Keresés

Részletes keresés

Attilio Creative Commons License 2012.08.04 0 0 88

Szerintem az éremtábla úgy hülyeség, ahogy van. Nem az érmek száma kéne, hogy lényeges legyen. Maximum a nagyhatalmak versenyezhetnek benne. Ellenben egy Gyurta féle Bajnokot és Embert, nem cserélnék el 10 másikra sem, bármennyit is érne az éremtáblán...

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 87

illetve bocs már a negyedikek vagyunk

Előzmény: 1291 (85)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 86

jelenleg sajnos ebben a viszonylatban sem állunk jól, igaz mi a végén szoktunk feljönni az evezősökkel

Előzmény: 1291 (85)
1291 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 85
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 84

ha pl. csinálnának a táblán egy EUs összesítést akkor valszeg az EU igencsak odapakolna a többinek

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 83

és az összes éremre

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 82

A releváns történelmi éremtábla

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 81
szerintem ez jogos
animaq Creative Commons License 2008.08.26 0 0 80
Márpedig egy nemzet önbecsülését kultúrális értékeivel és sikereivel lehet összefüggésbe hozni.
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 79

Kicsit erősnek érzem, hogy az olimpiát összefüggésbe hozod a nemzeti önbecsüléssel. Egy percig se jutna eszembe, hogy kevésbé kéne büszkének lennem a magyarságomra egy gyengébb sportverseny után. Persze jó lenne a Hősök terétől a Deák térig diadalmenetben ünnepelni pld. egy foci-EB győzelmet, de amúgy ettől sem szeretnének jobban minket a szomszéd országokban. Sőt: állítom azt se tudja a többségük, hogy hány olimpiai aranyat nyertek az ő szomszédaik...

Előzmény: animaq (77)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 78

"akkor jobban nyomták a sportot mint most, egy fajta országimázs javító szerepe volt"

Pontosabban: közhangulat-javító szerepe volt. Az országimázst inkább a Forma1-gyel próbálták javítani...

Az élsportba fektetett több pénznek csak akkor van értelme, ha ezzel a sportolás felé terelik a fellelkesült jónépet és nem csak az történik, hogy a klubok lefölözik a legjobbakat, aztán öncéluan kiteszik őket a kirakatba egy jobban sikerült olimpia után.

Előzmény: Tahion (76)
animaq Creative Commons License 2008.08.22 0 0 77
Na igen SZDSZes honatyáink pontosan tudják hogyan lehet egy nemzet önbecsülését eltaposni. Pl. így. Nem támogatjuk a sikereinket.

Én azért remélem hogy ez most pont fordítva fog elsülni és végre öntudatra ébred a jónép...
Előzmény: Tahion (76)
Tahion Creative Commons License 2008.08.21 0 0 76
Az tény hogy a szocializmusban több aranyunk volt, de hát akkor jobban nyomták a sportot mint most, egy fajta országimázs
javító szerepe volt. Most meg a politikai elit sz*rik a sportra, ahogy Schmitt Pál is megmondta a napokban. Még se lehet elvárni a sportolóinktól
hogy ennyi támogatás mellett hozzák az aranyakat. Sztem ha nem csak a költségvetés 0,2 %-át, hanem mondjuk a 0,8 %-át fordítanánk sportra máris jobb
lenne a helyzet. Elvégre a sportolóink nem lettek tehetségtelenebbek, csak ha nem támogatják őket nem tudják hozni az elvárt eredményeket. Szerintem.
animaq Creative Commons License 2008.08.21 0 0 75
Így is van!

Eresszük ki a sportolókat az olimpiára, csinálják ami nekik jól esik.

De akkor miért nem szarjuk le az egészet?

Mi ez a nagy felhajtás az eredmények körül????

Hát a részvétel a fontos.......!!!!!! Nem de?


Vagy még sem????!!!
Előzmény: Skorpió (74)
Skorpió Creative Commons License 2008.08.14 0 0 74

Igazad van! Arról nem is beszélve, hogy többféle számítási módszer is van: van ahol csak az arany számít, van ahol az első három érmes helyezet, van ahol az első hat helyezett. Minden ország úgy számol. ahogy neki kedvezőbb. Semmivel sem nő az ország presztise ha megnyeri az éremversenyt, és semmivel sem csökken, ha keveset nyer. Én nem tekintek más szemmel Luxemburgra, mert hátul végez a pontversenyben. És - bár nincs vele bajom - Kína sem lesz szimpatikusabb számomra az ezer aranyával.  

 

Ellenben az átlag amerikai ad magára. Nyílván egy bronxi néger nagymama hat gyerekkel és 24 unokával nem jár joggingolni a Centrál parkba.

Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 73

A partvonalon túlról mondok véleményt, mivel utoljára a barcelonai olimpiát követtem figyelemmel a tévében, de persze ha az ember híradót néz és a rádiót is hallgatja az autóban, akkor akarva-akaratlanul is tudomást szerez a történtekről.

Előszőr is halálra idegesit, hogy az újságírók úgy tálalják naponta az éremtáblázatot a publikumnak, mintha lenne bármi jelentősége is magán a tényen kívűl, hogy szorgosan vezetik. Az általatok is leírt abszurdsága miatt semmi információs értéke nincs az összesített táblázatnak, esetleg ha lebontanák sportágakra, de az meg túl bonyolult lenne a nagyátlagnak, ezért marad a napi népbutítás, hogy milyen sportos nép a kínai meg az amerikai a többihez képest. Pedig hát itt kizárólag az élsportról szól az egész felhajtás, mivel köztudott, hogy pld az amcsik többsége kövér és mozgásundora van.

No meg itt van az állandó gyanú, hogy a sportolók többsége tiltott módszereket is bevet, csak éppen nem buknak le, akkor meg milyen értéke van a súlyemelők és kerékpárosok érmeinek?

Egyszóval nem azt mondom, hogy ne legyen éremtáblázat, de ne csináljanak abból ügyet, ha éppen Magyarország aranyérem nélkül maradna, és legalább nem fognak a politikusok se fontoskodni a sikeres sportolók körül ;-p

Előzmény: lépcsömászó (63)
animaq Creative Commons License 2008.08.12 0 0 72
Bennem újra és újra felmerül a kérdés, hogy az éremek számát vagy lakosra vetített pontszámot kelljen az olimpián feltűntetni?

Hogyan lehetne reálisan összehasonlítani a kínai versenyzőket akik tömegével vonultak fel a megnyitón a magyarok maroknyi csapatával?

Szóval engem azóta sem győzött meg senki!
mondial Creative Commons License 2004.09.07 0 0 71
habár lehet, h én is a komolytalan emberek táborába tartozom
Előzmény: mondial (70)
mondial Creative Commons License 2004.09.07 0 0 70
a számban korábban elért eredményei alapján esélyesnek számított(vb-dobogó), plusz az indítási sorrend alapján is számoltak vele(ugye 3-al később indult az utolsó). csúnyán elszállt sajnos
Előzmény: karma police (65)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.06 0 0 69
És hogyan értékeled a nyolc számban indult 12 magyar vívó teljesítményét, akik összesen 28 pontot gyűjtve a sportágak között a kajak-kenu mögött másodikok lettek, és akik közül 11 személy ért el legalább pontot érő helyezést??!!!
Előzmény: karma police (64)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.06 0 0 68

Látszik, kisöreg, hogy halvány fingod nincs mgítélni, mi nehezebb, megnyerni, vagy megvédeni az olimpiai bajnokságot. Milyen szöveg az, hogy Nagy Tímea kiesik, mert csapatban rossszul vívöott. És a Janics éppúgy vesztett, és a Vörösnewk csak egy száma volt, milett volna, ha ő is olimpiai bajnokként másnap egy másik versenyen indul. Nem tudni.

A lejobb női sportoló: Nagy Tímea (mert két gyermekes anyaként is megvédte olimpiai bajnoki címét!!!)

A legnagyobb balszerencse/kiszúrás: Nemcsik Zsolt kardvívó (mert 14:13-as vezetásénél a román mérkőzésvezető NEM adta meg jogosan elért találatát!!!) 

Előzmény: magyarc (42)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.09.06 0 0 67
Szia, karma!

Milyen értelemben ér többet?

Két ezüst az két ember, akinél vannak jobbak. Egy arany, az valaki, akinél az adott területen senki nem jobb. Ez utóbbi szerintem erősebb állítás. Bár ha a pontozási javaslatomat megnézed, én azt mondom, hogy két ezüst = egy arany

Ha a befektetett munkát nézzük, akkor nyilván igazad van: a két ezüsthöz sokkal több emberi munka kell, mint az egy aranyhoz, de ez nem túl jó logika, mert egy kicsit gyöngébb képességű versenyzőnek a 10. helyhez is legalább annyi munka kell, mint a győzteseknek az aranyhoz ill. az ezüsthöz. Ez a fajta igazságosság tehát végső soron használhatatlan. Erkölcsileg nézve minden sportoló elismerést érdemel, aki kihozza magából, ami benne van. Ez viszont nem mérhető és nem összehasonlítható. Befektetett munkát tekintve egyszerűen az az ország a legjobb, amely a legtöbb versenyzőt küldi az olimpiára.

Végső véleményem persze az, hogy az egészet nem szabad komolyan venni, az éremtábla is az olimpiához kapcsolódó játékok egyike, szabályai kicsit önkényesek, de lehet velük játszani. Amit én javaslok, az az, hogy 2 ezüst = 1 arany.

A te javaslatod legyen mondjuk 1,5 ezüst = 1 arany. Ez természetesen azt jelenti, hogy egy ország, amely 7 ezüstöt szerez, jobban teljesít, mint egy másik, amely 4 aranyat. No, még mindig reálisnak érzed?
Előzmény: karma police (66)
karma police Creative Commons License 2004.09.03 0 0 66
Igenis két ezüst jóval többet ér, mint egy arany! Nem kevesebbet. Többet!!
Előzmény: lépcsömászó (57)
karma police Creative Commons License 2004.09.03 0 0 65

Bodrogitól senki komolyabb ember nem várt érmet (szerintem őszintén még saját maga se), csak a sokeszű kommentátoraink jöttek a szövegekkel. Jellemző, hogy a kommentátor csodálkozott, a nemzetközi (szak)lapok miért nem foglalkoznak vele.

 

Cselgáncs: Anti jó volt, egy szerencsétlen sorsolást kapott és nem verte meg eléggé a legnagyobb esélyest. Az egy egál meccs volt, neki egy kicsit jobb, de ilyen helyzetben a bajnoknak ítélnek.

Előzmény: magyarc (42)
karma police Creative Commons License 2004.09.03 0 0 64

Kicsit kötekednék. Először általánosságban! Szerintem túlszigorú vagy. Jöhet a bonckés

 

"Úszás: Gyurta fantasztikus, Csehrol nem fogjuk megtudni, hogy mire lett volna kepes serules nelkul, ha nincs a serules, az egy bronz csalodas tole. Egyebkent en leallnek valoszinuleg azokrol a szamokrol, amelyekben Phelps szerepel, mert azokban nincs esely hosszu tavon. Kovacs Agit most mindenki dicseri, de ha Kiss Laszlonal marad, talan tobbre jut. A rengeteg kieso uszo remelhetoleg kesobb kamatoztatni fogja tapasztalatat, nem vagyok biztos benne, hogy eleg erettek voltak arra, hogy olimpian szerepeljenek. Oszt: 3 "

 

Én meg pont nem állnék le, már a VB-n (vagy EB volt) sem sok hiányzott, hogy megverje Phelps-et, szerintem meg fogja (talán a sérülés nélkül megtette volna), főleg ha ez utóbbi sok számot vállal.



"Kajak-kenu: a 3 arany realis, ebbol ketto gyakorlatilag biztos volt. A 12 szambol nyolcban eremeselyunk volt, eredkes, egy kilencedikben ermet szereztunk (Vajda) viszont nehany erem eluszott. Elsosorban a ferfi kajak szakag szerepelt gyengen, a Kammerer Storcz duo es Vereckei. Utobbi most mar masodszor. A noi negyes pedig szerintem eltaktikazta a versenyt, nem hittek, hogy a nemetek megverhetik oket. Kenu parosunk valoszinuleg nem tud tobbet. Oszt: 4"

 

Igazságtalan vagy. Nagyon jól szerepelt szinte mindenki. Egy ezüst sose lehet csalódás, a németektől igenis ki lehet kapni. Volt pár ötödik és hetedik helyünk (pl Vereckeiék), akik igenis jók voltak, szerintem az övék ért annyit, mint egy érem, főleg az olyan hetedik hely, ahol a másodiktól a hetedikig (vagy a harmadiktól?) 30 centi különbség volt. Én igen elégedett voltam velük. Nem aranyra mérek.

"Vizilabda: Csoda. Nem hittem benne, hogy meg tudjak vedeni cimuket. Ok a legjobbak, ezt sokadszor bizonyitottak. oszt:5*

 

Szép volt. Szegény nők elszálltak, pedig talán jobb sorsra lettek volna érdmesek. Nagyon szoros volt az a mezőny.

"Kézilabda: a nokkel szemben tulzott volt a varakozas, itt uj csapatot kell epiteni, a kapitanynak is mennie kellene. Gorbicz kulon fejezet. A ferfiak a vartnal jobban teljesitettek. oszt: 3"

 

A várakozás megalapozott - ez a csapat, ha lélekben ott van (és sajnos döntő pillanatokban nincs ott) a világ legjobbja. Sajnos úgy látszik, alapvető gondok vannak. A férfiak negyedik helye csodaszép.

"Ökölvívás: nagyon gyenge szereples, nem volt szimpatikus, hogy a birokra fogtuk, kikaptunk. Oszt: 1"

 

Egyetértek, engem is baromira zavart ez a dolog. Szarok voltunk - vagy inkább nem elég jók. Ennyi. 

"Asztalitenisz: csalodas, de Batorfi testsulyat latva nem csoda. Oszt: 1 "

 

Az 1-es szerintem túlzás, szépen küzdött Tóth Kriszti, Bátorfi nem volt szimpatikus.

"Atlétika: a dopping kulon ugy, anelkul nehany pontot szereztunk, rengeteg helyezetlen sportolo, nagyon gyenge szereples. Minek ennyi versenyzot kivinni? Oszt: 1"

 

Az egészet beárnyékolja a dopping, pedig azért volt ott pár ember, akiről azóta se, beszélünk. Én alapvetően elégedett vagyok, de a csalók bökik a csőrömet - nagyon. 

Vagy 2, vagy -1 :-(


 

 

Hozzátenném, hogy szerintem igenis menjenek ki az olimpiára azok is, akik csak futnak még. Hajrá nekik is.

Előzmény: fz (36)
lépcsömászó Creative Commons License 2004.09.02 0 0 63
Szia, animaq!

Tegnap azt olvastam, hogy a népességszámra vetített érmek számát tekintve a Bahama-szigetek győztek. Püff neki.

Az éremtáblának annyi értéke van, hogy előzetesen elfogadott: mindenki tudja, hogy így számolják. Így ez egyike az olimpia játékainak. Nem igazságos, dehát az sem az, hogy az egyik versenyző pár másodperc/méter/stb. miatt a mennybe megy, a másik meg lemarad, amikor kb. ugyanannyit dolgoztak.
Előzmény: animaq (62)
animaq Creative Commons License 2004.09.01 0 0 62

 

Totál igazságos sorrend nincs.

De a létszámra vetített rangsor mégiscsak reálisabb mint az abszolút.

Bár hozzáteszem én csak azt mondtam hogy legyen egy ilyen is.

 

Egyébként Ausztrália úgy van ott az élen most már rendszeresen, hogy ők sok évvel ezelőtt igenis elkezdték maguknak vásárolni az olimpiai bajnokokat.

 

És mint már azt is mondtam, hogy én benne vagyok abban is, hogy ne legyen semmiféle összehasonlítás a nemzetek között, de az olimpia (beismerve vagy nem) sajna erről szól.

 

 

Előzmény: lépcsömászó (57)
minden lila Creative Commons License 2004.09.01 0 0 61
nekem sincs bajom az egésszel, ezt a honosítást világviszonylatban ellenzem. Pl, hogy kubaiból szudáni, etiópból dán stb.
Előzmény: mondial (60)
mondial Creative Commons License 2004.09.01 0 0 60

a harmadik mondatodban van a lényeg.

 

ebben az aranyban a "született" magyarok is nagyon benne vannak, ha szerb színekben indul Natasa, Kovács Kati is ott lett volna, továbbá Fábiánnétól sem kapja meg azt a segítséget, ami egy olimpia előtt egy magyar versenyzőnek kijár.

 

de nem így történt, meg amúgy is nagyon szimpi ez a lány. szóval én nagyon is tudom ünnepelni és hidegen hagy melyik országban született, mert sztem ez teljesen mindegy

Előzmény: minden lila (56)
bill.waters Creative Commons License 2004.09.01 0 0 59
"külföldön azt se tudják, mi az a pontszámítás.
A szocialista országok találták ki, saját sikereik alátámasztására."

Hát, ezt a betegséget elkapták páran, mert az EU fejesek a 25 tagállam összesített eredményével kérkednek.

Nekem nagyon szimpatikus, és az Olimpia szellémének is talán az felel meg a legjobban, amikor az érmeket adják össze, a színétől függetlenül. És mellesleg abban harmadikak vagyunk népesség arányosan :-)

(Sajnos az Olimpia szelleme elhagyta a rendezvényeket szerintem, de ez más téma...)
Előzmény: minden lila (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!