Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 723

Azt hiszem valahol itt lesz a válasz arra a régi kérdésre, hogy milyen rendszer jöhet, ha egyszer a kapitalizmus is megbukik? Ha világszinten kiépül a digitális azonosítás és a mindenkit megfigyelés rendszere, akkor elkezdhetjük átnevezni (szigorúan csak magunkban) a kapitalizmust.

 

Ami nem sikerült Nérónak, Napóleonnak és Hitlernek azt könnyedén hozza a Bilderberg-csoport - néhány kilóra megvett hackerrel.

Előzmény: Törölt nick (721)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.06 0 0 722

A „Békés Csungking” névre keresztelt dollármilliárdos program keretében félmillió kamerával figyelik majd meg a kínai metropoliszban az embereket. Beszállítóként a Cisco és a HP neve is felmerült.

HVG

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 720
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 719
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.22 0 0 717

Egyre nagyobb hullámokat csap az adatvédelmi botrány, ami abból indult ki, hogy két amerikai programozó (egyikük volt Apple-alkalmazott), Pete Warden és Alasdair Allan felfedezte, hogy az Apple iOS 4 operációs rendszert használó mobil eszközei (ez az újabb generációs iPhone-okat, iPod Touchokat és a 3G-s iPadeket jelenti) a felhasználó tudta nélkül nyomon követi, merre jár a készülék gazdája, és titkos adatbázist készít ezekből az információkból.

 

Az androidos telefonok is kémkednek a gazdájuk után

Tovább gyűrűzik az iPhone-os kémkedési botrány: kiderült, hogy szinte minden okostelefon rögzíti, merre jár a használója, és adatbázist épít belőle. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: marcipannyuszi (716)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.04.21 0 0 716

Az Apple kémkedik az iPhone-osok után

A telefonok titokban egy éve rögzítik, mikor merre jár a tulajdonos. Tovább »

forrás: Index.hu

medroller Creative Commons License 2011.03.11 0 0 715

Ez viszont ígéretes fejlesztés, hamarosan befejezhetnék a légiutasok vegzálását meg a kétdecis vizekkel meg egyéb palackozott marhaságokkal való szemétkedést, itt a robbanóanyagok elleni tisztességes védekezés:

 

 

"A részleteket szigorúan titokban tartják, de annyi már ismertté vált, hogy a projekt sikeresen túljutott a kutatási és a tervezési stádiumon, és már idén tavasszal megkezdődhetnek a laboratóriumokon kívüli kísérletek.

A készülék prototípusát március 2-án mutatták be az Oroszország-NATO Tanács nagyköveti találkozóján. A terepkísérletekre a párizsi metró néhány zsúfolt állomását választották ki. A teszt célja annak megállapítása, hogy a Standex nem csak a robbanóanyagot érzékeli, de meg tudja mutatni azt is, pontosan hol tartózkodik az azt magánál tartó egyén.

A kísérletsorozatok sikere esetén beindulhat a gyártás, és a tervezők szerint az első példányok már a 2014-es szocsi téli olimpiára elkészülhetnek. A Standex-projektet Franciaország, Oroszország, az Egyesült Államok, Németország és Hollandia finanszírozza, és ezek az országok lesznek a szabadalom tulajdonosai."

 

medroller Creative Commons License 2011.03.07 0 0 714

Mondjuk a lényeg, az útlevél már megvan. Abban már ott vannak az adatok

Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 713

Nyugi, a rendszer sosem lesz képes önmagát adminisztratívé utolérni. Ez egy szélmalomharc. Mire kitalálják és legyártják a tervezett személyazonosítókat, addig már el is kezdhetnek agyalni az újabbon és így tovább... Elég, ha csak arra gondolok, hogy 10 évre érvényes az aktuális személyim, addig még lepörög néhány próbálkozás a kártyák terén.

Előzmény: medroller (707)
medroller Creative Commons License 2011.03.02 0 0 712

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110301-indul-a-nemzeti-kartyaparti-uj-kartyak-lesznek-es-jon-az.html

 

"...A jövőben a  kibocsátott kártyák kiegészülhetnek elektronikus pénztárca funkciókkal is.

- Ez arra utal, hogy az állam még arról is tudni fog, ha uszodába vagy étterembe megyünk.

- Szó sincs arról, hogy az állam mindent tudni akar és tudni fog rólunk. Az állam rendszerüzemeltetőként csak az azonosítást végzi, de további információkat nem fog kapni. Maradva az uszodás példánál, a rendszer nem tudja majd, hogy a kártyatulajdonos mikor volt uszodában, vagy kihasználta-e az összes alkalmat, ami járt neki. Mivel egy kézben lesz az azonosítás és egy nagy rendszer része lesz, jóval költséghatékonyabb lesz, mintha az egyes csatlakozó szolgáltatók egyesével építenének ki azonosítórendszert. Nem kell majd fűnek-fának mindenfélére kártyát  kibocsátania...."

 

Ti hisztek nekik?

medroller Creative Commons License 2011.02.14 0 0 711

Jó kérdéseket teszel föl, de nincsenek válaszok. A nagyon-nagyon rövid hírben annyit mondtak el, hogy a második félévtől lesz bevezetve, de az, hogy pontosan mi lesz bevezetve, azt nem lehet tudni, az az első félév végéig lesz kitalálva és közzétéve.

Ravaszak   :(

 

A digitalizált ujjlenyomatot már bevezették az útlevélre. Sokan még most se tudják, pedig már jó ideje ez van    :(

Aki pedig nem tud vagy nem akar ujjlenyomatot adni (HÁT MÉG JÓ, HOGY NEM) egy olyan csipbe, amit semmi nem véd meg és gyakorlatilag bárki lelophatja róla megfelelő technikai tudással, az csak egy évre kérhet útlevelet mostantól. Ami azért jó nagy kiszúrás, mert aki pl üzleti vízumot vagy bármi komolyabb, egy évesnél hosszabb vízumot akarna, annál bonyolódik az eljárás. És mindez miért? Mert Draskovics Tibor mélyen be akart nyalni az USA-nak. (Senki más nem akar ujjlenyomatot a világon, csak ők meg a szigeti beltenyésző barátaik) Most meg a fideszesek akarnak jó mélyen benyalni a nyugat legrosszabb figuráinak.

 

Első félév vége, az pont a nyári időszak, amikor már senki nem fog azzal foglalkozni, hogy milyen lesz a kártya, ki tudja majd beolvasni az adatokat, mihez fér hozzá melyik hivatal, stb.

 

Most pl már a közteres is igazoltathat. Ha tehát nekem ilyen kártyám van, akkor a közteresnek, egy szaros kis közteresnek adjam a kezébe? Az ÖSSZES ADATOMAT? 

 

Elég valószínű, hogy így lesz   :(

 

És akkor még nem is mondtam durvábbat...

 

Ahogy az útlevél esetében, itt is miránk fogják nyomni a pluszköltséget.

Akko a plusz tízezer (!!) Ft-ot ráverték azokra, akik immár csippel ellátottat vettek (mert muszáj volt) aztán most már ujjlenyomatosat (plusz még több pénz) szóval itt is hasonlóra készülhetünk, jóval drágább lesz, plusz, ha elveszítjük, akkor az egészet lehet fizetni.

 

 

Előzmény: marcipannyuszi (710)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 710

Micsoda öröm lesz, ha elhagyja valaki...

 

Egyébként biztos jó üzlet lesz valakinek.

 

Az adatvédelmi biztos viszont nem biztos, hogy belemegy. Ha a személyi, adókártya, TB-kártya, jogosítvány, lakcímkártya egyben lesz.

 

Digitalizált ujjlenyomat nem lesz rajta?

 

Kinél lesz leolvasó, és mit olvasha le róla???  Esetleg mit módosíthat?

 

Vagy minden módosításnál új kártya?

Előzmény: medroller (709)
medroller Creative Commons License 2011.02.14 0 0 709

Mondjuk ez érdekes probléma.

Most pl még megtehetjük, hogy nem bankkártyával fizetünk, de legtöbben már csak és kizárólag arra kapjuk a fizetésünket.

Megtehetjük, hogy nem használjuk a mobiltelefonunkat, végül is nem kötelező... a mail meg, ahogy eleve minden az interneten, pont úgy kezelendő, mint a bejárati ajtónk, mindent, amit mailben vagy akár itt a fórumon írunk meg, úgy kell megírni, mintha a bejárati ajtónkra írnánk...

 

Milyen nagy sunyítás van a most bevezetendő kártya körül. Amire minden adatunkat akarják rávinni egyszerre.

Nem gyanús ez?

Előzmény: marcipannyuszi (708)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 708

Egy eheti interjúból (Hobo az m1-en):

 

Az embernek a pénzét - a bank - nem lehet készpénzben fizetni, csak bankszámlán keresztül, a rádiótelefonját lehallgatják, az E-mail-jeit elolvassák, miközben a szabadságnak kellett volna eljönnie az emberiség fejlődésével, ehelyett ez elveszőben van.

 

Namost aki ebben nő fel, hogy mindent tudnak róla, akárhova megy, már felülről lefényképezik az udvaron, mittudomén, illegálisan pisil, akkor mihez kezdhet?

 

Ugyanez vonatkozik bármelyik művészetre, nemcsak a zenére...

Előzmény: medroller (707)
medroller Creative Commons License 2011.02.11 0 0 707

Kíváncsi vagyok, a minden alkalommal passzív, birka tömeg mikor veszi észre, hogy mi folyik... egy igen szégyellős hírben tudhattuk csak meg egyik este, de leírva még nem látom... hogy EGY KÁRTYÁN akarnak mindent tárolni.

 

Magyarul, az útlevelet leszámítva minden egy kártyán van, a kártyában meg csip van.

 

Vajon erre fölébrednek a hülyék is?

 

Mi lesz itt?

 

Mint régen, amikor a szocializmusban a zsaru megállított és apám neve meg apám foglalkozása is kellett nekik?

 

Mi köze van pl a lakhelyemhez egy hivatalnak, aki majd a csipet az adószámom miatt olvassa be, de ott lesz rajta MINDEN?

 

Az ombudsmant minek tartjuk, ha ezt így megcsinálhatják?

 

Ez már ijesztő...

 

 

Ja és a csúcs... az év első felében dolgozzák ki, hogy milyen legyen ez a rendszer, amíg még választhatunk másik, eredeti okmányokat.

 

 

 

 

 

 

Ja, ha valaki ideírja, hogy "de az sokkal kényelmesebb lesz" vagy azt, hogy "akinek nincs félnivalója annak mindegy a beültetett chip is meg a kamerák is" azért ne fáradjon, nyugodtan keressen egy másik topicot, percemberek és idióták nem kellenek ide, eddig is kevesen voltak, köszi

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 705

Vizsgálatot indít az adatvédelmi biztos a ''lex-Kehi'' ügyében

 

Vizsgálatot indít az adatvédelmi biztos a magán-nyugdíjpénztári tagok érzékeny pénzügyi adatainak korlátlan megismerését célzó "lex Kehi" ügyében, így kiderülhet, hogy Selmeczi Gabriella javaslata veszélyezteti-e a személyes adatok védelmét, esetleg sérti-e az adatvédelmi törvényt.

 

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=123087

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 704
medroller Creative Commons License 2011.01.24 0 0 703

Néma tiltakozás a reptéri szkennerek ellen

 

 

Nagyon sokan tiltakoznak – nemcsak az Egyesült Államokban – az amerikaiak által bevezetett repülőtéri testszkennerek ellen. Ezek a gépek sokkal többet mutatnak meg a testből és az intim testrészekből, mint ahogy azt az utasok szeretnék. Mivel az amerikai hatóságok ügyet sem vetnek az utasok és az emberi jogvédő szervezetek tiltakozásra, passzív tiltakozó mozgalom indult útjára.


A tiltakozók a reptéri vizsgálathoz olyan fehérneműt vesznek fel, amelyen a rávarrt kiegészítők, illetve az azokra nyomtatott képek és feliratok nem engedik át a sugárzást. A szkenner monitorán ezért vakító fehéren ezek az ábrák rajzolódnak ki.

 

Kapható olyan alsónadrág, amelyre hatalmas árnyékoló fügefa-, vagy más levelet varrtak. Azonban gyorsan megjelentek azok a polók, alsónadrágok, és bugyik, amelyekre, már egy új, sugárzáselnyelő festékkel nyomtatnak. A legnépszerűbb termékek esetében a mellek és az ágyék elé csillagot, megállító tenyeret, behajtani tilos táblát, levelet, keresztet nyomtatnak.

Megjelentek azok a polók is, amelyken a szabadságszobor látszik a szkenner alatt, ahogy kirajzolódik a teste a ruha alatt.

 

Egy amerikai hölgy sokkal keményebb és önfeláldozóbb modját választottat a passzív tiltakozásnak. A mozgássérült hölgyet a tolószék miatt minden alkalommal alaposán átvizsgálták. Ezért a következő repülő útján a vizsgálatra fehérneműben jelentkezett

 

Azonban a legszellemesebb megoldás az, amikor egy polóra az USA alkotmányának negyedik cikkelyét nyomtatták, amelyet megsért a szkenner alkalmazása. A negyedik cikkely – amelyet még 1791-ben jegyzetek le – így hangzik:

„A népnek a személy, lakóház, okmányok és a tulajdonban lévő tárgyak biztonságához való, megalapozatlan házkutatások és lefoglalások elleni jogát nem lehet megsérteni, és ilyen parancsokat csak valószínűsített, esküvel vagy fogadalommal alátámasztott ügyben lehet kibocsátani és részletesen meg kell jelölni a házkutatás helyét és a lefoglalandó vagy letartóztatandó dolgot, illetve személyt.” (Forrás: Egyesült Államok Budapesti nagykövetségének honlapja)

 

Ehhez nem lehet mást hozzáfűzni, mint amit Jay Leno mondott az egyik esti műsorában: „Ahogy azt már hallhatták, az USA segít az iraki alkotmány megalkotásában. Miért nem adjuk nekik a miénket? Gondolják csak el: nagyon okos emberek írták, az USA-t több mint 200 éven át szolgálta, és mi már úgysem használjuk.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzáteszem, hogy nem csak az USA-ban, hanem Berlinben és Amsterdamban is van ilyen testszkenner... amivel nem is az a baj, hogy megnézik az ember intim részeit, hanem az, hogy fölöslegesen sugárterheli az embert, aki gyakran jár orvoshoz, ahol szintén éri sugárzás, plusz gyakran repül, ott ez már komolyabb kockázatot is jelent.


pert2 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 702

Két megoldás van, az egyik, hogy otthon issza meg a borát az autós, a másik, hogy minden autós iszik indulás előtt pár korty vizet egy borosflaskából a kamerázó figyelmének diverzifikálása céljából.

Előzmény: marcipannyuszi (701)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.01.24 0 0 701

Éberség!

 

Ózdon a Vasközben felállított térfigyelő kamera kezelője néhány napja a déli órákban észlelte, amint egy férfi a gépkocsijának csomagtartójából egy borosflaskát vesz elő, azt meghúzza, majd ezután beül az autójába, és elhajt vele. A térfigyelőt kezelő rendőr haladéktalanul értesítette a mozgó járőröket.

A rendszám alapján nem messze az elkövetés helyétől a rendőrök intézkedés alá vonták a gépkocsi vezetőjét. A számonkérés során a férfi elismerte, hogy a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott. Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló hatvanéves ózdi férfit a járőrök vérvételre előállították, és a helyszínen bevonták a vezetői engedélyét.

(police.hu)

marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.29 0 0 700
marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.24 0 0 699

http://mno.hu/portal/755793

 

Bár ő is brit, mint a mozivászonról ismerős névrokona, korántsem a királynő szolgálatában áll. David Bond önszántából menekült, mivel egy nap rádöbbent, Nagy-Britanniában minden lépését figyeli valaki. A férfi lánya azon 25 millió személy egyike volt, akinek adatait elvesztette a családi pótlékokat kiosztó hivatal. Bond ezután kíváncsivá vált, hány adatbázisban szerepel a neve. A válasz megdöbbentő volt: a férfiről 700 különböző listán tartottak nyilván adatokat. Az állami- és magánszervezetek tudták, kik a barátai, milyen oldalakat böngészett az interneten, hol járt az autójával. Egy bizonyos cég még azt is közölte vele, egy három évvel azelőtti novemberi napon „mérges hangon beszélt” ügyintézőjükkel. Bond házának százméteres körzetében nem kevesebb, mint kétszáz biztonsági kamera figyelte az emberek minden lépését.

Előzmény: medroller (698)
medroller Creative Commons License 2010.12.20 0 0 698

Hamarosan a buszban fölszerelt kamerák képeit nézegethetik... egyre jobb  :(

Előzmény: marcipannyuszi (697)
marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.18 0 0 697

Szabadidős netezők nézik a bolti kamerák képeit.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/9232158.stm

marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.11 0 0 696

Itt járt a mobilok ördöge?

Előzmény: medroller (695)
medroller Creative Commons License 2010.12.11 0 0 695

Az ilyen oldalakra aki fölteszi az adatait, az tudja, mert tudnia kell, hogy publikus. Ez tehát önként választott. Semmi értelme, mindenki vállalja csak a felelősséget magáért, a hülyeségéért.

De a buszon elhelyezett kamera ellen nem tudsz mást csinálni, csak valami rombolást. Más nincs.

 

Jut eszembe, hová lett a hozzászólás, amire reagáltam?

Előzmény: marcipannyuszi (694)
marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.11 0 0 694

A Facebook-jelenség kapcsán sokakban felmerült a kérdés: jó-e az, ha különböző személyes adatainkat kiadjuk. Az előadó szerint a probléma ott van, hogy a felhasználók úgy gondolják, az információk, amelyeket megadnak, egy bizonyos körön belül maradnak, ám ez nem így van. Főleg a fiatalokra jellemző, hogy míg ők úgy érzik, csak a legszűkebb baráti körükkel kommunikálnak ilyen módon, valójában összes ismerősükkel, sőt, helytelen beállítások esetén akár ismeretlenekkel is megosztják még az intimebb információkat is. Ezzel egyébként egyetért a Magyar Nemzet pénteki számában nyilatkozó Rawelhoffer Antal nemzetbiztonsági szakértő is, aki úgy gondolja, léteznek olyan közösségi hálózatok, amelyeket kifejezetten a titkosszolgálatok hoztak létre.

 

http://hvg.hu/Tudomany/20101211_adatvedelem_privacy_megfigyeles_pet_szeke

medroller Creative Commons License 2010.12.10 0 0 693

Áh, lefesteni, csétcseszni. Más megoldás nincs.

Előzmény: Törölt nick (689)
marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 692

Majd lesz Route alkalmazás is.

 

A feledékenyek lekérdezhetik, hol is voltak múlt hét csütörtök este...

Előzmény: Törölt nick (691)
marcipannyuszi Creative Commons License 2010.12.07 0 0 690
Előzmény: Törölt nick (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!