Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.11.15 0 0 6

Én anno ugyanígy voltam vele mint te, hogy 14 éves lányaimnak halvány fogalmuk sem volt arról, mik is akarnak lenni.... nem tudom mennyiben segtek neked, no meg a mostani állapotokat nézve nem is nagyon vagyok képben (74-75-ös születsú lányaim vannak), de én anno Vekerdy tanácsára halgattam, miszerint ennyi idős korban tök normális, hogy nem tudják mik is akarnak lenni. Éppen emiatt jó a 4 év gimnázium, mert azért 4 év alatt scak kikritályosodik a dolog... a nagyobbik lányomnak akkor sikerült a felvételije a kéttannyelvű gimnáziumba, ez utólag hatalmas előnyt jelentett. Ma már nem tudom működnek-e... a kisebbiknek nem sikerült, viszont a 4 év alatt kiderült, hogy a magyar irodalom és nyelvtan a szekterülete, így belőle bölcsész lett (ez nem követendő, inkább verd agyon,mert csak  éhenhalni jó...)

 

Olyan gimnáziumot keress, ahol a nyelv erős, sokat adnak a PC ismeretekre, és ahol mellesleg azért valami szakirányú képzést is kaphat szvsz. Mert az, hogy egy gyerek humán avagy reál érdeklődésű, az azért kiderül már nyolcadikra - de ez minden.

Előzmény: banya (-)
Szilva2 Creative Commons License 2004.11.15 0 0 5

Rengeteg tapasztalatom van, az iskolai gondok c. topicban írtam róla, hogy mikkel lehet találkozni, és mire lehet számítani. Ha van türelmed kotorj utána, kb egy éve írogattam (esetleg +1-2 hónap) oda.

 

Szerintem ha gimit választotok, és nincs a köleknek semmifajta igénye, akkor írasd a legközelebbibe. Ennek van a legtöbb előnye. Közel a suli, többet alhat, közel vannak az osztálytársak, haverok stb. Érettségin meg úgyis ugyanazt a tételsort kapja, mint bármelyik másik gimnazista. Izé: ez ebben a formában ettől a tanévtől nem teljesen van így, de ebbe most ne menjünk bele. Lényeg, hogy azért valamennyire nézz utána, mert azért teljesen mégsem mindegy.

Előzmény: banya (-)
rocher Creative Commons License 2004.11.12 0 0 4
Nem akarlak lerázni, de olvasd végig a honlapon szereplő tájékoztatást és ha utána van még kérdésed, szivesen válaszolok, amire tudok. A fiam most 6.-os , második óta minden matekversenyen ott van, tavaly a Zrínyin országoson is volt, ő azt mondja, hogy meglátása szerint nem versenyistálló.
Előzmény: mitla (3)
mitla Creative Commons License 2004.11.12 0 0 3
Erről írnál részletesebben? Mit tud a hetedikes specmatek, és ki a célközönség? Azaz mennyire legyen jó a srác matekból (meg minden másból) a bejutáshoz, és mitől volt az a benyomásod, hogy mégsem annyira versenyistálló?
Előzmény: rocher (2)
rocher Creative Commons License 2004.11.12 0 0 2
Mi most Fazekasban vagyunk tudósok:-))), oda jár a gyerek nyílt órákra. Tegnapelőtt volt szülői a 6 osztályosba készülő gyerekek szüleinek. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nem is annyira versenyistálló, mint gondoltuk. Vannak egész normális szakok 9-től, mi most csak a 7-es specmateket célozzuk.
Előzmény: banya (1)
banya Creative Commons License 2004.11.02 0 0 1
Jó estét! :))))))))
Az önmagában öröm, hogy egy régi, kedves olvtárs nulláz le! :))))
Előzmény: Törölt nick (0)
banya Creative Commons License 2004.11.02 0 0 topiknyitó
Leánygyermekem, Malacka 8. osztályos. Mint minden normális gyereknek, halvány segédfogalma sincs, hogy mi akar lenni. Jól is tanul, okos is, szorgalmas is. Tehát valami jó gimi a cél. Néztünk már versenyistállót, ettől féltem, néztünk erős gimit, ahol embernek is tekintik a gyereket.
Mindazonáltal örömmel vennék ötleteket, tippeket, tapasztalatokat sulikról, felvételiről, előkészítőkről és egyáltalán.
Szóval: ne kíméljetek! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!