Látom, 3 éve elhalt a topik. Pedig a helyszínen szeretném megkóstolni a nagybetűs Bajai Halászlét. (Egy új halászlé topikban főleg a szegedit dicsérik. Ez baj?)
Idiotszki kamerával nem csak jó, hanem idiotszki képeket is lehet csinálni. Úgy indultam neki ennek a rendezvénynek, hogy csakis zsáner szemszögből fotózok. Ebből kiindulva - és a fotókat utólag is visszanézve - tízből egy jó. Ezt jó aránynak tartom. Már csak azért is jó arány ez nekem, mert a fotósteljesítmény egyenlő a nullával, csak kattintani kellett.
Ha a Zindeksz Phórum megenné a HTML kódokat, akkor jól csináltad volna. De nem eszi meg, látod, kiköpi. Két lehetőséged van: vagy használod a beíróablakban az "új link" funkciót + nem felejted el beszúrni a hozzászólásba, vagy Internyet Szekszplórert használsz böngésző gyanánt, és akkor a h t t p : // stb. alakú URL-ekből automatikusan link lesz.
És semmi többet nem tudok elmondani, kérem kapcsojja ki. :-)))
Baja városa idén már 13. alakalommal rendezi meg - a már országhatárainkon túl is népszerű - fesztiválját, de először rendez országos karikatúra pályázatot. Minden év július második szombatján megrendezett ünnepség a bajai halászlé dicsőségét hirdeti a városba érkező százezres gasztrotúrista legnagyobb örömére. A méltán népszerű fesztivál a bajai ember tehetségét, vendégszeretetét, természet- és vízimádatát és nem utolsó sorban országosan első halfogyasztását is népszerűsíti. Az év ezen szakában a város főterén és környékén csaknem 2000 bográcsban rotyog - nyílt tűzön - a világhírű bajai halászlé. Így hát a Halfőző Fesztivál napján megnyíló karikatúra kiállítás témája sem lehet más, mint: "A bajai halászlének nincs párja!"
A karikatúra pályázatról további információk <a href="http://www.bacskaisport.hu/modules/news/article.php?storyid=3207" target="_blank">ITT OLVASHATÓK!</a>
Igazad van, mentségemre mondva, amikor én jártam oda, akkor már ritkán emlegették ezen a néven. De térjünk vissza a halléhez: múlt héten hajófedélzeten főzött halat ettem, s mivel alaposan elkéstem, jó sűrűn-leve alig, annál több hal.Finom volt, főleg, hogy Újpesten adták elém..:-D
Óh, hogyne. Az "állatöv" kocsmaköre: Csirke, Birka, Róka, Lófara... :-DDDDDD
Én szerettem a Boszorkánykonyhát, a csoporttársaim valamiért kevésbé, tehát ott csak egyedül kajáltam. Az igényesek a Fesztiválba jártak, az igénytelenek (meg ivósak :-)) a Béke Tanszékre. Este viszont a Fasoooooooor volt a törzshelyünk, illetve nyáron a Sör utca. Tulajdonképpen a Sör utca megnyílása jelentette azt, hogy visszavonhatatlanul itt a nyár. :-)))
Egyidőben kezdtük, én is '84-től voltam szegedi.Akkor te is jártál még a Klauzál téren autók között, és jó eséllyel ettél a Boszorkányban a Híd utcában. Bajai hallét Szegeden étteremben nem lehet jót kapni. Kapni lehet, a Fehértóiban egy ideig legalábbis biztosan volt. De minek is árulnák, Szegeden úgysem azt keresik.
Én egy évet laktam albérletben a Bokor utcában, az se volt messze, utána kollégiumban négyet a Semmelweissben, az már csak egy köpés volt a hídhoz. Életem legszebb évei voltak. A számítógép a játékot és a tanulást jelentette, internetről még álmodni sem lehetett, akkor még a csajok mérete nem 1024x768 volt... :-)))
Oké, bocs. Amúgy tudomásom szerint ott télleg a Sótartó tulaja rendezett be nádfedeles, meg gyékényes mű-konyhát, ahol lehetett kapni hallét-olyat, amilyent. Nem véletlenül mondtam, nekem volt "szerencsém" a Roosewelt tér 4 alatt lakni, a csárda hátsó bejáratát mindennap láttam.Ott aztán voltak történések..
Nem az. :-) Ha a Sótartó lett volna, akkor azt mondom, hogy igen, a Sótartó volt. Az általad leírtakkal tisztában vagyok, 1984-től 1990-ig éltem Szegeden. Ez egy fesztivál alkalmából felállított ideiglenes mozgókonyha volt, talán még rendes sátor sem volt felette.
Akkor az. Az általad körülhatárolt terület Roosewelt térre hallgat, és az ottani Halászcsárda porlódiul Sótartó. Ők rendeztek be az öreg híd alatt halléfőzőt.
Valami fesztivál volt, nagyjából az Égő Arany, a múzeum meg a Tisza által határolt területen, ilyen mozgókonyhák voltak felállítva, ott mérték azt a szörnyű löttyöt.
(Amúgy nekem meg a Vén Dióban (igen, Petőfi-sziget, Baja) volt szerencsém kockából főzött, undorító löttyhöz.Még szerencse, hogy nem én rendeltem, hanem a másik asztalnál valami kilfeldi..)