Keresés

Részletes keresés

eo.sz Creative Commons License 2020.12.24 0 0 4273

Nem, nekem kb. ugyanígy. Még egyszer sem ragadt benn. De olyan van, hogy nehezebben 5 -10 koccantásra indul.

Előzmény: _Szabolcs (4272)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.12.23 0 0 4272

Érdekes amit mondtok.

Az igaz, hogy én soha nem vagyok ott elkészüléskori pittyenésor a kenyérsütő mellett, hanem erőteljesen rátudok az a melegen tartási egy órára. És én ilyenkor két kesztűvel megfogom a fogót illetve az üst alját és így két nem túl erőteljes rázásra kijön a kenyér úgy, hogy a keverőkar benne marad az üst tengelyében. Croustinaból ez nehezebben jön ki?

Előzmény: Fredrik000 (4271)
Fredrik000 Creative Commons License 2020.12.23 0 0 4271

Mondjuk én is azt tapasztaltam, hogy ha kirakom a teraszra pár percre akkor valamivel könnyebben jön ki. Viszont ha egyből ki akarom venni akkor hatalmas küzdelem.

Előzmény: eo.sz (4270)
eo.sz Creative Commons License 2020.12.22 0 0 4270

AZ én tapasztalatom, kenyérlisztből sütött kenyérnél könnyebben, kenyérliszt + teljeskiőrlésű liszt keveréknél picit nehezebben, de valójában gond nélkül "csusszan" ki a croustinából. Két-három naponta. Amikor az első nehezebben mozdult, megnéztem a kézikönyvet, azt írja, hogy hagyja kicsit hülni a kenyeret az üstben. Azóta teljekiőrlésű keveréknél mindig hagyom 10 percet gépen kívül a pulton hülni. Utána két vastag kesztyűvel megfogom, fejetetejére állítom és piciket kocogtatva a konyhapulthoz (a kesztyűs kezemet, benne az üstöt) szépen kijön. Így csinálod?

Előzmény: Fredrik000 (4261)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.12.20 0 0 4269

Szia,

 

én beruháznék egy új üstbe. Ha abba is beleragad, azzal már tudsz menni a hazai képviselethez reklamálni, azt ők adták. Az én ZB2512-m már kb elmúlt tíz éves (ok, ebből volt egy két éves periódus, amikor nem használtam), de nem ragad az üstbe a kenyér.

 

Szabolcs

Előzmény: Fredrik000 (4267)
Veszpremi Creative Commons License 2020.12.20 0 0 4268

Rejtély, mert ez a legkommerszebb kenyérsütőknél sem szokott előfordulni.

Előzmény: Fredrik000 (4265)
Fredrik000 Creative Commons License 2020.12.20 0 0 4267

25.000 egy új üst. Vennék, de az zavar, hogy az ismerősömnél is beragad a kezdetektől, amikor még új volt az üst.

Előzmény: _Szabolcs (4266)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4266

Nekem ugyan csak sima Pana, de csak a bevonat sérült lapát miatt akad, ha kicsit rázom, akkor szépen kipottyan a kenyér.

Nem lenne szabad beleragadni. Ha már nem garanciás, próbálj a Pana service-től ajánlatot kérni egy új üstre.

Előzmény: Fredrik000 (4265)
Fredrik000 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4265

Ebay-en vettem több, mint egy éve, egy ismerősöm is, neki is beleragad.

Előzmény: C20NE (4264)
C20NE Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4264

Vidd vissza, nem ragadhat bele.

Előzmény: Fredrik000 (4263)
Fredrik000 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4263

A bevonat ép,  a kezdettől beragad, csak most jelentősebben mint korábban. 

Előzmény: C20NE (4262)
C20NE Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4262

Akkor ott nagy a baj, a Panasonic edényéből ki kellene csúsznia, én még életemben nem mosogattam az első használattól eltekintve, mindig kijön belőle sosem tapad oda semmi. A bevonat ép rajta, nem mosogattátok dörzsi szivaccsal? Esetleg nyers a kenyér és feltapad?

Előzmény: Fredrik000 (4261)
Fredrik000 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 4261

Beleragad a Panasonic Croustina kenyérsütő edényébe a kenyér. Nagyon nehéz kiszedni, van amikor nem is lehet. Ötlete valakinek ?

Veszpremi Creative Commons License 2020.10.11 0 0 4260

Süssél ugyanazzal a nyersanyag összetétellel kenyeret, kelesszed meg a kenyérsütőn kívül (letakarva melegen) és süssed meg sütőben. Ekkor meglátod, megkel-e v. sem.

Előzmény: lukas zokni (4259)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.11 0 0 4259

Megnéztem a linket, amit küldtél. Köszi. Ezek szerint nem a belső hőfokkal operál, hanem az idővel. Tehát méri a hőfokot, csak nem szabályozza. Na, most mégis a szerviznek van igaza? Hát, végképp elvesztettem a fonalat.

Egy dolog biztos: időnként, újabban, (bár elég ritkán) 1/2 vagy 1/3 a kenyér magassága a normálishoz képest. Sőt, egyszer tök lapos volt. És hát a vírus miatti  élesztő hiány alatt beszerzett élesztőimre van még fél év szavatosság.

Bár szerintetek ez nem jelent semmit. Én is hajlok erre a véleményre. Kínomban már nem tudom, hogy mire fogjam...

Előzmény: _Szabolcs (4256)
eo.sz Creative Commons License 2020.10.11 0 0 4258

Én időnként megteszem, ha új élesztőt kapok, akkor mindig kipróbálom, vagy ha régi az élesztőm akkor is, hogy a víz felében egy kiskanál cukorral, egy kiskanál liszttel megfuttatom az élesztőt, hogy lássam működik-e. És tapasztaltam különbségeket. Ha 1-2 perc alatt nem indult el, simán megdupláztam az élesztő mennyiségét. Így is van különbség a kenyerek magassága között, plusz-mínusz 1 cm. Croustina gépem van, az melegíti az összetevőket, kelesztésnél langyos a tészta. Szóval az alapanyagok minőségének ingadozásából lehetnek a különbségek. A tavaszi élesztőhiányig teljesen egyforma kenyerek jöttek ki a gépből, azóta tapasztalom ezeket az ingadozásokat, de eddig elrontott kenyér, kalács azért még nem volt.

Előzmény: lukas zokni (4253)
eo.sz Creative Commons License 2020.10.11 0 0 4257

Az ÜST... ha a bevonata sérül. Vannak cégek, amelyek teflon bevonatot készítenek. Nem volt rá szükségem, azaz nem próbáltam, csak egyszer utána néztem, hogy ha majd kell, legyen. Nagyon érdekes, amiket írnak: https://www.tenline.hu/

_Szabolcs Creative Commons License 2020.10.10 0 0 4256

Ja bocs, ez a hozzászólásod most jutott el a tudatomig...

Nem arra gondoltam, hogy a kernyérsütő tetejét nyitogatja-e valaki, hanem arra  hogy a konyhában nem nyitja-e ki valaki az ablakot, amikor keleszt. Ha huzatba kerül és hirtelen esik az üst körüli hő, az lehet baj. Ha jól látom, a 2500-as még nem tudja ezt az úri huncutságot: 

https://www.panasonic.com/hu/consumer/haztartasi-keszulekek/konyhai-kisgepek/kenyersutok/sd-zb2512.html

(rögtön az elején a "Hőérzékelő" részre gondolok)

 

 

...bár ahogy írod, 4 hónapja jött elő a probléma, akkor még kimondottan nem voltak ilyen hidegek odakinn, sőt...

lukas zokni Creative Commons License 2020.10.10 0 0 4255

Köszi mindenkinek.

Előzmény: _Szabolcs (4254)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.10.10 0 0 4254

Szerintem próbálj ki másik fajta lisztet. Nekem is volt valamilyen lisztem 8 éve, amire esküdtem, de utána (pont mint nálad) egyre furcsább lett a kenyér. Utána kipróbáltam más liszttel, minden újra OK lett.

Elk.rvult a malom a jelek szerint, na. Van ilyen :(

Előzmény: lukas zokni (4253)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.10 0 0 4253

Hát, most te is bogarat tettél a fülembe. Ugyanis amikor a vírus téma elkezdődött, még volt egy kevés addig megszokott élesztőm. Mikor elfogyott, amit sikerült venni, abból sütöttem. Arról nyafogtam, hogy kb fél éve van bajom a kenyérsütéssel. A vírus óta. Lehet, hogy van abban valami amit írtál.

Előzmény: C20NE (4252)
C20NE Creative Commons License 2020.10.09 0 0 4252

Hiba mindig előfordulhat de a kenyérsütés sok tényezős, nekem csak a COVID alatt jött elő amikor nehéz volt élesztőt beszerezni, előtte sosem. Gyanús, hogy a kapkodva gyártott élesztőben lehetett hiba.

 

Bogarat tettek a fülembe egy fogyasztásmérővel ellenőrzöm, hogy fűt-e kelesztéskor, mert azt hallom ahogy a relé meghúz a fűtőszál kapcsolásakor de azt nem tudom, a fűtés elindul-e.

Előzmény: lukas zokni (4251)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.09 0 0 4251

Igen, én is így gondoltam, főleg ahogy olvastam a vásárlói hozzászólásokat.

Gondoltam, a bizalom nekem is megér kb 40 ezret.

Lehet hogy beleestem abba a bizonyos 2-3 %-ba?

Előzmény: C20NE (4244)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.09 0 0 4250

Ja, és a HAAS, Spar, Dr Oetker élesztőket használom, attól függ melyiket kapom meg éppen. Minegyikkel kifogástalan volt általában a kenyér, és mindegyikkel előfordult már, hogy nem kelt meg. Ritkán, de 2 évek keresztül egyszer sem.

Előzmény: _Szabolcs (4247)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.09 0 0 4249

Nem nyílik, csak ha én felhajtom az ablakot. De eszem ágában sincs. Tudja (?) a dolgát nélkülem is.

Előzmény: _Szabolcs (4247)
lukas zokni Creative Commons License 2020.10.09 0 0 4248

Évek óta ugyanazt a BL 55 lisztet használom-használtam, egy evőkanál korpával. A gyári receptet választom, abban mindig van mérettől függően zsiradék. 20-30-40 gr vaj, vagy margarin, vagy zsír.

Nem is volt ezzel semmi baj mindig kitünő volt a vekni. Csak az utóbbi kb 4 hónap....

Előzmény: _Szabolcs (4246)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.10.08 0 0 4247

Ill. nem nyílik ki az ablak a kelesztési fázisban? A 2500-as még mintha nem tudná a külső környezeti hő válzotása alapján korrigálni a belső hőmérsékletet.

Előzmény: _Szabolcs (4246)
_Szabolcs Creative Commons License 2020.10.08 0 0 4246

Lisztet próbáltál másikat? Ill. valamilyen zsiradékot használsz?

Előzmény: lukas zokni (4238)
Veszpremi Creative Commons License 2020.10.08 0 0 4245

A miénk Moulinex volt, nagyon jól sütött és szép kenyereket, amíg ez a hiba elő nem jött. Most félre lett téve, kovászos megy nálunk a sütőben (ez nagyon jó!). A Moulinex gépek ára az egekben.

Előzmény: lukas zokni (4243)
C20NE Creative Commons License 2020.10.08 0 0 4244

Pedig az egyik legjobb, legmegbízhatóbb gép!

Előzmény: lukas zokni (4243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!