Keresés

Részletes keresés

Hy Creative Commons License 2004.02.29 0 0 117
Miért írsz mást, mint amit a cikkben leírtak?
A hazudozás is bűn!
Előzmény: joss (-)
MrJones Creative Commons License 2004.02.29 0 0 116
"Kedves 1Ogre, ha fogsz egy ép újszülöttet, takaróba csavarod, és teszed akárhova szobahőfokú helyre, szerinted meghal? Szerinted ez a cselekménysor alkalmas élet elvételére?"

Nos, az előbbi beírásomat folytatva, valamint belegondolva a dologba, bizony igen.

Szóval, hogyha összerakom a kádat/betakarást/szekrény tetejét/fél órát/nyöszörgést, akkor a következő sztori is bekövetkezhetett.

Tényleg betakarta
Tényleg kádba tette
Tényleg a szekrény tetejére tette.
A baba meg fél óra alatt szépen megfulladt a saját kilélegzett széndioxidjától, amit a takaró nem engedett a kádon kívülre fújni (CO2-fajsúly, lásd még pincebalesetek), a kád pedig nem engedte eltávozni.

Nos, te milyen valószínűséget adsz ennek a lehetőségnek?

Előzmény: Antisystem (109)
MrJones Creative Commons License 2004.02.29 0 0 115
Ez szerintem egy fölöslegesen érzelmi szálakat pengető cikk.

Amit le lehet szűrni belőle, az az, hogy a vádlott orrba-szájba megpróbálta először félrevezetni a környezetét, majd a hatóságot. Magyarul hazudott, ahogy csak bírt.
No akkor miért is kellene egyetlen szavát is elhinnünk, beleértve kétkilót, félórát, nyöszörgést?

Bizonybizony, én 1Ogre kollégának (108) adok inkább igazat: feltette a szekrényre, és hagyta meghalni.
Tudod miért?
Mert ha azt akarta volna, hogy a baba éljen, akkor nem félrerakja egy műanyagkádban, hanem pontosan szem elé (magához az ágyba), hogy a lehető legteljesebb felügyelet alatt legyen. Az anyák nem véletlenül óvják a gyereküket. Aki ezt a beépített ösztönt megtöri, az már eleve gyanús.

Előzmény: Antisystem (101)
1Ogre Creative Commons License 2004.02.28 0 0 114
"mert nem bizonyosodott be, hogy egy érett, szülés után felsíró babáról van-e szó, avagy egy koraszülöttről"

Ja ertem, tehat ha koraszulott, akkor teljsen ok, ha hagyod a szekreny tetejen meghalni.

Egyebkent meg szerinted ha bevallotta, hogy nyoszorgott a gyerek, akkor vajon a gyerek elve szulethetett?

(Errol az a Kresz eü kerdes jutott eszembe, hogy kit lehet halottnak tekinteni, a) aki hangosan mellkasi fajdalomrol panaszkodik, b) aki combban el van vagva kette, vagy c) aki derekban van kettevagva.)

Előzmény: AliceCsodaországban (110)
1Ogre Creative Commons License 2004.02.28 0 0 113

"Kedves 1Ogre, ha fogsz egy ép újszülöttet, takaróba csavarod, és teszed akárhova szobahőfokú helyre, szerinted meghal?"

Ha jol emlekszem, mar megbeszeltuk, hogy neked nincs gyereked. Nem is csodalkozom az ilyen kijelenteseid utan.

Ha fogsz egy ujszulottet (, aki mellesleg "halkan nyoszorog" a szuletes utan, nem hangosan sir), felteszed a szekreny tetejere es ra sem nezel, nagyon jo esellyel megolod. Lehet, hogy akar 3 napig is kell varni, de ha "szerencsed" van, akkor 1 nap is eleg, mint azt ebben az esetben lathattuk.

De mostmar tenyleg nem fogok veled vitatkozni, mert valahogy ebben a temaban annyira eltavolodtal a valosagtol, hogy nekem ez mar sok.

Egyszer azt probalod magyarazni, hogy normalis dolog egy halott csecsemot elegetni a kalyhaban, most meg azt mondod, hogy a csecsemo szekrenyre tevese es ottfelejtese szinten teljesen normalis, attol a baba nem halhat meg. Nekem ezzel mar nincs kedvem vitatkozni. Mindenesetre elkeseritonek talalom, hogy az ilyen "szules utani abortuszt" van olyan ember, aki vedi.

Előzmény: Antisystem (109)
MrJones Creative Commons License 2004.02.28 0 0 112
No látod, én pedig szándékos emberölésért kapásból a maximumot adnám.

"Tudod, a következő a csapda ezekben az esetekben: valszeg a nő tudatát és látókörét kikerülte a kórházak előterében mostanság elhelyezett inkubátor, mint egyetlen valóban jó megoldás."
Ennek két dolog mond ellent:
1. A problémát akkor sem úgy oldjuk meg, hogy csecsemőgyilkosságot követünk el.
2. "A családgondozó hölgy ekkor közölte Alexandrával, hogy név nélkül is szülhet, vagy inkubátorba helyezheti, illetve örökbe adhatja az újszülöttet, ha nem kívánja megtartani. Minden segítséget felajánlott, Alexandra azonban egyfolytában a fejét ingatta, hallani sem akart az egészről."

És ekkor ugye még nyoma sem volt annak a bizonyos beszűkült tudatállapotnak, ami állítólag annyira el szokta fogni a frissen szült nőket, hogy miatta megúszhatnak akár egy csecsemőgyilkosságot is.

Tehát VOLT alternatívája a "nő"-nek. És bármelyik alternatíva jobb (már csak bírósági szempontból is), mint a csecsemőgyilkosság.

Előzmény: Antisystem (105)
rtsrulez Creative Commons License 2004.02.28 0 0 111
"Te rtsrulez, ugyan mit csinált volna egy holttesttel? Tette volna vitrinbe? "

????? TE mit csinalnal egy holttesttel? Meghal valakid mit csinalnal? En kihivnam a hatosagokat, es eltemetnem. Ennek az az elonye is meglenne, hogy az orvosszakertonek nem ket elszenesedett csontdarabbol kene megmondania hogy mi tortenhetettm hanem nagy valoszinuseggel meg tudna allapitani a halal IGAZI okat.... Persze ugye ez csak akkor elony, ha a halal igazi oka termeszetes....

Előzmény: Antisystem (55)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.28 0 0 110
Ez tök mindegy, legfeljebb úgy kellet volna mondani, hogy na má! ne tessék engem hülyének nézni, én bizony figyelni fogom az eseményeket... elhiszem, hogy mélységesen fel vagy háborodva, de egy ilyen "csecsemőgyilkosság" - azért tettem idézőjelbe, mert nem bizonyosodott be, hogy egy érett, szülés után felsíró babáról van-e szó, avagy egy koraszülöttről - szóval egy ilyen csecsemőgyilkosság ilyenektől is függ... akár hiszed akár nem.
Előzmény: joss (107)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 109
Kedves 1Ogre, ha fogsz egy ép újszülöttet, takaróba csavarod, és teszed akárhova szobahőfokú helyre, szerinted meghal? Szerinted ez a cselekménysor alkalmas élet elvételére?

Az a helyzet, hogy NEM, valójában jól fogja érezni magát.

Na, pont ezért nem lehet a nőt gyilokért marasztalni, csak segítségnyujtás elmulasztásáért. Ugyanis az általa alkalmazott cselekvés - az elkövetés "eszköze" - alkalmatlan élet elvételére.

ÜdV

ps: tényleg, szerinted a nőnek mit kellett volna tennie ebben a helyzetben, ha tényleg a 12. hét után jött rá a terhességére - ami akár hihető is, a menzesz kimaradás nem törvényszerű az első hónapokban.

Előzmény: 1Ogre (108)
1Ogre Creative Commons License 2004.02.28 0 0 108

"Néhány óra elteltével azonban megtört, és beismerte, hogy december 25-én, a reggeli órákban otthonában megszülte kisfiát. Takaróba csomagolta, majd kis fürdetőkádba helyezte az újszülöttet, és a szekrény tetejére tette.
...
Később azonban beismerte, hogy szülés után félóráig halkan nyöszörgött. "

Ne haragudj, de aki egy elo ujszulottet egy takaroban feltesz a szekreny tetejere es megvarja, amig "mar nem nyoszorog", az emberolest kovet el. Szerintem ennyire egyszeru a dolog. A baba elt es az anya cselekedeteidnek a kovetkezmenyeikent meghalt. Minden normalis ember tudhatta, hogy az adott cselekedetek a baba halalahoz vezetnek.

Azaz tudod, hogy ha X dolgot csinalsz, megolod a babat. Ennek ellenere X dolgot csinalsz es a baba meg is hal => egy rohadt gyilkos vagy, raadasul a legaljasabb fajtabol, aki olyan embernek art, aki meg nem kepes vedekezni sem.

Előzmény: Antisystem (106)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 107
talán nem voltam egyértelmű: én az anyját kérdeztem de ő csak annyit mondott : nem tudom miről van szó.
Előzmény: AliceCsodaországban (104)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 106
Azért szerintem ez a cikk valamivel jobban az elkövető pártján is áll, mint Te. Mondhatni valóban hasonló tényeket írtok le, csak egészen más az interpretáció...

ÜdV

Előzmény: joss (103)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 105
Te Úr Isten! Én akkor is a harmadát adnám, ha egyértelműen bebizonyosodna a szándékosság és kiterveltség...

Tudod, a következő a csapda ezekben az esetekben: valszeg a nő tudatát és látókörét kikerülte a kórházak előterében mostanság elhelyezett inkubátor, mint egyetlen valóban jó megoldás.

Tehát a választéka valahogy úgy nézett ki, hogy ha elfogadja a helyzetet, akkor vagy kib@szik egy pasival emberesen és szétdúlja a családját adott esetben, vagy meg kell szabadulnia a gyerektől. Ha meg a kórházban mond le a gyerekről felvállalt terhesség után, a falubeliek előtt nem lesz maradása. Ha úgy dönt, hogy leányanyaként megtartja és felneveli, azt meg lehet, hogy nem bírta volna, emellett a gyámügy (az általam legjobban rühellt állami szervezetek egyike) meg hétről hétre permanensen szekálná a gyerek apjának megnevezése érdekében. Ilyet láttam, és nincs mindenkiben annyi bátorság, hogy hétről hétre permanensen a francba küldje őket...

ÜdV

Előzmény: MrJones (102)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.02.28 0 0 104
Nos visszajötem pár szóra.

Nem védem ab ovó azokat, akik eltitkolják a terhességüket, csak úgy általában, ugyanis nagyon sok esetet végigolvastam, amikor a végén kiderült, hogy igen nagy pszichikai nyomás alatt élt az anya, senkitől semmi segítséget nem remélt, akárhogyan is történt a dolog (általában sokadik nem kívánt terhességről volt szó, mikoris az apa maga is egyszerűen szemet húnyt afelett, hogy a terhességet egyszerűen nem vallották be, azzal a jelszóval, hogy ez nem az én dolgom... szóval azóta kicsit ideges vagyok az olyan beszólásokra, hogy rohadék nő bitófára vele.

És nem az abortusz topicra utaltam, mint egyik olvtársunk mondta - az egy egészen más káposzta, ott egyszerűen csak az anya önrendelkezési jogát tartottam előbbrevalónak - tartom ma is - a magzat jogánál.

Most, hogy több részletet is megismertem, kénytelen vagyok elismerni, hogy itt bizony szándékosságról van szó, jelen esetben többen is megpróbáltak segíteni, legalábbis többen a tudomására hozták, hogy tisztában vannak vele, hogy a nő igenis terhes - hogy hanyadik hónapban van arról csakis találgatások lehetnek, ugyanis a has mérete nincsen egyenes arányban a terhesség hónapjaival, ha valakiek sok a magzatvize már a 6. hónapban is 9. hónaposnak kinézhet, és viszont, ha kevés a magzatvíz akkor igen kicsi hassal is szülhet valaki szép normális méretű gyereket.

Minekutána kicsi bepillantást nyertem ennek a családnak az életébe, csak azt tudom mondani, hogy igazán nem tudom ki kér bármi erkölcsösséget számon ettől a nőtől, ugyan honnan tudná? Ha egyszer eleve úgy nőtt föl ahogy...

És tőled külön megkérdezném, hogy mijkor rákérdeztél a terhességére és ő letagadta, mondtad neki, hogy márpediog téged ne nézzen hülyének, és te igenis utána fogsz kérdezni annak, hogy ha egyik napról majd a másikra leapad a hasa akkor mi is történt?

Az a nagyobbik gyerek (MIlán???) pedig ezek után szvsz. biztosan jobb helyen van az apjánál... ugyanis mint ahogyan az anya se tudott magával hozni semmi erkölcsi tartást illetve ez nem is jó kifejezés, szóval gyakorlatilag semmi olyat amit tovább tudna adni a szocializáció szempontjából, ezt nyilvánvalóan tovább se tudja adni.

Előzmény: joss (79)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 103
hogy jön ez a cikk a Te gyűlölet/nem gyűlölet-edhez?
Csak annyiban, hogy visszaigazolva látom a cikkben amit leírtam.

Előzmény: Antisystem (101)
MrJones Creative Commons License 2004.02.28 0 0 102
Csak röviden, mert megyek RTL-t nézni. :)

Tényállás? Mittomén. Nem vagyok jogász.

De egy 8-10 év letöltendő sittel (kedvezmény/harmadolás, **szomtuggyami nélkül) bizonyára kiegyeznék.

Előzmény: Antisystem (98)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 101
mielőtt az gyanú merülne fel bennetek, hogy (csak)a gyűlölet beszél belőlem, ime: - hogy jön ez a cikk a Te gyűlölet/nem gyűlölet-edhez?

Egyébként szerintem tisztességes cikk.
És Jones barátom is megtalálhatja benne a választ, mit vizsgált az orvosszakértő:
"Igazságügyi elmeszakértő, pszichológus és pszichiáter vizsgálja meg hamarosan. Újszülött megölésével gyanúsítják, és nemzárható ki, előre felkészült rá, hogy szülés után megöli gyermekét. "

ÜdV

Előzmény: joss (99)
MrJones Creative Commons License 2004.02.28 0 0 100
Értem.
Köszönöm.
Előzmény: joss (86)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 99

mielőtt az gyanú merülne fel bennetek, hogy (csak)a gyűlölet beszél belőlem, ime:

Bűnügy: Ellobbant apró élet
Kovács Jánosné családgondozó: Rossz előérzetem
volt, amikor megláttam, hogy Alexandra terhes

http://www.zsaru.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=361

TŰZBE DOBTA ÚJSZÜLÖTT GYERMEKÉT
Faluszerte terjedt a hír, hogy az öttevényi kézbesítőnő teherbe esett. Cs. Alexandra (23) azonban titkolta terhességét. Saját magának is bemesélte, hogy nem vár gyermeket, csupán egy kissé meghízott. Titokban szülte meg otthonában kisfiát, majd egy nap múlva tűzbe dobta az újszülöttet.

– Nem félti a kisbabát? – vontam kérdőre Cs. Alexandrát,szerintem felelőtlenség ilyen előrehaladott terhes állapotban biciklire ülni, és kihordani az újságot afaluban – mondta S. Tamásné, amikor felkerestüköttevényi vegyesboltjában. – Alexandra azonban tagadóaningatta fejét, ő nem várandós, honnan veszem ezt a sületlenséget. Itt lakik néhány házra tőlünk az édesapjánál Milánkával, négyéves kisfiával. Apja istagadta, hogy a lánya terhes volna. Nekem pedigmondhattak bármit, még a pufikabátján keresztül is látszott, hogy másállapotban van.

Újév után rögtön
feltűnt, hogy nemrég megszülhette a babát, hiszen
egészen lapos volt a hasa. Két hétre rá nyomozókkerestek fel Győrből, és kérdezték, nem éreztem-e karácsony körül valamilyen szokatlan, égett szagot. Utána tudtam meg, hogy Alexandra kisbabája elégett akazánban. A rosszullét környékezett.

Takargatta hasát a kismama
– Rossz előérzetem volt – magyarázta Kovács Jánosné óvónő, aki egyben az öttevényi gyermekjóléti szolgálat családgondozója. – Többektől is hallottam a hírét, hogyAlexandra eltitkolja terhességét. Aggódtam a babáért,így saját magam akartam meggyőződni róla, és felkerestem a lakásán december elején. Egy fotelben ülve fogadott,szabadidő ruha és bő, kötött pulóver volt rajta.Milánkát szorosan az ölében tartotta, láttam, hogy a hasát takargatja előlem. A kisfiú azonbanizgett-mozgott, majd egy pillanatra kiszabadultszorításából. Ez a néhány másodperc elegendő volt, hogy megállapítsam, terhes, és előrehaladott állapotban. Megkérdeztem tőle, mikorra várja a babát. Azt felelte, hogy miért zaklatom. Négy és fél hónapja járt nőgyógyásznál, és nem vár gyereket.
A családgondozó hölgy ekkor közölte Alexandrával, hogy név nélkül is szülhet, vagy inkubátorba helyezheti, illetve örökbe adhatja az újszülöttet, ha nem kívánja megtartani. Minden segítséget felajánlott, Alexandra azonban egyfolytában a fejét ingatta, hallani sem akart az egészről.

Végül Kovács Jánosné értesítette az ügyről a jegyzőt, majd a védőnő felkereste Cs. Alexandrát. Ő azonban nem egyezett bele, hogy megvizsgálja. A
jogszabály szerint erre valóban nem kötelezhető.
Készítettek egy nyilatkozatot, melyet S. Alexandra aláírt, kijelentette benne, hogy nem terhes. Ennyittehetett a hatóság.

Élve született a baba
Január közepén névtelen bejelentés érkezett a
rendőrségre, hogy Cs. Alexandra valószínűleg megszülte gyermekét, de feltételezhető, hogy az anya valamilyenúton megszabadult tőle.

– Kihallgattuk Cs. Alexandrát. Szülész-nőgyógyásszal is megvizsgáltattuk – mondta Tóth István főhadnagy, aGyőr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának főnyomozója. – Az orvosmegállapította, hogy az asszony két héttel azelőtt gyermeket szült. S. Alexandra még ezután is tagadott mindent: „Az én testem, tudom, hogy mi történt velem, nem szültem, csak meghíztam, és hirtelen lefogytam. Ez nálunk családi vonás” – ismételgette.

Néhány óra elteltével azonban megtört, és beismerte, hogy december 25-én, a reggeli órákban otthonában megszülte kisfiát. Takaróba csomagolta, majd kis fürdetőkádba helyezte az újszülöttet, és a szekrény tetejére tette. Másnap a ház kazánjában lobogó tűzbe dobta. Eleinte azt mondta, hogyhalva született a kisfiú. Később azonban beismerte, hogy szülés után félóráig halkan nyöszörgött.

Zavarosan védekezik

A nyomozók átvizsgálták a házban, a pincében és az udvarban talált hamut, de semmilyen emberi testre utaló maradványt nem találtak. Hogyan is leltek volna bármire,hiszen két hét eltelt a hamvasztás óta, ezalatt pedig az apró csontok teljesen elporladhattak. Cs. Alexandra előzetes letartóztatásba került.
Igazságügyi elmeszakértő, pszichológus és pszichiáter vizsgálja meg hamarosan. Újszülött megölésével gyanúsítják, és nemzárható ki, előre felkészült rá, hogy szülés után megöli gyermekét. A nő azzal védekezik, hogy tudatilag bemesélte magának, nem lehet terhes. Amikor mégis megszülte a csecsemőt, tudatbeszűkült állapotba kerülhetett. Mindez bizonyára azért történt, mert
négyéves kisfiának és a csecsemő apjának nem akart rosszat. Tudja ő, milyen borzasztó, ha csonka családban nő fel a gyerek. Két nővérével őt is egyedül nevelte fel édesanyjuk, így látta, hogy mennyit szenvedett szegény.Az elégetett csecsemő édesapja Mosonmagyaróváron él feleségével és gyermekével. Cs. Alexandra szerintóvszerrel védekeztek annak idején, nem érti, hogyan eshetett teherbe.

TESZÉRI GYÖRGY
KERETESEK

Honnan jöttél télapó?

Milánkát édesapja vette magához, aki eddig is hetenként rendszeresen látogatta kisfiát. A húszezer forintosgyermektartást is pontosan fizette minden hónapban. – Az édesapa vagy a nagymama gyakran eljött az óvodába is Milánkáért – meséli Erzsi néni, a kisfiú óvónője. – Aranyos, okos kisgyerek. Alexandra is gondosan, türelmesen nevelte. Tavaly Mikulás ünnepségre egy szép, hosszú verset tanított be kisfiának. Honnan jöttél, télapó? – ez volt a címe. A helybéli kábeltévé is felvette és lejátszotta, annyira értelmesen mondta el Milánka. Én is láttam Alexandrán, hogy terhes, nekem is letagadta. Nem értem, mi történhetett vele. Alexandra idejárt egykor az óvodába, én is gondoztam egyszer-egyszer. Szerintem segíteni kellene neki, legalább egy jó ügyvédet fogadna mellé a családja. Az anyja azonban azt mondja, bűnhődjön, ha ilyesmit tett.Borzasztó, ha ennyire megtagadják az embert a hozzátartozói. Bármit is tett, mégiscsak az ő vérük, nem lenne szabad magára hagyni őt a bajban.

Nem vagyok terhes!

Cs. Alexandra öttevényi lakos kijelenti, hogy nem
gravida (terhes). Öttevényi postán helyezkedett el. Elmondása szerint kötelező orvosi vizsgálat történt 4,5 hónapja. Nőgyógyászati vizsgálat is negatív eredménnyel.Ezt a kijelentést fent nevezett személy szabad akaratából írta alá. Fenti megbeszélés, elbeszélgetés a Gyermekjóléti Szolgálat felkérésére történt. Cs. Alexandra kéri továbbiakban az ügy lezárását. Vállalja továbbiakban, ha problémája merül fel, felkeresi az illetékes szerveket. A védőnői segítségemet felajánlom.
Védőnő aláírása 2002. XII. 04.

(Zsaru, 2003/05. 12-13. o.)

u.i. Talán nem ártok neki: a képen a családgondozó-óvónő önkorm. képviselőnő van (nem mellesleg) 3 gyermekes családanya.

Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 98
Most őszintén: Te milyen tényállást és itéletet tartanál rendben lévőnek ebben az esetben?

ÜdV

Előzmény: MrJones (97)
MrJones Creative Commons License 2004.02.28 0 0 97
Jahh, még valami.

"Az orvos szakértő szerint ez kétséget támaszthat a pici érettsége felől..."

Szóval itt érhető tetten, hogy az orvosszakértő sem tett mást, mint találgatott, valószínűsítgetett.
(Bár, hogy mondjak valamit, nekem ez nagyobb valószínűséget jelent a pici életbenmaradási esélyeire, mint az állítás fordítottja. Tehát a szakértő is valószínűleg életbenmaradóra, és kisebb részben életképtelenre "szavazott".)

Előzmény: Antisystem (85)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 96
Nézd, azért a nőtöl is lehetett még sokmindent megkérdezni, amit - hacsak nem dolgozott koraszülött-osztályon, illetve nem tapasztalta akkor - nemigen tudhat. Vagy lehet figyelni, hogy a kérdésekre adott válaszok között van-e ellentmondás. Vagy mittudomén...

A "segítségnyujtás elmulasztása" kategóriát meg a nyakába varrták, ennek alapján, szerintem helyesen.

Nu, hát én is a Texecutor-diktatúráról beszélek :)))

ÜdV

Előzmény: MrJones (95)
MrJones Creative Commons License 2004.02.28 0 0 95
"azt ugye Te se gondolod hótkomolyan, hogy egy bírósági orvosszakértő csak és kizárólag a vádlott bemondására alapoz egy szakvéleményt?"
Miért, mégsem égett el az a baba?
Hát akkor?

Egyébként felhívom a figyelmedet a következő mondatra: "Cs. Alexandra később azt állította: két kilogrammosra saccolta a picit."
Ez ugye két lehetőséget vet fel:
a) a bíróság (szakértőstől) "megeszi" az adatot. Ebben az esetben ugye lehet nyomulni a koraszüléssel/életképtelenséggel. Mondjuk részemről eleve röhejesnek tartom erre hivatkozni, mivel ilyen esetben ugye mentő+inkubátor beszerzése kapásból erősen indokolt, lásd ugye a segítség elmulasztása c. részt.)

b) Valami úton-módon az ügyész bebizonyítja, hogy mégsem volt koraszülött a koraszülött. Ebben az esetben ki lehet dumálni a hazugságot azzal, hogy "hát csak saccoltam, lehetett az akár két kiló negyven, vagy két kiló hetven is".

"Szerintem az amerikaiak a forditottját mondják, évek óta fenntartják pl. a halálbüntetés nevű visszafordíthatatlan intézményt, tudván tudva, hogy van hibaszázaléka."
Nem fordítva. Fordítva a diktatúrák szokják mondogatni. :)
Hogy a HB-re miért van szükségük az amiknak, az egy másik történet. Az ottani HB-ellenesek viszont asszem előszeretettel hangoztatják ezt az "érvet".

Előzmény: Antisystem (85)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 94
Ez nekem is annak tűnik, pedig én általában nem szeretem a szigort.

ÜdV

Előzmény: joss (93)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 93
nem tudom.

más:

Nyáron lesz 3. éve, hogy egy helyi fiatalember -ez meg történetesen volt ált isk oszttsam volt- hullarészegen -rendőrségi adatok szerint 4,6 os állapotban, halálra gázolt 2 biciklistát.
Ő és 1/2 évet kapott első fokon. Az esetet követően azonnal letartóztatták, azóta sem járt itthon.

Ez az ítélet is nagyon enyhe a falu, hát még az áldozatok családja szerint.

Előzmény: Antisystem (91)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 92
Ha rendesen gondozta eddig is, illetve nem küldik másodfokon se letöltendőre nyilván vissza is fog kerülni. Miért ne kerülne?

ÜdV

Előzmény: joss (90)
Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 91
Majd megtárgyalták az ügyet, és megszületett az itélet. Tényleg, szerinted minek köszönhető, hogy a verdikt még a maga kategóriájában is szokatlanul enyhe? (5 év letöltendő az adható maximum)

ÜdV

Előzmény: joss (88)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 90
Az esetet még érdekesebbé(?) teszi, hogy r.á. nyár óta folyamatosan kampányol a gyámhatóságnálazért, hogy első gyereke visszakerüljön hozzá.

szvsz sikere ezen a fax bíróságon nem is múlna.

Antisystem Creative Commons License 2004.02.28 0 0 89
Nálunk se számítana annak, közreműködés öngyilkosságban Btk tényállás, asszem 5 évet lehet kapni érte. A németeknél is valami tök hasonlót olvastak rá...

Az abortusz-kérdésről meg annyit, hogy szerintem a még meg nem születetteknek vagy a már meghaltaknak is vannak emberi jogaik, csak éppen jog-ellentét esetén a ma élők jogai az erősebbek. Abortusznál is van egy ilyen ütközés: az anya önrendelkezési joga, kontra a magzat élethez való joga. És azt gondolom, hogy az anya - mint ma élő személy - joga erősebb.

ÜdV

Előzmény: Qohelet Ecclesiastes (87)
joss Creative Commons License 2004.02.28 0 0 88
sajnos itt ugye nem volt mit boncolgatni, -a témán kívül- mivel a hamuban a rendőrség nem talált semmii.
Valószínű azért, mert a tett és annak napvilágra kerülése közt eltelt 8-10 nap, ürítették a kukát stb.
r.á.-n sem lehetett túl sokat vizsgálni, -nem a szülés tényét persze, hanem mentális állapotát-,
de azért az lényeges, hogy vallomást már 'tiszta ' fejjel tett, amiben elismerte tettét.
letartóztatása után egy héttel volt a háznál egy szembesítés, ill.eset-rekonstruálás. Ezt követően még hetekig tartották bent.

Előzmény: Antisystem (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!