Keresés

Részletes keresés

vörösbáró Creative Commons License 2004.12.03 0 0 157
Bocs, Bubik csak addig kellett ameddig "nemzeti" hőst lehetett faragni belőle. "Ne legyen hiábavaló az áldozatvállalása", meg ilyen baromságok. Amikor kiderült, hogy az az "áldozatvállalás" gyakorlatilag két üveg bor volt, és matarészegen veszélyeztette mások életét, akkor hirtelen törlődtek a Bubik-topicok, és kínos csend lett az ajtó jobbfelén...
Előzmény: evangeline (156)
evangeline Creative Commons License 2004.12.03 0 0 156

"Radnóti munkásságát ismerve ő is igent mondana, ha élne. "

Ó, de szeretem, amikor egyébként semmibe vett emberek most jelképként fölmagasztosulnak a jobboldalon.Úgy pontosan öt percre...

(Radnóti emberségét ismerve, most hányna ettől az egésztől, ha élne....de nem él.Ne kezdjük el ragozni, miért nem....Undorító, nektek semmi se szent -lsd. Bubik halála-!)

:-(

Előzmény: cserép virág (155)
cserép virág Creative Commons License 2004.12.03 0 0 155

Konrád György igent mond,

Halmos úr a

Debreceni  MAZSIHISZ ügyv.elnöke igent mond

Hegedűs Zsuzsanna igent mond

Sándor György igent mond.

Radnóti munkásságát ismerve ő is igent mondana, ha élne.

Előzmény: Állományjavító (153)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 154

Fussál neki mégegyszer, én meg kinyitom az ajtót, nehogy nekicsapódj. Számolgassatok, mennyibe kerül, kit lehet belevenni a bizniszbe, hogy jól járjanak hozzátok közelállók is. És el ne felejtsem, hogy pontosan az szdsz az a párt, amelynek még a nevében sem szerepel a MAGYAR kifejezés.

Ennyit rólatok.

Előzmény: Állományjavító (153)
Állományjavító Creative Commons License 2004.12.03 0 0 153

Az SZDSZ, a demokratikus ellenzék liberális pártja a népszavazási kezdeményezést  nem támogatná, arra esély sincs. A kettős állampolgárságot megfelelő európai és szomszédos egyeztetésekkel, a nemzetstratégiai következmények feltárása után, a költségekkel való szembesülés nyomán, azt igen, miért ne, végülis létezik az intézmény, nem kívánja senki a megszüntetését.

 

Az irredenta, morális felsőbbséget sugalló, klerikodemagóg és Magyarország egységének és önképének és külpolitikai viszonyainak végzetesen ártalma kezdeményezést, azt soha nem támogatná.

 

Így tehát a kérdés nem tehető fel. De ha, feltételezve, de meg nem engedve, mégis feltehető lenne, akkor azt a kérdést tenném fel inkább, hogy ha az SZDSZ kezdeményezte volna, ti támogatnátok?

 

Nem hangzanának el több mint egyértelmű megjegyzések arról, hogy ki akarja a magyarság településterületit mecsonkítani, ki akarja idegen kézre adni, földhöz ragaszkodásukban meggátolni a magyarokat és az egész trianoni traumát párszázezer ember végleges, kényszerű áttelepítésével megoldani? De bizony, elhangoznának.

 

 

Előzmény: Törölt nick (150)
cserép virág Creative Commons License 2004.12.03 0 0 152
Persze, látszott is rajta, ahogy a kampánygyűléseken viselkedett, szinte meg se tudott szólalni. Ugye?
Előzmény: vörösbáró (9)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 151

1. nem a külföldön élő magyarok hozták össze a 200000 aláírást. (polgári körösök rendesen besegitettek). ami ha belegondolsz, a több mint 8 milióhoz képest nem is sok.

 

2. Akkor is azt mondanám amit most: NEM NÉPSZVAZÁSRA valló téma.

Mert ezt diplomáciai úton, a jog és a politikai eszközeivel kell elintézni.

 

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 150

Mondhatsz bármit. Azok akik a külföldön élő magyarok kérésére kirt választásokon elutasitja a kettős állampolgárságra vonatkozó kérést az gondolkodjon el azon ha ezt a kérést nem a Fidesz támogatja hanem az MSZP vagy az SZDSZ, akkor is  nemmel szavazna-e

 

Előzmény: alfredoo (135)
sashimi Creative Commons License 2004.12.03 0 0 149
Hallottam a HirTv beszamolojat a vitarol. Elmondtak, hogy az allampolgarsagi kerdesben a ket kormanypart a nemet, a ket ellenzeki az igeny kepviselte. Erdekes modon, a korhazprivatizacios ugyben megfeledkeztek az allaspontok megoszlasanak a reszletezeserol.

sashimi
sashimi Creative Commons License 2004.12.03 0 0 148
Áder ennél mélyebbre nem nagyon tud süllyedni

Nana, magasba emelhetett volna Most is hazudtok táblákat!

sashimi
Előzmény: vörösbáró (28)
marmota Creative Commons License 2004.12.03 0 0 147
Hülyeség, senki sem tudja most megjövendölni ennek a költségvonzatát, sem a hosszabbtávú előnyeit/hátrányait. Talán jobb lenne, ha legalább ma abbahagynátok a riogatást.
Előzmény: mibi (137)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.12.03 0 0 146
Pedig lenne mire válaszolni:

Csak úgy kapásból:

Ad 1, Melyek azok a lényeges körülmények amelyek véleménye megváltozásra birták a Fideszt? Úgy tételesen?
Ad 2, Melyek voltak azok a lényeges körülmények, amiért sz@..... bele 1998-2002 közt? Úgy tételesen?
Ad 3, 2002--től máig miért nem nyújtottak be egy árva törvényjavaslatot sem ezzel kapcsaoltban?
Ad 4, Miért kussolt Duray, Patrubány a Fidesz kormányzás alatt?
Ad 5, Azon lelkes papok, akik most nagyhirtelen átronantak misézni, eddig miért nem érezték fontosnak (pl.:1998 és 2002 közt, mikor a FIDESZ közölte hogy "frászt"?)?
Csak méhány, de tetszés szerint bövithető...

Pl.: Mitől ég a ház, hogy most két hét alatt kéne törvényt alkotni?
Esetleg ki és miért gyújtogat?
Előzmény: Ormossy (142)
evangeline Creative Commons License 2004.12.03 0 0 145

/Reggel a piacon keresztül mentem dolgozni:5-en akartak a kezembe nyomni szórólapokat az igen mellett...Bemegyek a PLUS-ba, ott meg idős mámikák féltányérnyi pléh/műanyag kitűzővel(Orbán Viktor középen, alul a Viktor alatt körben IGEN!, a pléh alól meg kilóg egy bazi nagy kokárda)vásárolnak és közben a pénztár előtti sorban fennhangon véleményezik a vasárnapi népszavazást...

Mindenki megbolondult?

Remélem, utoléri előbb-utóbb a végzet azt, aki mindezt kihozta az emberekből:öregasszonyok erőszakoskodnak, hogy olvassam el a szórólapjukat...Hova jutott a világ?/

:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Előzmény: vörösbáró (58)
Állományjavító Creative Commons License 2004.12.03 0 0 144

Kedves Fisico,

 

a huszonhárommillió románra, hogy  miért nem válaszolt az a birkafejű nímand, aki azon felül, hogy felkészületlen is volt, aminek lehet oka egy átmulatott éjszaka, ez viszont pótolható, még buta is mint a föld, aminek szintén oka lehet egy átmulatott éjszaka, csak nem az övé, hanem a kedves szüléké, ilyen állapotban ne tessék gyereket csinálni, nagyon durván ez a véleményem Hillerről, szóval hogy a huszonhárommillió románra miért nem válaszolt, becsülettel, mert a tárgyhoz tartozik, hogy az egy teljesen indokolt felvetés volt, ha nem is pontos.

 

A kisállami gőg és a határok belpolitikai célú feszegetésének igénye folytán előálltunk itt már egyszer egy ilyen szimbolikus nemzetegyesítési programmal, a nemzet határon túl iegyesítésével meg ezekkel.

 

Ennek folytán Románia az első szavával visszafüttyentett minket és kötelezve voltunk rá, hogy a státusztörvényben megfogalmazott munkavállalási jognak a nemzetiségi kritériumait eltöröljük, hagyjuk magnunkal felnyalatni a padlót, azáltzal, hogy valóban úgy kellett átfogalmazni a státustörvényt, hogy az elvileg minden román munkavállalóra vonatkozzék.

 

Hogy aztán éppen ezért, a tényleges munkavállalási lehetőségeket úgy kelljen szűkíteni, mint ahogy megtették, hogy Áder bon mot-ja szerint végül mindössze egy pincér meg egy kormányszóvivő jött át, az megint az ugrándozó kisállami politika nevetséges csődje és a határontúli magyarok elárulása.

 

Dzurinda, a hosszútávfutó sporttárs már-már élveteg csuklóztatásairól e helyt nem is beszélnék, megaláztatás volt persze az is a javából.

Előzmény: Törölt nick (61)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.03 0 0 143
2
Előzmény: mibi (138)
Ormossy Creative Commons License 2004.12.03 0 0 142
Miért, Áder válaszolt a Hiller kérdéseire?
Előzmény: Törölt nick (115)
JEFFREY Creative Commons License 2004.12.03 0 0 140
Na ne csináld! Dávid Ebola mintha Ausztráliában lenne hívatalos-magánuton, mint ahogy a nyílatkozatokból tudjuk.Orbán meg vagy egy honapja minden forumon ecsetelte volna, hogy ez nem Pártpolitikai kérdés.Ha Kuncze úr vitatkozni akar, akkor a vitatkozzon a VMSZ-el és az Orvosi Kamarával, valamint EDDSZ-el, vagy Türmer Gyulával.A Népszavazás után van a Pártoknak Házifeladata a Parlamentben, addig nincs, mert a Népfenség megkérdőjelezhetetlen, ha tetszik, ha nem.
Előzmény: mibi (138)
mibi Creative Commons License 2004.12.02 0 0 139
Bocs, rosszul mondom. Ket elnok vitaja, mert a jobboldali, meg a "jobboldali" bujdokolnak valahol.
Előzmény: mibi (138)
mibi Creative Commons License 2004.12.02 0 0 138
Meg valami. A cimet modositani kellene, mert ez harom partelnok vitaja volt csak. A negyedik valahol bujdokol.
mibi Creative Commons License 2004.12.02 0 0 137
"Erre Hillerék költség kérdést csinálnak az ügyből."

Barmennyire nehez elfogadnod, ez bizony komoly koltseg-kerdes is. A legnagyobb veszely pont az, ha nemzeti hevuletben megszavazza az orszag a kettos allampolgarsagot es utana meg szivunk mint a torkos borz. A kintiek is meg a bentiek is. Az egeszben az a felelotlenseg, hogy jelen helyzetben az egsz ugras a sotetbe. Az MVSz okfejtesevel, miszerint minden attelepulo csalad 1 millaval novelne az allam bevetelet nem foglalkoznek, mert nyolvanvaloan baromsag. A baj viszont az, hogy Orbanektol egyebet se hallunk, mint igy a nemzet meg ugy a nemzet, kozben meg senkinek sincs lovese se arrol, hogy mik lesznek a konzekvenciak. Miert jo az a "polgari" oldalnak, hogy esetleg egy fel ev - egy ev mulva a regen itt elok es az ujjonnan jovok egymasra fognak acsarkodni a koncert. Mert a magam reszerol nem hiszem, hogy ez az emelkedett nemzetieskedes tul sokaig kitart amikor majd kiderul, hogy mindenkinek kevesebb jut a betelepulok miatt.
Előzmény: Törölt nick (126)
alfredoo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 136

torres

 

nem mondtam hogy zavar. honnan gondolod hogy zavar? meeg az a kibaszott sok feketemunkas sem zavar. teeged zavarnak a feketemunkasok?

 

meeg a fekete bergyilkosok sem zavarnak. modern idok.

 

meg az sem zavar hogy egyes erdelyiek sapot szednek a TESTVEREIKTOL. kis provizio. kis jutalek. talan tudod mirol beszelek.

 

persze ez csunya dolog testeverek kozott. de azert mukodik!

Előzmény: Törölt nick (131)
alfredoo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 135

torres

 

nem errol szol a dolog. en nem mondom hogy ki szegyellje magat es ki nem. pedig ugye fingod nincs hogy mire szavazol. mert a ket part megallapodasa lesz a szavazatod tartalma. tehat nem tudjuk.

 

de kimondod hogy egy ismeretlen szavazattal szemben szegyellje magat aki egy masik ismeretlen dologra szavaz.

 

talan fokozatosan kellene. vagy adekvat problemakra adekvat megoldas.

 

mert ki kellene probalni hogy szlovakiaban milyen szerepunk lehet. hiszen eus allamok, a torvenyt barmikor lehetne modositani es eu KONFORM lenne hogy eus allampolgar lakohelyen megkerheti es folyamodhat a magyar allampolgarsagert. semmilyen jogvesztes nem lenne mert eus allampolgarkent jogai megegyeznek a szlovak allampolgarokkal szlovakiaban.

 

a romaniaiaknal tamogatni kellene. oda kellene talan koltozni ha olyan fontos az ottani magyar jelenlet. de erdekes modon onnan jonnek ide. miert is?

 

a szerbiai, ukrajnai dolgokra meg kellene eus vagy magyar megoldas.

 

de talan ezt a magyarorszagi partoknak kellene egymas kozt eldontenie. es hiller es kuncze is megmondta hogy nem szavazat utan is keresnek megoldast.

 

haat akkor hajra.

 

nem egymast basztatni es nem trianonbol kiindulni. mert trianon a mult. mint mondta a fidesz. a mult. nem a jelen hanem a mult.

 

ha meg trianonrol NEPSZAVAZUNK akkor talan mondjuk meg vilagosan. ne sunyiskodjunk. akkor mondjuk meg hogy elutasitjuk, felmondjuk trianont es erdely a mienk.

 

minek szarozni. sunyiskodni.?

Előzmény: Törölt nick (126)
oriana. Creative Commons License 2004.12.02 0 0 134

nem etnikai alapon zavar, vagy nem zavar valaki

ezt képzeld el

ilyen is van

mint egyes emberről  van véleményem

amíg nekem nem ártott, addig nincs kifogásom

ezt el tudod fogadni?

 

Előzmény: Törölt nick (131)
DJ Bill Creative Commons License 2004.12.02 0 0 133
Szerintem Áder, Hiller, Gémesi és Kuncze egyaránt rettenesen szarok voltak. Semmi értelme nem volt ennek a vitának.
oriana. Creative Commons License 2004.12.02 0 0 132

jaj, ettől a "magyar testvér" dumától kapok kiütést

 

bocs

Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 131
És a sok kinai, arab meg f@szom tudja hány külföldi munkavállaló az nem zavarja az agyadat. Csak azok az erdélyi magyarok, akik itt vannak?
Előzmény: alfredoo (120)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 130
gemesi? mdf?? mint jobboldal???
Előzmény: alfredoo (98)
alfredoo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 129

oriana

 

gondolod hogy nem tudom. a legnagyobb dicseret. smileyval vagy anelkul.

 

de ez a habokos meg tokre jo...

Előzmény: oriana. (127)
alfredoo Creative Commons License 2004.12.02 0 0 128

oriana

 

nem megy nekik. egyikuknek sem.

 

illetve talan tobb igazsag van ezen az oldalon. talaan.

 

en csak azon agyaskodom hogyha tenyleg az mszp jo gyorsan kimondja hogy keet igen, akkor a fidesz TENYLEG  a keet nemet kezdi szajkozni.

 

nem hiszem el de valoszinuleg meegis igaz.

 

akkor jonne a fidesz a koltsegekkel es a magankezdemenyezesekkel. meg hogy kapitalizmust valasztottunk 15 eeve...

 

egyszeruen elkepeszto.

Előzmény: oriana. (124)
oriana. Creative Commons License 2004.12.02 0 0 127

bocs, persze nem vagy az, csak nevettem, azért írtam így, mint az élőbeszédben

de ott a smiley

:)

Előzmény: alfredoo (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!