600cm3 környékén nézegetek egy egyedi járműbe erőművet; kérdés, hogy elvben melyik lenne a megfelelőbb? Fontos a minél kisebb súly, és olyan karakterisztika, hogy alacsony fordulatról hamar felpörögjön, viszont nem lenne 6-7ezertől tovább forgatva. Törekednék a minél egyszerűbb, "igénytelenebb" megoldásra, 2ütemet nem szeretnék. Ha már a 2ütem pörgősségét elvesztem azzal, hogy 4ütemre váltok; a pörgősséget visszaadná-e egy V2.
A dilemmám a következő: egy henger vagy V2?
Cimboráim a karbiszinkronizálással ijesztgetnek...tény hogy az egy hengeres blokk egyszerűbb, de adhat-e akkora pluszt teljesítményben és a fenti használhatóságban a V2, hogy bevállaljam a bonyolultabbságot?
Yamaha XT600, Suzuki DR600, Honda Xl illetve Transalp, Africa Twin blokkokat nézegetek. Mást típust is érdemes-e számításba venni?
Csumi! Új vagyok ezen a fórumon. Nem olvastam még vissza, de kik azok, akik pest megyében hobbi crossmotoroznak? Keresek egy "csapatot" akikhez esetleg betársulhatnék, vagy legalább elmehetnék velül motorozni, gyakorolni. Van egy épített cross motorom (250 es 2T) nyáron vettem, de még tanulom a crossozást. Kókai cross pályára jártam eddig, de még nagyon az elején tartok a tudománynak. Siratófalon felmegyek már, de a leejtővel vannak gondjaim. Szeretnék megtanulni rendesen motorozni pályán meg terepen, és ehhez sok gyakorlásra van szükség. Természetesen tavasszal fogom előszedni a motort, addig lesz rajta pár átalakítás.
Köszike szépen!Most mennem kell melózni,remélem mikorra haza jövök egy pár segítséget kapok még!!PFFFF De nincs most humorom a melóhoz!!! Na ez jutott!! :) :) :) Az egyik haverom erre azt szokta mondani,h miért nem Bill Gates b.sz.a az anyámat! :) :) De hülye!Csáóóóó
Hy!Engem is érdekelne,h ,mégis márkára 150-200 ért milyen 4-t nézzek!A szívem az xt600-hoz húz,de nem igazán találok ennyiért olyat ami igazán megfogna!!Jó tudom h nem sok ez a pénz,de ez van!!Lehet h még várok egy picit,persze csak ha ki bírom!!Szóval a lényeg h:MILYET TUDNÁTOK AJÁNLANI!!!!Talán 250-ért de ez a plafon!! Előre is kösz CSÁSZTOK
Hajnali 5 körül kezdett el szemerkélni de most is csak szemerkélés van. A szél az aztán fúj dögivel, hogy a maradék kis csapadék ami most van azt is kifújja a talajból
itt még szél sincs, eső meg nem is lesz ahogy elnézem.
Ma bementem a Hármas-Körös folyóba a víz feléig, valószínűleg aztán még mélyült volna, de a fejem talán kilátszott volna belőle akkoris, csak nem tudtam tovább megállni a lábamon mert nagyon vitt a sodrás. Meg napoztunk a mederben a polifoamokon. Ott ahol általában van minimum 1-2 méter víz.
Ma néztem a tárcsázást. Vadi új 650es lapokkal nem ment bele a tárcsa a földbe csak kb 5 cm t. Pedig van súlya a tárcsának mert rába után van ih 7,2m es ami 5tonna.
Bár egy szakaszon szoktam a vasút mellett is haladni. Lepsénytől a Balaton felé van, mielőtt átmenne a vonat a 7-es főút felett. Ott van egy nagy kanyar a vonatnak, arra gondoltál?
Ja egyébként nem ismerem a 250 feletti 2T gépeket. Egyszer lett volna lehetőségem 500 2T 1 hengerre ülni, de olyan jól éreztem magam a sajátomon, hogy nem kértem, de azóta nagyon bánom.