Hogy mik nem vannak!
Oszt minket állítottak pellengérre, mert a 3. év végén az egész osztály kivonult csomó piával a strandra és buliztunk 1 jót! Egészen addig "a marosparti részegesek voltunk, míg le nem bukttunk, hogy az iskola után az egyor volt Gambrínusz söröldében ünnepelve Katalin napot (azon a héten már harmadszor) bejött tanarkak párja, és mi nem bambiztunk! Azért nem lett nagy balhé belőle, mert az egész oszt ott volt.
De hogy órán részegen, sőt még ott inni is?
Sosem.
Legföljebb a du gyakorlaton a hosszúszünetben lógtunk ki a Hatcsöcsűbe 1 korsóra!
:o)
Aha!
PLD from life!
A melóst, mivel tajtrészeg volt beérkezéskor mindenki szemeláttára, el is ismerte, hazaküldték. Egy hét múlva jelentkezett kiröhögve a főnökét orvosi igazolással bizonyítva, ő beteg volt azon a napon!
A hazazavart kölköt meg a szülő igazolná, amit az iskola kénytelen lenne elfogadni!
Nincs igaza a biztosnak!
Igen is joga van a tanaraknak szondáztatni az arra okot adó diákot, és elhajtani a sunyiba, mert zavarja a többi, normális tanulót tudása fejlesztésébe!
Minden ember szabadságjoga addig tart, míg mások szabadságjogát nem sérti!
Márpedig egy idióta részeg ökör sérti a társai zavartalan tanuláshoz, a tanár zavartalan tanításhoz való jogát!
Ezexerint az oktatási jogok biztosa nem ért a munkájához!
Vagy ittas?
A topicnyitó elfelejtette közölni, hogy ez az állásfoglalás egy olyan esetre volt válasz, mikor egyetemi kollégiumban szondáztattak meg szúrópróbaszerűen diákokat. Felnőtt nagykorú diákokat. Azért ez egy kicsi különbség nem? És most jöjjenek azok jelentkezni a kőkupacba, akik egyetemista (kollégista) éveik alatt sem rúgtak be soha.
Kiskorúaknál valóban veszélyes az alkohol, ámbár én pl. nagyon is jól emlékszem olyan alkalmakra gimnazista éveimből, mikor házibulik alkalmával berúgtunk mint állat a sok fiataloknak készült Éva vermuttól és társaitól. (Nem beszélve az osztálykirándulásokról...)
Gratulalok. Nekem negyedikben olyan pias osztalytarsaim voltak, hogy a szaguktol ki lehetett fekudni. Szivoszallal ittak a sort pad alol az ora alatt. Orankent egyet-egyet. Amikor lebuktak, kaptak egy figyelmeztetest es folytattak tovabb.
Egyebkent ezzel kapcsolatban hasonlo a velemenyem a dohanyzas szabalyozasahoz: nekik joguk van mata reszegnek lenni ill. dohanyozni, de nekem meg azt hiszem erosebb jogom van a tanulashoz es ahhoz, hogy ne fujjak a kepembe a fustot. De ez itt felek, hogy flame-hez vezet.
Támogatnám ezt a módszert ma is. És ha lehet, ne mondja senki, hogy dehát "joga van hozzá", mert NINCS HOZZÁ JOGA egy kiskorúnak sem! A törvényhozó abból indult ki - akkor is, most is érvényesen, hogy a fiatalkorúnak JOBBAN árt, mint később. Mi a fenének köszönhető, hogy az írott törvények megszegőivel szemben ilyen mérvű elnézés tapasztalható?? (Más témákban is persze.) Diák ombinak meg esetleg az ÍROTT TÖRVÉNYKÖNYV olvasgatása még segíthetne.
Kedves gitana19, a sebészek jó része lehúz egy felest műtét előtt, és miért ne...
A tajtrészeg másik eset, ahhoz nem köll szondáztatni, azt haza kell zavarni - de ezt már írtam.
Kedves Galadriel, azt, hogy én negyedikben átmentem ruszkiból, pl. annak köszönhetem, hogy a névnapomon bementem spiccesen, és ilyen módon tudtam abszolveálni görbe jegyet. Ehhez hozzá tartozik, hogy tapasztalat volt, hisz volt itt nem messzire tőlünk laktanyája az ideigleneseknek, és volt egy tiszt haver köztük, akivel mindig összefutottunk ilyen kerületi ünnepségeken. Általában azzal az alapállással, hogy nem tudunk beszélgetni, hisz Ő magyarul nem tud, én meg oroszul. Oszt mire volt előttünk üres pezsgős üveg, általában már beszélgettünk.
A másik, amire borzalmas állapotban jelentem meg, a szóbeli érettségim. A második nap első vizsgázója voltam, oszt előtte az első nap levizsgázottakkal elmentem vedelni(!) - éjszakába nyúlóan...(ha jól rémlik 9 feles volt a bűnlistám)...úgyhogy kihúztam a tételt, oszt a rendelkezésemre álló kidolgozási időben leginkább az foglalkoztatott, hogy hova hányjak adott esetben...(megúsztam vukot, de hónapokig ránézni se tudtam a barackpáleszre)
És szerintem ma ugyanezekben a helyzetekben ugyanezt tenném, tehát semmi okom farizeuskodni :)
Ellenbrger egyszer tanórán is ittam...az volt a feladatom, hogy tartsak "kiselőadást" az alkoholfogyasztás hatásairól, amit úgy kezdtem, hogy ott, szemléltetés gyanánt lehúztam egy dekást. (a tanár azt hitte, vízzel szórakozom...egész addig, amíg a 45 percesre sikerült duma után el nem kérte a jegyzetet - ami 4 üres géppapír volt:))))
nalam elofordult 4.ben hetfo reggelente,hogy volt bennem meg nyomas,ha elotte az ejszakat atzeneltuk.Mondjuk jatszottunk 2-ig,aztan amig a cuccokat elpakoltuk es hazaertunk lett 4 ora es elotte lenyomtunk a buli utan par sort azert.
aztan a masodik felevben mar nem is mentem be hetfon a suliba ilyen esetben.Kirugni erettsegi elott mar nem akartak,ezert elneztek par nap igazolatlant,meg aztan par fiatal tanar is ott volt ezeken a bulikon ozvadaszatra.
Én is beállnék a sorba... Nem mondom, suli után... Na de hogy sulibamenés elött??? Pedig én már most voltam gimis, az "újvilágban". Jövöre a soföröket se lehessen szondáztatni, 3 év múlva meg a mütöbe is lehessen tajtrészegen menni, OK?
Hát, beállnék én is a sorba annál a kőkupacnál. Ha 1968-72 között egyszer is ittasan mentem volna be az iskolába, kb. 5 percem maradt volna arra, hogy véglegesen elhagyjam az épületet.
Na, akkor ennél a kőkupacnál annak van sorakozó, aki egyszer se ment be úgy a középiskolába, hogy előtte alkoholt fogyasztott.
Mivel velem ez az adott időszakban (1978-82) egyszer-egyszer megesett - és ma is azt gondolom, hogy ez teljesen rendben volt - a biztos oldalán sorakoznék.
A tajrészeg, iskolai munkára alkalmatlan, az egy másik eset...nade oda nem is kell szonda, anélkül is haza lehet küldeni igazolatlan nappal.
"...Az INDEX híre szerint: A tanárok nem ellenőrizhetik, hogy ittas-e a diák...!"
"...Az oktatási jogok biztosa jogsértőnek tartja a tanulók alkoholfogyasztásának teljes körű vagy szúrópróbaszerű ellenőrzését..." Háááát...!?