Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 283
"Van egyáltalán olyan sport, ahol nem lehet/nem érdemes csalni?"

Az összes sport ilyen ami nem tömegsport, nem olimpiai sport és nem látványos vagy nem rendeznek versenyt.... vitorlázó műrepülés, ejtőernyős forma/célbaugrás.. hegymászás, búvárkodás.

z
Előzmény: ambrosius (278)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 282

Zoli, koszi a forditast!:) Tudsz finnul????:-O

 

Azt en is felhaboritonak tartom, hogy tenykent kezelik...:(( Gondolom, mivel az ellenorok nem nyulhattak hozza, ezert nincs bizonyitek.

Előzmény: BZoltan (271)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 281

végbelben lévő zacsit összekötik a pénisszel. Ehhez nincsenek megfelelő ismereteim, de a rajzon feltüntetett "huzalozás" elég elképesztő

Nincs osszekotve! Vagy is ize...;))  nem olyan modon, ahogy kepzeled;)) A gumicso csak kilog a vegbelbol. Mikor mintat ad, a cso veget csak ossze kell fognia a penisevel (ez esetleg egy atlatszo ragtapasszal is megoldhato). Ennyi!

Előzmény: kovego (267)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 280

Nem csinálnak DNS vizsgálatot a pisin különösen gyanús esetben? Vagy azon nem is lehet?

Abbol nem lehet, mert DNS csak akkor kerul bele, ha az uledekben talalnak 1-1 feherversejtet. Az meg ugye csak akkor kerul bele, ha holyaghurutod van.

 

A muteti megoldasokat en kizarnam. Ne felejtsuk el, sportolokrol van szo, fizikai teljesitmenyrol, amit igen erosen befolyasolna egy esetleges mutet utani nem 100-as kozerzet. Szvsz azzal tobbet vesztenenek, mint amennyit nyernenek.

Előzmény: ambrosius (266)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 279

egy feltételezésből indul ki és nincs rá bizonyítékod.

Persze, hogy abbol. Fazekas Robin kivul mindenki csak es kizarolag feltetelezget;))

Bizonyitek nincs, de ahhoz, hogy meginogjak, nekem eleg volt az is, hogy LOGIKUS.

Előzmény: Sickboy (264)
ambrosius Creative Commons License 2004.08.27 0 0 278

régebben volt (lehet hogy most is van) szexvizsgálat (hogy a nő tényleg nő-e és nem férfi...

 

Bazze' én erre nem is gondoltam, pedig ezt már ma is simán meg tudják csinálni. Más kérdés, hogy ki az az elvetemült, aki csak ezért átoperáltatja magát...

 

Hihetetlen! Nem vagyok egy nagy sportrajongó, de ilyeneket olvasva inkább bele sem gondolok az egészbe, mert elfog a borzongás. Még ha nem is volt rá soha példa, de biztos lenne legalább egy hülye, aki megcsinálná, ha tudná, hogy nem bukhat le.

 

Van egyáltalán olyan sport, ahol nem lehet/nem érdemes csalni?

Előzmény: hilz (275)
BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 277
Jól sejtem, hogy te nem nagyon rendelkezel versenysport tapasztalatokkal?
Gondlom nem tudod milyen érzés az amikor inkorrekt módszerekkel vernek meg?

Az én empátiám azoknak jár akik dolgoznak, teljesítenek és betartják a játékszabályokat... nem magyarázkodnak, nem ideologizálnak és nem lelkiznek. Ha hugyozni kell akkor hugyoznak....

Én leszarom, hogy hény érmet kap a magyar olimpiai csapat... egyetlen bronznak is örülnék ha lehet tudni, hogy azt becsületes munkával, kemény küzdelemben _TISZTÁN_ szerzi meg valaki.

z
Előzmény: Sickboy (268)
kovego Creative Commons License 2004.08.27 0 0 276

"Az ártatlanság vélelme."

"ilyen nincsen a sportban.... a versenyző dolga bizonyítani a tisztaságát. "

Mondtam, hogy van ilyen a sportban? NEM! Csak azt szerettem volna ezzel mondani, hogy nálam addig ártatlan, amíg az ellenkezője nem igazolódik be!

"nem a bíró dolga bebizonyítani, hogy egy versenyző nincs benne van a súlykategóriában, hanem a versenyző dolga, hogy felálljon amérlegre és igazolja a jogosultságát.
Nem a dopping bizottság dolga igazolni, hogy egy versenyző doppingolt, hanem a versenyző dolga mintát adni és igazolni, hogy tiszta. "

Minden versenyző feláll a mérlegre, és igazolja a súlyát, nemcsak az érmesek, és az nem tud megalázó lenni, tehát nem hinném, hogy egy kategória!


"Szóval megkérlek, hogy triviális hülyeséget ne írjál. Ezt az ártatlanság védelme argumentumot már körüljártuk sokszor, sok topikban. "
Az ártatlanságnak ugyan van védelme, de az azt jelenti, hogy a szűz lány összezárja a combjait, és megpróbálja megakadályozni a fallosz behatolását az alsó nemiszervébe!:-) Az ártatlanság vélelme viszont azt jelenti, hogy mindaddig ártatlannak tekintünk valakit, amíg bűnössége be nem igazolódik. Szóval ennyit a "triviális hülyeségekről"!:-)

Előzmény: BZoltan (265)
hilz Creative Commons License 2004.08.27 0 0 275

l"vagy bevezetik a nőgyógyászati szűrést is "

 

régebben volt (lehet hogy most is van) szexvizsgálat (hogy a nő tényleg nő-e és nem férfi...

 

"Pl. mi van a természetes alapanyagú szerekkel? Egy rakás gyógynövény van. A kávé/tea is doppingszer, nem? Ki tudja mi van a különböző izomtömegnövelő készítményekben?"

 

pld. a sportorvos...

Előzmény: ambrosius (266)
ambrosius Creative Commons License 2004.08.27 0 0 274

Meglódult a fantáziám: jönnek majd az őssejtből kitenyésztett másodlagos húgyhólyag és húgycsővezeték, egy minimális beavatkozással lehetne egy kis billentyűt beépíteni ami a két húgycső között vált, elég a verseny/doppingvizsgálatra menet előtt közvetlenül átállítani a szabályos vizeletet adó húgyhólyagra....

 

Szerintem ez a doppingvizsgálat egy szélmalomharc, talán ezért is ilyen gestapósak ezek az ellenőrök, mert tudják, hogy mindig vesztésre fognak állni. Totál BKV ellenőrök, azok is ilyen lúzerek. Csak ezeknek nagyobb a hatalmuk és jobban bele tudnak rondítani a dolgokba.

 

Én ha olimpikon lennék, akkor ha kell naponta 30-szor adnék vizeletet, ha gyanúba kerülnék, pláne, hogy még aranyérmet is kapnék és azt kellene megvédenem, innám dögivel az ásványvizet a kórházban, egy pár hétig úgysem kellene mást csinálnom, még ha nem csak a saját becsületem lenne a tét, de az egész pályám, maga az érem meg az érte kapható 10 milla (na jó ez bruttó nem?) is.

 

Zsörtölődnék, meg kiabálnék, meg elküldeném őket a francba, de akkor is pisilnék, ha tiszta lennék.

 

Ha meg nem, hát kérem, akkor én is mindent elkövetnék és hivatkoznék mindene, csak hogy elkerüljem a további vizsgálatokat.

 

Már olyat is olvastam, hogy a görög doppinglaborban tudatosan manipulálják az eredményeket, de ha belegondolok akkor elég egy lefizetett doppingellenőr, aki a laborba tartés közben kicseréli a mintát egy előzőleg gondosan elkészített másik mintára, egyes országokban nem csoffant 5-6 milliót adnak egy aranyéremért, hanem akár a tízszeresét is, ebből meg azért jutna annak a kis patkánynak is. És akkor még nem is beszéltem a sponzor- meg reklámbevételekről, amit mondjuk egy ilyen aranyérmes kaphat. Így aztán egy ártatlan nevét is simán be lehet mocskolni és tönkretenni a pályafutását. Írom ezt azért, mert hogy ha a doppingellenőrök alapból szinte minden sportolóra, aranyérmesre csalónak tekintenek, akkor hadd tekintsünk már mi is a doppingellenőrökre alapból csalóként, elvégre nekik könnyebb dolguk van manipulálni az eredményeket meg nekik tényleg csak a pénz lehet szinte a motiváció... Azért mindenre képesek.

 

Sickboy Creative Commons License 2004.08.27 0 0 273
De azért remélem láttad a :-)))) jelet a beírásom végén...
Mindkét tábor (ellenzők és támogatók) gondolhat akármit, bizonyíték NINCS a csalásra sem, a tisztaságra sem.
Ezért írtam, hogy a fő kérdés: hiszünk Fazekasnak vagy azt állítjuk hazudik?
Előzmény: minden lila (270)
RAMBO Creative Commons License 2004.08.27 0 0 272
Na, mikor érkezik a "szteroidgép"?
Lehetőleg ne az "aranygéppel" egyidőben, ha kérhetném.
Elegem van a csalókból.
Szégyent hoztak ránk, mindannyian.
Már Fazekasnak és Annusnak sem hiszek.
BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 271
Tegyük hozzá, hogy a finn Helsingin Sanomat is csak spekulál mivel a doppingvizsgálati jegyzőkönyv nem ír ilyen módszerről.

Az viszont roppant nagy zsurnalisztikai inkorrektség, hogy tényként kezelnek egy feltételezést... A kép címe ugyanis magyarul annyit tesz, hogy "Fazekas trükközése" és a szövegben is kijelentő módon van, hogy "Fazekas a végbelébe rejtett guizacskóból akarta az idegen vizeletmintát adni".

z
Előzmény: Moka25 (259)
minden lila Creative Commons License 2004.08.27 0 0 270
Na én is ezt gondolom eleitől fogva, Csak 25 ml jött a kamu anyagból, vagy mert elromlott a készülék, vagy mert figyelték.
Előzmény: Sickboy (264)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2004.08.27 0 0 269
Oké, hagyjuk. Én súlyosabbnak tartom a dopping hatását, és a tapasztalataim is ezt támasztják alá. Egyébként az idézeted végérôl hiányzik a "mint én" részecske, amivel szerintem viszont már tiszta az ügy. De lényegtelen, hagyjuk.
Előzmény: BZoltan (262)
Sickboy Creative Commons License 2004.08.27 0 0 268
"Nincs kegyelem, nincs empátia és nincs megértés. " Tökéletesen definiáltad saját magadat. Szívből gratulálok!
Előzmény: BZoltan (258)
kovego Creative Commons License 2004.08.27 0 0 267
Nem a végbélbe való felhelyezést tartom fájdalmasnak, hanem azt a megoldást, ahogy a végbelben lévő zacsit összekötik a pénisszel. Ehhez nincsenek megfelelő ismereteim, de a rajzon feltüntetett "huzalozás" elég elképesztő. Nincsenek egy ilyen bekötésnek maradandó következménye?
Előzmény: Moka25 (259)
ambrosius Creative Commons License 2004.08.27 0 0 266

Ezeket az ellenőröket mindenki utálja: lásd két napja egy nőis sportoló mondta milyen megalázó ez az egész doppingvizsgálat.

 

Én a BKV ellenőröket is utálom, egyáltalán van olyan ellenőr, akit nem utálnak az emnerek. Talán csak a MÁV kalauzt... :o)

 

Olvastam a hozzászólásokat: egy ilyen pisilős szerkezetet én is el tudok képzelni a 21. században, akár műtétileg is be lehetne építeni mondjuk egy ilyen zacskót ami akár 75 ml-t is képes tárolni, de miért ne lehetne ezt kimutatni? Nem csinálnak DNS vizsgálatot a pisin különösen gyanús esetben? Vagy azon nem is lehet? Vérvétel is volt, bár azt is hallottam, hogy sok doppingszert csak vizeletből lehet kimutatni.

 

Origón hír, hogy ma délben hivatalosan bejelentik, hogy Annustól is elveszik az aranyat. Azzal fogják indokolni, hogy tegnap 17 óráig nem jelent meg a lakhelyén? Miért volt olyan hülye és azt nyilatkozta, hogy 23 órára ér haza? Ott várták volna 17.01-kor a szervezet képviselői a háza előtt, vagy mi?

 

Tiszta Gattaca lesz itt kérem: a sportoló jó előre lefagyasztatja a saját vizeletét, mert az idegen vizeletet kiszűrnék, aztán doppingol ezerrel, jönnek a műanyag/szilikon tasakú beültethető, röntgennel kimutathatatlan készülékek, nőknél persze egész egyszerű megoldani a dolgot, akár kivehetőre is csinálják, vagy bevezetik a nőgyógyászati szűrést is verseny után? (lehet, hogy már be is vezették, a méh tudatos összehúzódását intomtornán már tanítják is, egy ügyes kis zacsiból szépen ki lehet préselni akár fél liter vizeletet is)

 

És még ott vannak azok a doppingszerek, amiket nem tudnak kimutatni a jelenlegi módszerekkel, vagy nem is tudják, hogy vannak/léteznek ilyenek. Pl. mi van a természetes alapanyagú szerekkel? Egy rakás gyógynövény van. A kávé/tea is doppingszer, nem? Ki tudja mi van a különböző izomtömegnövelő készítményekben?

BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 265
"Az ártatlanság vélelme."

ilyen nincsen a sportban.... a versenyző dolga bizonyítani a tisztaságát.

nem a bíró dolga bebizonyítani, hogy egy versenyző nincs benne van a súlykategóriában, hanem a versenyző dolga, hogy felálljon amérlegre és igazolja a jogosultságát.

Nem a dopping bizottság dolga igazolni, hogy egy versenyző doppingolt, hanem a versenyző dolga mintát adni és igazolni, hogy tiszta.

Szóval megkérlek, hogy triviális hülyeséget ne írjál. Ezt az ártatlanság védelme argumentumot már körüljártuk sokszor, sok topikban.

z
Előzmény: kovego (257)
Sickboy Creative Commons License 2004.08.27 0 0 264
"Hat, igy tort ossze nalam ez a szep alom. Csak egy picit, egy icipicit, gondolkodjatok el Ti is, Kenus, Kovego, Sickboy es a tobbiek, akik veditek (bocsanat, nem tudok Mindenkit nev szerint emliteni) - biztos, hogy nem kigyot melengetunk a keblunkon?"
Én elgondolkodtam. És persze valahol igazad van, mert természetesen semmi nincs kizárva. Csak általában nem szeretem a minden alap nélküli összeesküvés-elméleteket. Mert amit leírtál, egy feltételezésből indul ki és nincs rá bizonyítékod. Ilyen alapon azt is mondhatnám, Annust saját kérésére elrabolták az UFO-k, és egy olyan speciális tartályt nyomtak a tökeibe, ami szabad szemmel nem látszik, nem tapintható, de akarattal működésbe tudta négyszer hozni. Hát ez volt az oka, hogy mind a négyszer nem tudták lebuktatni. De mivel a készülék csak prototípus, Fazekasnál műszaki hiba miatt csak 0,25-öt tudott kicsorgatni.
Na tessék, most cáfold meg ezt! :-)))
Előzmény: Moka25 (255)
Kenus Creative Commons License 2004.08.27 0 0 263

Hidd el kedves Moka, elgondolkodtam. Nem is csak egy picit egy icipicit, hanem sokat, nagyon sokat. Viszont, bármeddig gondolkodom is, más a véleményem mint a tiéd. Ez nem a gondolkodás hiányára utal, hanem példája annak az új és sokat vitatott elméletnek, hogy nem vagyunk egyformák.

Üdv

Előzmény: Moka25 (255)
BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 262
"a dopping hatását nem tartod annyira fontosnak"

ilyet tőlem nem olvashattál....kérlek ne tulajdoníts nekem olyan állítást amit nem tettem.

Én azt állítom, hogy butaság az elmúlt (na jó) 30 év eredményeit a dopping rovására írni, hiszen a legálisan használható orvos- és sport- valamint táplálkozástudományi módszerek is fejlődtek legalább olyan mértékben mint az illegális doppingmódszerek.

z
Előzmény: Feyd-Rautha (256)
minden lila Creative Commons License 2004.08.27 0 0 261

Na én szépen sorba raktam az információimat, megérzéseimet stb és a következőkre jutottam.

 

Fazekas kamu vizeletet akart adni, ebből adott is 25 ml-t, de többet nem tudott, mert figyelték. a sajátjából meg nem akart és szerintem 100 óra alatt se adott volna, mert akkor lebukik.

Szóval, mivel nem tudott kamu mintát adni, ezért elege lett, mert tudta, hogy lebukott és távozott.

Ez kisebb kudarc, mert nem bizonyosodott be a csalás, nem lett pozitív a minta (az a 25 ml meg tuti negatív). Ez találgatásokra ad okot, tehát sokan mellé állnak.

 

Ez is csak találgatás a részemről, de én igy gondolom, amolyan megérzés féle!

Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 260

kapcsula=kapszula

Pardon!

Előzmény: Moka25 (259)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 259

Szia Kovego!

 

a WADA kérjen tőle mintát ugyanúgy, ahogy Annustól kér! Az ártatlanság vélelme.

Igen, ezt eleinte furcsanak talaltam en is, hogy van minta, miert nem hasznaljak arra, hogy bizonyitsak, bunos-e vagy artatlan. Sajnos, ha idegen eredetu a minta, akkor hiaba az egesz. Ujra azert nem kernek tole, mert alairta a bizonyos papirt. Ez olyan, mintha lemondanal vmi jogodrol (nem vagyok jogasz). Tobbet nem allnak szoba Veled.

 

kérlek próbáld már meg elmagyarázni, hogy hogy lehetne ezt a zacsit használni,

Itt egy kep linkje. Sajnos a feliratok ekes finn nyelven vannak, de azert talan be tudod azonositani, mi micsoda;)

http://www.helsinginsanomat.fi/extrat/ateena2004/kuva/1076153719189

A dologhoz allitolag egy pumpa tartozik vhol alul a penisen (ahol ugye normal esetben is megfogja a ffiember, hogy jobban tudjon celozni), ezt volt az, amit Fazekas nem tudott mukodtetni feltartott kezzel.

Mint latod, a vegbelben van, ahol megfelelo meret eseten - felhelyezes utan - nem okoz kulonosebb fajdalmat. Olvastad a Pillango c. regenyt? Ott a pasi a penzet tartotta pontosan ezen a helyen, egy vizhatlan kapcsulaban. Ehhez kepest itt az ossz zavaro tenyezo egy vekony gumicso.

Előzmény: kovego (257)
BZoltan Creative Commons License 2004.08.27 0 0 258
"Szimpatizál a saját sportolójával aki évek munkáját akarja megvédeni! Mekkora hülyeség... "

én inkább azt mondanám, hogy a magyar közvéleménynek sérti a nemzeti büszkeségét, hogy az orrára koppintottak egy olyan sportolónak aki nem tudta igazolni a tisztaságát.. ugyanis a sportoló dolga ezt igazolni.

"egy kis empátiát kicsiholni magadból."

Minimális empátiát sem tudok érezni olyan versenyzőkkel szemben akik nem a legtisztábban és a szabályok teljes betartásával érnek el eredményt.
14 éves korom óta hobbi szinten versenyzek szertornáztan, futottam, úsztam, mostanában pedig ejtőernyőzom...nem vagyok egy született bajnok, de szeretem a versenyek hangulatát és jó érzés olykor nyerni, jó érzés érmet kapni. Jó érzés pár percig kis körben sztárnak lenni :) (amolyan falusi futóversenyen és hasonlókon).
Mocskosul utáltam mindig is azokat akik inkább a szabályokat értelmezgették és a bírókat kritizálták meg trükköztek ahelyett, hogy pofa befogva küzdöttek volna és elfogadták volna az eredményüket.

Nem az érdekel, hogy Robi hibázott és hogy miért meg mekkorát.... van egy szabály amit be kellett voln atartania, ő pedig tudatosan megszegte a szabályt. Számomra itt véget ért a dolog elemzése... Nincs kegyelem, nincs empátia és nincs megértés.

Azt hogy többéves munka után egy fantasztikus eredmény nem lett elismerve az sajnálatos. Én Fazekas Robit egy nagyszerű sportembernek tartom és méltatlannak találom azt ami körülötte folyik...de felnött módon meg kell tudni állapítani, hogy a történtekért túlnyomórészt ő a felelős.

z
Előzmény: Sickboy (250)
kovego Creative Commons License 2004.08.27 0 0 257

"Csak egy picit, egy icipicit, gondolkodjatok el Ti is, Kenus, Kovego, Sickboy es a tobbiek, akik veditek - biztos, hogy nem kigyot melengetunk a keblunkon?"

Nem állítom, hogy nem doppingolt, azt mondom, hogy a WADA kérjen tőle mintát ugyanúgy, ahogy Annustól kér! Az ártatlanság vélelme.

Csak remélni tudom, hogy nem kígyót melengetünk, ezért lenne jó, ha tisztázódna a dolog!

 

Moka25 írásodból úgy tűnik, hogy az egészségügy közelében dolgozol, kérlek próbáld már meg elmagyarázni, hogy hogy lehetne ezt a zacsit használni, hol van ez a zacsi, már annyi fajta megoldást hallottam, és mind hihetetlen.

A végbelében volt? Az embernek nem kloákája van, tehát valahogy a hugy csőbe kell vezetni.

A here zacskójában volt, és azt pumpálva jött ki?

Felpumpálták a hamis vizeletet a hugyhólyagba (egyesek szerint mind Annus, mind Fazekas eltűntek a 6. dobás előtt)?

Ezek a módszerek nem fájdalmasak?

 

Előzmény: Moka25 (255)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2004.08.27 0 0 256
Ebbôl is és az elôzô hozzászólásodból is az jön le, hogy nemigen érdekel, hogy mások mit írnak, csak a saját véleményed fényezésével vagy elfoglalva. Tudod, cimbora, elolvastam, amit írtál, és onnan jött le, hogy a dopping hatását nem tartod annyira fontosnak az eredmények ilyen mérv? fejlôdésében, mint mondjuk én. Az, hogy "de igen", az valóban komoly érv, ettôl azonban még nem gyôztél meg arról, hogy az edzésmódszerek ennyit fejlôdtek. Én a dopping térnyerését nem az utóbbi 60-70 évre teszem, hanem az utóbbi 30 évre, és nem érzem, hogy a motiváció ez alatt az idô alatt ennyit nôtt volna. A doppingot és az orvosi beavatkozást illetôen pedig bájosan naiv vagy, de élj nyugodtan tovább ebben az álomvilágban, én nem zavarlak benne.
Előzmény: BZoltan (241)
Moka25 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 255

Sziasztok!

 

Eddig - szigoruan;) - csak read(!;))-only modban kovettem ezt a vitat. Eddig en is hinni akartam az artatlansagukban, szamomra megertheto volt a verseny utani felfokozott idegallapot, a mintavetel kozbeni emberi meltosag sarba tiprasa... stb.

Azert szolalok most meg, mert eddig tartott:(( A legujabb hirek hallatan elkapott a ketely es nem tudom hinni mar en sem!

 

Olvastam errol az "ontogep" becenevu szerkezetrol, amire Zoli az elozmenyben hivatkozik. Gondoljatok csak vegig. Annusnak (HA o is ezzel jatszott) sikerult hasznalnia, mert - tudomasom szerint - nem az o neve volt leirva ama bizonyos levelben (amit egyebkent eleg gusztustalan eszkoznek tartok a ket szombathelyi klub kozti versengesben. Akinek ez tudomasara jutott, termeszetes kotelessege vedeni a tiszta sportolokat a csalokkal szembern - de nem IGY.), ezert ora - meg - nem figyeltek annyira. Most, az 5. mintavetelnel mar figyelnenek erre is, - talan - ezert nem vallalja.

 

Fazekas lebukott. A masina allitolag vmi pumpacskaval mukodik, amit kezzel kell mukodtetni. A "feltartott kezzel" felszolitas nem tette szamara lehetove a maradek 50 ml kipreseleset. Ciki. De kepzeljetek el. Ezutan meg ott kinlodsz 4 orat. Mar tudod, hogy eselyed sincs hasznalni a masinat, a _sajat_ szukseged egyre inkabb szorit... De azt meg nem teheted! Ha a minta eleri a 75 ml-t, bevizsgaljak es - HA telleg kokszoltal - pozitiv lesz. Nana, hogy meg idegesebb leszel! Elofordulhat, hogy Fazekas _ezert_ lett ideges es nem azert, mert nem tudott produkalni? Legyunk oszintek: igen, elofordulhatott!

 

Eleinte en sem ertettem, miert nem vizsgaljak meg az - ugyan keves, de bevizsgalhato - mintat. Munkam reven nem ismeretlenek szamomra az ilyen analitikai vizsgalatok, es tudom, hogy 25 ml laboratoriumi fogalmak szerint RENGETEG. (En ennyibol fel evig tartok laborgyakorlatot;)) DE! Most mar ertem a WADA-t, miert nem vizsgalja meg. Mert azt feltetelezi, hogy idegen vizelet. Es ez esetben - mivel azt nem lehet megmondani, kie - sajat maga ellen dolgozna, ha kihozna egy negativ eredmenyt.

 

Az utolso csepp az en poharamban az volt, mikor meghallottam, hogy meg egy sportolonk kapott ugyanilyen hisztirohamot. (Szegyen-gyalazat, nem jut eszembe a neve. Kovacs Zoltan?? Majd irjatok meg, Ti biztosan jobban kepben vagytok.) Ha egy ember ilyen tulerzekeny a csapatbol, OK. Na de sorozatban?!

 

Hat, igy tort ossze nalam ez a szep alom. Csak egy picit, egy icipicit, gondolkodjatok el Ti is, Kenus, Kovego, Sickboy es a tobbiek, akik veditek (bocsanat, nem tudok Mindenkit nev szerint emliteni) - biztos, hogy nem kigyot melengetunk a keblunkon?

 

Persze, azert a kigyo-hasonlat tulzas. Dopping ide vagy oda, en meg igy is felnezek rajuk. A doppingolo elsportolo is kemenyen dolgozik, nem csak henyel es a tablettakat kapkodja. Teljes testet-lelket odaadja a Sportnak - csak az a baj, hogy egyben az Ordognek is:( Felnezek rajuk, de ugyanakkor nagyon-nagyon sajnalom oket.

 

Udv,

Moka

Előzmény: BZoltan (235)
hilz Creative Commons License 2004.08.27 0 0 254

"- Vajon csak nem a bizottságnak a presztízs megőrzéséről van szó? Lásd portáseffektus."

 

Pont fordítva: akkor védené a presztízsét, ha kijelentené márpedig Annus tiszta mindenek felett.

 

Szerintem az történt, hogy miután Fazekasnál gyanakodtak az ellenőrök (de mivel nem nyúlhattak a sportolóhoz, nem rángathatták ki mégse belőle a vélt szerkentyűt, csak közelről próbálták stírölni), megkérdezték Annus doppingmintavevőit, mire figyeltek Annusnál. Kiderülhetett, hogy ami miatt Fazekas gyanúsan viselkedett, Annusnál esetleg nem is figyelték. Hoppá, akkor lehet, hogy ő is ugyanígy adott negatív mintát.

 

Viszont ami nekem nem világos: már az olimpia előtt (állítólag a Párizsi VB idejében) kapta meg a WADA a rajzzal kiegészített feljelentést. AKkor mégis hogy tudott 4-szer negatívat produkálni Annus? Már az első esetben le kellett volna buknia. Nehezen tudom egyébként elhinni, hogy végig az olimpia ideje alatt zacskóval a fenekében mászkált, bár a Pillangó c. regényt olvasva ezt is lehet.

 

Annusnak javasolnám: ne a WADAnak, hanem más doppigellenes ügynökségnek adjon mintát, vagy adjon a WADAnak annyi mintát, amit a WADA pecsétjével ellátva több laborba is elküldenek.

 

Egyébként szept 5-én Annus újra versenyez - legalábbis ez volt az indoka az olimpiáról való korai távozásának. A WADA miért nem akkor akarta lebuktatni? Akkor is ugrana az olimpiai bajnoki címe.

 

Ja! Az ellenőrök - többek között - a nézők (szponzorok, jegyvásárlók) miatt vannak. Hogy tudjuk tisztelni és díjazni a nagy eredményeket.

Előzmény: little747 (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!