A víruspánik szétcseszi a 6Nemzetet is. A szombatra tervezett dublini (!) ír-olasz meccset elhalasztották és nem lehet tudni hogy mi lesz a márc.14-i olasz-angollal, lehet hogy be sem lesznek pótolva, üres stadionban tök értelmetlen lenne játszani, hacsak nem a tévés szerződés miatt.
Az angolok nyerték tegnap a Brexit Calcutta Kupát ;-) , amúgy egy eléggé gyenge meccsen, ráadásul esőben-szélben még a büntetőrugások se akartak kapura tartani. Kiábrándító volt a legvégén ahogy a skótok nem is nagyon próbáltak rámenni egy célra amiből talán egyenlíthettek volna, inkább előrerugdosták a labdát amit az ánglusok köszöntek szépen.
Franciák szépen bekezdtek, bár a 2. félidőben kis híján elszórakozták a 24 pontos vezetést. Az angolok a vesztesbónuszt azért megmentették, viszont a jövő héten sem otthon játszanak majd, hanem a Murrayfielden. Ugye a skótok Dublinban tegnap egészen emberes teljesítméyt nyújtottak, ki tudja mi lett volna a vége ha Hogg a célterületen nem ejti le a labdát, hihetetlen jelenet volt...
hát igen, kár az angolokért. Így végül körbeverés lett: az AB támadójátékkal simán veri RSA-t, de semmit nem tud kezdeni az angol védekezéssel, akiket aztán simán levédekez Dél Afrika.
streameket köszi. Letesztelem jövő héten a Toulouse Clermont-on.
A Springboks még sose vitt célt vb-döntőben, lehet hogy ma is büntetőkből és dropgólokból akarják kibrusztolni a győzelmet, az erő valóban velük van :) Persze ettől még lehet egy jó meccs belőle, csak éppen meglepő lenne ha egy 60-70 pontos "célfesztivált" rendeznének a csapatok...
az AB idén többször is bukdácsolt. persze a felkészülés során ez lehet természetese. mindenesetre a "mítosz" kicsit elveszett, megingott. Anglia hihetetlen jó taktikával, és fegyelmezett játékkal tudott előrukkolni, ez ellen más csapatok sem tudtak volna többet tenni. kíváncsi vagyok holnap mire mennek az "őserő" ellen ...
Kösz. Amit találtam az angol premiership meccseit és összefoglalóit a saját honlapjukra felpakolják. Meccsek már másnap fent vannak, legalábbis az első két forduló fent van. Ma lesz forduló rákukkantok, de kétlem hogy élőben is adnák. Ha így marad és mindig felpakolnak mindent frissen ez is jó. Ez az a liga amit anno a sport tv adott Bath, London Irish stb. Minség nem HD, de nem rossz.
Szia, sztem ez nehéz ügy. Mostanában kapartam végig, hogy a Top14-et hogy lehetne nézni, és semmit sem találtam, illetve a TV5monde-on a francia szezon végét (kb április elejétől) és a rájátszás meccseit élőben adják, vagy legalábbis az utobbi években adták.
Általában a bajnokságokat külföldön előfizetős TV csatornák adják, tehát ami a VB-n műkszik, hogy veszel egy VPN-t (~3000Ft/hó) és regisztálsz (ingyen) angol v francia TV-s streamekre (ITV/TF1), az nem megy.
Egy csomó meccset elvileg itt streamelnek: https://www.rugbypass.com/. előfizetéses. A top14-et nem adják, szóval nem próbáltam. Ha vki ezt használja, leírhatná, hogy ez mit tud.
Hát, kevés híján összejött Wales-nek, a Springboks eléggé minimálrögbivel hozta össze a győzelmet, könnyen ráfázhattak volna. Dél-Afrika megint 12 év után jutott újra döntőbe és itt is lesz egy játékosuk aki ott volt az előző alkalommal. 1995 és 2007: Os du Randt 2007 és 2019: Frans Steyn
Számomra elég nagy meglepetés volt, különösen hogy az angolok mennyire simán győztek, ha nem lett volna az az elrontott bedobásuk az All Blacks pont nélkül zárhatott volna. A másik elődöntőn viszont Wales győzelme még ennél is nagyobb meglepetés lenne.
Végül is semmi különös nem történt, csak annyi hogy 12 év után előszőr kapott ki az All Blacks vébé meccsen :) Az angolok most hirtelen nagy favoritok lettek a végső győzelemre, de ha a Boks túljut Wales-en, abból ezúttal végre egy izgalmas döntő sülhet ki.
No igen, a videobírók néha perceken át nézegetik a visszajátszást és tanakodnak egymással ilyen helyzetekben, itt meg a tét nagyságához képest eléggé kapkodva hozták meg a döntést. Viszont hogy a franciák mennyire érezhetik magukat megszivatva a bírói döntés miatt, arra csak azt tudom mondani hogy nem jobban mint az újzélandiak érezhették a 2007-es ellenük elvesztett negyeddöntő után :) (A fociban használatos vonalazást szerintem azért nem használják mert előrepassznál a játékos kezének a mozgása is meghatározó, nem kizárólag az hogy a labda ténylegesen előrébb került-e.)
hát igen, váratlanul jól mentek a franciák és a végén a cél előtt a passz, amikor kiszedték a francia srác kezéből a labdát, nekem az is előrepassznak tűnt. Ha be lenne húzva a vonal, mint a fociban, lehet most a franciák lennének a 4 közt.