Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2005.01.03 0 0 31
itt nem "teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló"-krol van szo
Előzmény: luciluca (30)
luciluca Creative Commons License 2005.01.03 0 0 30

A minimálbér összege  
2004-ben a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér a teljes munkaidő teljesítése és  
havibér alkalmazása esetén 53.000 forint,
hetibér alkalmazása esetén 12.200 forint, napibér alkalmazása esetén 2440 forint, órabér alkalmazása esetén pedig 305 forint
...
Ha a munkáltató a munkabérek legkisebb összegére vonatkozó szabályokat nem tartja be, ellene a munkabiztonsági és munkaügyi felügyelők szabálysértési eljárást kezdeményezhetnek. A kiszabható munkaügyi bírság 50 ezer forinttól hatmillió forintig terjedhet.

 

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/munhely/munber/minimalber

 

szarvasmarha Creative Commons License 2005.01.03 0 0 29

arról fogalmam sincs.

azt se tudom ki ott a polgármester, vagy milyen párti,de azt igen hogyha valaki azért kér segélyt mert arra panaszkodik,hogy nincs munkája és még dolgozni is hajlandó annak nem is rossz fizetés az a napi ezer forint.

 

persze tudom,hogy ez nem törvényes de azért a 8.kerületben is  biztosan beválna egy ilyen módszer egy kis népnevelési célzattal.

 

a 13.-ban nem egyszer láttam,hogy a Béke téren ketyegett a segélyezettnek a taxiórája amíg az sorba állt a segélyéért.

Előzmény: Törölt nick (25)
nyman Creative Commons License 2005.01.03 0 0 28
ugy nez ki errefele a fuggetlenek taroltak: http://www.valasztas.hu/onkval2002/so02/onktjk1/tjk04075.htm
nyman Creative Commons License 2005.01.03 0 0 27

demokratikusan valasztottak, nem? Raadasul ahelyiek :D Sajnos kepviselot, polgarmestert menetkozben visszahivni nem lehet.

 

Tovabbra is tamogatom a jelenlegi idiota szabalyozas megvaltoztatasat es annak lehetove tetelet, hogy a munkakepes embereknel egyes segelyek kifizeteset lehessen kozmunkahoz kotni.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 26
Ezek helyi szopások ?????????????????????????????,,,!
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 25
Mi van ?????!
A zsadányi polgármester helyi önhatalmú , sajátmaga által kreált törvények szerint uralkodik ????!!!!!
Előzmény: szarvasmarha (22)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.03 0 0 24
Dolgozni kellett a segélyért Zsadányban
2005. január 3., hétfő, 14:46|Utolsó módosítás: 2005. január 3., hétfő, 15:10


A cikk betűmérete : kisebb nagyobb



Két helybeli nő szerint éveken keresztül ledolgoztatták a segélyt a rászorultakkal a Békés megyei Zsadányban. Az ügy a munkaügyi bíróságig jutott, ugyanis a nők feljelentették az önkormányzatot. A bíróság ítéletét azonban, melyben elmarasztalták az önkormányzatot, mindkét fél másképp értelmezi, a polgármester szerint a bíróság nekik adott igazat. Az egyik asszony egyébként feljelentette az önkormányzat négy munkatársát hamis tanúzásért is, és ügyvédjével azt tervezi, hogy hivatali visszaélésért is feljelentést tesz.

Éveken át ledolgoztatták a segélyt a rászorultakkal Zsadányban - állítja két helybeli nő. Szerintük a községben csak az kaphatott átmeneti segélyt, aki vállalta, hogy dolgozik érte. Állítólag 1000 forint segélyéért egy napot kellett dolgozni az önkormányzatnál. Az ügy a munkaügyi bíróságig jutott, ugyanis a nők feljelentették az önkormányzatot. A bíróság ítéletét azonban, melyben elmarasztalták az önkormányzatot, mindkét fél másképp értelmezi. Az asszonyok azt állítják, hogy mióta feljelentést tettek, bosszúból nem kapnak semmilyen segélyt.

Dudás Árpád, a község polgármestere az [origo]-nak elmondta, hogy szerinte a bíróság ítélete az önkormányzatra nézve kedvező volt, mert összességében az egyik feljelentő, Baráth Györgyné tartozik fizetni nekik, és nem ők a nőnek. A polgármester szerint Baráth Györgyné nem a feljelentés miatt nem kap segélyt, hanem mert kiderült, hogy a család anyagi helyzete időközben jelentősen javult, és ezért a szociális bizottság visszavonta a támogatást.

Dudás Árpád felhívta a figyelmet, hogy a megyei főügyész helyettese megvizsgálta az önkormányzat összes segélykifizetését, és mindet rendben lévőnek találta, egyetlen kivétellel. Az aggályosnak talált ügy egyébként éppen egy kifizetés elutasítása volt, Baráth Györgyné férjének. A polgármester szerint az egész ügy hátterében az áll, hogy "néhányan a saját hibájukból, a saját életvitelük miatt kerültek rossz helyzetbe, és ezért most engem hibáztatnak, mert én vagyok a polgármester".

Baráth Györgyné szerint a munkaügyi bíróság neki adott igazat, mert megállapították, hogy törvénytelen munkavégzés történt az önkormányzatnál. Baráth Györgyné úgy gondolja, hogy bosszúból nem kapnak most segélyt, pedig anyagi helyzetük ezt indokolná. Szerinte a polgármester azon állítása, hogy javult a helyzetük, mert a férje már dolgozik, feltételezésen alapul, és nem igaz. Az asszony egyébként feljelentette az önkormányzat négy munkatársát hamis tanúzásért is, és ügyvédjével azt tervezi, hogy hivatali visszaélésért is feljelentést tesz.

[origo]

...és ha ez igaz, a zsadányi polgármester úr menjen a francba !!!

...a sajátosan egyéni közigazgatási gyakorlatával együtt !!!
nyman Creative Commons License 2005.01.03 0 0 23

Meltanyossag: Meltanyosnak nevezzuk azt a tarsadalmi berendezkedest, a jovedelemelosztast stb., ha minden allampolgar akkora javadalmazasban reszesul, amelyik aranyos a tarsadalomnak nyujtott szolgalataval

(Andorka Rudol, Bevezetes a szociologiaba, 1997)

szarvasmarha Creative Commons License 2005.01.03 0 0 22

Borsod online.

 

Csak az kapott segélyt, aki dolgozott

Éveken át ledolgoztatták a segélyt a rászorultakkal Zsadányban. A településen csak az kaphatott átmeneti segélyt, aki vállalta, hogy dolgozik is érte. <!--



hirdetés


-->
hirdetés

Erre azonban nincs törvényes lehetősége az önkormányzatnak. Az érintettek mégis éveken át hallgattak, attól tartva: aki beszél, nem kap segélyt. A botrányt kirobbantó asszonyoknak két éve lett elege abból, hogy a rászorultak közül csak az kaphatott átmeneti segélyt, aki ledolgozta azt: 1000 forintért egy napot kellett dolgozni a telelpülésen.

Zsadány polgármestere nem akart nyilatkozni az ügyben. Azt azonban tagadta, hogy a segélyért dolgoztatták volna az embereket. Ennek ellentmond egy levél, amelyben éppen a polgármester ír arról, hogy az átmeneti segély megállapításánál bevett gyakorlat, hogy a támogatást le kell dolgozni. A munkaügyi bíróság ezért el is marasztalta az önkormányzatot. Az ügyet kirobbantó két asszony azóta nemcsak átmeneti, hanem szociális segélyt sem kap, egyikük pedig a munkáját is elvesztette. Mindez szerintük azért történt, mert feljelentették az önkormányzatot.

A segélyezési botránynak ezzel még nincs vége Zsadányban. Az ügyben ugyanis az önkormányzat négy munkatársa, köztük a polgármester ellen, hamis tanúzás miatt folyik eljárást. Az átmeneti segélyért egyébként a bírósági ítélet óta nem kell dolgozni Zsadányban.


MAGYARORSZÁG HÍREI

nyman Creative Commons License 2005.01.03 0 0 21

"egy olyan faluban, ahol magas - esetleg közel 100%-os - a munkanélküliség"

Megjegyeznem, hogy eddig gazdasagi okok miatt 2x veszitettem el az allasomat. :D (Mindketszer kommunista-rabmadar uralom alatt, mikor allitolag szarnyalt a gazdasag :D) Az elso alkalom egy del-alfoldi varosban volt, ahol nagy a munkanelkuliseg. Felkinaltak egy nyelvtamfolyamot. Orommel vegeztem el.

 

"majd a segély feltételeként felkínálják a korábbi munkád folytatását"

Kozmunkarol volt szo.

 

"A közösségnek buli"

Meg az illetonek is, mivel nem erzi magat a tarsadalom haszontalan tagjanak :D

 

"a valóban rászoruló támogatása megalázó feltételek nélkül"

Az mert megalazo, hogy dolgozni kell erte? Sok idiota arrol ugat, hogy teremtsenek munkahelyeket, meg adjanak munkat. Ezt egy felmegoldasnak latom.

 

"Az önkormányzat pedig a szükséges feladatok ellátására, a fölös munkaerő lekötésére hozzon létre munkahelyeket vagy keressen erre beruházókat"

Bizonyos idenyjellegu alkalmi munkakkal nem biztos, hogy hosszutavu munkahelyeket lehet teremteni, vagy ezzel a modszerrel sokkal tobbe kerul. Ezert szar a mostani rencer es valtoztatni kone.

 

 

Előzmény: luciluca (17)
luciluca Creative Commons License 2005.01.03 0 0 20

(egy szép kerek hozzászólásom elszállt, de úgy tűnik másé is...)

 

solan

Én ugy oldanám meg, hogy lehet társadalmi munkát végezni önkéntes alapon és aki többet tesz a községért, annak jobban megnyitjuk a segélycsapot. Passz.

 

Nehezen tudom elképzelni, miként lehet ezt úgy írásba foglalni, hogy ne csípje a Munkaügyi Központ szemét, de ... ám legyen.

 

Javasolom viszont, hogy a 100%-os munkanélküliséggel küzdő Bivalybürgözd önkormányzata maga teremtse elő a segélyrevalót. Az tudniillik engem háborítana fel, ha az adómból adott segélyre kommunista műszakot szervezne a helység polgármestere. A következő választásra pedig majd lelátogatok röhögni egyet.

 

Ugye értjük egymást, solan barátom?

Előzmény: Törölt nick (18)
Tolvaj Dezi Creative Commons License 2005.01.03 0 0 19
Na, akkor egy volt munkanélküli is szóljon. Merthogy én az is voltam. Ráadásul, mivel előtte nem alkalmazott voltam, még segélyre sem voltam jogosult. Már akármilyen szart elvállaltam volna, csak valami legyen, mert nem jó télidőben villany nélkül. De amikor naivan bementem a Munkátlanságügyi Központba, ott azt mondták, hogy nincs diplomás állás. Mondom: kisztihand, jó nekem akármi, aztán majd intézem én a sorsomat, de nem! szó sem lehet róla, nem mehetek olyan állásba, amihez túl magas a végzettségem. És ugyanígy jártam a munkaadókkal is. Nem kellek, mert diplomás vagyok. Hát ilyen is van. Mit mondjak, nem volt egy szép év...
Előzmény: Törölt nick (18)
luciluca Creative Commons License 2005.01.03 0 0 17

nyman

Tovabbra is aszondom, ha adhato segelyrol van szo, azert el lehet varni olyan kozmunkat, amit egy munkakepes felnott konnyen el tud vegezni. Ez lehet takaritas, novenyultetes, gondozas stb. stb. amire egy onkormanyzat kezeleseben levo teruletnek szuksege lehet.

 

Azért ezt gondold végig mégegyszer. Elbocsátanak a munkahelyedről egy olyan faluban, ahol magas - esetleg közel 100%-os - a munkanélküliség, majd a segély feltételeként felkínálják a korábbi munkád folytatását. A közösségnek buli, hiszen nem kell utánad a járulékokat fizetni, Neked pedig nincsen más választásod, a gyereknek ennie kell.

 

A segély legyen az, amire kitalálták: a valóban rászoruló támogatása megalázó feltételek nélkül. Az önkormányzat pedig a szükséges feladatok ellátására, a fölös munkaerő lekötésére hozzon létre munkahelyeket vagy keressen erre beruházókat a munkaviszony szabályai szerint.

Előzmény: nyman (16)
nyman Creative Commons License 2005.01.02 0 0 16

ha viszont nem segely cimen fizetnek, akkor ugyi mingyart jonnek az ado es jarulekvonzatok, amik ugyan laccolag egyik zsebbol ki a masikba be. Csak a masik zseb az allam es onnan az onkormanyzathoz nem biztos, hogy visszajut. nembeszelve, hogy a falu szukos kolcsegveteset mingya jobban megterheli.

 

szal en csak asztat latom, hogy szar a szabalyozas az ugyben, amin valtoztatni kone. pl. a kozmunkakra kifizetett lovet bizonyos jarulekok (tb, eho stb.)nelkul lehetne kifizetni.

 

Tud vki mas unios peldakat, hogy itt ott hogyan mukodik?

 

Tovabbra is aszondom, ha adhato segelyrol van szo, azert el lehet varni olyan kozmunkat, amit egy munkakepes felnott konnyen el tud vegezni. Ez lehet takaritas, novenyultetes, gondozas stb. stb. amire egy onkormanyzat kezeleseben levo teruletnek szuksege lehet.

 

 

Előzmény: satanka666 (15)
satanka666 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 15
Segélyt nem kötelező adni. Elosztását a képviselőtestület szavazza meg és rászorultsági alapon jár. Ezt nem lehet más feltételhez kötni. Az önkorm. elképzelése gondolom az volt, hogy az állatpógárok tegyenek is valamit azért a pénzért amit kapnak (van benne ráció). A hibát ott követte el a jegyző, hogy ezt a pénzt hagyta segély jogcímén kifizetni. Az ilyet ugyanis leginkább közhasznú (közérdekű) munkának hívják, és fizetés jár érte. Ha meg mégis segélyként fizetik ki, akkor nem kérhetnek érte pénzt. Uff!
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.02 0 0 14

Lehet természetesen ilyen szabályozást is hozni. Viszont amig a szabályozás nem iylen, addig senki ne játsza meg a kiskirályt, mert amit művel a törvénytelen.

És ez még akkor is rossz, ha a szándék amugy jó.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.02 0 0 13
...meg hívják ám mingyár az ombuckalakót.Van, akire a munka segélyezés ideje alatt nagyfokú egészségkárosító hatással van.
Előzmény: vörösbáró (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.02 0 0 11

államtól...? ja, ha közalkalmazott vagy.

Előzmény: Törölt nick (8)
vörösbáró Creative Commons License 2005.01.02 0 0 10

Nem akarok demagóg lenni, de sajnos túl sok rossz tapasztalatom van ezen a téren. Bizonyos esetekben a segély rendszeres jövedelemforrásnak tekinthető, sőt kizárólagos jövedelemnek. És sok esetben ez olyan megszokott dolog lett, hogy sokan sértve éreznék magukat ha ezért dolgozni is kellene...

 

Tudom, hogy a nyugat Mo.-i állapotokat korántsem lehet pl. a borsodiakkal együtt emlegetni, de itt felénk csak az nem dolgozik aki nem akar. És sajnos azért itt is van sok család aki kizárólag a segélyekből él. Pedig hangsúlyozom: itt munkaerőhiány van a sógorok munkaerőelszívó hatása miatt. De megnézném pl. ....-ék arcát, ha az önkormányzat közölné, hogy csak akkor lesz segély ha ledolgozzák...Lenne sivalkodás ...

Bolics Creative Commons License 2005.01.02 0 0 9

Desszantos fijú,

 

a saját hazug topikodat is le0-ad ?! :-)

Pedig sok kérdésre adott válasszal vagy még adós ! :-)

pl. mikor is lőttél te légidesszantosként ?! :-))))

Sunnyogunk ? Sunnyogunk ?

Előzmény: tekipna (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.02 0 0 8
Számít a neve?
Juttatás az államtól.
Előzmény: Törölt nick (5)
nyman Creative Commons License 2005.01.02 0 0 7
van mikor a ketto kozott hangyafasznyi a kulonbseg.
Előzmény: Törölt nick (5)
luciluca Creative Commons License 2005.01.02 0 0 6

Gondolom, az önkormányzat befizette a munkavállalója után a járulékokat, kiszámolta a Munka Törvénykönyve alapján a juttatásokat...

Mert ha nem, jogtalanul gazdagodott...

Előzmény: vörösbáró (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.02 0 0 5
Ja. CSakhogy azt fizetésnek hivják és nem segélynek.
Előzmény: vörösbáró (-)
nyman Creative Commons License 2005.01.02 0 0 4

A segely egyes esetekben nem jar, hanem csak adhato.

 

Nem ertem, hogy sok esetben miert baj, ha munkakepes emberekkel szemben az onkormanyzat felteteleket szab a segely kifizetesenel.

 

Előzmény: vörösbáró (-)
Phallus Impudicus Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3

Biztos vagy te abban?

 

Mi lesz a következő? Le kell majd dolgozni a családi pótlékot is?

Előzmény: vörösbáró (-)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.02 0 0 2
máris visszaengedtek ? :)
Előzmény: vörösbáró (-)
toxin/1 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1
Szia desszantos, de kritikus vagy.........
Előzmény: tekipna (0)
tekipna Creative Commons License 2005.01.02 0 0 0

Nesze egy jó nagy 0 ;-)

Előzmény: vörösbáró (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!