Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2004.11.13 0 0 803

Tán nem kéne hüjeségeket beszélni, ha Blair csemetét nem érdekli ez a pálya, akkor nemj megy Irakba.

 

A brit pofi haderő éppen ilyen feladatokra lett létrehozva már annak idején is, hogy valahol benszülötteket rugjon seggbe.

Előzmény: Törölt nick (801)
pindiy Creative Commons License 2004.11.13 0 0 802

Hát akkor még nem hittünk az üzleti alapu katonaság sikerében, mert ugye egy honvédség csak magasztos elvek alapján alkalmazható.

De azóta nagyot fordult a világ, szar még a kiszolgálás, szombat-vasárnap még zárva a bolt, udvariatlanok a vevőkkel, de lásd Blair affér, de végtére is legalább kinyitott a bolt és üzleti alapon müxik.

 

Ehhez az átalakitáshoz igazán nagy bátorság kellett, mert a világon nem nagyon merik az ilyen üzletet favorizálni, mintegy erkölcsi fentartások miatt.

 

 

Előzmény: Törölt nick (800)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 800
Igen, de nem így történt. Miért?
Nem csak Orbán, de Megymag kartárs se emlegetett holmi piszkos anyagiakat, pedig ő aztán az első füttyszóra ugrott.

Legközelebb feladhatnánk egy apró hirdetést is, miszerint 300 lelkes, fiatal katona háborút keres hosszú távra, anyagiak kizárva.... Röhejes!
Előzmény: pindiy (798)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 799
Te meg elég köcsögnek...
Előzmény: Probatbicol (797)
pindiy Creative Commons License 2004.11.13 0 0 798

Nem kell türelmetlennek lenni, a befektetés megtrérüléséhez idő kell.

Még a mostan állapotok szerint is a befektetett tőkénk szerinti osztalékot meg fogjuk kapni.

Van aki 150 ezer katonát fektetett be, ráadásul harcolót, mi meg 300 kundécot.

Persze, hogy nagy reményeink nem lehetnek.

 

De  a Balir telefon elutasitása egy baromság volt, teccet volna áttérni valami üzleti alapú megoldásra, ha mán át teccet térni az üzleti alapú katonaságra.

Kérem van 10 ezer eladó katonám, ebből teccik kérni 300-at, akkor ennek a telephelyi ára, ennyi, azzaz ennyi meg ennyi+ ÁFA, oszt nincsen vita.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (796)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.13 0 0 797

Elég beszari alaknak látszol.

 

 

Előzmény: Törölt nick (796)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 796
Az angol-amerikai haderő szempontjából viszont elég rövidtávú...
Remélem letiplizünk onnan olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Semmi, de semmi közünk az egészhez, semmi hasznunk csak kiadásunk van belőle, ha tegnap hazajött volna a kontingens már az is nagyon késő lenne.
Tudod, azzal szemben is szkeptikus vagyok, hogy Magyarország veszélyeztetettsége nem növekedett a háború által. Ha innen nézzük a dolgot, akkor a Blair féle bagázs más faszával (is) veri a csalánt...
Előzmény: pindiy (795)
pindiy Creative Commons License 2004.11.13 0 0 795

Viszont nem is szállt meg senki, ami megeshetett volna....

 

Egyébként meg nem rövid távra kell gondolkodni, a haderő árusitás hosszútávú befektetés.

Előzmény: Törölt nick (794)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 794
Ezt még érteném is, csak eddig egy nagy büdös lószerszámot kaptunk a hátsó fertályunkba a háborúért cserébe. Az úgynevezett újjáépítési munkálatok közül egyet sem osztottak ki magyar cégeknek, pedig izzadva, barna nyelvvel kunyizunk az asztalról lehulló morzsákért. Érdekes lenne megtudni, hogy mibe került eddig ez a háború nekünk, s mit kaptunk cserébe Bush válveregetésein kívül?
Előzmény: pindiy (793)
pindiy Creative Commons License 2004.11.13 0 0 793

Nem köll hüjének lenni, ha valaki csinál egy profi sereget, azt arra kell használni, amelyre való, intervencióra, politikai meg gazdasági elönyök megszerzésére.

 

Ha végre van egy profi seregünk, amiből pénzt lehet csinálni, mi a fenéért megy ez a huzodozás attól.

 

A Fidesz éppen ugy benne volt az üzleti célu haderőszervezésbe, mint mások, nem lehet annyira, hüje, hogy csak befektet a profitot meg nem akarja belőle kivenni. 

 

Előzmény: Törölt nick (791)
perempe Creative Commons License 2004.11.13 0 0 792
Az a gond, hogy Gyurcsány és Orbán mindketten nyalni akar (, de Orbán úgy próbál tenni, mintha nem).
Előzmény: Törölt nick (790)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 791
Tony Blair hagymázas elképzeléseit lassan már a saját országában sem veszi komolyan senki, csak az utóbbi években tucatnyiszor csinált már segget a saját szájából, hitelét vesztette ő már mindenhol. Miért pont nekünk kell kitartani mellette? A "koalíciós" erőknek, s ezen országok vezetőinek már jó másfél éve csak a bizonyítvány magyarázása marad.

" Az akkor rendelkezésre álló információk alapján blablabla.... A világ így is-úgy is biztonságosabb Husszein nélkül blablabla... Irak népének még soha nem volt ekkora szüksége a segítségünkre blablabla...."

Kimaradt a felsorolásból például a fegyver és az olaj lobbi, pedig ez a háború hellyel-közzel csak róluk szól.
Aki ezt a háborút támogatja, az egy ország idegen megszállását támogatja. Nagyon-nagyon remélem, hogy a magyarok túlnyomó többsége nem ezen állásponton van...

ikri


alfredoo Creative Commons License 2004.11.13 0 0 789

pb

 

van az esben egy vancsa cikk ami relevans es ontopik.

 

talan csak ez maratt ki belole:

 

'borneo, java, celebesz. magyar volt es magyar lesz'!

Előzmény: Probatbicol (787)
Pistike Creative Commons License 2004.11.13 0 0 788
akkor vigyen még több angolt
Előzmény: Probatbicol (787)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.13 0 0 787
A brit kormányfő szerint most jött el az az időszak, amikor a koalíciónak végképp nem szabad magára hagynia Irakot.
 

Tony Blair, aki az amerikai elnökkel tartott pénteki washingtoni tárgyalása után adott interjút a BBC tévének, azt mondta: a jelenlegi időszakban, amikor "éppen vereséget mérünk a terroristákra, és felélesztjük az esélyt arra, hogy az iraki nép saját kezébe vehesse országa irányítását, a legrosszabb, amit tehetünk, az az, ha távozási szándékra utaló jeleket mutatunk ... nagyon fontos, hogy ezt ne tegyük".

Hozzátette: a koalíció vágya nem az, hogy Irakban maradjon, hanem az, hogy onnan kijöjjön, kivonulni azonban csak akkor szabad, ha már megvoltak a választások, amelyek révén az iraki nép szabad akaratából jön létre iraki kormány, és ez a kormány képessé válik a biztonság fenntartására.



Arra a kérdésre, hogy meglepte-e az iraki háború ennyire hosszú és véres utóélete, Blair azt mondta: szerinte senki nem látta előre, hogy "a terror révén megteremtendő ilyen mértékű káosz nagyon világos stratégiájával" érkeznek majd emberek Irak határain kívülről. Elismerte, hogy ezt a jelenséget "rettenetesen nehéz legyőzni", de éppen "igen gonosz volta miatt rendkívül fontos, hogy legyőzzük".

(MTI)

pancer1 Creative Commons License 2004.11.12 0 0 786

Tom Lantos: “A magyarok nem hagyhatják cserben Irakot”

 

Súlyos következményei lehetnek, ha Magyarország hazahívja katonáit Irakból, a kettős állampolgárság megadásánál az EU-t sem szabad elfelejteni, Bush gazdaságpolitikája elhibázott – nyilatkozta Tom Lantos, az amerikai kongresszus külügyi bizottságának korelnöke a hvg.hu főszerkesztőjének.

 

Hvg.hu: Mint jelezte, együtt reggelizett Orbán Viktorral. Sikerült-e őt meggyőzni arról az amerikai álláspontról, hogy nem volna szerencsés hazahívni a magyar katonai kontingest Irakból december 31-ig, amikor egyébként mandátumuk lejár?

Tom Lantos: Nem tudom, sikerült-e őt meggyőzni, mindenesetre elmondtam neki, hogy Magyarország, még ha önhibáján kívül is, de már kétszer a rossz oldalon állt az újkori történelemben, egyszer a nácizmus, egyszer a kommunizmus oldalán. Most végre
, mint a NATO tagja, a helyes oldalon van, és élvezi a katonai szövetség védernyőjét. A tagsággal azonban kötelezettségek is járnak, és most jó lenne, ha Magyarország nem hagyná cserben szövetségeseit és a demokratikus Irakot, nem vonná vissza a magyar katonákat, illetve a későbbiekben is hozzájárulna az új iraki rendszer fegyveres erőinek kiképzéséhez, a NATO tagországok isztambuli megállapodásának megfelelően.

És ha a parlament mégiscsak a hazahívás mellett dönt, és nem hosszabbítja meg a magyar katonák
kint tartózkodásának mandátumát?

Akkor komolyan sérülhet a magyar-amerikai viszony, az elkapkodott döntésnek kedvezőtlen visszhangja lenne az amerikai kongresszusban, az adminisztrációban és megrendülne a Magyarországba vetett bizalom. Ebben demokraták é
s republikánusok is egyetértenek. Ne felejtsék el, háborúban állunk az iszlám terrorista szélsőségesekkel, és ez a háború nem csak bennünket érint, hanem Európát is, még ha erről néhányan nem is hajlandók tudomást venni. Hollandiában szinte polgárháborús helyzetet teremtett egy filmrendező legyilkolása, Spanyolországban a madridi vérfürdő is intő jel volt. Ha annak idején Hitlert idejében megfékezik, bizonyára nem lett volna 55 millió áldozat, talán nem kerül sor a II. világháborúra. Most ugyanilyen jelentőségű háború folyik a terroristákkal. Irakban Amerika és szövetségesei hoznak véráldozatot azért, hogy stabil, kiszámítható, terrorizmustól mentes világban élhessen mindenki, beleértve a magyarokat is. Ilyenkor nem lehet sarkon fordulni és angolosan távozni.

Más: mi a véleménye a kettős állampolgárság megadásáról dúló vitáról?

Ez természetesen magyar belügy, de azért megjegyezném, hogy Európa Unió szemszögéből is vizsgálni kell a következményeket. Tudomásom szerint Brüsszel nem nézné jó szemmel, ha a kis
kapun keresztül olyan országok állampolgárai is részesülnének az uniós tagországoknak juttatott kedvezményekből, amelyek egyelőre nem csatlakoztak az EU-hoz. Még hozzátenném, én mindig is küzdöttem a határon túli magyar kisebbségek, elsősorban az erdélyi magyarok jogaiért, tehát nekem is szívügyem, hogy valamennyi magyar – az anyaország határain belül és kívül, anyagi és erkölcsi értelemben is – méltó módon élhessen.

Miközben teljes mellszélességgel kiáll Bush elnök iraki politikája mellett, rendszeresen és keményen bírálja a republikánusok gazdaságpolitikáját…

Ez igaz. Számos külpolitikai kérdésben közös vagy legalábbis közeli a két nagy párt álláspontja. Irak illetve a terrorizmus elleni harc ügyében egységesen lépünk fel. Jómagam például nagyon sokat tettem azért, hogy Kadhafi líbiai elnököt meggyőzzem az amerikai politika őszinteségéről, Budapestre is Tripoliból érkeztem, ahol megállapodtunk az amerikai diplomáciai képviselet megnyitásáról. Líbia tömegpusztító fegyvereit Tennesseebe szállítottuk, ahol várják megsemmisítésüket. A gazdasági kérdések megítélésében azonban nincs egységes álláspont. Szerintem Bush elnök adócsökkentési programja életveszélyes, mert tovább növeli a költségvetési és fizetési mérleg hiányát. Az pedig teljesen irracionális, hogy hatalmas adókedvezményben részesíti a nagy jövedelműeket, akik erre egyáltalán nem szorulnak rá. Kerry programja, amely többek között visszavonta volna az évi 200 ezer dollár feletti övedelműek adókedvezményeit, sokkal közelebb áll a szívemhez.

Hirschler Richárd

Probatbicol Creative Commons License 2004.11.11 0 0 785
Ha már az Alkotmányra hivatkozol itt nagy garral, akkor legalább előtte tekintds át az Államfő és a kormányfő közti különbséget. Tájékoztatlak, hogy Irak ügyében Mádl Ferenc egy kukkot nem szólt, és még kevésbé ígért bármit is. És ha már mindez Blairrel kapcsolatban jön elő, akkor azt sem árt tudnod, hogy Angliának nincs alkotmánya, mégis egész jól működik.
Előzmény: JEFFREY (780)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 784

jeffrey

 

lehet es ez most jut eszembe hogy valamelyik nagy magyar pont ilyen es ekkora FASZ volt mint te es ezert kaptuk meg trianont?

 

a jo kurva eletbe. a dolgokra es a jo modorra oda kellene figyelni.

 

nem gondolod?

 

kigondolsz ermenonvillei maganyodban valami faszsagot es a 10 millio magyar megkapja trianont?

 

tetszettek volna valami tarsadalmi viselkedest tanulni? vagy UTANA nem csodalkozni hogy jee itt egy meeretes trianon. de hogy miert? nem mentunk irakba? de hiszen szuverenek va;gyunk miert is kellene irakba menni?

 

es jon trianon. halalosan komolyan jon trianon es megint 100 evre lesz mirol beszelni. hogy milyen rohattak es milyen hulyek...

 

elore nem lehetne gondolni? hogy nem ugy esik ahogy puffan? a pok mennyi ideig szovogeti a halojat?

Előzmény: JEFFREY (780)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 783

pancer

 

ha es amennyiben smileykat irogatnek az valoszinuleg PONT az ellenkezojet jelentene...

Előzmény: pancer1 (779)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 782

jeffrey

 

amikor egy vacsorara azt mondod hogy erdekes volt a kaja az mit jelent? ugye nem kell hulyenek lennunk????

 

egyszer mondtam a guineiai tanacsosnak egy 6 fogasos ebed utan/kozben hogy koszi de minden finom volt, jol vagyok lakva es nem tudok desszertet enni..

 

ezutan a tanacsos az osszes leheto forumon elmondta hogy alfredoo milyen bunko.

 

amikor mondtam ezt a dolgot egyutterzoen helyeselt. tibor volt a keresztneve...

 

es tudvan tudom hogy ez a dolog sokban/nagyban befolyasolta eletpalyamat/karrieremet.

Előzmény: JEFFREY (780)
pindiy Creative Commons License 2004.11.11 0 0 781
Nem igazán ezt mondta.
Előzmény: JEFFREY (780)
JEFFREY Creative Commons License 2004.11.11 0 0 780
Blair-nek több esze van, mint itt egy csapat agyamentnek itt a Topicon meg a Gyurcsánynak.Somogyi bemutatkozó látogatáson Londonba volt s a Sajtótájékoztaton felmerűlt a csap meghosszabítása.Erre Blair válasza az volt, hogy Magyarország egy baráti Ország és szuverin joga eldönteni, hogy meghosszabbítja-e csapatai kintartozkodását Irakba.Na Ő tudja, hogy egy független Ország a Demokratikus Parlamentáciát gyakorolva az Államfő egyszemélyben nem dönthet és igérgethet felelőtlenűl.Minden Ország az ALKOTMÁNYA szerínt müködik.
pancer1 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 779
Jah, már értem.. Csak a szmájik hiánya miatt félre elöször.
Előzmény: alfredoo (778)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 778

pancer

 

semmi komoly. tenyleg nem erteni? nehany itteni megnyilvanulasra celoztam. sokan hulyeskedtek vele hogy medgyessy beszedeit en irom.

 

ezt a tortenetet amit elmondtal barki nyugodtan mondhatja hogy baloldali/amerikai stb kitalalas. provokacio.

 

ciki magyarazkodni... most tisztabb?

Előzmény: pancer1 (777)
pancer1 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 777

Hogymivan?

 

komolyannemértelek....

 :-)

Előzmény: alfredoo (776)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 776

pancer

 

ugyan mar. ez csak egy baloldali trukk. egy riogatas. te elhiszel ilyesmit?

 

bevallom, most az egyszer OSZINTEN bevallom, a forgatokonyvet, ezt a faszsagot en talaltam ki. tudod, vagy TUDOD???? (te kis bolond) medgyessy bukasaval munkanelkulive valtam. viszont a dolgok bennem vannak.

 

igy kitalaltam ezt a stadionos sztorit. de ugye tokre jo. es penzt is kaptam erte...

 

remelem nem fogsz megvetni. 9 ehezo poronty meg minden...

Előzmény: pancer1 (774)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.11 0 0 775

geszthi

 

nem ertetted felre amit irtam? tokre biztos? nem kellett volna nem valaszolnod? vagy gondolkodtal es a valasz mellett dontottel?

 

szvsz ismetlem szvsz nem lett volna szukseges...

Előzmény: geszthi (773)
pancer1 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 774

Tegnap beraktam egy linket arról hogy mit kapott Zapatero Bushtól a kivonulásért.

 

Most itt egy cikkecske arról hogy mit kaphatott volna a terroristáktól....

 

"

Merényletkísérlet a Real Madrid stadionjában

80 ezer néző volt a célpont. A stadion mellett robbantottak volna templomokban, forgalmas vasútvonalaknál, és metróállomásokon is.

Az egyik spanyol vizsgálóbíró véres terrorakcióra készültek terroristák a Real Madrid stadionjában. A letartóztatott gyanúsítottaknál megtalálták az akció tervét is. A merénylők a királyi gárda nyolcvanezres otthonában, mérkőzés közben akarták a merényletet elkövetni.

A négy iszlámhívőt razzia alatt fogták el, és mint kiderült, nemcsak a Santiago Bernabeu stadiont vették célba, de templomokban, forgalmas vasútvonalaknál, és metróállomásokon is akartak robbantani.

Emlékezetes, márciusban több mint 200-an haltak Madridban, amikor több bomba is robbant különböző pályaudvarokon, korábban pedig a stadionnál történt robbanás, akkor kilencen sebesültek meg. (RTL Klub híre alapján ma.hu) "

geszthi Creative Commons License 2004.11.11 0 0 773
Ugyan mar kedves alfredoo, hol volt ez meg hir amikor Orban mar valtott, mert az egoja nem birta elviselni, hogy a benyalt Bush es Blair egybol fogadta Medgyessyt a bukasa utan.

Radasul a peldadsem jo, mert ha provoktivan karnak fogalmazni, akkor a bortonorok csak szoszerint vettek Orban Tabornok vergozos szoveget. Szoval mi a baj? Eroszakot alkalmaztak a velelmezett terroristak ellen.

Előzmény: alfredoo (771)
geszthi Creative Commons License 2004.11.11 0 0 772
Vegul is, mint Hitetlen Tamaska mondotta volt, ez az orszag visszakerul oda ahova valo Orban mukodese folyaman... a Balkanra.
Előzmény: Probatbicol (770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!