Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 32
A giccskultúra mintha ma virágoznék csak igazán! Ettől persze nem undorodsz gondolom, hiszen nincs benne semmi, de semmi magyaros. Amerikai annál több, dehát ott meg csak a négereket szokják verni. Tudod, azért volt ám ott is egy mozgalom értük!!! Nálunk is jó lenne egy kis nemzetvédelem már. Persze, nem olyan, amilyet Orbán vagy Diána produkál. Én nem nácizom le Orbánt. Ő liberális tittytainment-en csecsszopóskodott. Diána meg szerintem azt sem tudja milyen is az igazi, originál nácizmus. Talán megbízatásból uatánozza őket.
Előzmény: figyelő (24)
Beni papa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 31

hiller logopédus pista - Ez kísértetiesen hasonlít Kerényi Gál zsír Zoltán-ozására. Ezek azok a dolgok, amelyek feleslegesek. Mások testi hibáival nem illik gúnyolódni. Szerintem...

 

 

A Holokauszt-megemlékezésekre amúgy ugyanúgy szükség van, mint amennyire Trianon-megemlékezésre szükség lenne... A gond ott kezdődik, amikor a hétköznapokba is behozzák ezt a témát. Ez a zsidóságra nézve kegyeletsértő, és egyben ártó/bántó.

Előzmény: Jumping Jack (22)
jajajca Creative Commons License 2004.09.14 0 0 30
Nameg Lampertet kifelejtetted, ő legalább 10x annyira letéteményes, iszen ő engedélyyezi a tüntit...
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 29
E tekintetben a sajtó komoly bűnt követ el. Ugyanakkor ha a társadalom elfogadja ezt a magatartást, sokkal jobb a sajtó sem lehet.
Előzmény: pindiy (27)
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 28
Ez a degenerált, ájtatoskodón gyűlölködő giccskultúra különös erővel vonzza az ifjúság egy, meglehetősen nagy részét. Nézzünk csak körül, hányan járnak bizonyos iskolákba terepszínű vagy fekete ruhában, bakancsban, mintha túrára vagy kiképzésre, kettőskeresztes Nagy-Magyarország a karon (ezzel "csak" az a baj, hogy egyértelműen szélsőséges csoportokhoz és "eszmékhez" kapcsolódik, ha napi célokra használják), fogaskerék, hajókerék vagy hasonló, lelátókon is a csürhe előtt látható horogkereszt-helyettesítő ábrákkal...
Előzmény: figyelő (24)
pindiy Creative Commons License 2004.09.14 0 0 27

"Szánalmas amikor a média az egérből elefántot csinál.Senkit sem érdekelne az a 30 hülye a nagyon szimpatikus vezetőjével együtt,de a média jóval súlyukon felül kezeli őket."

 

Ugyanakkor Pokorni és Pályinkás testvérek ügyét meg a sulyánál fogva bezony nagyon alul.

Pedig ök mostan a nemzetiszocializmus igazi letéteményesei.

Előzmény: Jumping Jack (20)
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 26

A dumádtól különben akár Szabó Albert is lehetnél.

Vásárhelyi Máriára nincs esélyed - előbb fejezd be, ha tudod, az általánost.

Előzmény: figyelő (25)
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 25

Hidd el, lehet. Csak egy kicsit hallgass, már kevesebbet fognak antiszemitizmusra panaszkodni...

Meg hülyeségre is, persze.

Előzmény: zividivi (18)
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 24

"Ha Mo.-n valódi demokrácia lenne, akkor nem jelentene problémát az, hogy évente 2-3 alkalommal hungaristák bohóckodnak az utcán."

 

Engem nem is izgat, bár undorítónak tartom.

 

Az viszont minden demokratikus országban botrány volna, ha egy váltópárt antiszemita publicistákkal reklámoztatná magát, neonáci-újnyilas anyagokat közlő, náci-nyilas irományokat reklámozó lapot ajánlana "híveinek", vezető személyiségei náci zenekarral járnának ünnepelni...

Vajon miért nem lehet ezt végre fölfogni, mi a túrót kell tényeket elhazudni?

 

Az igazi gond persze az, hogy minősíthetetlen jobboldalunk (amelyben a demokratikus erők, személyek kifejezetten "ellenzékben" vannak vagy éppen elüldözték őket) létrehozott egy szörnyű, ám kiterjedt, a múlt század harmincas éveiben gyökerező klerikális-soviniszta-népieschkedő álkultúrát, giccskultúrát, amely minden különösebb kivetési reakció nélkül fogadja be a militáns rasszizmust is.

(Voltak jobboldali demokraták az 1930-as években is - többé-kevésbé ugyanúgy, mint ma: saját táborukon belül, ellenzékben...)

Előzmény: Beni papa (19)
Jumping Jack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 23
befejezésül még egy gyönygyszem kedvenc publicistámtól.Szentmihályi Szabó Pétertől: "EBBEN A FASISZTA ORSZÁGBAN AZ EGY FŐRE ESŐ HOLOKAUSZT-ÜNNEPSÉGEK SZÁMA REKORDOKAT DÖNTÖGET"! No comment!
Előzmény: Beni papa (21)
Jumping Jack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 22
Örülök hogy a topic indítója egyetért velem:-) Komolyan mondom hogy már nagyon kezdi nálam ez kiverni a biztosítékot hogy a csapból is ez a téma folyik.Ráadásul még egy hónap van az "ünnepségig" és ha erre gondolok beleborzongok az egészbe.Külön bukét ad a dolognak,hogyha jól hiszem aznap lesz az MSZP elnökválasztás és ott majd mindenki elhatárolódik ettől és megvéd minket ettől a nemlétező veszélytől! Szinte már látom magam előtt ahogy a leköszönő laci bácsitől kezdve(akinek itt szeretném megköszönni az árokbetemetést:-),a leendő elnökig(hiller logopédus pista) mindenki erről fog szónokolni.Én már időben szóltam,egy hónappal az esemény előtt!!:-))
Előzmény: Beni papa (21)
Beni papa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 21
Így van ahogy mondod. Szóról szóra...
Előzmény: Jumping Jack (20)
Jumping Jack Creative Commons License 2004.09.14 0 0 20
Szánalmas amikor a média az egérből elefántot csinál.Senkit sem érdekelne az a 30 hülye a nagyon szimpatikus vezetőjével együtt,de a média jóval súlyukon felül kezeli őket.Nevetséges hogy egy hete erről folyik a közéleti vita.Vagy tartsák meg az ünnepségüket és menjen mindenki haza gond nélkül vagy tiltsa be a rendőrség(bár tudom hogy ez a demokrácia),de hagyják már abba ezt a szenvedést körülöttük. Különösen szép hogy már ezeket egybemossák a jobboldallal és a polgári körökkel és aztán jön a szokásos"miért nem határolódik el" című fejezet!Azért az érdekes hogy mindig csak ballib kormánynál bukkannak ezek a csoportok elő...Lehet hogy (biztos) az a cél hogy ne a puccsistákról.a "nagy jólét"-ről.az "öregedő,öregeskedő,öregecskedő feleségekről" beszéljenek az emberek hanem erről a sosem létező szokásos fasisztaveszélyről?És akkor persze jönnek a demokráciabajnokok(kovács laci bácsi,ildikó néni) és megvédik az országot a nemlétező veszélyektől.Nagyon köszönjük nekik!
Beni papa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 19

Szerintem te ilyet nem hallasz a médiumoktól.

 

Sajnos hallok. Legutóbb, mikor a 'Vér és becsület' valamilyen megmozdulása volt, az RTL-es hiradóban ez volt a szalagcím: 'Náciveszély'.

 

 

lásd: Bognár zsidózása, a Demokrata egy-egy botrányos cikke/címlapja, Csurka aktuális kirohanása, ifj. Hegedűs pere stb

 

Igen, vagy pár karlengető eszement a Nyugati téren. És az antiszemitizmust nem feltétlenül ildomos összemosni a hungarista eszmékkel, mert itt nem feltétlenül az elöbbi a mérvadó.

Ha Mo.-n valódi demokrácia lenne, akkor nem jelentene problémát az, hogy évente 2-3 alkalommal hungaristák bohóckodnak az utcán.  Az, hogy politikusaink ezzel a helyzettel visszaélnek, az pont azért felháborító, mert ők felelősek legnagyobb mértékben azért, hogy ma Mo.-n egyesek szerint félni kell a náci veszélytől. (De akárcsak a lappangó antiszemitizmustól is)

 

 

Nem. Mint ahogy ritkán olvasni olyat, hogy ezek a mozgalmak (Vér és Becsület, Ekrem Kemálék vagy a Magyar Jövő csoport jelentősek volnának

 

Ha nem az, akkor miért kell erről folyamatosan, hosszan cikkezni (pl. index), TV vitákat kezdeményezni (Tv2 Napló, M1 Este pl.)? Egy rövid cikk, hogy amúgy ma néhány barom a Nyugati téren Szálasit éltette, és kész.

 

 

 

Talán-talán Thürmerék Munkáspártja nevezhető annak, de a baloldalon nem nagyon hallani olyan pártot, mozgalmat, amely (Szálasy, Bárdos, vagy Horthy mintájára) Rákosiékat vagy a szocializmust sírná vissza....

 

Első tiszteletteljes kérésem, hogy Horthyt ne említsd egy lapon Szálasival, mint ahogy én sem akarom összemosni pl. Bajcsy-Zsilinszkyt Rákosival, vagy Peter Groza-t Ceauşescuval.

 

A másik dolog, hogy talán elfeledkezel arról, hogy a Munkáspárt gyűlésén rendszeresen ott virít Lenin apánk képe Thürmer felett, aki igencsak kommunista volt, továbbá ők mondják mindig, hogy "Kádár alatt jobb volt". Hát mi ez, ha nem a szocializmus visszasírása? Illetve a különféle punkmozgalmak a baloldalon is megtalálhatóak, akik nem éppen józan gondolkodásukról híresek, mégsem követi őket még a WC-re is a média, hogy beszámolhasson a legújabb punk internacionalista ármánykodásról.

 

A harmadik dolog pedig, hogyha a németek akkor megnyerik a háborút, akkor Hitler eléldegélt volna még egy 10 évig, majd őutánna is enyhülés jött volna, akárcsak Sztálin után jött, és ma egy hitlerista csoport sem lenne, de nagyon sokan sírnák vissza a "gulyásnácizmust". Hát így megy ez...

 

 

Amennyiben nyíltan nem törnek a Magyar Köztársaság államrendjére, akkor igen

 

Mégis megtiltják nekik? De miért? Azért mert tudják, hogy az emberek fogékonyak lettek a maszlagokra, hisz pont ők tették fogékonnyá őket. Ezért ez a nagy félsz bennük.

 

 

Miért ? :-O nem mindkettő tiltott önkényuralmi jelkép ????

 

Elvileg igen. De hányszor látsz vörös csillagos Che Guevara-s pólóbal flangáló kölköket az utcán? És hányszor látsz horogkeresztest?

 

Közben pedig szimpatikus Mszp-s képviselők indítványozták, hogy a vörös csillag ne legyen tiltott jelkép.

 

Akkor most döntsük el mit akarunk? VAgy vagyunk mi magyarok annyira liberálisak, hogy nem zavar minket egy talpig horogkeresztbe vagy vörös csillagba öltözött ember látványa, és akkor töröljük el ezt a szabályt.

Vagy, ha ez a társadalom többségét zavarja, akkor maradjon hatályban, DE AKKOR TESSÉK BETARTATNI. Olyan a világon nincs, hogy ennek a paragrafusnak ez a fele tetszik, ezt betartatom, de ez már nem, úgyhogy azt nem érdekes.

Előzmény: Törölt nick (10)
zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 18
Nem lehet! Tudod? "Gyilkosok közt cinkos, aki néma!" A helyzet meg ahelyett, hogy javulna, egyre csak "fokozódik". vagy nem emiatt siránkozol magad is számtalan topikon át? Ja! És mégehy! Nem én vagyok ám Szabó Albert, sem Vásárhelyi Mária!
Előzmény: figyelő (16)
zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 17
Oda se neki! Nagyobb zagyban élsz, mint amivel én árasztalak el! Ez a kis semmiség mág meg sem fog tapadni rajtad!
Előzmény: Törölt nick (15)
figyelő Creative Commons License 2004.09.14 0 0 16

Fejezd abba a "küzdést", menj pihenni.

Mindjárt javulna a helyzet.

Előzmény: zividivi (14)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 15
azt gondolom, hogy ma még nem olvastam ennél nagyobb zagyvaságot.
Előzmény: zividivi (13)
zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 14
Nem tudom, miből gondolod így? Úgy beszélek, hogy nem kellen antiszemitizmusnak lenni, de egyre nagyobb a veszélye, hogy lesz. 1989-óta az ellen küzdök, hogy ez bekövetkezzék. Egyre kevesebb reménnyel. És ebben nem azok a vétkesek, aki jószerével azt sem tudták 1990-ig, hogy élnek az országban zsidók, meg nemzsidók, hanem azok, akik kierőszakolták a kölönbsétételt. Gondolok itt főleg az SZDSZ-re, de a Fidesz sem vétlen a dologban.
Előzmény: Törölt nick (12)
zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 13
Szívem szerint igazat adnék neked, de tapasztalatom szerint nem tehetem. Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy a "globalizációnak" nevezett forgatókönyv nem tűri meg a nemzeteket, főleg nem Európában, ami pedig leginkább a nemzet bölcsőjének számit. a nemzetek-ellenes, tehát valójában "globálnáci" ideológia sértettjei nem képesek másként védekezni a Nagy Kohó ellen, mint visszazárkózni a nemzet védelme alá. Tekintsünk el Szabó Alberttől és utódjaitól, akiket köztudomásúan kimindottan erre béreltek fel, minden megmozdulás, kijelentés, indulat és önvédelem, ami a nemzet megmaradását célozza, a mai politikai köznyelvben már azonos a "nácizmussal". És ez az igazi, nagy baj! Két okból is. Előszőr, valóban szembe fogja állítani a globalizáció-elleneseket a zsidósággal, akik nagy része pedig szintén globalizáció ellenes lenne. Másodsor pedig az a baj evvel a jelenséggel, hogy már nem is burkolt, de nyílt hadüzenet az összes nemzet ellen. Nem gondolod?
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 12
úgy beszélsz mintha az antiszemitizmus nem létezne...
Előzmény: zividivi (11)
zividivi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 11
Figyelemre méltó tény, hogy "náciveszély" nem csak Magyarországon van, hanem egész Európában állítólag. Sőt, ennél is továbbmegyek! Ha a nácik alatt kizárólag a politikai köznyelvben szokásos "antiszemitizmust" értjük, akkor mindenütt, ahol zsidók élnek, fennáll a "náciveszély". Erre szoktam én azt mondani, hogy a világ gyarmatosítói kijátszák a holokauszt túlélőit és fegyverként vetik be szerencsétleneket az egész világ ellenében. Sokan észrevették már, sokan meg elhiszik, hogy számukra fogják gyarmatosítani a földgolyót.
Előzmény: Beni papa (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 10

na jó, akkor nézzük:

 

A rendszerváltás óta halljuk az egyes médiumokból, hogy Mo.-n márpedig tényleges fasiszta veszély van

Valóban ?

mert én mindjárt a kiindulópontot megkérdőjelezném.

Szerintem te ilyet nem hallasz a médiumoktól.

 

Antiszemita, neonáci, szélsőjobbos figurák rendre feltűnnek, publikálnak, veszélyről azonban nem írnak. Legfeljebb az eszméik, gyűlöletük lappangó térnyeréséről a közbeszédben. Az pedig reális.

 

Nemcsak a bulvársajtó, de a komolyabb orgánumok is gyakran veszik elő (főleg uborkaszezonban és választásokat megelőző időszakban) ezt a témát.

 

Én pedig úgylátom, hogy rendszerint valami alkalmat ad rá, hogy előtérbe kerüljön. Ezek azügyek sohasem csak úgy, maguktól bukkannak fel (lásd: Bognár zsidózása, a Demokrata egy-egy botrányos cikke/címlapja, Csurka aktuális kirohanása, ifj. Hegedűs pere stb.)

 

Felmerülhet sokunkban a kérdés: Tényleg olyan jelentősek volnának ezek a szélsőjobbos szervezetek?
Vajon miért vált oly gyakran nevet, vezetőt és nemritkán tagságot ez a mozgalom?

Nem. Mint ahogy ritkán olvasni olyat, hogy ezek a mozgalmak (Vér és Becsület, Ekrem Kemálék vagy a Magyar Jövő csoport jelentősek volnának)

 

 

Vajon a baloldalon nincsen szélsőség? (mert róluk sosem hallani, és főleg nem a veszély sugalmazása mellett)

Hát ez jó kérdés !

és nagyon találó !

neked eszedbe jut valami.

Talán-talán Thürmerék Munkáspártja nevezhető annak, de a baloldalon nem nagyon hallani olyan pártot, mozgalmat, amely (Szálasy, Bárdos, vagy Horthy mintájára) Rákosiékat vagy a szocializmust sírná vissza....

 

A mai kormányzat ezt a hisztit akarja kihasználni arra, hogy korlátozza az állampolgári jogokat, és megszigorítsa a gyülekezési jog szabályait.
Ez már kijelentés, nem kérdés.

 

Vajon a fasisztáknak nem lenne joguk a szólás- és gyülekezési szabadsághoz?

Amennyiben nyíltan nem törnek a Magyar Köztársaság államrendjére, akkor igen. Mint ahogy évek óta különféle kultúrális és hagyományörző egyesületnek álcázott neonáci csoportok is rendre tartanak gyűléseket, koncerteket a Várban, a Kossuth téren vagyaz ún. Fehér Karácsony c. jamboreeken....

 

Továbbá vajon miért nem esik ugyanazon megítélés alá az egyaránt betiltott horogkereszt és vörös csillag?

Miért ? :-O nem mindkettő tiltott önkényuralmi jelkép ????

Előzmény: Beni papa (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 9
Nem tudtam!!! Mi történt szegénnyel??????
Előzmény: Operator (8)
Operator Creative Commons License 2004.09.14 0 0 8
Ennek ezer és egy oka van kérem.

Először is nincs harang SZAKTOPIC. A többi ezret kegyes engedelmével nem sorolnám.:-)))
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 7
miért hazudsz? nincs is szaktopic!
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 6
Én ugyanannyira aggódom, mint az izlandi vulkánkitörésektől, vagy az albániai atomrakétáktól. Aludni nem tudok tőlük, a körmöket meg már a százlábúról is lerágtam. Ja és közben folyamatosan rettegek, hogy elfelejtem, hogy mitől is kell félni az egyre nagyobb jólét meg az öregecskedő feleség kapcsán Mo-on.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 5

apropó, mostanában, hogy a ballib érdeke a náciveszély felmutatása, nem megy a topicgyűjtés a szaktopicba...

 

hogy is van ez, kedves Operátor...???

Előzmény: Operator (1)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 4
qrva jó! ez a hét hozzászólása. :o)
Előzmény: Operator (1)
Beni papa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 3

Az én véleményem kiegyensúlyozott, és senkit sem sért. De mindenre fel vagyok készülve :-))

 

Na jó, majdnem mindenre :-///

Előzmény: Operator (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!