Sziasztok!
Sok olaszországi topic van, de ezzel foglalkozót nem találtam. A segítségeteket szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok.
A tervem a kovetkezo: Le akarok menni kocsival Romaba, vagy annak kozelebe,
hogy megnezzem a fovarost, kb 3-4 ejszakat lennenk ott. Itt lattam a
tengerparton egy Lido Di Ostia nevu helyet, kb 30km Romatol, nem tudom
milyen ott a terep, esetleg erdemes e ott megszallni, mert 72 EURO/ej lattam
hotelt.
Utana tovabb akarok delre menni, megnezni pompei-t majd a tengerparton
pihenni, sorrentonal, vagy amalfinal, esetleg capri szigete.
Azt szeretnem tudni, hogy aki jart mar arra, tud-e esetleg valami konkret helyet, jo utvonalat, szallast ajanlani. Capri, esetleg Ischia szigete milyen?
Borzalmas arak vannak mindenhol, gyakorlatilag egy bed and breakfast is 100EUR/ej. Campingtol meg azert tartok, mert nagyon lepusztult bungalowban nem akarok aludni.
Roma kornyeken nincsen kisebb varos, mint pl nalunk torokbalint, ahol esetleg olcsobban meg lehet szallni?
Koszi a segitseget.
Salernoban visszaérve a fürdőzős útitárs elment a szabd strandra. A víz nég ott is tiszta. De ő szeret messze kiúszni és ott nem lehetett, mert óriási hullámtörő kövek vannak kirakva.
A z állomás előtt van egy tourist office, ott kaptunk jó térképet. Ott mondták, hogy zárva a Minerva kert és az Orvosi Iskola múzeuma. Salernoban a 10. században alapítottak egy orvosi iskolát, egész Európában ez volt az egyetlen. A San Pietro in Corte templom pedig csak hétvégén van nyitva. Ez egy 11. századi normann kápolna. Mi pénteken voltunk ott,
A sétálóutca végén kezdődik az Óvaros keskeny utcácskákkal. Vettünk egy Salerno Sacra kombijegyet, 10€. Bementünk vele a csupa freskós barokk San Giorgio templomba és a Dómkomplexumba. Ami áll a Dómból és Dóm múzeumból. Ezek már a főutcától jobbra/felfelé vannak, elég meredek kaptató. A múzeum az egykori szeminárium épületében van. A fő látnivaló az elefántcsont táblácskák gyűjteménye. Teljes sorozat Ó és Új szövetség. Állítólag ilyen másutt nincs.
A Dómnak van egy emeletes loggiás átriuma, az oszlopok Paestumból származnak, ahogy a középen levő kút is. Bent cosmata a szószék, a szentély elválasztó. Szép a freskós, stukkós, márványborítású kripta is. Az összes útikönyvben ennek a képe szerepel.
Kb 1,5 órát töltöttünk a rommezőn. Kijáratnál vannak az üzletek, bárok. Meglepően jó melegszendvicset ettünk. Utána bementünk a múzeumba, amit mindenképpen meg kell nézni. Viszonylag kicsi. Földszinten a görög, emeleten a tómai cucc. Középen az innen 8km-re levő Héra szentély metopéi. A fő látnivaló a földszint hátsó részén a sírfestmények. Vannak egyszerűbbek, főleg harcosokat és fegyvereiket ábrázolnak. A leghíresebb egy fiatal féri 1968-ban feltárt sírjának festményei. Főleg férfitársaság ivászatát ábrázoljáj. Nem részegek, legalábbis a képeken nem. A híres kép a sír fedele., a műugró. A férhi egy oszlopról ugrik a vízbe. Az oszlop Herkules oszlopa, amit a világ végének tartottak. A víz a halál, ami nem avég, csak egy másik világ. A boltokban minden tárgyon ez a kép van, olyan mint Amalfiban a citrom.
A vonat érkezésétől a visszaúttól több, mint 4 óránk volt. Azt hittem, hogy túl hosszú lesz, de inkább kevés volt. Kellett volna még 15 perc a múzeumban és ugyanennyi a boltokban.
Az automatában vettük meg a jegyet a 14.28-as vonatre, de a kirakott menetrendben nem is szerepelt ez a vonat. A pénztáros azt mondta, hogy a menetrend nem stimmel. Non giusto. Ez még nekem is új volt.
Az út nekivezet a rommezőnek. 16€, érvényes a múzeumra is. Nincs külön jegy. Amikor a rómaiak elfoglalták a várost, csak a templomokat hagyták meg. A többit lebontották és felépítették a saját városukat. Ez csak romosan maradat meg. Főleg azért mert kőbányának használták. Paestumi kövekből épült a salernoi dóm. Sőt a 18. században III. Károly főépítésze, Sanfelice le akarta bontatni a templomokat is és elvitetni a köveket, oszlopokat a casertai kastély építéséhez. Paestum már akkor benne volt a Grand Tour programjában, amikor Pompeit még fel sem fedezték. Goethe is járt itt, nem tetszett neki, nehézkesnek tartotta a dór stílust.
A 3 nagy templom elnevezése vitatott, nem tudják, hogy melyiket melyik istennek szentelték. A bejárattól balra levő két templomba be lehet menni. A szélsőnél még a belső cella falai is megmaradtak, itt csak a homlokzati oldalon lehet felmenni. A mellette levő templomnál a cella falak nem maradtak meg, csak az oszlopok, de ott körül lehet menni. Nem teljesen, de majdnem. A Bejárattól jobbra levő templomba nem lehet bemenni. Az egész körzet nagyon szép, mindenütt növények és körbeveszik a hegyek.
Ravello sokkal jobb. DE a hajó és a busz út miatt mindenképpen érdemes. Dél felé menet a busz, a jobb oldalon ülve az ablaknál.
A busz visszafelé a szállásunkkal szemben állt meg.
Visszaérkezve ettünk-ittunk, cscs telefonos segítségével utánanéztem a paestumi közlekedésnek. Este részt vettünk a passeggiataban a salernoi sétáló utcan. Megszenvedték a háborút, az óvárosnak csak a töredéke maradt. Salerno 1944 februárja és augusztusa között Olaszország fővárosa volt. A sétáló utcán inkább ivó mint evő helyek vannak, és főleg ruhaboltok, sok az egyedi butik szép cuccokkal. Mi is ittunk, aperol spritz 7€, sör 3,5€.
Paestum kötelező program. Főleg annak, aki nem látott görög templomot sem Athenban, sem Agrigentoban.
A vonat kb fél 10-kor indult, 30-35 perc, megáll minden fánál. Retúr 6, 80€ Az állomástól egy egyenes út vezet a rommezőre, aki leszállt a vonatról, mindenki odament. Cscs azt mondta, hogy nekik 10 perc volt, nekünk 20. Útközben gránát alma fákat fotóztunk. Én most láttam először gránát alma fát.
12 körül mentünk be a Dómba. Háát. Az idő és főleg a restaurálások megviselték. 4€. Feltétlenül megnézendő a Bizáncban öntött bronzkapu, erre a 11. században csak ott voltak képesek. A bejárat balra, közvetlenül utána a gyönyörű kerengő, majd a korábbi templom hajója, ahol elég sok freskó maradvány van és gyakorlatilag egy egyház kincstár. Viszonylag szép a márványintarziás kripta, a templomot viszont teljesen jellegtelenre restaurálták. Bent voltunk kb 1 órát.
Után a fürdőzős útitársunk elment a strandra. A mólótól balra van a szabd strand, víz nagyon tiszta, van átöltöző fülke és zuhany. A napozó ágy és a napernyő 10-10€. Elégedett volt.
Mi tettünk egy sétát a parton, szép a kilátás mindenfelé. Mi a 14.15-ös busszal mentünk vissza, az útitárs a 16 órással.
A busz közlekedés nem könnyű. A Sorrento/Positano felé menő buszok megállója ki van írva. A Salerno felé menő nincs. Jegyet a főutca bejáratánál levő Barban lehet megvenni, ott van kiragasztva a menetrend is. Jegy 2.80€. A jegyárus azt mondta, hogy onnan jobbra a város felőli oldalról(nem a tenger felőliről) fog indulni a busz. Amikor 12 után sétálni indultunk még egy kicsit a parton, újra megkérdeztem, ugyanezt mondták. Visszamentünk a buszokhoz, megkérdeztük az egyik busz sofőrt, ő is ugyanazt mondta. Ott álldogáltunk kb huszan. Majd egyszer csak a másik oldalon elkezdtek felszállni egy buszra és kiderült, hogy az megy Salernoba. A buszra sem volt kiírva semmi. Csúnya módon mi felszálltunk a a hátsó ajtón és előre mentünk kezelni a jegyet. Így a jobb oldalra, egymás mögé tudtunk ülni. Onnan volt legszebb a kilátás. Az útitárs a 4órás busszal ugyanígy járt. Ő is 30 percig kereste a buszt, ide-oda küldözgették, majd kiderült hogy egy hátsó sorban levő levő busz indul, és persze arra sem volt kiírva semmi. Az útitársnak már nem volt szerencséje, ő már nem tudott jó helyre ülni.
Az út busszal is gyönyörű. Onnan, ahol mi ültünk. Láttunk gyönyörű kis öblöket, nagyon tiszta vízű strandokkal, ahova hosszú és meredek lépcsősorokon lehet lemenni. És megálltunk Minoriban és Maioriban. Ha nem utalnám a vizet és tengerpartra akarnék nyaralni menni, az Maiori lenne. Gyönyörű. Őszintén szólva, Amalfiban a legszebb az odamenő út, hajóval is és busszal is. A Dómot persze így is látni kell, mert Amalfi volt a 4 legjelentősebb tengeri hatalom egyike a 11. században. De csak ennyi. Nem annyira elegáns, mint Sorrento, de nem is annyira gagyi, mint Positano
Az első teljes napon elmentünk Amalfibe. 4 éve nagyon kevés időnk volt, mert elszöszmötöltük az időt Ravelloban.
Eredetileg mindkét irányban buszozni akartunk, mert legutóbb a hajókázás Positano és Sorrento között nem volt nagy élmény. Erős szél volt, imbolygott a hajó, a nyitott részére nem lehetett kimenni, fel sem lehetett állni, bent piszkos volt az ablak. De a Lungomare előttünk ellenkező irányban volt egyirányú, a buszmegállót keresni kellett volna, a kikötő pedig ott volt előttünk. A menetrendet még előző este megnéztük. Reggel 8.40-kor és 9.40-kor indult a hajó. Jegy 10€. Mi 9 körül érkeztünk, odaálltunk a beszállító helyre szinte legelőre. 9.10-kor elkezdték a beszállítást, a nyitott részre mentünk, jobb oldalra és egymás mögé ültünk. 15 perc alatt tele lett a hajó és 9.25-kor már indultunk is. Közben a mólón sorra jöttek a 30-40 fős csoportok. Jött egy másik hajó, nem tudom, hogy mentesítő volt-e vagy a csoportoknak foglalták őket.
Az út Amalfiig gyönyörű. Emlékszem, egyszer oleandro írta, hogy a Salerno- Amalfi út van olyan szép, mint az Amalfi- Sorrento közötti út. Nem igaz. Ez sokkal szebb. Kb 1 óra.
Amalfiban ömlöttek ki az emberek a hajókból és a buszokból is. Sétáltunk kb másfél órát a sétáló utcán. A Dóm előtti téren óriási volt a tömeg, de onnan távolodva egyre kevesebben lettek. Ez egy shopping street. Turista shopping street a tengerparton és a hegyek alatt, 1000 éves történelemmel. De azért csak egy shopping street. Ettünk citrom sorbetet. Ki lehet választani a citromot kivájják a citrom nagy részét, beleteszik a fagyit. ittunk kávét, ettünk sütit. A cucc nagy része a boltokban nem gagyi. nem nagyon gagyi. Citrom citrommal. A másfél óra pont elviselhető volt. Az útitársak nem utálják annyira az ilyesmit, mint én, de nekik is elég volt a másfél óra.
Nagyon várom a folytatást, lehet, hogy én is ide megyek a hónap végén, úgyhogy húzzál bele :)))
Pont a vonat vagy busz témán vívódtam tegnap (Nápoly-Salerno), akkor ez most el is dőlt, köszi. Egyébként nem tudod melyik társaság melyik járata volt? Mert van vagy négy... SITA busz esetleg?
Irigykedve olvastam ezt a leírást. Én sajnos bizonytalan vagyok a lejtőkön és lépcsőkön is lefelé.
Látom, hogy az Amalfi partról is a Nápoly topicban ír mindenki. Én inkább itt írok.
Hosszan , mint mindig. Új nevű régi barátomnak legyen mit mínuszolni.
Szóval szerdán jöttünk haza a 7 éjszakás utazásról. Nekünk újabban ez az optimális időtartam.
Az első 3 éjszakát Salernoban töltöttük. A szállás egy BnB, Conte di Morelia, Lungomare Trieste, közvetlenül a tengernél, szemben a kikötővel, 3 percre a sétáló utcától és a vasútállomástól.
Egy közös folyosóról nyílik 3 szoba, mindegyik külön fürdőszobával. Kaptunk reggeli kupont, amit a szomszéd kávézóban lehetett használni. Olasz reggeli, kávé, egy nagy és finom süti és egy frissen facsart narancslé.
Viszont elkövettünk egy hibát. A nápolyi reptérről kétféleképpen lehet eljutni Salernoba. Egyrészt a Alibusszal a nápolyi állomásra és onnan vonattal. A másik megoldás a busz a reptérről Salernoig. Ő úgy gondoltuk, hogy az utóbbi kényelmesebb, tévedtünk. Egyrészt az egyik buszt éppen lekéstük, a következőre sokat kellett várni. Egyébként van egy busz parkoló, ahol a csoportokat váró buszok és az Alibuson kívüli távolsági buszok is várnak. Nincs kiírva semmi, a buszmegállók sincsenek megszámozva, a buszokon sincs felirat. Személyzet persze nincs, a taxisok megpróbáltak rávenni, hogy menjünk taxival Salernoig. Nem éltünk a lehetőséggel. Végül jött egy busz, felszálltunk, jegy 13€. A sofőr beültetett leghátra, csak mi voltunk. 15 perc alatt jutottunk el a nápolyi vasútállomásra, ahol 45 percet várakoztunk. Felszálltak kb huszan, többségük afrikai árus. Őket előre ültette. A busz út kb 40 perc, szép tájakon. Az igazi gond akkor jött, amikor leszálltunk. Mi automatikusan úgy gondoltuk, hogy a busz a vasútállomásnál áll meg Salernoban, a szállásunkhoz nagyon közel. Tévedtünk. Kirakott kb a világvégén, a domb tetőn. Az irányt tudtuk,láttuk a tengert, a távolság volt hosszú. Ez este fél 6 után volt, mi 9 előtt indultunk itthonról, az útitársunk 7-kor. Lefelé ment az út és kis csomaggal utazunk, de nem voltunk boldogok.
Október 1-8 között voltunk Maioriban. Az eltelt 5,5 év alatt, amióta utoljára itt jártunk nem történt számunkra érzékelhetö változás. Kellemes, nyugodt városka, élénk közúti forgalommal.
Ugyan a nápolyi reptérröl kocsival érkeztünk, de aztán csak a paestumi illetve pompei kirándulásainkhoz használtuk az autót, egyébként a hajó, illetve a busz volt a praktikus közlekedési eszköz.
Sokat gyalogoltunk, Maioriból Ravelloba, Ravelloból Amalfiba sok sok lépcsön le és fel.
Ravelloból sok út visz le Amalfiba, nekünk a Villa Cimrone felé vezetö út legelején, a Hotel Rufolo elött balra (ez az elsö pici utca balra a Dóm tértöl) levezetö út a kedvencünk. Sok helyen a tengert látjuk magunk elött, már ha éppen nem a lábunk elé nézünk, hogy le ne guruljunk a lépcsön. Korábban több tábla volt, ami mutatta, hogy Amalfi merre van, most egy kicsit nehezebb volt a jó uton maradni, több lépcsö is csábított a part irányába, de fontos, hogy egy kis szakaszon ugyan a kocsiknak is keskeny közúton maradjunk, amíg egy pici településen átjutva már lesz tábla Amalfi irányába és csak a Villa Cimbrone csúcsa alá érve kezdjünk el leereszkedni a part felé. Atraninál a santa Maria Maddalena templom csodálatos helyen van. Innen leereszkeve egy térre jutunk, ahol kis keresgélés után meg lehet találni a kiírást, hogy melyik árkádon át lehet Amalfi felé elindulni.
Számunkra új, hogy a buszokon napvédö fólia van az ablakokon, így a tenger csodálatos színe nem látszik, de a soförök ugyanolyan bravúrosan vezetnek mint korábban.
A Positanoból Nocellébe vezetö út idén még keskenyebb volt, mint a szokásos, mert rengeteg autó parkolt rossz helyen. A pici helyi busz soförje ennek ellenére jó hangulatban, dudorászva vezetett. Az Istenek Ösvényén ½ 9-kor indultunk Nocelleböl. Nagyon elégedettek voltunk, mert alig volt aki velünk egy irányból jött volna, de késöbb hatalmas csoportok jöttek szemböl, nem egy, nem kettö. Végül ½ 11-kor értünk Agerola határába, addigra százával jöttek csoportokban a kirándulók.
Nagyon megváltozott az ösvény népszerüsége az utolsó 5 év óta. Nem igazán nagy öröröm az ekkora tömeg, ráadásul a Nocelle felöl érkezök a szakadékos oldalon kell egyensúlyozzanak, úgyhogy nem biztos, hogy ez a legjobb irány manapság.
Capo Muro felé csak sétáltatok? Elég húzósnak néz ki az út. A Furore felé történö leereszkedés is borzasztó hosszú útnak látszik a térképen. Leírnád kicsit részletesebben ezt a napotokat?
Az alltrails.com oldalon találtam egy körtúrát az Istenek Ösvényével együtt, ami 5 óra és elég nagy a szintkülönbség a Capo Murora.
Reptérről Alibus-al bemész Nápoly központi pályaudvarra. Onnan a Naples Ferraris Stazione Vesuviana (Via Ferraris Galileo) állomástól 5080-as busz visz Agerolába.
sziasztok, 26-án megyek Wizzairel Nápolyba, a szállásom Agerolába van, melyik buszra és hol tudok felszállni, hogy eljussak Agerolába?, köszönöm a segítséget ha meg írjátok
Sziasztok! Még két évvel ezelőtt én érdeklődtem az Istenek ösvénye túra logisztikai kérdései iránt, akkor sajnos az utunkat kisöpörte a Covid a terveink közül, ám idén végül eljutottunk újra a Sorrentoi félszigetre. Ezúttal egy hosszú hétvégére mentünk csak, fő célunk az Istenek ösvénye bejárása volt.
Repülővel megérkezve az Alibus vitt be minket a városba, ami most 5 EUR/fő. Taxisok ugyanennyiért visznek be a városba és ki a reptérre.
Nápolyból egy busszal egyenest Agerolába utaztunk (a megálló a főpályaudvar melletti utcából indul, jegyet a buszon nem lehet venni!). A busz pontosan érkezett és lévén nem tudtuk a buszon nem lehet jegyet venni, a sofőr végül ingyen vitt minket el, különben másfél óra múlva jött volna a következő. Agerolában volt a szállásunk egy nagyon kedves család üzemelésében. Kicsit messzebb volt a szállás a központtól (10 perc séta), így a szállásadók felajánlották, hogy kijönnek értünk autóval. érkezésünkkor kávéval fogadtak és mindig nagyon kedvesen beszélgettek velünk, menetrendet nyomtattak, túraútvonalakat mutattak.
Érkezésünk utáni reggel mentünk az Istenek ösvényére. Végigsétáltunk egészen Positanóig. Ebből az irányból egyáltalán nem megterhelő a túra és végig nagyon szép a panoráma a Sorrentoi-félszigetre. Positano anno nagyon tetszett, most nem esett jól a sok turista. Gyors városnézés után hajóra szálltunk és Amalfiig mentünk. Itt is körbenéztünk kicsit, a dómot is bejártuk újra, majd busszal értünk vissza a szállásra. Itt is rengeteg volt a turista, gyakorlatilag egymást taposták a buszra felszállva. Jegyet a kikötő melletti jegyirodában lehet venni.
Következő teljes napunkon délelőtt felsétáltunk az Agerola fölött magasodó Capo Muro hegyre, ahonnan nekem a kilátás talán még jobban tetszett, mint az Istenek örvényéről. Gyönyörű kilátás volt végig a túra alatt és egy lélekkel nem találkoztunk. Majd lesétáltunk a 2000 lépcsőfokon Furore partjára, ahol piknikeztünk egyet a strandon. Nagyon hangulatos volt. Visszafelé is a lépcsőkön mentünk, ezúttal felfelé és sokkal jobban ment, mint a lefelé lépcsőzés. Jól esett volna egy friss hideg sör, valahol félúton, de éppen sziesztáztak az olaszok. :)
Harmadik nap már jöttünk is haza, és lévén húsvét hétfő volt, nem jártak a buszok Nápolyba Agerolából, így a szállásadónk kocsival vitt el a circumvesuvianaig, ahonnan már gond nélkül bejutottunk a városba. Még pár órát császkáltunk a városban és megtekintettük az ünnepi ceremóniájukat, nagyon egyedi volt :)
Összességében nagyon jó volt visszatérni Nápolyba, most már teljesnek érzem a látogatásunkat. Bár ezt a turista hordát már nehezen viselem, ezért is volt jó Agerolában aludni. Természetesen, ha arra visz az élet szívesen visszatérek még, de magamtól Olaszország új részeit fedezném fel legközelebb, most éppen Barival szemezgetek.
jövő héten indulunk, - wizz menetrend módosítás miatt több napra mint számítottunk -
Sorrentóban lesz a szállásunk, Istenek ösvényét mindenképpen szeretnénk bejárni, ha valakinek van jó tanácsa hogy honnan-mivel érdemes megközelíteni, megköszönném.
Terv még Amalfi és Ravello, Capri , ha jut még idő akkor esetleg Herculaneum, Vezúv. Bár letöltöttünk mindenféle menetrendet, de ahogy olvasgatok, úgy látom ezzel nem sokra megyünk.
Nem tudom, hogy mikor mentek/mentetek Sorrentoba, de talán még nincs késö, hogy elmonjam, hogy Positanoból megy busz Nocellébe, s az ösvényen oda-vissza lehet járni.
A Positano-Nocelle járat mindenképpen idöt spórol (Positano alsó részén, azaz Sorrentotól a második positanoi megállóban kell leszállni, kicsit visszamenni Positanoba, ott lesz a buszmegálló Nocelle felé). Ha Amalfiig mentek, onnan még egy másik busz visz Agerolába, ami nincs annyira közel. Mindenhol a menetrend a gond, ha az embernek kiszámított az ideje. Kocsival viszont gond a parkolás és a keskeny utakon nem mindenkinek kellemes vezetni.
Hétvégén utazunk Nápolyba, onnan Amalfiba. Időjárásról lenne pár kérdésem, előrejelzés szerint 14-15 fok lesz ! A hőérzet ugyanaz mint itthon ? Kirándulásokat tervezünk (Positano, Capri, Ravello stb...)! Hosszú ruhával (kabát) mennyire kell készülni? Köszi előre is
Igen a három nap valóban nagyon kevés a környékre. 9 éve egy teljes hetet voltunk és rengeteg mindent megnéztünk (Nápoly, Vezúv, Pompei, Herculaneum, Caserta, Paestum, Amalfi, Positano, Ravello, Capri). Akkor viszont kimaradt az Istenek ösvénye, amit mindenképpen szerettem volna végigjárni. Így most visszatérünk. Egy nap lesz az Istenek ösvénye és talán egy kis hajókázás az amalfi parton. Mikor ott jártunk 2011-ben felmerült bennem milyen jó lenne a falvakat hajóról is megközelíteni... A másik napra is valami túrázást terveznék be, most nézegetem a Castellemare di Stabia körüli túrákat. És valóban felmerült még Capri is, bár ott kilec éve minden négyzetmétert megnéztünk és nagyon tetszett
Az 5511-es és 5525-ös hozzászólásban írtam többek között az Istenek ösvényéről is. Elég kevés az a 3 nap, nem tudom Capri esetleg nem fér bele? ott is lehet sokat szép helyeken sétálni, s a Főniciai lépcsőről is van kilátás végéig.
A 7537-es hozzászólásomban írtam, hogy Castellmmare di Sabbio-n keresztül is el lehet jutni Circum-Busz kombóval Agerolába. Legalábbis a google maps tömegközlekedés útvonaltervezőjével kb másfél-két óra az út.
Szerintem kevésbé zsúfolt, kisebb a forgalom, szinte biztos, hogy felfértek a buszra.
Mi ugyan kocsival tettük meg ezt az utat a nyár közepén, de teljesen rendben volt.
Az Istenek ösvényén végigmenve Nocelle-ből Positanón át vissza tudtok térni Sorrentoba
Istenek ösvényéhez sajnos nem tudok hozzászólni, de ha a jobb oldali keresőbe beírod, nagyon pontos leírásokat találsz, többen jártak ott a topiclakók közül.
Mi a Monte Faito-n voltunk. Castellammare-ban van egy kabinos felvonó, azzal fel tudtok menni, ott sok kirándulási lehetőség van, visszafelé - ha épp szerencsétek van - busszal le lehet jönni Vico Equense-be.
Régi forumozó vagyok, még 2011-ben jártunk Nápolynak egy fantasztikus utazáson. Az útra a legtöbb információt a Nápoly fórumból kaptam, amiért még egyszer köszönet innen is.
Úgy néz ki 9 év után újra a helyszínre érkezünk, igaz csak 3 napra. Most mindenképpen szeretnénk végi járni az Istenek ösvénye túrát, ami sajnos kimaradt annó.
A bázisunkat a 3 napra Sorrentóba tesszük, onnan tervezünk kirándulgatni. A következőket szeretném kérdezni Tőletek:
Mi a legegyszerűbb eljutási mód az Istenek ösvénye kezdőpontjára? Úgy látom busszal vagy hajóval kellene elmenni Amalfiba, majd onnan egy újabb busszal Agerolába menni. Van esetleg aktuális menetrendetek az úthoz?
Milyen egyéb túrázási útvonalaklat ismertek még a környéken, ami Sorrentoból könnyen elérhető? Alapvetően a szép kilátással járó útvonalakat kedveljük.
Ami még izgatja a fantáziámkat egy amalfi parti hajókázás lenne, biztos nagyon szép lehet a tenger felől megérkezni Positanóba, Amalfiba. Erre esetleg van tippetek, hogy hogy tudnánk kedvező áron megoldani Sorrentóból?