Keresés

Részletes keresés

Borzas Creative Commons License 2004.06.06 0 0 75
kibaszott jó volt, akárki akármit is mond. pedig összvissz 4 dalt szeretek Sting-től, a slágereit. nekem az is bejött, hogy zsufi volt, büdös, satöbbi.
sudi Creative Commons License 2004.06.06 0 0 74
Bocs, magasabb is lehet mint a KIVETÍTŐ!
Előzmény: EasyFriend (70)
sudi Creative Commons License 2004.06.06 0 0 73
Ekkora koncerten a keverőnek (ami mellett még általában a fény meg több egyéb dolog is van) legtöbbször többemeletes felépítményt szoktak alkotni, szóval még simán magasabb is lehet mint a színpad. Egyszer Grazban szabadtéri koncerten volt, hogy a színpaddal szemközti ház 3.(!) emeletéről sem lehetett látni a színpadot! (Mondjuk a tér is lejtett, de nem sokat)
Előzmény: EasyFriend (70)
__Bigyó__ Creative Commons License 2004.06.06 0 0 72
A Thousand Years volt az utolsó szám, mellettem egy lány ezen fakad sírva... Már csak ezért is emlékszem rá:)
Előzmény: EasyFriend (71)
EasyFriend Creative Commons License 2004.06.06 0 0 71
A rosszul informált cikkíró a koncert után hanghordozóról lenyomott Brand New Day-t hallotta utolsó számnak.
A színpad elhelyezésének talán műemlékvédelmi okai is lehettek (csak találgatok), talán inkább a lakó- és irodaházakat sokkolják a rezgéssel és a sok emberrel, mint a sok műemléket a Hősök terén? Meg abban se vagyok biztos, hogy a zenészek olyan szívesen játszanának a lemenő nappal szemben.
EasyFriend Creative Commons License 2004.06.06 0 0 70
És ha nem lett volna kivetítő, csak keverő, az is olyan magas lett volna, hogy kitakarta volna az egész színpadot? Végül is el tudom hinni, ha tapasztalt ember állítja, de nehezen.
Előzmény: Bitter (51)
__Bigyó__ Creative Commons License 2004.06.06 0 0 69
íme a lényeg.
nem hiszem el, hogy ennyire hülyék az emberek a tmobilenál. pedig ez évek óta probléma.
Előzmény: damogran (68)
damogran Creative Commons License 2004.06.06 0 0 68
Látom, ennek a lényegét még mindig nem érted: szerintünk nem célszerű a tulajdonképpeni két teret félbevágni a színpaddal, hiszen így a marha nagy befogadóképességű Hősök-terén ácsorgók lósz**t se látnak.
Előzmény: v86 (67)
v86 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 67
"nemtom, voltatok-e a csatlakozásnál a hősök terén, de ott elfért mindenki, hely is volt és hang is"

És ezen a csatlakozási ünnepen is közel 500 ezren voltak???

Előzmény: __Bigyó__ (62)
Cseresznye Creative Commons License 2004.06.06 0 0 66
Legalább ők énekeltek. A baj inkább az, hogy a többiek nem (sőt, még meg is bámulták azt, aki igen...)
Előzmény: Borzas (64)
__Bigyó__ Creative Commons License 2004.06.06 0 0 65
amikor mi megérkeztünk, pont a tom-vacsi ment, és mindenki énekelte, ahol én álltam, de zene nem ártott volna alá...
Előzmény: Borzas (64)
Borzas Creative Commons License 2004.06.06 0 0 64
egyébként Suzanne Vega is jó volt szerintem, a zenekara jó kicsi volt, nagy kedvvel, mikor odaértem, pont akkor játszották a Marlene On The Wall-t, nagyon jó kis kezdés volt.
Csak a Tom's Diner alá kellett volna hangszeres kíséret...

Egyébként és a hangfalak "második vonala" mögött álltam jóval (faszául középen), az uccsó kivetítő mellett, és szerintem eléggé rendben volt a hangzás. És nem üvöltött, mint az állat.

A közönség, már az a része ami körülöttem volt, teljesen OK volt, leszámítva néhány negyven feletti önjelölt vokalistát (aaan en aaan da réjn vil fal, lájk tírszfromdösztarz, lájk tirzfromdösztarz). Párszáz méterre a színpadtól, és még táncoltak is. Mi is, kicsit.

mondial Creative Commons License 2004.06.06 0 0 63
most nézegettem az elébb Robbie Williams Knebworth-os koncertjéről képeket és ott is mintha közvetlenül a színpad előtt lenne mindenféle hókuszpókusz kirakva, szal igazad lehet, ezt nem tudtam
Előzmény: Bitter (51)
__Bigyó__ Creative Commons License 2004.06.06 0 0 62
én is nagyon jól éreztem magamat, de a hangosítással és a közönséggel baj volt... az meg már az én fejemben is megfordult, hogy ez a színpad rossz helyen van. nemtom, voltatok-e a csatlakozásnál a hősök terén, de ott elfért mindenki, hely is volt és hang is. itt egyik se.
nem vagyok szívbajos, de mikor beszorultunk a tömegbe, nagyon közel voltam ahhoz, hogy elájuljak...
viszont Stinget imádom, bátor ember, hogy eljött pont ide ingyen. csupán a nagycsaládos szotyizabálókat küldtem volna haza (maradtunk volna kétszázezren)...
amúgy én úgy tudom, hgy idő nem volt a fénytechnika áthozatalára spanyolországból...
hozták volna ők...
Előzmény: hbe (57)
Alhazred Creative Commons License 2004.06.06 0 0 61
kurvasokan voltak, ez volt a koncert egyetlen baja.

Egy ekkora teret szvsz _nem_ lehet megfelelően kihangosítani, ugy hogy mindenütt jól szóljon, hogy többszázezer emberből mindenkinek tetsszen.

Nagyon tetszett ugyanakkor pont ez, h egy ilyen finoman szólva is igényes zenéjű manus ekkora tömeget vonz. Ebből is látszik, h nagyon tud valamit.

Részemről meg csak annyi, h a Fragile alatt volt egy durva hidegrázásom, ami utána a Fields Of Gold, meg később az If I Ever Lose My Faith alatt megismétlődött... hihetetlen profi produkció volt, hihetetlen profi zenészektől.

A magyarokat lekéstem hál'istennek, S. Vega meg nemigazán az én zeném, nem is ismerem, de Sting isten volt, csak a sok sörtől kicsit imbolyogtam.

damogran Creative Commons License 2004.06.06 0 0 60
Jaj, nem az a lényeg, hogy nem arra állt a színpad amerre épp megjelentünk, hanem hogy ott lett volna még egy "kis hely" az emberek számára, a Hősök-terén.
A kivetítővel kapcsolatban pedig: én nem tudom hogy a hang késett vagy a kép sietett, mindenesetre iszonyúan zavaró volt, hogy nem azt lehetett látni a kivetítőkön, ami épp történt.
Sztem a koncertek (Vegától láttam csak) nem voltak rosszak, a hölgyet sajnáltam is kicsit a közönség miatt, bár az előadóknak talán számításba kellett volna venni, hogy egy ingyenes koncerten nem csak a rajongótáboruk jelenik meg, nem tudja a közönség a dalokat velük énekelni (főleg hogy Suzanne Vega fellépéséről nem sokan tudhattak, én egyedül az Index egyik cikkéből értesültem, pedig számtalan médiumot figyelek). Na mindegy.
Akik pedig sajnálják hogy ingyenes koncertet adott Sting: állítólag el akarják hozni Magyarországra ősszel, gondolom az Arénába.
Előzmény: v86 (53)
mondial Creative Commons License 2004.06.06 0 0 59
3. a "Roxanne-oh"-résznél az én környezetemben királyul énekelt mindenki, vettük a lapot, sztem ez nagyban függött attól, h hol állt az ember, kik álltak körülötte. Az asszem nyílvánvaló, h a többszázezres tömeg jó háromnegyedénél Sting kb véget is ér az inglismennél, ilyenek az ingyenes koncertek. Pl én is divat-Stinges voltam tegnap.

Az én hátam mögött ruszki csajok úgy fújtak minden nótát, h mellettük nem volt nehéz felengedni, nekik kellett volna az első sorban állniuk(a kb 160 centijükkel:).

szóval sztem a közönség a körülményekhez képest úgy éreztem kihozta magából a maximumot(mondjuk ha az első sorokban nem volt csápolás az télleg gáz kicsit)

Előzmény: hbe (57)
heki Creative Commons License 2004.06.06 0 0 58
nem tom, őszintén kérdeztem, vidéjki vagyok.
Előzmény: v86 (56)
hbe Creative Commons License 2004.06.06 0 0 57
1. Igenis szégyelljék magukat azok a VIP páholyosok, akik fél tíz után ültek le, aztán a koncert végén lehajigálták a "népnek" a habszivacsot, amin ültek.
2. Nem tudom, egy ilyen teret be lehetett volna-e jobban hangosítani, de mi viszonylag közel voltunk a színpadhoz, majdnem az első kivetítő mögött, és talán összesen kétszer hallottam igazán a basszusgitárt. Ha jól rémlik, az egyik reklámblokk alatt tartottak valami hangpróbát, és azalatt kb. öt másodpercig hangosabb volt a basszus, mint egész koncert alatt bármikor. Szerintem volt még tartalék.
3. A koncert bizonyos pillanataiban egyrészt sajnáltam Sting-et, másrészt szégyelltem magam a közönség miatt. Ő próbálkozott, próbálkozott, látszott is az arcán, hogy szeretne valamit, de a közönség nem kapcsolt. Rossz ütemű tapsolás, ordítás, amikor csendben kéne lenni, punnyadás a Roxanne pörgős része alatt (kétszer is megpróbált koncerthangulatot csinálni a reménytelenből), plusz a Roxanne-oh-s igazán egyszerű közönségénekeltetésre (amire még a szintén nem túl magas képzettségű amerikai közönség is képes) is tett kísérletet kétszer is, de a nép csak néze bambán, várva, mikor lesz már vége ennek a tízpercesre nyúló "hülye" számnak. Arra hogy ez lenne a koncert egyik csúcspontja, nem sok jel utalt. Mindez azért, mert egyrészt elöl nem azok voltak, akiknek lenniük kellett volna, másrészt meg sokan nem tudták, mire számítsanak, és ez nem azoknak a hibája, akik eljöttek megnézni, ki ez a Sting. Így lett belőle egy kötelességbe átcsapó, felemás koncert, ahol kevesen tudták igazán jól érezni magukat.
4. Az előbbiek szellemében a háromszor fél órás reklám helyett pontosan prímán le lehetett volna adni akár egy teljes élő koncertet, vagy részleteket.
5. A sok zavaró tényező ellenére a koncert igenis élvezhető volt.
v86 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 56
Kiváncsi lennék, hogy Budapesten belül hol találsz ekkora szabad placcot, mint a Felvonulási tér?
Előzmény: heki (54)
Borzas Creative Commons License 2004.06.06 0 0 55
ennél kcisit furcsább a helyzet, tekintve hogy nema kép késett, hanem a HANG. node hogy ez hogy lehetett...! azt nemtom. de a társaságunkban mindenki úgy találta, hogy a kép sietett. Vagy NAGYO sokat késett.

egyébként fasza volt, nagy mágus az öreg, jó érzés lehet olyan slágerekkel beivódnia kollegtív tudattalanba, mint a Fragile, meg az Englishman.

Előzmény: damogran (49)
heki Creative Commons License 2004.06.06 0 0 54
"A kivetítő nem azért volt középen, hogy ne lásson senki, hanem kihasználták azt a felületet, amit a hangpult, fénypult, fejgépek amúgy is elvennének. Ez mindenhol a világon így van ilyen méretű koncerteken"

jaja, csak az a baj, hogy a keverőpult éppen ezért a nézőtér hátsó részében szok lenni és nem az első harmadán belül. Persze akkor meg lehet, hogy túl messze lett volna, de ez abból fakadt, hogy szűk, hosszúkás téglalap alakú nézőtér volt - mármint a tömeghez lépest, és nem legyezőszerű. Lehet, hogy nem a legjobb hely volt? Óvatosan mondom, mert nem szerveztem még félmillió embernek programot. Biztos más is közrejátszott a hely kiválasztásában (Műemlékvédelem, lakók, mittudomén) Nincs valaki inside ember, aki felhomályosítana minket az okokról? Akkor lehet, hogy nem morognánk ennyit.
A VIP-es páholyok üressége mindenesetre sok embernek piszkálta a csőrét. Vérmesebbb országban már megrohamozták volna az elkülönített részt szvsz. Én legalábbis késztetést éreztem rá.
Akik elöl voltak lelkesek voltak? Mert nekem úgy tűnt, hogy csak pár ember tapsolt elöl...Hátrébb jobb hangulat volt, de azt nem látta szegény Sting.

v86 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 53
"Mi amikor megláttuk az Andrássy útról kijövet hogy fordítva van a színpad, nem akartuk elhinni! "

Nem sok ilyen rendezvényen lehettél eddig, de ez nem a Te hibád. Ha a színpad történetesen fordítva lett volna, akkor azok "nyavajogtak" volna akik a Keleti felől jöttek volna...

Előzmény: damogran (49)
Andrejja Creative Commons License 2004.06.06 0 0 52
Lenne kedve valakinek koncertebszámolót írni a koncertről egy zenei honlap számára? Jöhet egy cikk pro is és kontra is. Ha érdekel valakit, kattanjon az emilemre :)

Andi - www.zenesz.tk szerk.

Bitter Creative Commons License 2004.06.06 0 0 51
Synchronicity II. tényleg volt, végre valaki leírta.

A kivetítő nem azért volt középen, hogy ne lásson senki, hanem kihasználták azt a felületet, amit a hangpult, fénypult, fejgépek amúgy is elvennének. Ez mindenhol a világon így van ilyen méretű koncerteken.

Ekkora tömegnek lehetetlen úgy koncertet szervezni, hogy mindenki elégedett legyen.

Én kihagytam az összes szarságot Sting előtt és így ő szép estét szerzett nekem. A pasi zseniális, de azt nem lehet elhallgatni, hogy ez volt az eddigi leggyengébb budapesti fellépése.
Ekkora népnek nem szabad olyan setlistet összeállítani, hogy az emberek fejjel lekoccolják az előttük állót az unalomtól. Azért mégsem egy színházas koncerten voltunk. Jason Rebello zseniális volt a szólójával. Kipper meg Domonic Miller is kiment alatta, mert ő maga is elég volt. A dobos nálam nagyon meggyőző volt, szerettem.

Még annyit, hogy a T-Mobile relatíve elég olcsón kihozhatta ezt a buli, mert Sting el sem hozta a saját színpadát, világosítását, hangosítását, csak az alapokat. Kb úgy is nézett ki a színpad.
Nyilván az ár is stark reduziert volt.

Kicsit nyavajgósnak tűntem, de tényleg jól éreztem magam.

(Állítólag valamelyik megasztáros csajszi énekelt egy Stones számot is. Melyik volt az?)

Előzmény: EasyFriend (31)
hurráoptimista Creative Commons License 2004.06.06 0 0 50
Hát igen, de ezek felületes emberek. VIP szektor ezeknek?! Nekik édesmindegy, hogy a Pa-Dö-Dő, vagy a világ egyik legnagyobb kaliberű tehetsége játszik. Ugyanúgy elbasszák.
Előzmény: Pmikolt (48)
damogran Creative Commons License 2004.06.06 0 0 49
Mi amikor megláttuk az Andrássy útról kijövet hogy fordítva van a színpad, nem akartuk elhinni!
Ki volt az az idióta aki ezt kitalálta? Sztem a Hősök-tere felé sokkal több ember elfért volna..
Más: mi az utolsó kivetítővel egy magasságban voltunk, így a színpadból persze nem lehetett semmit látni, de: itt senkinek nem tűnt fel, hogy a kivetítők pár másodperces késéssel adták az eseményeket? Én ilyen gagyi dologgal még életemben nem találkoztam! Annyira zavaró volt nézni a teljesen másként tátogó énekeseket, hogy inkább nem is néztük azt se. (arról már nem is beszélve hogy a második sor kivetítőnek eleve rossz volt a képe, összevissza színekkel, az egyiknek a fele néha el is sötétült)
Ekkora égést! Velük aztán sokkal jobb a világ.
Pmikolt Creative Commons License 2004.06.06 0 0 48
Semmit... Csak gondoltam, ha már VIP-s szektorban tudott ülni, emg ugye újságíró, csak kapott vmi listát a dalokról, és esetleg abból dolgozott...
Előzmény: hurráoptimista (46)
mondial Creative Commons License 2004.06.06 0 0 47
nekem a magyarok közül Tóth Vera tetszett, Somló, Charlie és Oláh Ibolya csalódás volt, míg a többiek felejtősek. Talán Emilió még, de a végére nekem már sok volt a bidádupi.
Előzmény: Andrejja (45)
hurráoptimista Creative Commons License 2004.06.06 0 0 46
"Az index cikkében az is volt, h az utsó szám a Brand new day volt."

Az olyan bértollnokoktól mit vársz, akik a Városligeti Fasor helyett GorkÍj fasort írnak (nem elég hogy nem Gorkij fasor, de még hosszú Í-vel is írták)?

Előzmény: Pmikolt (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!