Ma néztem a TV2-n, hogy Szárszón van egy új látnivaló, valami privát állatkert, vagy terrárium, ahol krokodilok és óriáskígyók is vannak. Mutattak egy épületet belülről, de nem tudtam beazonosítani. Tudja valaki, hogy hol van ez a hüllő-állatkert?
"A szépen felújított Fő utcával, színvonalas esti kulturális programokkal, ingyenes strandokkal és autóparkolókkal, a központi strandon új homokfövenyes gyermeköböllel, sporteszközökkel, játszótérrel, felújított szociális helyiségekkel várjuk vendégeinket. A központban és 300 méteres környezetében ingyenes WIFI falu internet szolgáltatás vehető igénybe."
A parti üzletsort nagyon sajnálom, hosszú évek óta hozzátartozott Szárszó képéhez. Talán elárul a koromról valamit, ha bevallom, én még ettem 1,20 Ft-ért lángost az üzletsorról, amikor pedig a gyerekeim még picik voltak, néha a mozi felöli utolsó bisztróból ettünk családostól ...békebeli, tányérről lelógó méretű bécsiszeleteket finom házi kovászos uborkával...hmmm....
A mozi átalakítása szerintem nagy hülyeség. Még mozinak elment valahogy, a hangosítással hellyel-közzel meg lehetett oldani, hogy a vonatok és az állomás hangosbemondója ellenére élvezhető legyen a vetítés, de ennek a betonperemű teknőnek önmagában semmiféle saját akusztikája nincs, vagyis színházi közvevítésekre egyszerűen nem alkalmas.
Utóbbi legalább örvendetes hír, évek óta állt parlagon egy masszív, hatalmas kő épületként... (Meghagynám a mozi mivoltát is, felváltva lehetne ez is, az is...)
A dózerolásra nincs mentség, szerintem itt valami "Balatoni maffiaháború" van a háttérben, mint ilyen döntéseknél mindig. Kicsit megkapargatnánk, tutifix találnánk benne susmust...
Ha 2-3 éve lett volna csak, akkor is kár érte, de így, hogy 30-40 éve volt...
A környék egyetlen normálisabb "beülős helyének" számított, nagyon jó helyen! (Part, állomás, minden ott volt...)
Hát én is megdöbbentem tegnap.Ledózerolva,befűvezve....
Nem értem.Mindig tele volt.Hány embernek adott munkát.Az önkormányzatnak pénzt jelentett egyrészt a területfoglalás másrészt a befizetett adók formájában.
Tavaly azt mondták,hogy nem nyit ki,nincs mellékhelyiség.Kinyitott,valószínű azt a problémát megoldották.
Ez azért egy nyaralásnál igény lehet,hogy este egy kellemes helyre beüljenek a nyaralók egy pohár sörre,borra vagy fagylaltra.
A mellette lévő mozit pedig szabadtéri színháznak építik át.
Sor csak egy van, az állomás és a vízpart közötti park szélén a "plexum", sarkán (egykor) a Pizza Park Pub, másik végén meg a lángosos.
Na ez most nincs...
Sziasztok, úgy látszik, hogy itt már csak a régi szárszói dolgok pusztulásáról vannak hírek... Nemrég jártam arra, és a sor úgy ahogy van eltűnt, le van dózerolva... Számomra hihetetlen volt az a kép, amióta az eszemet tudom, a sor volt a szárszói létem központja (tavaly nyilván már nem)...
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nem örülök, ha káresemény történik. Ami elszomorít, a tulajdonosok igénytelensége. (Ez nem csak a most leégett házra vonatkozik). De itt nagyon szem előtt volt a dolog.
Tavaly (vagy tavaly előtt?) még kint volt az ELADÓ tábla ezen, de nem tudom végül mi lett és ezek már "új" tulajok voltak vagy sem. Azért remélem, nem bontják le, már annyira "odanőtt" nekem ez az épület.
Ha az az ami a Balaton felé fordulva, balra esik, (Fő utca Mikszáth utca sarok) azt kell mondanom, hogy azért nem kár. Amilyen állapottban volt már ami a gaztól látszott belőle. Olyan volt mint a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás Budapesten.