Keresés

Részletes keresés

atha Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1792

Hát igen, mi sem magunk miatt tartunk az éjszakai "kirándulástól". Amikor reggel ébred, a mi ágyunkban állandóan résen kell lenni, mert állandóan állni akar és csetlik-botlik, kétszer már sikerült is kicseleznie és fejen landolni. Na jó, addig még van pár hónap, hátha megkomolyodik :) Remélem találunk valamilyen alacsonyabb ágyat, amiket eddig láttam, azok olyan felnőttes magasságuak voltak.

Itt

Előzmény: zelszi (1791)
zelszi Creative Commons License 2007.03.21 0 0 1791
Hat, tobb honapig parnaztuk mi is az agy mellett, ha netan kiesne... :) De az agynak van pereme, mar azon is megakad jobb esetben, es ugy fektettuk, hogy a teste nagyresze a leesesgatlos reszen legyen, azaz legyen meg magasabb. Igy ha vandorolt is, nem volt veszes, azert fennmaradt. Most a kicsi alszik ugyanabban az agyban, es sokkal jobban jon-megy, de o sem esett le rola. Igy ha az uj agynak a szele nem a matraccal egy vonalban van, hanem magasabb, plussz teszel meg leesesgatlot, en megprobalnam abban altatni. Aztan ha az agy alol halaszod ki reggelente, akkor magasitani kell. :)
Az en igazi felelmem nem is az alvas kozbeni leeses volt, hanem az, hogy amikor felebred felall, es ugy esik ki. De szerencsere ezt nem probalta ki egyikuk sem.
Előzmény: atha (1790)
atha Creative Commons License 2007.03.21 0 0 1790

Zelszi, neked hogy aludt a nagyobbik mielőtt váltottatok? Arra gondolok, hogy nekem most 15 hónapos a nagy és 60x120-asban alszik (nincs bajunk vele), de az elmúlt egy hónapban kezdte azt, hogy ahányszor benézek, mindig az ágy különböző sarkaiban van, a lábát előszeretettel akasztja be a rácsba, szóval vándorol rendesen. 2-3 hónapon belül lenne aktuális az ágy-dilemma eldöntése, mert jön a kicsi és attól félek hogy ha ennyit "megy", akkor torlasz ide vagy oda, kidolgozza magát az ágyból. 

Abban bízom, hogy magától nem mászkálna ki nagyon, mert könnyen elalszik és szeret is bent a bohócával (alias Bojszi) dödörögni még egy kicsit.

  

zelszi Creative Commons License 2007.03.20 0 0 1789
Szia!

Nalunk 16 honap van a ketto kozott, a "nagyot" 14 honaposan tettuk at rendes agyba leesesgatloval. Igazabol az volt a szempont, hogy elfelejtse a kisagyat, amit majd a teso kap. De mazlink is volt, mert nyugodtan aludt. A kicsi most volt ket eves es meg mindig eltorlaszoljuk a leesesgatlos agyat, mert kimaszkal az agybol. Szoval forditva lehet, hogy vettem volna egy masik kisagyat. En azt ajanlanam, hogy valamikor nyar elejen probald ki, mit szol a "nagy" a rendes agyhoz, es ha nincs baj, maradhat is. Ha kimaszkal, kiesik, nem szereti, meg mindig van egy kis ido kombinalni...

Mindegyik babank fel evig a mi szobankban volt, kisagyban, inkabb a sajat kenyelmem szempontjabol, igy nem kellett messze menni az ejszaka kozepen. Fel ev mulva kerult kulon szobaba az elso, illetve a tesoval egy szobaba a masodik. Persze azutan is felebredt a kicsi ejszaka, mai napig vannak ilyenek, de a nagy tenyleg hozzaedzodik. :)
Előzmény: vivko1 (1787)
odibaby Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1788
nem akarok beledumálni, de tényleg ne vedd olyan biztosra, hogy felébred a kicsire. nagyon hamar megszokják egymás neszeit, söt, az enyémeknek (nem egészen 2,5 év a különbség) most már az jelent problémát, ha nincs ott a másik. mondjuk a legelején a kicsi nálunk mózesben aludt a mi szobánkban, de csak pár hónapig, azóta együtt alszanak, söt egyszerre tesszük le öket, és tökéletesen megszokták egymást, pedig a kicsi nagyon rossz alvó amúgy, de a növére neszeire nem ébred. (és Alíz sem ébred Lázira fel, pedig ö néha féléjszakás müsort produkál)
Előzmény: vivko1 (1787)
vivko1 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1787
nálam is az volt (hétköznap) de ahogy figyeltem csak nálam:) (legalábbis itt)
szereti a rácsoságyat, gondolom.
viszont állandóan mozgásban van, szerintem ha nem rácsosban lenne, még az udvarra is kimászna.

Kicsinap!
az a baj h. én totál csenben surranok ha a pici alszik, biztos ébredni fog,
vagy különszobába teszem a tesót v. a gy.szobába, hozzánk nem hiszem, de lehet h. ott lenne kényelmes mindenkinek.


(lehet h. kipróbáljuk a kissebbik rácsos ágyat)



Előzmény: lujzett (1782)
vivko1 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1786
Sziasztok!
köszönöm, majd szépen visszaolvasok, remélem mire megszületik sikerül:)
nem sok esélyt látok erre:)

kicsinap Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1785

Szia!
NÁlunk 24 hó a különbség, és 21 hósan tettük a nagyot át leesésgátlós ágyba, egyszer sem esett le azóta sem, és imádja. Előtte kicsi ágyban aludt, 60*120-asban, szóval szerintem az megfelelő, nem kicsi.

NÁlunk a kicsi a hálóban volt, és még így is előfordult, hogy a nagy felébredt rá. Ez van. KÉnytelen megszokni.

Előzmény: vivko1 (1781)
kicsinap Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1784

HÁt láttam már én is ilyen vetkőzős gyerekeket...

Ajnát tökéletesen kielégíti Áron vetkőztetése.:-) A múltkor mire a másik szobából visszaértem a textilepelussal már szépen kiszedte a pelusból. (Jó már le volt vetkőztetve, csak akkor vettem észre, hogy nincsen textilpelus, pedig azzal szoktuk a pisilést kivédeni.) Még jó, hogy nem pisilte le.:-)

 

Amúgy Dominak utólag is sok-sok boldogságot. Ha jól emlékszem, akkor március elején született...

Előzmény: tasha (1780)
lujzett Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1783
Ja, és egyáltalán nem biztos, hogy felébredne a nagy az éjszakai sírásra, de ezt ugye nem tudhatod előre :) Tehetnéd pl. a kiságyat a gerekszobába, a ti hálótokba meg egy mózest, szükség esetére.
Előzmény: vivko1 (1781)
lujzett Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1782
Én vagyok, itt hétköznap van ;)

Az ágyakról is többször volt már szó, olvass vissza, ha van időd.

_Szerintem_ , ha a gyerek szereti a rácsost és jól alszik benne, hagyd abban, míg nem tud maga kimászni. Rengeteg kijárkálós cirkuszt takaríthatsz meg vele :)

Szerintem pici babának tökéletes a pici rácsoságy is (Az enyém másfél évesen olyanban aludt a nagyszülőknél, teljesen jó volt. Kétévesen már nem fért voolna bele, asszem.)
Előzmény: vivko1 (1781)
vivko1 Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1781
Sziasztok!
gondolom ma nincs itt senki:)
nameg a hétvégén se nagyon.

nálunk 21hónap lesz a két picúr között, kistesó aug.ban érkezik.
láttam h. mostanában írtatok az egyszoba/különszoba témáról, majd elolvasom.
nem tudom eldönteni h. a gy.szobába rakjak be még1ágyat (ez lenne a gazdaságos, mert akkor most nem kell vennem egy teljesen új szobaberendezést, bútorok, pelenkázó stb. hanem csak 1kiságyat)
, de attól félek h. a pici ébresztené a nagyot.

azt szeretném még kérdezni h. mikortól lehet leesésgátlós ágyba tenni a gyerekeket?
nekünk átalakítható rácsoságyunk van, cirka 70körüi árért vettük, nem tudom h. vegyek-e egy ugyanilyet v. vegyek egy nagyobb ágyat a nagynak ez meg menne a kicsinek.
pici méretű rácsoságyat meg nem szeretnék venni, mert olyan kényelmetlennek látom, persze lehet h. nem az.

kellemes hétvégét mindenkinek:)
tasha Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1780
addig örulj kicsinap, amíg nem vetkozik, Martin mostanában rákapott és állandóan leveszi a ruháit, foleg éjjel :( Már a pelenka is sikerul neki, vaaaaaaaaa.
Előzmény: kicsinap (1779)
kicsinap Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1779
Á nem. Ahhoz túl félős. Na meg nem tudja magát kiszedni a ruhából, meg a pelusból, aztán meg kitörölni a fenekét. De ha tudná, akkor se menne egyedül.:-)
Előzmény: zsuzsahd (1778)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1778
Egyedul nem tud raulni, fellepovel? (Enyem nem, pont par cm hianyzik, bar ez nem is egy hivatalos fellepo - de hatha a tied igen...)
Előzmény: kicsinap (1777)
kicsinap Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1777

NÁlunk az a nagy helyzet, hogy a bili Ajnának szóba sem került, arra nem igazán hajlandó ráülni. Ezt a WC-s dolgot sem mi hoztuk most szóba, ő találta ki, én meg nem mondhattam neki, hogy lányom várjál még egy kicsit amíg Áron nagyobb lesz.:-) Szóval én futkosom, ás ez van.:-)

Mondjuk a pisi az még simán megy a pelusba, azt még nem érzi.

Előzmény: macskamati (1763)
kicsinap Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1776

:-)

Már Áron érkezése előtt is eléggé szorulásos volt, 3-4 naponta produkált akkor is. Szóval ez nem a tesó, és nem is a szobatisztaság miatt van.

Igen, én is sajnálom Áront, és próbálom Ajna figyelmét elterelni, hogy hátha akkor elfeledkezik a dologról, de azért az is benne van ám, hogy még nem érzi tökéletesen, és sokszor egy-egy pukiért is a WC-re kell ülnünk. Vasárnap meg a fürdőkádból kellett kiszednem, és úgy kakilt. EZ van.

Áron egyre gyorsabban eszik, tehát már nem egy órát kell kibírni, na meg egyre kevesebbszer is fog enni, egyszer túl leszünk ezen is.

Előzmény: padlizsán 007 (1753)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1775
Szia! Gratula a picurhoz! :-) Nalunk nagylany 21 honappal idosebb a kisfiunal, aki most fel eves.

Ugye te kerdeztel irodalmat? Nekem nagyon tetszett egy konyv, sajnos csak nemetul tudom, nem is hinnem, hogy mas nyelven is megjelent: Regina Hilsberg: Wenn das zweite Kind kommt. Nem is annyira a gyakorlati tanacsok, hanem a pozitiv szemlelete, hangulata miatt tetszett. De ugyanezt vegulis ebben a topicban is megtalaltam. :-)

Szóval szerintem sem érti még. De azért próbálkozok.

Szerintem az ilyen pici gyerekek meg nehezen fogjak fel szavakbol, hogy mi lesz maskepp. Ugy talan valamivel eselyesebb, ha megmutatja nekik az ember: ebben a kisagyban fog aludni a kisteso, nicsak, itt egy kisbaba, a mienk is ilyen pici lesz, vagy itt egy kis ruhacska, ezt fogja hordani, ebben a kiskadban fogjuk furdetni... De szerintem nem is fontos, hogy elmeletileg ertse, ha amugy ugy alakitjuk a kornyezetet, dolgokat, hogy "mar csak a baba hianyzik innen". Az en lanyom 20 honapos volt, amikor a baratnomnek kislanya szuletett, par hettel a mi ocsikenk elott. Azt hittem, nagylany mar nagyon fel van keszulve, o is meselt egy csomot a leendo baba(k)rol. Aztan megis, amikor meglatta a pici lanyt, azt mondta, hogy ez egy jatekbaba. :-)

Kozlekedes: nekunk a picur kendoben, nagy gyalog vagy kocsiban, ill. picur kocsiban, nagy gyalog verziok mukodnek. Mostanaban fontolgatjuk a tesokocsit, hogy hosszabb kirandulasokon a nagy tudjon aludni. Kb. masfel eves koraig a mienk nagy sem igen volt hajlando arra menni, amerre kellett, ezt azota kinotte.
Előzmény: atha (1740)
zsuzsahd Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1774
Leirom a mi tapasztalatainkat is. Nagylany 2 1/4 eves, neha sajat elhatarozasbol pelenka nelkul van, ilyenkor teljesen balesetmentes, meg alvas kozben is. Viszont: se bilibe, se wc-be nem tudja elvegezni a dolgat! Akarja, neha probalkozik, de nem megy. En egyelore nem biztatom semmire, egyszer majdcsak menni fog, vagy ha nem akkor majd ujragondolom a temat... (El tudom kepzelni, hogy ha kisebb koraban neha ultettuk volna bilire vagy wc-re, nem erezne annyira idegennek a helyzetet es nem okozna ez neki gondot. Node ez csak ilyen sejtes.)
Előzmény: páncél (1773)
páncél Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1773

Vesseteka mőkusok elé, de nekünk nem volt bilink. A nagyobb 2 és fél éves volt, és éjszaka már egy fél éve száraz, de nem akart pelus nélkül lenni. Vettem 10 db autós gatyát, és a következő üzletet ajánlottam: megkapja a versenyautós playmobilt, ha száraz marad a bugyi. Első nap 3X pisilt be, második nap 1X és utána soha többé.

A kisebb szintén 2éves és 4 hónapos volt, és éjjel szintén száraz, amikor megbeszéltem vele, hogy aki szeptemberbe oviba megy az nem pisilhet be. Ő kb. 1 hét alatt lett szobatiszta, és 2-3 hónapig még előfordult, hogy bement egy-két csepp, mire a wc-re ért. És a kicsi a szűkítőt sem volt hajlandő használni, mert ő nagy. Érdekes módon a kakilás is egyből ment mind a kettőnek.

ja,mindketten fiúk.

Babco Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1772

Azóta az apósom állandóan megjegyzi, hogy a férjemet már 4 hónaposan a bilin ültették.

 

A barátnőmet annak idején megkérdezte az anyja, hogy nem kellene már a babát biliztetni. A barátnőm enyhén szólva kiakadt, a gyerkőc ugyanis pár hónapos volt és még ülni sem tudott.

 

A napokban néztünk vissza régi családi felvételeket, amiket még olyan szovjet tekerős felvevővel készítettek. Iszonyatos nagy bugyor volt rajtam, az állandó mosás sem lehetett egyszerű. Gondolom ezért is siettek annyira a bilire szoktatással.

 

Valamelyik nap a Viasat-on ment valami műsor, teljesen kiakadtam rajta. Volt pár téma, szoptatás, stb. Az egyik részében bemutattak egy anyukát, aki azt tanítja másoknak, hogy hogyan figyeljenek a gyerekeik jelzéseire, nézték az arcát, vajon mikor pisil. Amin kiakadtam: anyuka szoptatott egy pici babát, gyerek alulról lecsupaszítva, a másik nőci meg tartotta alá a bilit. Normálisak ezek????

Előzmény: atha (1766)
odibaby Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1771
Teljesen egyetértek!
Alízom 19 hósan átállt kakafronton a wc-re, olyannyira magától, hogy mi még csak nem is ajánlottuk, hanem az unokatesóktól látta a nyaraláson, hogy ök oda végzik a dolgukat. Ezen felbuzdulva a pisilésre is rápróbálkoztunk, és totális katasztrófa volt még böven 2 év felett is. Aztán majdnem 3 évesen átállt minimális balesettel. Viszont még most 4 évesen sem ágytiszta, egyszerüen nem ébred fel, ha pisilnie kell (hozzáteszem, napközben tökéletesen szobatiszta, szóval nem azzal van a baj, hogy ne tudná visszatartani). Talán még nem érett meg rá. idönként megpróbáljuk, de ha nem megy, nem fogom éjszakákon át hagyni bepisilni.
Söt, Lázi (ö ugye 21 hós) is követi egyenlöre a mintát, már legalább 2 hónapja csak wc-be kakál, totál magától, de a pisiléssel még tök messze vagyunk. Egyenlöre a jelét sem látom rajta, hogy egyáltalán érzékelné, mikor jön a pisi, úgyhogy nem is eröltetjük a szobatisztaságot.
Előzmény: macskamati (1763)
tasha Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1770
mázlista vagy ;))

Martin pl 2és fél és eyszeruen nem érzi, hogy mikor jön a pisi, ezt egyértelmuen látom furdésnél, o lepodik meg a legjobban, ha pisilni kezd :) A nagydolgot tudja már elore jelezni.
Előzmény: Luisette (1767)
Luisette Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1769
Aztán persze simán lehet, hogy a második gyerekem 3 évesen is pelenkás lesz ;) Bár ha ebben is úgy majmolja a nővérét, mint minden másban, akkor hamar leszokik róla :)
Előzmény: Luisette (1767)
Luisette Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1768
Az enyémet pl. a legkevésbé sem érdekelné a többi gyerek ilyen szempontból. (Pl. malac módra enni sem ciki neki.) Max. a húga, aki 14 hónapos és amit neki szabad, azt nyilván a nagynak is ;)
Előzmény: macskamati (1765)
Luisette Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1767
Én nem így látom a környezetemben. Saját tapasztalatom még csak 1 db lánnyal van, nála teljesen magától ment a dolog, balesetek, téves riasztások nélkül. (2 év 3 hós volt.)
Előzmény: macskamati (1763)
atha Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1766
Én azért úgy örülök, hogy többen is 3 év körül vagytok ezzel. Nekem az a baj, hogy sem anyu sem az anyósom nem élnek már, de mikor a nővérem utoljára itthon volt, még élt az anyósom és teljesen ki volt akadva, hogy a két éves gyereket még nem biliztetik. Én csak ebből tudtam kiindulni. Azóta az apósom állandóan megjegyzi, hogy a férjemet már 4 hónaposan a bilin ültették. Szerintem hülye (bocsánar), de már nem tudjuk megkérdezni a hiteles forrást. Lényeg a lényeg, még nem kapkodunk akkor.
macskamati Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1765
És a kortársainál, pl. játszón nem látja, hogy mások másképp? Mert anya előtt persze, hogy nem ciki, de a többi gyerek általában nagy motiváció. :)
Előzmény: Ammandina (1764)
Ammandina Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1764
AZ én 3 évesem rettenetesen ragaszkodik a pelenkájához, kényelemből. Egyszerűen nincs kedve abbahagyni a játékot/evést/bármit egy pisilés kedvéért. Iszonyú harc levenni a pelust.
Előzmény: macskamati (1763)
macskamati Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1763

Nekem más a tapasztalatom a 3 év körüli szobatisztasággal.

Azt látom a gyerekeimnél, hogy míg 2 éves kor körül szoktatni kell a bilire, 3 éves kor körül már érettek rá, és szinte magától megy a dolog. A nagyobbik fiam három nap alatt lett szobatiszta, két héttel a harmadik szülinapja előtt. Előtte megbeszéltük, hogy már nagy fiú, fejben elrendezte. Nem kellett hónapokig napi harminc alkalommal WC-re vinni, folyamatosan öltöztetni. Nekem ez megérte a plusz egy év pelenkázást, mert alapvetően kényelmes vagyok.

Persze meg lehet tanítani a szobatisztaságra ennél sokkal kisebb gyerekeket is, de felesleges (hangsúlyosan _szerintem_) társadalmi, nagyszülői, bármimás elvárás miatt siettetni. A gyerek megérik rá. Írod, hogy USA-ban divat várni vele, én meg azt gondolom, inkább itthon divat elsietni - emiatt még a mai szülők is szégyenkeznek, ha későn válik szobatisztává a gyerek, és büszkék, ha korán. Ez nem teljesítmény, nem a gyerek képességeinek fokmérője, hanem egy fejlődési lépcső. Szvsz.

Luisette, fura nekem, amit írsz, hogy a hároméves kényelemből ragaszodik a pelenkához. Hatalmas önérzetük van a hároméveseknek, hamar átérzik, hogy ilyen nagy gyereknek végtelenül ciki pelenkásnak lenni. Nem beszélve arról, hogy a pelus nem kényelmes: nem véletlen, hogy a szobatisztaságra való érettség egyik jele, hogy elkezdi zavarni a pelenka.

Előzmény: Luisette (1748)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!