Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 8
Mi a baj a korával ?
Államelnök lehet valaki, ORTT elnök nem hetvenévesen?:)))

Nahát:)

Előzmény: Rohadt Dög (6)
sashimi Creative Commons License 2004.02.24 0 0 7
En nem csodalkozom a fejleményeken. Mi érdeke fűződne OV-nak ahhoz, hogy független személy álljon az ORTT élén?

sashimi

Előzmény: Probatbicol (-)
Rohadt Dög Creative Commons License 2004.02.24 0 0 6
"Keresve sem lehet alkalmasabb jelöltet találni."

Meg idősebbet sem.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 5
"Medgyessy Péter (...)Wisinger Istvánt ajánlotta az államfő figyelmébe."

Nyihihi:)))))))))
Ennyi erővel ajánlhatta volna még Juszt " Orvvadász" Lászlót, Bolgár " Vágy" Györgyöt - de még akár Szemjon Mogiljevicset is....

És még csodálkozik ha "rakás szerncsétlenségnek" nevezik...:)))))

Nahát:)

Előzmény: Probatbicol (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 4
Sára Sándorról
1957-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán operatőr szakon. Rendezőként és operatőrként egyaránt költőien formált dokumentumfilmekkel kezdte pályafutását. A hatvanas-hetvenes években nemzedéke markáns egyéniségeként meghatározó szerepet játszott a magyar filmművészet fellendülésében.
Alkotótársa Kósa Ferencnek, Szabó Istvánnak, Huszárik Zoltánnak és Gaál Istvánnak. Úgy alkalmazkodott a különböző világlátású rendezőkhöz, hogy eközben maradéktalanul kibontakoztatta látványteremtő képessége sokoldalúságát, kifejező erejét.
A hatvanas évek végétől rendezőként is bemutatkozott, játékfilmes pályafutásának mérföldkövei a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán, a Nyolcvan huszár, a Könyörtelen idők, a Vigyázók, a Vád. A nyolcvanas évektől figyelme ismét a dokumentumfilmek felé fordult: a II. Magyar Hadsereg doni katasztrófájáról, a bukovinai székelyekről, a Gulág magyar foglyairól készített kollektív történelmi fájdalmakat gyógyító filmeket. Balázs Béla- és Kossuth-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét, a Magyar örökség-díjat, a Magyar Művészetért-díjat. Filmjei több hazai és nemzetközi fesztivál díjnyertes alkotásai.
--

Nnnna.
Keresve sem lehet alkalmasabb jelöltet találni.

Nahát:)

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.24 0 0 3
"Sára Sándor "

Nagyon helyes.
Ez ellen még a ballib sem tud kifogást emelni.

A Duna tévének volt közmegelégedésre az elnöke, ért a szakmához és nem pártkatona.

Nahát:)

Előzmény: Probatbicol (-)
stones Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2
muszájból:
Az ORTT mandátuma februárban jár le, a testület elnökét a kormányfő és a köztársasági elnök közösen szemeli ki, és az Országgyűlés választja meg
Előzmény: pengefal (1)
pengefal Creative Commons License 2004.02.24 0 0 1
Mádl legújabb szokása, hogy mindenféle posztra, most éppen az ORTT elnökének Sára Sándort, Alexa Károlyt - ajánlgatja.
Ez nem az ő dolga, mi az ördögnek foglalkozik hát vele.
wizes Creative Commons License 2004.02.24 0 0 0
Ne árválk0dj mán!
Zer0000!
wizes.
Probatbicol Creative Commons License 2004.02.24 0 0 topiknyitó
Mádl új jelöltjei az ORTT élére
NSZ • 2004. február 24.

Mádl Ferenc köztársasági elnök tegnap levelet intézett Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, amelyben újabb személyeket ajánlott az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének. A köztársasági elnök megerősítette, hogy a testület jelenlegi elnökét, Hajdu Istvánt alkalmasnak tartja a tisztség ellátására, de rajta kívül Alexa Károly, Sára Sándor és Szakály Sándor személyében további három jelöltet is előterjeszt. A most folyó egyeztetési folyamatban Medgyessy Péter Hajdu Istvánt nem javasolta, hanem Kavas Istvánt, Pócsik Ilonát, Szíj Juditot és Wisinger Istvánt ajánlotta az államfő figyelmébe. Az ORTT elnökét a két közjogi méltóság közösen ajánlja megválasztásra a parlamentnek.

Mádl Ferenc levelében új jelöltjeiről úgy fogalmaz, hogy társadalompolitikai és médiapolitikai ügyekben valamenynyien széles körű ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek. Éveken át töltöttek be vezetői-irányítói tisztséget nemzeti közszolgálati intézmények élén. Ehhez szükség volt arra a konszenzusteremtő képességre, amit elismerten bizonyítottak. Mindezek folytán a köztársasági elnök meggyőződése szerint alkalmasak az ORTT elnöki feladatának ellátására. A poszt betöltéséről Mádl és Medgyessy ezen a héten folytatja az egyeztetést.

-----------------

Úgy fest, hogy az államfő saját jelöltjeinek erőteljes jobbratolásával akar olyan helyzetet előállítani, hogy a baloldal végül nyugodjék bele a jelenlegi ORTT-vezető Hajdúba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!