te mindig ilyen ingerült vagy, ha ellenvéleményt hallasz?)

 

Melleshleg: imádom a spenótot is...         ;-))

tr.

Előzmény: schpenoth (247)
KanOne Creative Commons License 2005.02.25 0 0 248
"Amennyiben materiálisan, anyagi előrejutás szempontjából nézzük, MO Mátyás óta 1 csődtömeg."

Hááát ez nem így van, pl. az EU-csatlakozók között a jobbakhoz tartozunk.
Minden csatlakozó ország csődtömeg ???
Dinamikusan fejlődik a régió.

u.i. : a "csődtömeg" kifejezést ha kifejted bővebben, akkor talán vitatkozhatunk a részletekről
Előzmény: tivadar (244)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.25 0 0 247
"Ismerős mondat, mindig balról hallom... talán nem véletlenül... ;-)"

>>>Érdekes jelenség, hogy ami neked nem tetszik, azt mindíg balról hallod. Elvétve fordul elő hozzászólásod, ahol ne fikáznád az oroszokat, komcsikat, Kádár-rendszert...
Olyan vagy mint Móricka.
A '70-es években dolgoztam egy műhelyben, ott két ilyen kollégánk volt (összesen nyolcan voltunk). Az egyik mindent az oroszokra, a másik a németekre kent. Tudod, milyen unalmas volt?
Előzmény: tivadar (246)
tivadar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 246

Most akkor az a kérdés, hogy hová akarunk (mi ketten + MO...) eljutni.

 

"szerintem 15 évvel a gengszertváltás után a komcsikra meg mnohácsra hivatkozni annyira adekvát mintha valaki a TelAviv - NewYork tengelyre kenné... (siralmas. Szerintem)"

Ismerős mondat, mindig balról hallom... talán nem véletlenül... ;-)

 

Nagyon sokan ebben az országban nem is sejtik, hogy ez a mi 45 évünk, itt a Kárpát medencében milyen tragikus hatással volt az ittlakókra.  Ez nem Szlovénia, és nem is Csehország. Ez itt MO, a maga 400 éves Habsburg uralmával 2 nagyon hátrányos kimenetelű VH-val, plusz az említett, orosszal súlyosbított 45 éves prolidikivel.

Két generáció úgy nőtt fel, hogy mesterségesen távol tartották mindentől, amit valós életnek nevezünk (csak pár pl.  önálló vállalkozás,  cégalapítás, érdekképviselet, szabd választás, ezoterikus tanok, természetgyógyászat nyílt politizálás stb.stb.)

15 év kevés ezeknek a bepótlására, ezeknek zsigerből kellene jönni.

Azt mondod siralma erre hivatkozni. Lehet, de ettől még így van ez.

Ha 40 évig gyalogoltál bele a szennycsatornába, 2 perc alatt nem tudsz kijönni...

 

De kívánom a maiaknak, hogy ne legyen igazam.

 

A politikusaink meg olyanok amilyenek. Én biztos nem vállanám.

Előzmény: tEKErcs (245)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.24 0 0 245
na most akkor ott nem volt ugye komcsiuralom sem? ( és mit tegyünk ha Mátyást és a felmenőit valaki nem alap nélkül lerománozza?)

szerintem 15 évvel a gengszertváltás után a komcsikra meg mnohácsra hivatkozni annyira adekvát mintha valaki a TelAviv - NewYork tengelyre kenné... (siralmas. Szerintem)

Vegyük tudomásul, hogy politikusnak CSAK az megy aki büntetlenül szeretne lopni.

Ellenpéldát nem tudok. (esetleg olyat akiről még nincs elég adat.)
Előzmény: tivadar (244)
tivadar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 244

;-))

Semmi infóm Szlovéniáról. Miniállam, hol osztrák, hol jugó uralom alatt.

De azt biztosan tudom, hogy se mohácsi vész, se tötrök mexállás, se orosz prolidiki, se 56 nem volt náluk.  Nem volt Don-kanyar, nem volt 56-os 200ezer távozás, se 3Mill. kitántorgás.

Az országoknak, népeknek is megvan a maguk karmája, keresztje, küldetése.

Nekünk ilyen, amilyen.

 

Amennyiben materiálisan, anyagi előrejutás szempontjából nézzük, MO Mátyás óta 1 csődtömeg.

Én mégis szeretem ezt az 1000 évet, és megtiszteltetés, hogy az életemet itt tölthettem.

tr.

Előzmény: tEKErcs (243)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.24 0 0 243
és mi újság Szlovéniában? szerinted
Előzmény: tivadar (242)
tivadar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 242

Belőled (is) a keserűség beszél, mert valóban lopnak a jobboldalon is, és a 2 x 4 éves jobb kormányzás sem csinált csodát MO-on.

 

Csak sose felejtsük el,  az 50 éves megszállást, és az 56 utáni megtorlásokat. Ez a nép elveszítette a józan eszét - tisztelet a kivételnek.

 

Tudod,ha feltesszük (bár én nem fogadom el) hogy mind2 oldal 1formán szemét, még akkor is inkább a narancsot választom a szegfűvé varázsolt vörös csillag helyett.

 

Én már ilyen hülyén halok meg.

tr.

Előzmény: tEKErcs (240)
Mumu Creative Commons License 2005.02.24 0 0 241
Gyertek a Megbeszeldebe.
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.23 0 0 240
ez azért nem nagy mondás: -)))

"jónéhány ember a jobb oldalról ALAPVETŐEN más országot akar mind a ballib."

Ez még mindig az azonosságukat mutatja (hiszen ez vica versa, oda vissza érvényes, mást akarnak mint a másik)

én meg a különbségre akartam egyetlen egy kicsi példát...

ennek a más országnak a megteremtése a szómágián és a szemérmetlen rabláson alapszik... (a zsászlótól függetlenül)

Miért jó nekem ha narancssárga a regnáló rablóbanda zászlaja?

A politikai felvilág, nevéből eredően a törvények felett igazán virulens, és a törvényhozás, kormánytöbbség mentesíti a következmények alól. Ha meg bebukik az ügylet?
50-80-100 év titkosítás és a lapokat újraosztják...
Mi van ezen dicsekedni való?

Meséljetek már valami szaftos Szlovén politikai , vagy korrupciós, privatizációs botrányt?

Miért megy nekik jobban???


Előzmény: tivadar (239)
tivadar Creative Commons License 2005.02.23 0 0 239

;-))

 

Én már itt senkit sem akarok "megtéríteni" !

 

Nekem szilárd meggyőződésem (!), hogy Orbán Viktor és még jónéhány ember a jobb oldalról ALAPVETŐEN más országot akar mind a ballib.  És én ezzel egyetértek.

Ennyi.  Nem akarom odatartani a"másik orcámat" is materialista s...fejeknek, 50 év  primitív kisérletezés elég volt.

Legalább az unokámnak legyen jobb - nem (csak) anyagilag, lelkileg is!

:)

 

tr.

Előzmény: tEKErcs (235)
KanOne Creative Commons License 2005.02.23 0 0 238
"Sajnálatos módon piacra soha életemben nem jártam és nem is fogok járni."

Természetesen nem a piacról beszéltem, mi is üzletben vásárolunk élelmiszert, legtöbbször Intersparban, Plusban, Corában.

"A bio termékekről meg meg van a véleményem. Kukacos alma dupla áron, mert bio."

Az aszalt szilváról volt szó, de egyébként aki a biogyümölcsöket veszi, annak sem kell kukacossal beérnie.
A biogyümölcs bio voltáról megvan a véleményem, de ez más tészta.

"Nem vitás nyugateurópai izlésem van és szeretem ha kifli ropog és nem rágógumi szerü a kenyér héjja és ha a kenyeret még a harmadik napon is meg leht enni."

Nekem káeurópai ízlésem van, és én is szeretem a ropogós kiflit, a sarki Plusban ilyet árulnak. A kenyérből a 'magosokat' szoktam venni, Graham kenyeret vagy barna kenyeret. Nem rágógumi szerű a héjuk, de igaz, hogy csak annyit veszek belőlük, ami 2-3 nap alatt elfogy.
Gyakran a Fornettiből vásárolok reggelit.
Ismered a Fornettit ?

"A híres magyar pick szalámit már az enyja se ismerné meg, tudod én régen voltam gyerek és a szalámigyárral egy városban laktunk, így volt alkalmam megismerni az akkori magyar szalámi ízét."

Nekem a jelenkor Pick szalámija fincsi.
Ne felejstd el, hogy az ízlések különbözőek.

"A sonka legtöbbször só és víz túlsúlyal van csinálva. Na de biztos nekem van rossz izlésem."

Nem biztos, hogy rossz az izlésed.
Más.
A sós és vizes sonka is kapható, de nem olyat kell vásárolni.

"Azért ajánlom ha egyszer nyugat fele kerülsz csak az első osztrák faluig, vegyél már egy zsemlét vagy egyéb péksüteményt a falusi péknél. Utána folytathatjuk az eszmecserét az izlésemről.:-)"

Ezen 20 éve túl vagyok. :)
Ha jól számolom, 3-szor voltam Ausztriában, amikor kajáltunk is (1-1 alkalommal Németország és Horvátország felé csak átmentünk Ausztrián).
A péksütemény minősége különösebben nem vágott földhöz, nagyjából ezt kapom idehaza is.
(megjegyzem, az öcsém pék a miskolci Tesco-ban ... de mivel nem egy háztartásban élünk, ez nem jelent semmit)

Te hol is élsz jelenleg ?
Ha jól sejtem Pesten, és gondolom sem a bécsiek, sem te nem falura jártok péksüteményt venni, ugye ?
:)

Üdv
Gábor
Előzmény: Boszorka (237)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 237
Sajnálatos módon piacra soha életemben nem jártam és nem is fogok járni. A bio termékekről meg meg van a véleményem. Kukacos alma dupla áron, mert bio. Nem vitás nyugateurópai izlésem van és szeretem ha kifli ropog és nem rágógumi szerü a kenyér héjja és ha a kenyeret még a harmadik napon is meg leht enni. A híres magyar pick szalámit már az enyja se ismerné meg, tudod én régen voltam gyerek és a szalámigyárral egy városban laktunk, így volt alkalmam megismerni az akkori magyar szalámi ízét. A sonka legtöbbször só és víz túlsúlyal van csinálva. Na de biztos nekem van rossz izlésem. Azért ajánlom ha egyszer nyugat fele kerülsz csak az első osztrák faluig, vegyél már egy zsemlét vagy egyéb péksüteményt a falusi péknél. Utána folytathatjuk az eszmecserét az izlésemről.:-)
Előzmény: KanOne (236)
KanOne Creative Commons License 2005.02.23 0 0 236
"aszaltszilvát kétfélét lehet kapni az egyik francia a másik californiai."

Nem tudom hol nézted, ahol én vásárolok, ott van magyar is, jóval olcsóbban és azonos minőségben.
Annyi magyar biotermék van a piacon, hogy belefúlhatsz.

"Sonka ami jó francia, szalámi ami jó olasz,..."

Ez ízlés kérdése, nekem a magyar szalámik nagyon finomak, de sonkából is van tré minőségű, illetve 'deluxe'.
Nem az olcsók között kell válogatni...

"... sőt a csúcs a multkoriban felfedeztem valami igazi "békebeli" kenyeret. Kiderült, hogy olasz."

Na ez tényleg érdekes ...
Már annyifajta minőségű kenyér kapható, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Rossz üzletben vásárolsz, illetve furcsa ízlésed van ... nem tudom.

"Arról már nem is beszélek, hgy még nyáron is a legtöbb gyümölcs külföldi, a saláta detto."

???
A sokak által kedvelt banán és narancs nehezen lehetne hazai, almát, körtét, barackot bőven találni hazait az üzletekben, legfeljebb azonos áron adják a göröggel és spanyollal.
Előzmény: Boszorka (232)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.22 0 0 235
...léccivess mutasd ki a különbséget a politikai felvilág parlamentben regnáló pártjai között, és én megtérek!

eke
Előzmény: tivadar (234)
tivadar Creative Commons License 2005.02.22 0 0 234

Egyszerúen nem engedhető meg, hogy 50 éves rémuralom után, a következő 50-et is az ateista baloldal uralja végig!

Az EU kedvéért nem fogunk a komcsiszármazékok kebelére borulni.

Ezt kellene neked is, meg a képmutató nyugatnak is megértenie.

De tényleg ne vesszünk össze ezen.  ;-))

szia: tr.

Előzmény: Mumu (224)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 233

Pont ugy erzem en  is.De mindjart hozza tennem:konnyu nekznk.Ha az elejen nagyon-nagyon nehez volt(ki nem allom a dicsekvo hazalatogato magyarokat akik mindent rozsaszinuen mutatnak be) kezdtem en is mint lohndinner,WC pucolo,"Herr Doktor Schuhe putzen,bitte"vel de azert annyi evet eltunk ott es tanultuk meg a szabad demokratikus eletet hogy plane mert megtarthatuk az anyagi onnalosagunkat alig tudunk empatiaval raerezni hogy a regi serelmek mennyit jelentenek egyeseknek es hogy nem akarnak addig tovabb menni mig  meg nem kapjak  az o szerintuk valo formaba a jogos elegtetelt.

Hogy ez nyugaton mar erthetetlen es elmaradottnak tartjak azt a nepet aki meg mindig a multjan ul, nem erthetik meg azzok akik mar feldolgoztak a tortenelmuket vagy azzok akik nem voltak kotelezve azt feldolgozni ahhoz hogy tovabb mehesenek.

Pont most mikor a kozosegen belul kellene poziciokat nyerni Mo-nak,mert most a legelasztikusabb meg a szisztemea,kerul Mo olan leertekelt heyzetbe hogy a legvidamabb barak valleregetos szimpatiajat is elveszti..Lehet hogy az nem valami ertekes volt de aki ismeros a PR-ben tudja ,mindegy hogy miert szimpatizalnak csak tegyek azt.

 

Előzmény: Boszorka (231)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!